Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.487
Cevap
315
Favori
1.478.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

quote:

Orijinalden alıntı: Gprsnedir

quote:

65 tl ist içi fiyatımız

dostum bilgilisin seni anlıyorum burası bir forum bilgini paylaşmıcaksan cevap yaz şukadara yaparım falan demen insanları tedirgin eder ve abuk subuk yorumlar cıkar bir sen forumdaki insanlara biraz daha hesaplı yapabilirsin

eyw dostum ancak sezonun başında özel indirim yaparız foruma

İşin ehlinin aramızda olması ve yardımcı olması gerçekten güzel klavyene sağlık,
    sen servissin kombilerim eksi ve artısını satandan çok daha iyi bilirsin
    1- Nitromix nasıl bir kombi artı ve eksileri(1,5 aydır kullanıyorum genelde ne arıza çıkarıyorlar)
    2-Kombi olarak (yoğuşmalı) daha az arıza çıkaran nitelik olarakta daha kaliteli ve güvenli malzeme kullanan bir kaç marka önermeni istiyorum bana mümkünse.
    Öncelikle f/p önemli

yoğuşmalı kombi olarak sorunsuz uzun yıllar kullacağınız tek kombi vaillant turbotec dir başka modelde önermem cihazların malzeme ve performansda piridir demirdöküm ferroli viessman eca bosch bunlar fason cihazlardır

• edit: 1,5 olunca damlamayı kesti gibi. altına kuru kap koydum bakalım...
    sadece tehlikeli bir durum olur mu ona cevap verirseniz sevinirm...

2-3 gün önce üşüyerek banyo yaptıktan sonra fark ettim ki basınç 1'in altına düşmüş. Eve taşındıktan sonra hiç ellemedik diyebilirim ama eski evdeki elle çevrilebilen bir vanaydı. Ben de o yüzden elle çevrilebilen tek vanayı bulup çevirdim ve aynı yerden su akmaya başladı. İyice sıfırlandı. Meğer yanlış yerle oynamışım. Sonra malum vanayı bulup suyu doldursam da diğer vanadan boşalmaktaydı. Kombiyi kapattım gittim. Sonra tekrar denedim. Bu kez 2'ye kadar çıkarmışım sanırım. Musluktan bir şey akmıyor gibiydi. Kombiyi açtım, 1 saat sonra yine boşalmıştı.

Ben mi kapatamıyorum bu zırvayı? Sadece bir tarafa dönüyor.
    Resimde görülen suyun aktığı yer sağa sola dönüyor. Bununla mu ilgili acaba?

Kombi Vaillant bu arada.

edit: okla gösterdiğim parça (kapakla boru arasında kalan) sağa ve sola dönüyor.
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

buradan akıyor su işte:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandistanbul -- 26 Şubat 2012; 23:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pandistanbul

edit: 1,5 olunca damlamayı kesti gibi. altına kuru kap koydum bakalım...
    sadece tehlikeli bir durum olur mu ona cevap verirseniz sevinirm...

2-3 gün önce üşüyerek banyo yaptıktan sonra fark ettim ki basınç 1'in altına düşmüş. Eve taşındıktan sonra hiç ellemedik diyebilirim ama eski evdeki elle çevrilebilen bir vanaydı. Ben de o yüzden elle çevrilebilen tek vanayı bulup çevirdim ve aynı yerden su akmaya başladı. İyice sıfırlandı. Meğer yanlış yerle oynamışım. Sonra malum vanayı bulup suyu doldursam da diğer vanadan boşalmaktaydı. Kombiyi kapattım gittim. Sonra tekrar denedim. Bu kez 2'ye kadar çıkarmışım sanırım. Musluktan bir şey akmıyor gibiydi. Kombiyi açtım, 1 saat sonra yine boşalmıştı.

Ben mi kapatamıyorum bu zırvayı? Sadece bir tarafa dönüyor.
    Resimde görülen suyun aktığı yer sağa sola dönüyor. Bununla mu ilgili acaba?

