Şimdi Ara

Kolonoskopiden Korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kronik kabızlık için doktoro gittiğim de doktor kolonoskopi ve endoskopi vermiş kolonoskopiyi araştırdım,18 yaşın da kanser olacak kadar bir şey olduğunu sanmıyorum bağırsaklarım da.bir yanım sağlık için yaptırman gerek diyor her şeyi.Bir yanım da kolonoskopiyi iptal ettir şuan durum o kadar ciddi değil zaten diyor.Sizce ne yapmam gerek.Danışacak kimsem yok

• Tek bir doktora bağlı kalma bir doktora daha git o gerek duymayacak belki o da isterse o zaman yaptır derim.
  • istiyorsa yaptır sağlık için, eger bir hastalıgın varsa erken teşhis ederler.

Ama kolonoskopi çok zor makattan boru sokuyorlar.
  • O anı hayal ettimde çok utandım lan aklıma çok değişik şeyler geldi
  • Bu kişide kolonoskopi olmuş

Kendisi özellikle bayanları kolonoskopi yapmak ister
  • korkmakta haklisin ne diyim
  • Sağlık konusunda espiri yapıcak insanın ıQ seviyesi köpekle aynıdır sağlık konusunda doktor nediyosa yap hocam
  • isyankar97 kullanıcısına yanıt
    Ben olmadım, yapıyorum.
    Tıp öğrencisiyim çok lazımsa bi staj yaparım
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Hocam kolonoskopi fetişi nedir ?
  • up 40 yaş her sene lazım malum erken tanı hayat kurtarır
    Özel hastanelerde bir iğne yaparlar hiçbir şey hissetmezsin rahat ol
    Devlette çığlık atabilirsin ardından yürümekte zorluk
  • Ne kasdınız be iğne vurulmaktan daha kolay.Adam basıyo narkozu uyandığında bitmiş oluyor zaten.
  • Totodan 1.5 metre boru sokuyorlar o mevzumu ben belge imzalatıyorlar diye duydum yok ya yaptırmam ben 18 daha yaşın nr olabilir şart mı onun yapılması bir sürü test var.

Kötü oldum lan gerçi anestesi oluyot demi ??
  • Allah yardımcın olsun hocam iyice danis
  • Şart değilse yaptırma bence.Ciddi bir durumun yoksa yani.Yine de sen bilirsin.
  • Kardeşim öncelikle geçmiş olsun şimdiden, kolonoskopi ve endoskopinin işlemi sırasında hiçbirşey hissetmemiştim bende. Hazırlık aşaması ve o hastaneye gidip sıra beklemek beni yıpratmıştı,son 2 gün tam diyete giriyorsun diyebilirim ve o son gün ilaçları ... dediğim gibi hazırlık aşaması zor.randevu veriyorlar devlet hastanesinde yatış Yok, direkt işleme gidiyorsun. onun haricinde hastaneden çıkıp çarşıya gidip ailemle yemek yedim çıkışta.ağrı sızı Yok,gaz birikmesi oluyo biraz ondada sıkıntı yok😀 Yaptırırsan için rahat olur ama sadece kabızlık içinse karar senin, sağlık bu... alternatif çözüm yollarına bakabilirsin öncesinde. az yemek yiyebilir,bol hareket edip bol su içip kabızlığı gidermeyi denedin mi ? (ben hemoroid mi veya neden kan geldiğini öğrenmek için olmuştum, bişey çıkmadı şükür. ) Sonrasında yemene içmene dikkat etmeye çalışıyorsun zaten. Allah şifa versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut2012 -- 6 Ocak 2018; 5:7:12 >

• Ben doğduğumdan beri kabızlık çekiyor gibiyim aslında vucut da buna alıştı.İnternette normal insanlar her gün falan tuvalete çıkar diyor ben genel de 4 5 gün de bir çıkıyordum hayat boyu.1 yıl öncesinde sağlığıma dikkat ettim sebze tüketmeye başladım derken 2 gün de bir tuvalete çıkmaya başladım kabızlığım geçmişti.Ama şuan meslek lisesinden temel liseye geçtim ve üniversite sınavına hayvan gibi çalışıyorum hiç hareket de etmiyorum.Kabızlığım tekrar başlayınca doktora gittim.(Ayrıca 2 yıl öncesine kadar midem hep şişerdi(Acısı intahar ettirecek kadardı.)sağlıklı beslendikten sonra geçmişti ayrıca süte alarjim olduğunu anladım süt ürünü tüketmeyince şişmiyor.)Doktor hem midem için endoskopi hem de kabızlığım için kolonoskopiyi vermiş kolonoskopiyi de kağıtta okuyunca farkettim.O korkuyla tekrar sebze yemeye başladım.Endoskopiyi yaptırıp kolonoskopiyi es geçmeyi düşünüyorum.Sıkıntı o kadar büyük değildir büyük ihtimalle.

• Korkacak hiç bir şey yok. Zaten işlem sırasında anestezi yemiş olacağın için hiç bir şey hissetmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Korkacak hiç bir şey yok. Zaten işlem sırasında anestezi yemiş olacağın için hiç bir şey hissetmiyorsun.

Ne anestezisi arkadaşım kolonoskopide anestezi falan yapılmaz yanlış bilgilendirmeyin.

Öyle bir anlatılmış ki sanki 70lik pimaş sokuyorlar. Önceside diyeti olur gerekirse lavmanı olur bağırsaklar temizlenir. Makat bölümü delik kolonoskopi şortunu giyer masaya yatarsınız. Lidokain içerikli bir jelle birlikte sokarlar yaklaşık 70cmlik bir kateter zaten. Biraz acı olur onu da abartmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Korkacak hiç bir şey yok. Zaten işlem sırasında anestezi yemiş olacağın için hiç bir şey hissetmiyorsun.

Ne anestezisi arkadaşım kolonoskopide anestezi falan yapılmaz yanlış bilgilendirmeyin.

Öyle bir anlatılmış ki sanki 70lik pimaş sokuyorlar. Önceside diyeti olur gerekirse lavmanı olur bağırsaklar temizlenir. Makat bölümü delik kolonoskopi şortunu giyer masaya yatarsınız. Lidokain içerikli bir jelle birlikte sokarlar yaklaşık 70cmlik bir kateter zaten. Biraz acı olur onu da abartmaya gerek yok.

Yanlış bilgilendirme mi? Kendim de kolonoskopi olmuş biri olarak arkadaşın dediği doğru.Anestezi ile yapıldı bana kolonoskopi, hem de 9 Eylül'de.

• Çok iç açıcı bir konu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.