Şimdi Ara

Kolonoskopiden Korkuyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Korkacak hiç bir şey yok. Zaten işlem sırasında anestezi yemiş olacağın için hiç bir şey hissetmiyorsun.

Ne anestezisi arkadaşım kolonoskopide anestezi falan yapılmaz yanlış bilgilendirmeyin.

Öyle bir anlatılmış ki sanki 70lik pimaş sokuyorlar. Önceside diyeti olur gerekirse lavmanı olur bağırsaklar temizlenir. Makat bölümü delik kolonoskopi şortunu giyer masaya yatarsınız. Lidokain içerikli bir jelle birlikte sokarlar yaklaşık 70cmlik bir kateter zaten. Biraz acı olur onu da abartmaya gerek yok.

Yanlış bilgilendirme mi? Kendim de kolonoskopi olmuş biri olarak arkadaşın dediği doğru.Anestezi ile yapıldı bana kolonoskopi, hem de 9 Eylül'de.

Özel durumlarda yapılabilir fakat genel durumlarda gerek duyulmaz. Her kolonoskopiye girene verilmez yani.Şikayetin varsa polip tümör riski olabileceğinden ve biyopsi ya da rezeksiyon yapılabileceğinden anestezi verilir fakat kontrol-tarama amaçlı kolonoskopilerde gerek duyulmaz. Bunlar yapılsa bile hasta tamamen uyutulmaz rahatlatıcı ilaçlar verilir damar yolundan. Ameliyata girer gibi uyutulmazsınız.

• Trofeturna T kullanıcısına yanıt
    nasil oldun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam korkulacak hiçbir şey yok. Hatta sana şunu söylim korkucaksan kolonoskopiye girmeden önceki geceden kork. Ben baya zorlanmıştım o gece. Kolonoskopi falan hiç acıtmadı. Özel hastaneye gitmeni öneririm. Devlette yaptırmadım ama özelde iyi ilgilenmişlerdi. Hiçbir şey hissetmemiştim. Sağlık önemli hocam korkun yüzünden yaptırmamazlık yapma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Öz'ün kolonoskopi videosuna bak istersen

https://www.vidivodo.com/dr-oz-show-kolonoskopi-testi
  • Korkulcak bir şey yok sana zarar verecek kötü bir şey olsa neden yapsınlar ki yapmazlar.. Bende endoskobiden çok korkuyodum.. Anestezi bile yaptırmadan oldum endoskobiyi canlı canlı yani. Doktor bu işlem esnasında anesteziye bile gerek olmadıgını söylemişti bana ki harbiden haklıymış adam.. Hortumun gırtlaktan mideye inişinin her saniyesini hissettim ama hiç rahatsız olmadım.. Sende yaptırdıktan sonra korkunun ne kadar gereksiz oldugunu göreceksin..
  • geçenlerde bir yakınım oldu onu. işte randevudan 2 gün önce falan haplarla falan bağırsakları boşaltmışlar, o 2 gün katı bir şey yemiyorsun zaten sıvı tüketimi falan. kolonoskopiyi olacağın gün de yanında 1 refakatçi olması gerekiyormuş hemen eve yollamıyorlarmış. zor olan kısım bunlar sanırım, kolonoskopiyi yapımda pek bir acı macı yok herhalde. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Korkacak hiç bir şey yok. Zaten işlem sırasında anestezi yemiş olacağın için hiç bir şey hissetmiyorsun.

Ne anestezisi arkadaşım kolonoskopide anestezi falan yapılmaz yanlış bilgilendirmeyin.

Öyle bir anlatılmış ki sanki 70lik pimaş sokuyorlar. Önceside diyeti olur gerekirse lavmanı olur bağırsaklar temizlenir. Makat bölümü delik kolonoskopi şortunu giyer masaya yatarsınız. Lidokain içerikli bir jelle birlikte sokarlar yaklaşık 70cmlik bir kateter zaten. Biraz acı olur onu da abartmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Arkadaş haklı öyle isteseniz de anestezi falan vermiyorlar herkese, anormal bir durum yoksa verilmiyor.

Ben hayatımda 2 defa ürodinami olmuş biriyim (birincisi 5-6 yaşlarımda, ikincisi bundan 3 sene önce). İkisinde de acıyı sonuna kadar çektim lanet bir şey canlı canlı tecavüze uğruyormuşum gibi. Hatırladıkça kötü oluyorum.

O kateter denen lanet şeylerin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Ürodinamide kolonoskopi gibi makattan da kateter (yani şu ince borular) sokulduğu için kolonoskopi hakkında da fikir verebilirim, makattan sokulan şey fazla acı vermiyor, belki de ben ürodinami olduğum için ilk üstteki şey çok acıttığından makattakini hissetmemiş olabilirim ama hatırladığım kadarıyla makattaki acı çok değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 24 Nisan 2018; 5:12:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.