Şimdi Ara

Travazol krem hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim yüzümde biraz kuruma var yani tam göz altlarının alt kısmı. Hem kızarıyor hem kuruyor hem de biraz kaşınıyor. Bir arkadaş travazol kremi önerdi reçetesiz satıldığı için kullanmakta bir sakınca görmedim ve aldım. Bahsettiğim yerlere sürdüğümde 2 günde oralar pürüzsüz hale geldi ve sorunu tamamen çözmüştü aradan 20 gün falan geçti yine aynısı oldu. Bu kuruluk dönem dönem tekrarlıyor. Yani asıl soru; bu durumla her karşılaştığımda veya hiç karşılaşmamak için arada bir sürsem sıkıntı olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Travazol Krem: Bilmeniz Gerekenler

Travazol krem, ciltteki iltihaplanma ve kaşıntıyı gidermek için kullanılan topikal (cilt üzerine uygulanan) bir ilaçtır. Aktif bileşeni, kortikosteroid etkiye sahip triamcinolone asetoniddir.

Travazol Krem Kortizonlu mudur?

Evet, Travazol krem kortizonlu bir kremdir. Triamcinolone asetonid, bir kortikosteroiddir.

Travazol Krem Egzama İçin Kullanılır mı?

Evet, Travazol krem egzama tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Egzama, cildin iltihaplanmasına ve kaşınmasına neden olan bir durumdur.

Travazol Krem Nasıl Kullanılır?

Doktorunuzun talimatlarına göre günde bir veya iki kez etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde Travazol krem uygulayın. Kremi iyice ovalayın ve emilmesini sağlayın.

Travazol Krem Hakkında Önemli Bilgiler

• Travazol krem, açık yaralara veya enfekte cilt bölgelerine uygulanmamalıdır.
    • Travazol kremi uzun süre veya geniş cilt alanlarına uygulamayın.
    • Travazol krem gözle temas ettirilmemelidir.
    • Hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz Travazol kremi kullanmadan önce doktorunuza danışın.
    • Travazol krem, diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Tüm ilaçlarınızı doktorunuza bildirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Poine kullanıcısına yanıt
    Ne olur mesela
  • hocam yüzündeki egzama. bu hiçbir türlü geçmeyen bir illet hastalık. kullandığın krem de steroid içeren bir krem. bu da sağlığa zararlıdır, cildindeki görünen hastalığı geçirir ancak bir o kadar da tehlikelidir, bol bol sürülmemesi gerekir. Ve evet, ömrün boyunca kullanacaksın, zaman içerisinde travazol da yetmeyecek farklı arayışlara başlayacaksın. Egzamanın bilinen bir kurtuluşu yok, youtubede egzama için sağlıklı beslenme videoları var, tamamen yediklerimizden olduğunu düşünen insanlar var. Onlara bakabilirsin belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepydragon

hocam yüzündeki egzama. bu hiçbir türlü geçmeyen bir illet hastalık. kullandığın krem de steroid içeren bir krem. bu da sağlığa zararlıdır, cildindeki görünen hastalığı geçirir ancak bir o kadar da tehlikelidir, bol bol sürülmemesi gerekir. Ve evet, ömrün boyunca kullanacaksın, zaman içerisinde travazol da yetmeyecek farklı arayışlara başlayacaksın. Egzamanın bilinen bir kurtuluşu yok, youtubede egzama için sağlıklı beslenme videoları var, tamamen yediklerimizden olduğunu düşünen insanlar var. Onlara bakabilirsin belki.
    Çok sağol hocam bilgiler için, hani bir insan dikkatli bakmasa o kızarıklığı anlamaz bile ama sonuçta havalar da sıcak ve o yanma insanı rahatsız ediyor. beslenme olaylarına da bir bakayım. Tekrar teşekkürler.

• Kortizonlu bir krem diye biliyorum. surdügünde derini enceltir hassaslaşır. Cilt hastalıklarının çogu sadece geçici çözülebiliyor malesef. Bir doktora danış diyecem amma eşim de egzema, biz de bir doktora danıştık zamanında. sağolsun doktor hanım (belki sahte doktor) yazdı kremleri yolladı. Hiç uyarı falan yapmadı. Biz de sürdük yazın sıcağında yüzümüze çıktık dışarı. malesef kortizonlu fazla sürmenin zaralı oıldğunu güneşe çıkmamak gerektiğinden hiç bahsetmedi.
  • rica ederim, yine de dikkatli olmakta fayda var. egzama her zaman aynı seviyede kalmıyor, ilerleyip gerileyebiliyor.
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğiniz doktorla nasıl bir araya geldiniz nerede konuştunuz anlamadım ki. Bir hastaneye gitmek lazım. Bilinçsizce kullanıp başımıza iş almayalım. Yüz bu sonuçta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Bu bahsettiğiniz doktorla nasıl bir araya geldiniz nerede konuştunuz anlamadım ki. Bir hastaneye gitmek lazım. Bilinçsizce kullanıp başımıza iş almayalım. Yüz bu sonuçta.
    bu doktorla tabikide devlet hastanesinde randevu alarak görüştük:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

bu doktorla tabikide devlet hastanesinde randevu alarak görüştük:)

Alıntıları Göster
    'belki sahte doktor' derken hastasına gerekli uyarıyı yapmayıp sadece krem ilaç yazan doktor olduğu için orda o ifadeyi kullandım
  • Anladim hocam bir yanlis anlasilma oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.