Şimdi Ara

KIL DÖNMESİ hastalığı hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim ameliyat oldu bi süre yattı ama şimdi çok iyi. Yıllardır da tekrarlamadı bi kaç ufak şey dışında.
  • 31 Mayıs'ta açık ameliyat oldum ben de. Yara hala tam kapanmadı ve %70'lerde diyebilirim. Zira benim yaram bayağı büyüktü. İki parmak alan kaplayan, 2/3 başparmak derinliğinde bir yaraydı. Fare mezarı diyordum ilk zamanlarda. Hep benim hatam. Ameliyattan 2 sene önce teşhisi kendim koydum. Ondan önce de belirtileri vardı. Sonradan anlam verebildim. Ama aptallık ettim, kilolarım yüzünden sakladım. Kilolu olduğum için de orası çok daha hızlı bir şekilde ilerledi. Şimdi pişmanım. Hala kıçımda pamukla geziyorum dışarıda. Yoksa kanama, akıntı oluyor, pantolona falan sızıyor. Neyse ki alıştım da, fazla dert etmiyorum. Yoksa zaten yaşanmazdı. Düzeldiğimde bütün dünyalar benim olacak.

Ayrıca çok iyi bir doktorum var. Bu yüzden şanslıyım. Adam Sultanbeyli'de, Bağcılar'dan kalkıp gelen varmış ameliyat için. Biz de Ataşehir'den gittik tavsiye üzerine.

Erkenden ameliyat olursanız 1 ay ya sürer, ya sürmez kapanması. Ayrıca açık ameliyat olmanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla tekrarlama ihtimali en düşük yöntem açık ameliyat.

---------------

Asıl sorunuz olan hareketlere geleyim. Benim yaram hala çok büyük. Yeni ameliyat olan birçok hastadan büyüktür, eminim. Yine de denize girmişliğim, halısahada maç yapmışlığım (kaleci değildim, yani koştum ), sabah otobüsü kaçırmamak için depar atmışlığım, kalabalığın içinde yere düşürdüğüm bozuk paramı neredeyse 45 derece eğilerek (risk budur) almışlığım var.

Dikişli olursanız bu kadar rahat olmaz ama büyük ihtimalle.

• ilk ameliyatımı 8 sene önce oldm. o zamanlar gümüş nitrat uygulaması yaygın değildi. daha sonra aynı türde 2 ameliyat daha oldm. tekrar nüksedince açık ameliyat dedkleri (yarayı ameliyattan sonra açık bırakıyolar ve pansumanla yarann kendi kendine kapanmasını bekliyorsun. daha sonra istanbulda nihat bengisu'ya ameliyat oldm. yaklaşık 3-4 sene önce. tamı tamına 5 ameliyat oldm kıl dönmesinden. ameliyatı kurtuluş olark görme önemli olan nüksetmemesi. kuyruk sokumunun her daim temiz olması ve ter tutmaması gerkiyr. ayrıca doktorun dediği kıl dönmesine neden olan iki nedn biri klo diğeri kaykılık oturmak.
  • Bende de var. Tam kuyruk sokumunda. 2 yerde şişiklik var. Ameliyat olmaktan korkuyorum valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: efiks57

Bende de var. Tam kuyruk sokumunda. 2 yerde şişiklik var. Ameliyat olmaktan korkuyorum valla

Ameliyat hiçbir şey değil hocam. Uyuşturuyorlar orayı, hiçbir şey hissetmiyorsun. Ol bir an önce. Ben erteleye erteleye yarayı iyice büyüttüm. Pişmanım şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

Bende de var. Tam kuyruk sokumunda. 2 yerde şişiklik var. Ameliyat olmaktan korkuyorum valla

Ameliyat hiçbir şey değil hocam. Uyuşturuyorlar orayı, hiçbir şey hissetmiyorsun. Ol bir an önce. Ben erteleye erteleye yarayı iyice büyüttüm. Pişmanım şimdi.

1 ay pc başında oturamazsın diyorlar.
    Kafayı yerim ben

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

1 ay pc başında oturamazsın diyorlar.
    Kafayı yerim ben

Şimdi olursan 1 ay oturamazsın, ertelersen o süre daha da uzar. Her türlü ameliyat olacağın için hiç erteleme. En kısa zamanda git muayene ol, doktor teşhisi koysun. Kuyruk sokumunda diyorsun. Hemoroid de olabilir. Genelde kuyruk sokumunun az yukarısında oluyor kıl dönmesi.

• Bende geçirdim ve ameliyat oldum 1sene oluyor yaklasık ama suan tekrar mı etti tam emin degilim doktora gozukmeyı dusunuyorum.
    Orda bir şişlik var gibi.
    Çok sık tekrar ediyormuş, olanların %80i falan tekrar oluyormuş.
    Lazer Epilasyon'a girmen gerekicek bölgesel olarak eğer çok kıllıysa o bölge.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0d3a

ilk ameliyatımı 8 sene önce oldm. o zamanlar gümüş nitrat uygulaması yaygın değildi. daha sonra aynı türde 2 ameliyat daha oldm. tekrar nüksedince açık ameliyat dedkleri (yarayı ameliyattan sonra açık bırakıyolar ve pansumanla yarann kendi kendine kapanmasını bekliyorsun. daha sonra istanbulda nihat bengisu'ya ameliyat oldm. yaklaşık 3-4 sene önce. tamı tamına 5 ameliyat oldm kıl dönmesinden. ameliyatı kurtuluş olark görme önemli olan nüksetmemesi. kuyruk sokumunun her daim temiz olması ve ter tutmaması gerkiyr. ayrıca doktorun dediği kıl dönmesine neden olan iki nedn biri klo diğeri kaykılık oturmak.

