Şimdi Ara

Kolumda kaşınmayan, acımayan kırmızı bir şişlik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün pikniğe gittik, her türlü küçük böcek ve mahlukatın buluduğu bir yerdi. Eve gelip uyudum ertesi gün bileğimde kırmızı bir şişkinlik gördüm, Sivrisinek ısırmıştır dedim ama dokunuyorum acı yok, kaşıntı desen hiçbir şey yok, hiçbir şey hissetmiyorum. Sadece dokunduğumda bir sertlik VAR. İnternetten araştırdığımda "LYME HASTALIĞI" belirletinin olduğunu gördüm ama kene ile bulaşıyormuş. Ya kene ısırsa fark etmez miydim? hem de bileğimden ısırmış olması lazım, hadi ısırdı diyelim kendi kendine bırakır gider mi ki? Lütfen yardım edin.

• Çok geçmiş olsun. Lyme hastalığı, Asya, Avrupa’nın doğusu, batısı ve ortası ve ABD’deki ormanlık bölgelerde yaygın olmakla birlikte hastalığa kuzey yarım kürede yer alan herhangi bir coğrafyada yaygın olarak karşılaşılabilir. Antartika kıtası hariç tüm coğrafyalarda hastalar tespit edilmiştir. Ülkemizde 7.000.000 Lyme hastası olduğunu tahmin eden yayınlar bulunmaktadır. Lyme hastalığı etkeni genellikle Borrelia burgdorferi ve Borrelia mayonii isimli bakterilerdir. Yaygın olarak bulunduğu bölgelerdeki kampçılar ve dağlık bölgelerde dolaşanlar için artmış enfeksiyon riski mevcuttur. Hastalık genellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha sık bulaşır. Kene ısırıkları genellikle acı vermez, kaşıntı yapmaz ve ısırılan çoğu insan ısırılmış olduklarını fark edemezler. Lyme hastalığı gelişiminde en tanımlayıcı bulgu “boğa gözü döküntüsü (eritema migrans)” adı verilen cilt lezyonu olmakla birlikte her hastada bu döküntü izlenmez.

Ortası normal deri renginde, iç içe geçmiş iki halka şeklindeki kırmızılık olarak tanımlanabilir.

Eritema migrans (EM, Öküz Gözü) döküntüsü:

• Enfekte kişilerin yaklaşık % 70 – 80’inde görülür.
    • 3 – 30 günlük bir dönem sonrasında kenenin ısırdığı yerde başlar.
    • Birden fazla yerde görülebilebilir.
    • Birkaç gün boyunca kademeli olarak genişler ve 30 cm çapa kadar ulaşabilir.
    • Sağlıklı deriye göre ısı artmış olabilir ama nadiren kaşıntılı veya ağrılıdır.
    • Vücudun herhangi bir bölgesinde görünebilir.
     Kolumda kaşınmayan, acımayan kırmızı bir şişlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanzade -- 29 Mayıs 2021; 13:29:5 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.