Şimdi Ara

Kolesterol nedir ? Kimler risk altında ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Umutcan

Kötü kolesterol fazla kilolarımdan kaynaklanıyor sanırım onu doktora soracağım şu anda diyetteyim zaten. Son 4 aydır bu diyet düzenindeyim,
    öncesinde sırf et yiyordum resmen, vücudun dengesi bozuldu tabi. Şimdi ilk iş et ürünlerinden uzak duruyorum.
    Bir de iyi bir omega-3 + 100IU e-vitamini kullanmaya ve sırf bitkisel beslenmeye başladım bakalım, süreç sonrasında tekrar bir kolesterol testi yaptırıp
    görmek istiyorum. HDL'yi 50+ LDL'yi -90 seviyelerine ayarlamaya çalışacağım. Bir de sen karıştırıyor olmayasın, 290-300 kolesterol içerisinde ldl 60 olması
    çok düşük bir oran, normal olması gereken oranlarda bile hdl düşük ldl yüksektir her zaman, hdl'nin ldl'den yüksek olma ihtimali var mı bilmiyorum.

e vitaminini nerden alıyosun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

besinsel değer tablosu ;

bir kapsül

saf balık yağı 500mg
    içindeki epa 65mg
    ve dha 42 mg
    enerji kj 21 .5 kcal 5.2
    protein 115mg
    karbonhidrat 60 mg
    yağ (balık yağı olarak) 500mg
    tabii e vitamini 0.34 mg

birde kağıtta günde 2 adet alabilirsiniz yazıyor ama eczacı 1 adet sabah tok karnına önerdi, hiç kullanmamaktansa 1 adet kullanmak iyidir diye düşünüyorum ha birde kilo aldırıyormuş ve iştah açıyormuş ondan tırsıyorum ve 1 adet almayı planlıyorum.

Yok dostum balık yağı kesinlikle kilo aldırmaz. Ben yağ yakım diyetinde olmama rağmen çok da rahat kilo veriyorum. Üstelik 2 kapsülle 1200mg omega-3 alıyorum günde.
    Omega-3'ün kilo aldırması Türkiye'ye özel bir şehir efsanesi sanırım. Tüm body sitelerinde yağ yakımına faydasından dolayı çokça tavsiye ediliyor. Kaslara kan akışını hızlandırıyor
    böylece yağ daha hızlı kas hücrelerine taşınıp yakılıyor. Ayrıca bizzat kardiyoloji uzmanına sordum, kendisi de doğruladı. İstediğin kadar araştırabilirsin bunu.

Ayrıca haberi de yapılmış :
    http://www.magazinhaberi.com/kadin-ozel/714/balik-yagi-zayiflatiyor

quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Kötü kolesterol fazla kilolarımdan kaynaklanıyor sanırım onu doktora soracağım şu anda diyetteyim zaten. Son 4 aydır bu diyet düzenindeyim,
    öncesinde sırf et yiyordum resmen, vücudun dengesi bozuldu tabi. Şimdi ilk iş et ürünlerinden uzak duruyorum.
    Bir de iyi bir omega-3 + 100IU e-vitamini kullanmaya ve sırf bitkisel beslenmeye başladım bakalım, süreç sonrasında tekrar bir kolesterol testi yaptırıp
    görmek istiyorum. HDL'yi 50+ LDL'yi -90 seviyelerine ayarlamaya çalışacağım. Bir de sen karıştırıyor olmayasın, 290-300 kolesterol içerisinde ldl 60 olması
    çok düşük bir oran, normal olması gereken oranlarda bile hdl düşük ldl yüksektir her zaman, hdl'nin ldl'den yüksek olma ihtimali var mı bilmiyorum.

e vitaminini nerden alıyosun ?

Aşağıdaki ürünü kullanıyorum, tamamen doğal kaynaklı bir vitamin-e kapsülü.(soya yağından elde edilmiş) Yani suni vitamin içermiyor. Etki açısından selenyum ile birlikte kullanmaya başladım.
    Bende sedef hastalığı da var, takviye açısından kullanıyorum. Hem sedef gibi sistematik cilt hastalıklarında hem de kolesterol, kalp sorunlarında etkili olduğu yönünde birçok çalışma var.
    Çok yüksek dozları da var 800-1000iu gibi fakat, önerilen rda dozajını aşırı aşıyor. Ben 2000cal rda'ya yakın kullanıyorum tüm ürünleri. 100iu ideal bu yüzden.

Kolesterol nedir ? Kimler risk altında ?

• Kolesterol beslenmesi ile ilgili yazılmış basit güzel bir yazı. Kolesterol Diyeti
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.