Kombi Vaillant bu arada.

edit: okla gösterdiğim parça (kapakla boru arasında kalan) sağa ve sola dönüyor.

buradan akıyor su işte:

sevgili kardeşim arızalanan parçan 3 bar emniyet ventili bu parçalar bir kez uyarıldımı yani kendini açtımı kolay kolay düzen tutmaz basınç 2 ye yaklaşınca veya 1,5 ta bile tıp tıp damlatıp sistemin basıncını düşürür ve kombi kendini emniyete alarak kapatıp arıza moduna geçer düşük sistem basınç koruması korkulacak bir durum diil servis 40-50 tl ye değiştirecektir. yok ben yapabilirim dersen kombinin suyunu boşalt parçayı sök aynı model bir emniyet ventili al tak yaklaşık piyasa fiyatı 10-15 tl hiç bir sorunun kalmayacaktır. önemli olan bu parçanın uyarılmasını eğer sen sağladıysan yani fazla su basıp alttan atmasını sağladıysan daha dikkatli davran yok eğer cihaz kendi kendine yaptıysa genleşme tankının ön hava basıncı bitmiş demektir emnişyet ventilinin yanında bu parçayada servisin hava basması gerekecektir. sakın değiştirtme. sevgilerimle.

• ventilin yada senin deyiminle sağa sola dönen parçanın tam arkasında sekman pim var ben burdan görebiliyorum sende mutlaka far edersin tel parçası gibi duruyor. suyu boşaltınca pimi çekip çıkar parçayı sağa sola çevirerek çek çıkar hepsi bu kadar sonrada yenisini al tak kolay gelsin.
  • o gri parçayı hızlı bir şekilde sola doğru bir çevir bakalım belkide açık pozisyonda takılmıştır. sen çevirince tak diye yerine oturacaktır. korkma birşey olmaz ama sistemde su varken yapacaksan altına bir leğen tutup yap. belkide sen kurcaladığın için takılıp kalmıştır ve bir arızasıda yoktur. zaten sağa doğru dönmez sola çevirince tak diye atar gene suyu keser. bunu yapınca damlama durursa bi sorunun yok demektir.
  • altına kap koydum zaten. bakıcam sabaha kadar ne olacak durum..
    o pim benim dikkatimi çekti ama ne işe yarar bilemediğim için direk onu sormadım.

kapağı ok yönünde çevirince baya musluk gibi açılıyor ve su akıyor. ama kapatmak için aynı seviyede döndürülmüyor. tık yapınca azalıyor akan su.

aslında kurcaladım sayılmaz. ben nazikçe çevirdim. ondan sonra su akmaya devam edince kurcaladım biraz.

sabah ola hayrola. olmadı all-in-one tamircimiz halleder heralde.

cevaplar için tşkler..
  • tekrar ben..

sabaha kadar sorunsuz çalıştı. sabah banyo bile yaptım fakat sonra yine damlattığını görünce biraz sıkıştırmak istedim gene. arkamı döndüm malum T parça ve pim fırladı su akmaya başladı.. tam bi eziyetti bunu yaşadğım anlar.. her yer battı.
    boşalsın dedim ben de kap koydum altına.

parçayı elime alıp baktım contasında filan hiçbi şey yok. tekrar takmaya çalıştım pim ile beraber. pimin özelliği de sıkıştırıyor olmasıymış anladığım kadarıyla. ama sıkışmadı tuttuğum gibi geliyordu. sonra parçayı sağa sola çevirdim sıkıştı gibi oldu en azından tuttuğumda elimde kalmıyordu.

işin kötü tarafı bi süre sonra yine akarken yakaladım. br de gelen sesler ürkütücü. sanki damacanadan su döküryorsun gibi gluk gluk gluk...
    kapattım bekliyorum :(
  • dostum bu parçayı 80 tl ye deyiştiyoruz niye bu kadar kendini zorluyorsun evide batırmışsın
  • quote:

dostum bu parçayı 80 tl ye deyiştiyoruz niye bu kadar kendini zorluyorsun evide batırmışsın

en azından istanbulda bir alo diyeceğiniz kimse var. harikasın abd1984
  • quote:

tekrar ben..

sabaha kadar sorunsuz çalıştı. sabah banyo bile yaptım fakat sonra yine damlattığını görünce biraz sıkıştırmak istedim gene. arkamı döndüm malum T parça ve pim fırladı su akmaya başladı.. tam bi eziyetti bunu yaşadğım anlar.. her yer battı.
    boşalsın dedim ben de kap koydum altına.

