Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (829. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.573
Cevap
317
Favori
1.488.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kapattım hocam, servisi çağırıp kontrol ettireceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayamantr K kullanıcısına yanıt

Şu an piyasada doğru düzgün bir ürün var mı? Hepsinin içinde copy paste aynı komponentler var gibi…

• Güncelleme

Baymak servisini çağırdım direkt gaz valfi arızalı dedi.Fiyat 7.500 tl dedi. Genleşme tankında hava bitmişti hava bastı. Gaz valfini taktırmadım çünkü inanmıyordum arızalı olduğuna,daha sonra tanıdık servis çağırdım. Geldi baktı her yerine , bir sıkıntı olmadığını belirtti. Yanık gaz kokusu da genleşme tankına hava bastıktan sonra düzeldi. Kombi ısıtmayı açınca basıncın yükselmesi de genleşme tankına basılan hava ile sona erdi.

İşin özü servisler tuttuğuna geçirme peşinde , muhakkak en az 2 kişiye gösterin. Ya da tanıdık güvenilir servisler araştırın. 7.500 tl ilk işi 1.000 tl ye servis parasıyla kombiyi düzelttik.

İyi geceler

• nAURAizmir N kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar bi sorum/isteğim olacak :

Ntc lerin sağlamlık kontrolü nasıl yapılır ? geçme - yüzeysel ntc kontrol farkı var mıdır ?

Youtube da videolarınızı izlemiştim, baya faydalı , daha fazla eğitim videoları bekliyorum.

İyi çalışmalar

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Ölçü aleti ile omaj ölçümü yapılıyor, sonra çakmak ile ntc ısıtılarak değer değişimine bakarak sağlamlık kontrolü yapılabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Temennileriniz için teşekkür ederim.

Bugün veya yarın ntc'ler (Negative Temperature Coefficient/sıcaklık arttıkça direnci düşen yarı iletken malzeme) ile ilgili bir video atayım. Ntc'ler, ptc'ler termistör ailesinin elamanlarıdır. Isıtma ve soğutma sistemlerinden tutun araçlara, oda termostatlarına, uçaklara, uydulara vs. o kadar yaygın kullanım alanı vardır ki, saymakla bitiremeyiz. Maliyet bakımından hem ucuz olması, hem de çok sık arıza yapmaması da buna etkendir.

Gelelim sorunuza. Daldırma ve geçme olarak adlandırdığımız boru üstü ntc'ler arasında işlevsel olarak hiçbir fark yoktur. ntc'lerin görevi, sıcaklık farklarını sinyal boyutlarındaki yükselme, azalma ile (osiloskopta görülebilir) anakarta veri sunmaktır. bir ntc'de 10 kohm, 5kohm, 2kohm gibi ibareler bulunur ve spesifik bir amaç için üretilmediyse, üzerinde yazan bu ifade 25 santigrat altında alınan ölçüm değeridir. Sıcaklık yükseldikçe ntc'lerin ohm değeri düşmeye başlar ve belli bir sıcaklıkta kısa devreye düşer. Böylece istenmeyen durumlarda sistem kendini korumaya alır. Kombi ve kazanlarda ise en sık kullanım amaçları, sıcak suyun set edilen değerlerde tutmak için veri alma, hakeza ısıtma sisteminde boru üstü ntc ile veri alma, atık gaz ölçümünde baca çıkışında veri alma, kamu hizmet binalarındaki büyük kazanların iç yanma sıcaklığından veri alma vs.vs.

Arızalanmaları durumunda genelde üzerlerinde çatlak veya bombe oluşur. Çok enderde olsa böyle bir şeyle karşılaşmama ihtimaliniz tabi bulunuyor.. Bu gibi durumlarda ise avometremizi ohm konumuna alarak, ntc'mizin ucunu parmağımızla ovalayarak ısıtabilir, aksi için ise soğuk bir suya veya küçük bir buz kalıbına temas etmesini sağlayabiliriz. Kombilerimizdeki ntc'ler marka modele %1 ile %5 toleransa sahiptirler. %1 olması tercihimizdir, daha hassas ayar imkanı sunar. Bunu ölçmenin yolu ise 25 derece altında hassas ölçüm yapmaktır. 10kohm 9.9 kohm altına düşmüyor veya 10.1 kohm üstüne çıkmıyorsa toleransı %1'dir.

Hocam Allah razı olsun ya, nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim.

Kombi alanında kendimi geliştirmek istiyorum, önereceğiniz kitap , kanal var mı ? ( İngilizcem var bu arada )

farklı önerilerinize de açığım

çok teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba, kombinin emniyet ventilini değiştirdim. Değişimden sonra kombiye su basmak için doldurma vanasını açınca resimde ki parçadan havayla karışık biraz su aktı. Vanayı biraz fazla açmıştım sonra yavaş yavaş doldurmaya başlayınca ordan gelen su kesildi. Sonra kombi ilk çalışınca da çok az bir miktar tekrar su geldi. Sorum şu bu parça ne işe yarar. Anlattığım şekilde su gelmesi normal mi?

