Şimdi Ara

Serum Sonrası Kol Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
48.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 gün önce serum yedim kolumda kötü bir ağrı var bütün kola yayıldı gibi ne yapabilirim buz ağrı kesici kas gevşetici hepsini kullandım fayda yok damara bir zarar gelmiş olabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Serum Sonrası Kol Ağrısı

Serum aldıktan sonra kol ağrısı yaşamak, sık karşılaşılan bir durumdur. Bu ağrı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Serum Takılan Kol Neden Ağrır?

Serum sonrası kol ağrısının başlıca nedenleri şunlardır:

• Enjeksiyon bölgesinde iltihaplanma: Serum iğnesi damarınıza girdiğinde, çevreleyen dokularda küçük bir iltihaplanma oluşabilir. Bu iltihaplanma ağrıya ve hassasiyete neden olabilir.
    • Damar hasarı: Serum iğnesi damarınıza zarar verebilir, bu da ağrı ve şişliğe yol açabilir.
    • Sinir hasarı: Nadir durumlarda, serum iğnesi yakındaki bir siniri tahriş edebilir veya hasar verebilir. Bu, uyuşma, karıncalanma ve şiddetli ağrı gibi semptomlara neden olabilir.

Serumdan Sonra Kol Ağrısına Ne İyi Gelir?

Serum sonrası kol ağrısını hafifletmek için yapabileceğin birkaç şey vardır:

• Soğuk kompres uygulayın: Enjeksiyon bölgesine soğuk kompres uygulamak, iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • İlaç alın: Ağrı kesiciler veya iltihap giderici ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Kolu kaldırın: Ağrıyan kolu kalbinizin seviyesinden yukarı kaldırmak, şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Kolunuzu hareket ettirin: Ağrıyan kolu nazikçe hareket ettirmek, sertliği önlemeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Serumdan Sonra Kol Ağrısı, Uyuşma ve Diğer Semptomlar

Serumdan sonra kol ağrısına ek olarak uyuşma, karıncalanma veya şiddetli ağrı gibi diğer semptomlar yaşarsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Bu semptomlar, sinir hasarı veya daha ciddi bir komplikasyonun işareti olabilir.

Serum sonrası kol ağrısı genellikle hafiftir ve birkaç gün içinde geçer. Ancak, ağrı şiddetliyse veya diğer semptomlarla birlikte görülüyorsa, tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel

• Doktora danışın yeri burası değil. Sağlık söz konusu.

• Tetanoz aşısı olun

Geciktirirseniz gazlı kangrene çevirir

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Polikinliğe gidecektim ama haftasonu bugün acilde ise iğne vurup gönderirler diyorlar
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Tetenozla alakası varmıki ?

kolda morarma şişlik vs yok düz ağrı
  • ben de kan verdikten sonra keşkül titretmesi yapıyordum iğneli bölüme. meğersem yapmamak gerekiyormuş. sabit bastırmak gerekiyormuş. 2 hafta boyunca kolumdaki morluk yayıldı yayıldı bileğe ele kola heryere.
  • sleepydragon S kullanıcısına yanıt
    Ağrı oldumu hocam 2 haftadan sonraki süreç ne oldu

• bende morartı olduğu için ağrıdı sonra geçti.
  • sleepydragon S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.

Bende acile gittim doktor damalara bakıp açık damarların sıknıtı yok buz tedavisi yap dedi birde kas gevşetici ağrı kesici iğne verdi 10 güne kadar geçer diyor.
  • Flembit ya da hematom olabilir. Bunlar iğne ile ilgilidir. Doku zedelenmesi ve ya delinmesi yüzünden. Buz koyun birkaç güne geçecektir.

• Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    İyileştiniz mi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: fero1183

İyileştiniz mi hocam?
    Tabiki hocam. ağrı 3 hafta falan sürdü ama acil'de iğne yapmışlardı daha sonra kendi kendine geçti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.