parçayı elime alıp baktım contasında filan hiçbi şey yok. tekrar takmaya çalıştım pim ile beraber. pimin özelliği de sıkıştırıyor olmasıymış anladığım kadarıyla. ama sıkışmadı tuttuğum gibi geliyordu. sonra parçayı sağa sola çevirdim sıkıştı gibi oldu en azından tuttuğumda elimde kalmıyordu.

işin kötü tarafı bi süre sonra yine akarken yakaladım. br de gelen sesler ürkütücü. sanki damacanadan su döküryorsun gibi gluk gluk gluk...
    kapattım bekliyorum :(

korkmana gerek yok o sesler sistemdeki havadan geliyor havalar alınınca düzelir. parçayıda pim tutucak kadar içeriye itmeli ve pimi deliklerden geçirerek takmalısın takınca dışa çektiğinde gelmiyorsa düzgün takmışın demektir. gene sağa sola dönücektir endişelenme. yerine tam oturtamıyosan hafif boğaz kısmındaki conta olan yeri deterjan yada sısvı sabunla nemlendirirsen tıp diye oturcaktır. sola da tam tur bi çevir ki parçayı tak diye kendiliğinden atsın musluk gibi değildir o geri çevirmeye zorlamamalısın sürekli sola çevir tak diye kendisi atıp suyu kesecektir. sevgiler.

• quote:

dostum bu parçayı 80 tl ye deyiştiyoruz niye bu kadar kendini zorluyorsun evide batırmışsın

bunu bana dediniz sanırım. haklısınız belki ama işsizim, 80 lira çok para benim için.. Ayrıca parçanın bozuk olduğuna emin değilim. sadece yerini oynattım sanırım.

teşekkürler bilgiler için...

bugün o parçanın nasıl sıkıştırıldığını çözdüm. bildiğin sol sağ sol sağ yapınca sıkışıyormuş. kola kapağı gibi sonsuz değil. pimi ters takmıştım gene şarıl diye döküldü her yere. Allahtan balkonda ve giderden gidiyo akan sular.. pimin kapalı tarafı alta gelecek şekilde taktım. (dalgalı U şeklinde) şimdilik bi sorun yok.

son sorum olur bu inşallah... evde yokken kapatsak mı kombiyi? kapatmasak da sular şarıl şarıl aksa kombi çalışır durumda da olsa bi sorun olmaz di mi?
    bir de gaz kaçağı gibi bi şey söz konusu olamaz di mi? soğan koksa doğalgaz sanıyorum...

bu arada birini çağıracağız elbette ama ben abinin numarasını bilmiyorum şimdilik böyle idare edicez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandistanbul -- 27 Şubat 2012; 16:37:08 >

• Arkadaşlar size bir sorum olacak evde kullandığımız kombi nedense suyu ısıtmıyor daha doğrusu 20 saniye sıcak sonra 1 dakika kadar soğuk geliyo bu şekilde duş bitene kadar devam ediyor acaba neden olabilir yardımınız için şimdiden teşekkürler

Not: Aldığımız günden bu yana aynı sıkıntı.
  • cihaza modülasyon limit ayarı yapılacak
  • quote:

quote:

bunu bana dediniz sanırım. haklısınız belki ama işsizim, 80 lira çok para benim için.. Ayrıca parçanın bozuk olduğuna emin değilim. sadece yerini oynattım sanırım.

teşekkürler bilgiler için...

bugün o parçanın nasıl sıkıştırıldığını çözdüm. bildiğin sol sağ sol sağ yapınca sıkışıyormuş. kola kapağı gibi sonsuz değil. pimi ters takmıştım gene şarıl diye döküldü her yere. Allahtan balkonda ve giderden gidiyo akan sular.. pimin kapalı tarafı alta gelecek şekilde taktım. (dalgalı U şeklinde) şimdilik bi sorun yok.

son sorum olur bu inşallah... evde yokken kapatsak mı kombiyi? kapatmasak da sular şarıl şarıl aksa kombi çalışır durumda da olsa bi sorun olmaz di mi?
    bir de gaz kaçağı gibi bi şey söz konusu olamaz di mi? soğan koksa doğalgaz sanıyorum...