Hocam kıl dönmesinin biri kilot demişiniz korkmaya başladım ben bundan sonra boxer giyicem yan komşu 1 ay önce kıl dönmesinden ameliyat olmuş iyice korkmaya başladım hastalara allah şifa versin

• Ben 2 ay önce micro sinüsektomiyle ameliyat oldum. Toplamda 15 dakika kadar sürdü ve sadece 2 cm kesik atıldı.
    Ameliyattan sonra istediğim gibi oturabilidim hiç bir sıkıntı olmuyor ve tekrar etme olasılığı yok denecek kadar az.
    Ameliyat olmadan önce ağrılarım vardı oraya baktığımda ise 2 tane delik görmüştüm burdan kan ve sıvı geliyordu.
    Çok fazla oturduğumda ağrılarım daha çok oluyordu ama artık ameliyat olduğum için hiçbiri kalmadı.
    Eğer sende böyle bir durum sözkonusu ise ameliyat olmanı öneririm geçmiş olsun.
  • simdi iki yontem varmis flap yontemi yani acik sinustokemi midir kapali.ilk yontem ilerlemis ve ayrik delikler olanlarda ikincisi ise 6-12 aylik yenilerde oluyor.kesinlikle doktora hu olsundiye baski yapmayin dogrusunu o bilir.ve ben tek sinus diye gittim 3 tane daha aldi doktor gozle gorulmeyen.yuruyerek eve dondum morfinin etkisi gecince 3 gun aci yapti yapmayan diyen sallar biraz.ilk gece uyuman zor olabilir yatis pozisyonun ne olursa olsun zorlanirsin.acikta ilk gece hastanede kalirsin zor ameliyattir 1 aydan once zordur isin.sinuskotemi olanda 2 haftaya eskisinden saglam olur 4 gune dusa girer 1 haftaya kosarsin.ama zor is ve can yakiyor yakmayan diyen guzel sallamis yada morfini kokletmis.tavsiyem tek morfin vurdur ve biraz aci cek ameliyatta ciktiktan sonra hemen yurursun uyusma olmaz ve sana ders olur ameliyat ki bende biyle yaptim.cok agrastirdim doktor da anlatti ozellikle sorun varsa alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

quote:

ilk ameliyatımı 8 sene önce oldm. o zamanlar gümüş nitrat uygulaması yaygın değildi. daha sonra aynı türde 2 ameliyat daha oldm. tekrar nüksedince açık ameliyat dedkleri (yarayı ameliyattan sonra açık bırakıyolar ve pansumanla yarann kendi kendine kapanmasını bekliyorsun. daha sonra istanbulda nihat bengisu'ya ameliyat oldm. yaklaşık 3-4 sene önce. tamı tamına 5 ameliyat oldm kıl dönmesinden. ameliyatı kurtuluş olark görme önemli olan nüksetmemesi. kuyruk sokumunun her daim temiz olması ve ter tutmaması gerkiyr. ayrıca doktorun dediği kıl dönmesine neden olan iki nedn biri klo diğeri kaykılık oturmak.

Hocam kıl dönmesinin biri kilot demişiniz korkmaya başladım ben bundan sonra boxer giyicem yan komşu 1 ay önce kıl dönmesinden ameliyat olmuş iyice korkmaya başladım hastalara allah şifa versin

kilot değil hocam kilo olacak :) etin yağlı olması yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

quote:

kilot değil hocam kilo olacak :) etin yağlı olması yani

bende sandım kilot :D :D

• Bende de var.Ama okullar açılacağı için ameliyat olmayacağım.Erteleyebildiğim kadar erteleyeceğim.
  • Beyler benim yüzümde kıl dönmesi var.Bununda bir tedavisi varmı ?
  • beni 2 hafta boyunca hergün pansuman zorladı beni..http://forum.donanimhaber.com/m_21261501/mpage_9/f_/key_//tm.htm#51109905
  • Bende ilk 1996-97 senesinde oldu bu durum. Doktor mudahelesi ile alindi o bolge. 5-6 yil hic sorun yoktu. 2005 gibi tekrar ayni sorun nuksetti. Tekrar bir mudahale ve ogunden bugune kadar hic bir sorunum yok. Umarim bundan sonrada olmaz. Mudaheleden sonra bir kac gun icinde eski gunlerine donuyorsun ama bir muddet oturup kalkmana dikkat edeceksin.

Gercekten cok kotu bir durum. Hepinize simdiden gecmis olsun.
  • ameliyat olduktan sonra 10 gün yat oturma sakın tekrar nükseder görürsün tersten :D dikişler alınana kadar yat hacı tavsiyedir 2008 oldun su an no problem :D
  • Zor bir durum babamda olmuştu ama onun ki biraz ilerlemiş işi gereği sürekli araba ile geziyor günde 8 saat araba kullanıyor garibim ameliyattan 2 gün sonra işe tekrar başlamak zorunda kalmıştı özel sektörde çalıştığı için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.