Şimdi Ara

KIL DÖNMESİ hastalığı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda bununla ilgili herhangi bir tedavi-ameliyat olan var mı ne gibi sonuçlar oldu. Ameliyattan sonra hareketlerde kısıtlama oldu mu? (Kuyruk sokumu)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

Arkadaşlar aranızda bununla ilgili herhangi bir tedavi-ameliyat olan var mı ne gibi sonuçlar oldu. Ameliyattan sonra hareketlerde kısıtlama oldu mu? (Kuyruk sokumu)

Kardesim oldu sıvı geliyor ter hareket yaptıgında yaklasık6-7 ayı gecti tam kapanmamıs yarası ters hareketlerde sıvı geliyor kanla beraber
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadBull

quote:

Arkadaşlar aranızda bununla ilgili herhangi bir tedavi-ameliyat olan var mı ne gibi sonuçlar oldu. Ameliyattan sonra hareketlerde kısıtlama oldu mu? (Kuyruk sokumu)

Kardesim oldu sıvı geliyor ter hareket yaptıgında yaklasık6-7 ayı gecti tam kapanmamıs yarası ters hareketlerde sıvı geliyor kanla beraber

Ameliyat falan oldu mu tedavi oldu mu çünkü olmadıysa olması gerekiyor.
  • Yukarı.
  • quote:

quote:

quote:

Ameliyat falan oldu mu tedavi oldu mu çünkü olmadıysa olması gerekiyor.

Ameliyat olduktan sonra dediklerim oldu ameliyattan sonra hemen yara kapanmıyor anlayacagın

• ben oldum 1 ayda eski sağlığına kavuşuyosun hiç bi sıkıntı yok korkucak bişe değil
  • Merhabalar, ben geçen sene ameliyat oldum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kıl dönmesi ameliyatı tavsiye
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

abim oldu 1 ayda fln eski salığına kavuşıtu
  • Kıl dönmesi bir hastalık değildir.
  • Neden oluyor bu hastalık ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

Neden oluyor bu hastalık ?

yanlış bilmiyorsan vucuttaki kılların saçın vs. dökülüp bir yerde toplanıyor genelde kuyruk sokumu olur deride bulunan küçük gözeneklerden vucudun içine girip iltihap yapar.

Kıl dönmesi eskisi gibi hastalık değil 1 saatte yapıyorlarmış ameliyatı masadan kalkıp günlük yaşamına döne biliyormuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAŞA&ESES

quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

Neden oluyor bu hastalık ?

yanlış bilmiyorsan vucuttaki kılların saçın vs. dökülüp bir yerde toplanıyor genelde kuyruk sokumu olur deride bulunan küçük gözeneklerden vucudun içine girip iltihap yapar.

Kıl dönmesi eskisi gibi hastalık değil 1 saatte yapıyorlarmış ameliyatı masadan kalkıp günlük yaşamına döne biliyormuşsun

Sağol
  • 1 ay sonra felan eski sağlığına kavuşuyorsun. Ben ameliyat olalı 10 sene oldu. Tam hatırlamıyorum ama sanki o zaman ameliyatı yapan doktor, "10 yıl sonra felan tekrarlıyabilir" gibicesinden birşeyler dedi gibi aklımda kalmış.

Dediğim gibi, ameliyat olalı 10 yıl oldu, şimdi böyle çok ama çok hafiften kaşınma gibi, terleme gibi birşeyler oluyor ama belli belirsiz. Yok denecek kadar az.

Edit; imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk_ay -- 7 Eylül 2012; 12:13:25 >
  • Bizim arkadaşta vardı. Neşterle tek tek açıp dikmişler. Otururken zorluk çekiyorsun, ani hareketler yapamıyosun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ameliyat olduktan sonra dediklerim oldu ameliyattan sonra hemen yara kapanmıyor anlayacagın

Dikişsiz mi oldu ameliyatını? İlaçla yakıyorlar çünkü, o tedavi mi?

quote:

Orijinalden alıntı: potur
    ben oldum 1 ayda eski sağlığına kavuşuyosun hiç bi sıkıntı yok korkucak bişe değil

Biliyorum da o bir aylık süreç nasıl geçiyor oturup kalkmada, yatarken, tuvalette, yürümede falan neler yaşanıyor. Gerilme oluyor mu o bölgede?

quote:

Orijinalden alıntı: deagle100
    Merhabalar, ben geçen sene ameliyat oldum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Ameliyat yöntemi nasıldı? Nasıl bir parçaydı, kaç dikiş atıldı?

quote:

Orijinalden alıntı: No SS No Güven
    Kıl dönmesi bir hastalık değildir.

Evet hastalık değil. Pilonidal sinüs diye geçiyor. Olayı şu, doğuştan beri orada bir kist var fakat bazı olaylar bu kisti büyütüyor buna da halk arasında kıl dönmesi deniliyor. Hastalık değil pilonidal kist oluşuyor. Sırttan veya o bölgede oluşan, kırılan orada kalan kıllar gözenekler açılarak içeri giriyor orada bir iltihap, apse oluşturuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Edson
    Bizim arkadaşta vardı. Neşterle tek tek açıp dikmişler. Otururken zorluk çekiyorsun, ani hareketler yapamıyosun.

Tek tek açıp dikmek? Birden fazla mıymış? İlk birkaç hafta hareketlerde kısıtlama oluyor diye biliyorum evet.

Genel olarak ameliyattan 1-2 gün sonra ben ne şekilde yatacağım, ne şekilde tuvaletimi yapacağım, alaturkaya duramıyorum zaten. Kabızlık ve türevi şeyler olursa ne yapacağım, pansumanı ne şekilde yapacağım, dikişler daha sonra alınacak mı?

• Kardesimi amleiyattan 1 gün sonra eve getirdik koltukta yattı genelde açılan yere hortum baglıydı hanı bir kaba topluyor doldukça bosaltıyorsun tuvaletini normal bicimde yapıyorsun sanırım ekstra bişey olsa alırlardı
  • eskisi gibi değil artık ameliyattan sonra arabana binip gidebiliyorsun bile bi video vardı onu izle anlarsın 1 saatte hallediyolar. korkmana gerek yok
  • Ben de gün aldım haftaya cuma ameliyat olacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

ben oldum 1 ayda eski sağlığına kavuşuyosun hiç bi sıkıntı yok korkucak bişe değil

ameliyattan sonra sağlığıma kavuştun dedin.Ne olmuşti ki
  • bende ameliyat olmuştum 2 sene oluyor.bi güzel kesiyorlar.tabi hastanenin teknikleirne göre dğeişir.artık komple eksme yerine bi delik açıp orda alma gibi yöntemelr var.belden aşağısını anatezi ediyorlar.buad tekniğe göre değişir ama ameliyat sırasında ayık olursun.aynı gün yürümeye başlıyorsun az az.sonrasında acı da geçiyor bişey kalmıyor.3 günde eve gelirsin.2 hafta kadar sargıalr kalır.ancak tam amansı ile iyileşme uzun sürecektir.dötünde orayı ne sıklıkla kullandığını anlayacaksın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.