bu arada birini çağıracağız elbette ama ben abinin numarasını bilmiyorum şimdilik böyle idare edicez...

korkma güzel kardeşim birşey olmaz. cihaz su seviyesi azaldığında düşük basınç korumasına geçecektir. kombini kapatırsan bütün koruma sistemlerini devre dışı bırakırsın bunu yapma yada yaz konumunda elektriği ve gazı açık bırak o kendini koruyacaktır. suyu eksildikçe azar azar su bas dediğim gibi suyu sen kurcaladıktan sonra atmaya başladıysa büyük bir sorunun yok sorunun sadece emniyet ventili yok kendi kendine suyu attı ise sorunun var demektir kombiyi çalıştırma su ısındıkça su atacaktır. elinden tamir işi geliyorsa emniyet ventilini sök gri parçayı yarım tur çevir ve gri kapağın arasından anahtar başlı bir plastik somun göreceksin oradan onu sökebilirsin sökünce içindeki lastik contayı ve contanın bastığı alanı çok güzel bir şekilde yıka dikkat et ki kum veya taş veya kireç parçacıkları lastik üzerinde ve lastiğin bastığı alanda kalmasın.söktüğün gibide tekrar sık bu senin damlatma sorununu çözecektir. diğer meseleye gelince doğalgazda sarımsak kokusu verilmiştir. eğer öyle bir koku algılıyorsan hemen bulunduğun ilin gaz servisini ara ücretsiz gelip kaçağın olup olmadığını tesbit ederler. şüphelensen dahi çağır şakaya gelmez. üstelik ücretsizdir bu hizmet. su damlatmasıyla gazın hiç bir ilişkisi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenomenozgur

Arkadaşlar size bir sorum olacak evde kullandığımız kombi nedense suyu ısıtmıyor daha doğrusu 20 saniye sıcak sonra 1 dakika kadar soğuk geliyo bu şekilde duş bitene kadar devam ediyor acaba neden olabilir yardımınız için şimdiden teşekkürler

sevgili kardeşim senin cihazın alew boyu kısılması lazım yani limitasyon ayarı yapılacak. kombilerde ısıtma ünitesi yani sıcak kullanım suyu devresi bir ntc ile denetlenir. ntc algıladığı sıcaklığı ana karta ileterek orada ayarladığın sıcaklık değerini aşınca kombiyi kapatır düşünce gene çalıştırır alew boyun yüksekse yada ntcarızalı ise düzensiz çalıştıracaktır. sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

quote:

Orijinalden alıntı: fenomenozgur

Arkadaşlar size bir sorum olacak evde kullandığımız kombi nedense suyu ısıtmıyor daha doğrusu 20 saniye sıcak sonra 1 dakika kadar soğuk geliyo bu şekilde duş bitene kadar devam ediyor acaba neden olabilir yardımınız için şimdiden teşekkürler

sevgili kardeşim senin cihazın alew boyu kısılması lazım yani limitasyon ayarı yapılacak. kombilerde ısıtma ünitesi yani sıcak kullanım suyu devresi bir ntc ile denetlenir. ntc algıladığı sıcaklığı ana karta ileterek orada ayarladığın sıcaklık değerini aşınca kombiyi kapatır düşünce gene çalıştırır alew boyun yüksekse yada ntcarızalı ise düzensiz çalıştıracaktır. sevgiler.

hocam ilgin için teşekkür ederim aldığımız günden beri böyle artık tak etti yaklaşık 5 seneden beri aynı ne kadar malolur bu meret birde tanıdık arkadaşlarınız varsa yönlendirebilirmisiniz İstanbuldayım

• ayar ve ntc deyişimi 80 tl ist içi fiyat
  • quote:

ayar ve ntc deyişimi 80 tl ist içi fiyat

peki hocam kesin çözüm alırmıyız parasında değilim olmayacaksa yeni kombi alalım boşuna zaman kaybı yaşatmasın.
  • yok sadece parçayı deyiştiririz yalandan iş olsun diye
  • bukadar usta var limitasyon ayarı nasıl yapılıyor birisi allah rızası için anlatsın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.