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

• turuncu8 T kullanıcısına yanıt

İsmi hava purjörü. Kombi suyunun boşaltılıp yeniden doldurulduğunda sistemdeki suyu pompa devir daim ettirmeye başlar ve bu esnada da sistemdeki hava oradan atılmış olur. İlk başta hafif su gelmesi normal. Bu durum devam ederse değişimi gerçekleştirilmelidir. Görmezden gelinirse blok çürümesine kadar çok ciddi problemlere sebep olabilir. Fakat resimlere istinaden bir yorum getirmek gerekirse, purjörde bir problem yok gibi gözüküyor. Yukarıdaki kırmızı vanayı sakın sıkmayın, 2 tur çevirerek biraz gevşek bırakın.

Cevabınız için teşekkür ederim. O parçaya hiç dokunmadım. Kombi çalışırken ve durduktan sonra gözlemledim su akmaya devam etmedi. Sanırım sizin de dediğiniz gibi bir problem yok.

Rica ederim hocam, bilmukabele. Fakat bu işin ucu o kadar açık ki herhangi bir kitaba veya kanala bağımlı kalarak ilerlenebilecek bir sistem değil.

Herkesin ilerleme yöntemi farklı. Ben bu sektöre 38 yaşımda girdim. 1 yıl içerisinde öğrendim ama kendimi zora maruz bırakarak. Birisinin yanına girdim öncelikle, atölyesi olan, sadece servise çıkmak yerine atölyede cihaz da revize eden bir esnaf. Ben girdiğimde 4 kişi vardı, bir ay sonra hepsi çıktı ve tek başıma kaldım. Hiçbir şey bilmiyordum desem abartmış olmam. Tek başıma kalınca bütün iş yükünü kendim yüklendim ve o günün parasıyla tamı tamına 3 paket sigara yevmiye alıyordum. Sabah 9'dan gece 2'ye kadar neler çektiğimi bir ben bilirim 1 yıl boyunca. İlk başlarda bilmezken youtube'dan türk kanallara baktım ama beni biraz hüsrana uğrattılar, ezbere gidiyorlardı geneli, sonra ingiltere ve rus kanallarından arıza ve parça isimlerini öğrendim. Fakat ne kadar video izlesem de ve gecenin 3'ünde dahi eve gelip arıza videolarını açarak uyumama rağmen, gördüm ki aynı arıza aynı parçadan çıkmıyor. Gittiğim tüketici cihazlarında yeri geldi o soğukta 3 saat arızayla uğraştım, ama kimseyi aramadım. Bu bana yavaş yavaş özgüven verdi. Bu arada da küçücük boş vaktimde dahi elektronik öğrenmek için vakit ayırdım, udemy'den ders satın aldım. Youtube'da ve google aramlarında hangi dilde olduğuna bakmadan, gerekirse çeviri yaptırarak notlar aldım. (2 kitap not birikti elimde) bu saydıklarımı yaparken 3.5 ay geçmiş bulundu. kasımda işe girdim, şubat'ın ortalarına gelmiştik. Artık bir takım şeylere hakimdim. Şubat'ta işler biraz yavaşlamaya başladı. Gece 1-2'ye kadar değil de, 9, 10'a kadar çalışır duruma gelmiştim ve günde 12-13 iş atıyordum (8*10 yıllık ustalar inanamıyorlardı buna. sektörde genelde günde 5 ila 7 iş arası görülür) Sonra elektronik ile ilgili kitaplar edindim, zira geçirdiğim 3.5 ayda şunun idrakine vardım, suyun ısı karşısında davranışı, mekanik aksamlarda profesyonel seviyede, elektronik alanda yeterli derece, tesisat alanında ise bilgi sahibi olmalıydın. Bunu idrak etmem benim ufkumu açtı. İlk üç alanı birlikte götürdüm, fizikle ilgili kanallarda ve google aramalarımda beni ilgilendiren kısımları günlerce okudum, notlar tuttum, birkaç kitap aldım (kitap almama pek gerek yokmuş aslında. google'Da istediğimiz bilgiyi nokta atışı bulabiliyoruz. kitaplar daha çok akademik oluyor ve çok fazla detaya inince de konunun seni ilgilendiren bağlamından uzaklaşıyorsun) her neyse.. sonra tesisatla ilgili, borulardaki ısıl direnç ve bunların hesaplanması boru çapları, kombi ve kazanlardaki ek sistemlerin amaçları, konuluş sebepleri vs. derken 4 alanın da ne denli derya deniz olduğunun idrakine vardım ve kendimi biraz minimize etmeye karar verdim. Bunun çizgilerini de o 3.5 aylık çalışma tecrübeme istinaden kendim belirledim. Gittim birçok yerde gerek mühendis, gerek tesisatçıların ne denli büyük hatalar yaptıklarını gördükçe, zihnimde yeni ufuklar açılmaya başladı. Telefonuma notlar aldım ve araştırmam gereken konuları veya kendimin bulduğu zannettiğim yenilikleri google'de arattım ama zaten daha önce hepsi varmış, sadece benim bilgim yokmuş. Elektrikte çarptı, tüketicinin kombisini tamir ederken bütün kombinin su basmasına sebep verip, kombiyi parçalayıp malzemelerini tek tek kurutarak yeniden montaj ettiğim, bir günümü verdiğim olaylar da yaşadım, emeğinin hakkını vermeyen üç kuruşluk insanla da tanıdım, dolandırıcı iş yeri sahipleri, çarpıcı yetkili veya özel teknik servisler bir çok kişi gördüm geçirdim birkaç yıllık meslek hayatımda. Yapamadığım arıza şimdiye dek çok şükür olmadı ama bu cihazlar mütemadiyen güncellenen ve onlarca marka modelden oluşan ürünler olması hasebiyle mutlaka yapamadığım arızalar da olacaktır. Çok geniş bir sektör yani. Ben okuyarak öğrenen bir inanım. Yanında da notlar alarak. Bunun yanıda araştırmayı, yeni şeyler öğrenmeyi de seven bir insanım ve bana öğrenmek, başarmak paradan çok daha tatlı geldiği için uzun süre zevkle çalıştım bir başkasının yanında. bir yıla yakındır da kendi işimi yapıyorum. klima, kombi, proje, kombi değişim, sistem kurma vs. hepsinde çok üst seviye uzamanım diyemem ama bu sektörde bir çok mühendisim diyen insan da elime su dökemez. zarar ettiğim de oldu, proje aşamasında eksik çizip sonrasında düzelttiğim ama bunu tüketiciye yansıtmayıp ucuucuna gittiğim de oldu. ama seviyorum, zevk alıyorum yeni şeyler yapmaktan. hayalim ressam, heykeltraş veya mimar olmaktı, ama şimdi de elektronik, mekanik, gaz, tesisat, su gibi bileşenlerin bir yerde bulunduğu komplike sistemlerle bir şeyler var etmeye çalışıyorum. esasında bir şeyler üretmek istiyorum ama buna yaşım el verir mi bilinmez.

