Şimdi Ara

Rozase hastalığı olanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktor Momecon diye bir krem verdi. İçeriğini okudum güçlü kortikosterodli krem diyor. Arkadaşlar 7-8 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Nasıl geçer bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 16 Ekim 2019; 21:38:47 >

• Şimdi gelelim momecon adlı kreme. İçindeki kağıdı okudum. 5 günden fazla kullanmayın diyor. Eee zaten kortizonlu krem, yani hormon ilacı.Hem cildi inceltiyor. Hem de belli bir zaman sonra hastalık tekrar çıkıyor. Çünkü tamamen geçirmiyor. Hal böyleyken kullanmak istemiyorum. Dün eczaneden aldım. Bilsem almazdım. Kutusu olduğu gibi duruyor evde. Geri alırlar mı, paramı alabilir miyim eczaneden onu da bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?
  • UP
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Doktora gittim coresatinden bahsettim. Vermeyin dedim. Çünkü yasaklı bir ürünmüş. Ayrıca 3 tane ülke dışında diğer bütün ülkelerde yasak. Bir diğer konu bu ürünü Türklerin icat etmiş olması. Sence Türklerin icat ettiği ve bütün ülkelerde yasak olan bir ürün ne kadar güvenilir olabilir ki. Pek güvenemiyorum işte. Bu arada bahsettiğin krem kuru ciltler için diyor. Benim cildim çok yağlı. Uymuyor ki. Bu sefer cildimi daha da kurutup egzema falan yapmasın.

Cilt tipim yağlı, yüzümde hem rozase yani kızarıklık ve sivilce, hem de seboroik dermatit yani pullanma ve kepek var.
    Doktor da gidip kortizonlu krem verdi. Kortizonlu krem coresatinden bile daha kötü. Bir de koresatin üzerinde baş dönmesi, baş ağrısı gibi yan etkilerden bahsediyor. Neden böyle etkiler yapıyor acaba? Bir krem nasıl olur da böyle bir yan etki yapar. Demek ki faydalı bir ürün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Doktora gittim coresatinden bahsettim. Vermeyin dedim. Çünkü yasaklı bir ürünmüş. Ayrıca 3 tane ülke dışında diğer bütün ülkelerde yasak. Bir diğer konu bu ürünü Türklerin icat etmiş olması. Sence Türklerin icat ettiği ve bütün ülkelerde yasak olan bir ürün ne kadar güvenilir olabilir ki. Pek güvenemiyorum işte. Bu arada bahsettiğin krem kuru ciltler için diyor. Benim cildim çok yağlı. Uymuyor ki. Bu sefer cildimi daha da kurutup egzema falan yapmasın.

Cilt tipim yağlı, yüzümde hem rozase yani kızarıklık ve sivilce, hem de seboroik dermatit yani pullanma ve kepek var.
    Hocam ketoral krem dene bir
    Ne zamandır kullanıyorsunuz hocam? Bir zararını gördünüz mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Evde şampuanı var. Sırtımdaki mantar için kullanmıştım. Geçirmişti. Ama yüzüme etkisi olmadı. Yani bir işe yaramıyor o da malesef. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 15 Ekim 2019; 17:20:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Evde şampuanı var. Sırtımdaki mantar için kullanmıştım. Geçirmişti. Ama yüzüme etkisi olmadı. Yani bir işe yaramıyor o da malesef. :(
    Hocam ben kremini kullanıyorum burun çevresinde seboreik dermatit var. 10 gündür kullanıyorum kızarıklığı hafifletti pullanma azaldı.
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Anladım benim kullandığım ketakonazol şampuandı. İçerikleri aynı gibi zaten.Bende de pullanma olmadı kullanınca. Ama benim esas sorunum rozase hastalığı. İkisi birlikte görülebiliyor çünkü ve karıştırılıyor bunlar. Benim yüzümde demodex mites aldı bir mikrop bulundu. Hatta küçük böcek türü deniyor galiba. Rozase hastası bütün insanların yüzünde sanırım bu mikroptan var. Bizde genetik. Annemde de , abimde de bende de bu hastalık var. Üçümüzde de rozase var yüzlerimizde. Çok ilginç ve üzücü. Nasıl böyle bir şey oluyor anlamış değilim. 7 senedir çözüm bulamadık.
    Herhangi bir zararını gördün mü? Vücudunda bir değişiklik. Hormonal vs? Ne bileyim herhangi bir farklılık.Tansiyonda, şekerde veya herhangi bir şeyde?
    Başka ülkelerde yasaklı diyorum. Türkiye'de yasaklı değil.
    Anladım. Acaba bende mi alsam?
    Şimdi senin egzeman tamamen geçti mi bu kremle? Kremi ne sıklıklarla kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam kortizon yok. Coresatin pahalı geldi ketoral 10 TL :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.