konumuza döner isek, sadece bu meslek özelinde değil, bütün iş kollarında birinci kural çok çalışmak, kendini zora maruz bırakmak, düşmekten korkmamak. bunları başardıktan sonra oluşacak özgüveni ise teknik bilgi ile donatarak tecrübe ile emin adımlarla ilerlemek. bir inşaat ustası evet bu 20 katlı binayı ben yapabilirim diyebilir, ama teknik bilgi ve tecrübe ile donanmış bir mühendisin bakış açısına, vizyonuna ve öngörüsüne ne yazık ki sahip olamaz. her ne iş yapıyor olursak olalım, birinci kaide yaptığın işin teknik bilgisi ile ilerlemek. ezber belli bir yere kadar seni götürebilir, çiğliği tolere edebilir, tek amacın para ise hatta yeterli de olabilir, ama beni tatmin etmez, orgazma götürmez. ezbere giden insanların kahir ekserisi cihaza veya sisteme değil, sistem onlara hükmeder ve olası öngörüsüz çalışmalarda cihaz, onları bir köle gibi ayağına getirtir.

çalışmak, çalışmak, çalışmak. hayatta bundan başka ilerleme yöntemi yok ne yazık ki. ve en önemli, yegane cevherin erken yaşlarda zaman olduğunun idrakine varıp, zamanı ona göre kullanmak. zamanı yönetebilen insan kendini, kendini yönetebilen insan varlığını, varlığını yönetebilen insan ise insan evlatlarını yönlendirip yönetebilir. bunun da birinci koşulu disiplin, özveri, gayret, kendine bir gaye edinmek, amaç belirlemek, başarmanın ne kıymetli bir değer olduğu bilincinde olup bunu gerekirse hergün kendine telkin etmek. ve tüm bu birikimlerini yanında çalışanlarına aktararak, ülke kalite ve donanımını bir üst seviyeye taşıyacak dürüst, onurlu, kendine karşı sorumlu, haysiyet sahibi, işini seven, saygısını ve sevgisini varlıktan eksik etmeyen insanlar yetiştirmek. sana verebileceğim tavsiyeler bunlardır.

Hocam tekrar teşekkür ederim. Çok emek vermişsiniz hayat emeklerinizin karşılığını her zaman versin. Profesyonel anlamda olmasa da evde ki ufak tefek tamirat işlerini araştırarak kendim yapmaya çalışıyorum. Sizin gibi bilgili ve tecrübeli bir kişiden tavsiyeler almak mutlu etti.

• Merhabalar iyi akşamlar bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum 1.5 senedir baymak duotec compact ve on-off lobi oda termostatı kullanıyorum bugün hava sıcak olduğu için kombi devreye girmedi ama sıcak su kullandıktan sonra petekler de ısınma oluyor su kullanımı esnasında buz gibi ama Çeşmeyi kapattıktan sonra petekler de bi ısınma oluyor sonra yeniden soğuyor bu normal mi yoksa bir arıza mıdır ?

• 
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.