Cevabınız için teşekkür ederim. Eşanjörü komple alsam peki gereksiz masraf mı etmiş olurum kombinin yaşı itibariyle bakınca değerlendirirseniz sevinirim.Söküp bakmakdım çünkü su girişini kısmak için evin suyunu kapatmam gerekiyor. |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (802. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kombiyi görmeden buradan olur, olmaz diye yazmam doğru olmayacaktır. Kombinin durumunu bilmiyoruz. Plakalı eşanjör tıkalı olabilir. Blolklarda sorun olabilir. Plakalı yı değiştirirsin sorunun çözülmez. En sağlıklısı yine bir ustanın bakmasıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla plaka ntc sensör ve oring aldım.Gerekirse iade alırız dediler eşanjörü.
Akşam açıp bakacağım.
Su akıtması kadar sinir bozucu bir şey yok.Destekleriniz için sağ olun.
Bilgilendirme yaparım.
-
kartı test için gönderdik; "kart sağlam, kartta sorun yok" dediler ...
fanı ikinci usta kontrol etmişti, fan da sağlam ...
geriye prosestat mı kaldı ?..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 24 Temmuz 2023; 16:38:56 > -
Kart testde sağlam gözükebilir, başımıza çok geldi . Prosestat ve kart. Büyük olasılık kart gibi görünüyor. Birde bacayı da kontrol ediniz.
Evet yoğunluktan yazamadım.
Kombiyi söktüm.
Bahsi geçen eşanjör,oring ve ntc sensörünü 775 liraya almıştım zaten.
Eski eşanjörü söktüğümde baya oksitlenme ve plakada eğrilme gördüm.2009 yılından beri kullanıyorum bu arada kombiyi.Oringler resmen yapışmıştı yuvalarına.Onları sökmekte çok zorlandım üstelik dar bir alanda çalışıyordum.Neyse ki başardım.Eşanjörü düzeltip eskisini taksam mı diye düşündüm ancak sonradan boşver zaten 14 sene geçmiş bırak yenisini tak dedim.İşlem başarıyla tamamlandı.Ntc sensörünü de değiştirince kombiyi açtım.
İlk etapta e26 hata kodu verse de kombi içindeki hava alınınca düzgün çalışmaya başladı.
Baymak Eco 4 fi ve türevi kombilerde sıcak suda malesef kaç dereceye ayarlarsanız ayarlayın tavan sıcaklığa gitme sorununu da çözersem iyi olacak.Ona da şimdilik gaz akışını kısarak çözüm ürettim.
Ama bir sorum olacak belki eşanjörü yanlış yani ters yönde takmış olabilirim.Kalorifer ve sıcak su da 2 gündür problem yok.Sizce sorun olur mu bu.
Son olarakta çok kıymetli bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler.
-
eco4 eşanjör delikleri çok zıt tanlış takamazsın. gaz ayarı ile sıcak su düzelir. sadece ilk verdiği suyu kaynatır, eğer akışı sabit olursa ilk kaynamadan sonra yavaş yavaş toparlar. gaz ayarı olmazsa 65-70 de kapatır. 30 sn bekler. bazen 30lara düşer
-
evet diğer türlü yerine gelmiyordu.
Kombi gazını kısıp 35 derece ayarda 52 derecelere sıcaklığı getiriyor.Öyle geçici bir çözüm ürettim.
Teşekkürler.
-
-
İkisi farklı sorun. Sıcak su çıkış oringi değişecek 1/2 sıcak su kesilmesi ise farklı sorun. Tribün okuyucu, fan, prosestat, kart, gibi birçok nedenden birisi olabilir
Viessmann trend kombimiz var daha 3 aydir kullaniyoruz.
İsitma daha baslamadi sicak su sadece
Bugun sicak su vermeyince kombiye baktik basinç 0 di su bastim 2 ye kadar sonra su kacirmaya basladi.
Fikriniz nedir. Servisi acmiyor simdi yarin aricam ama merak ettim yeni kombiye ne oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 9 Ağustos 2023; 20:45:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Baymak luna kombim var. Yaz ayarında iken sıcak suyu actığımızda su ısınmadığı gibi mutfaktaki ve bir kac odadaki petekler el değmeyecek şekilde ısınma yapıyor. Sıcak su akmıyor. Sorun neden kaynaklı olabilir sevis gelmeden halledilebilir mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar merhaba
baymak quasar 24 f kombim var yaz modunda musluğu açınca ateşleme yapmıyor fakat kış modunda ateşleme yapıyor reset atıldı basınca bakıldı neden kaynaklanıyor olabilir varmı çözümü ?
-
kombi akış şalteri ve ntc sensör arızası gibi duruyor eğer kombiniz eskiyse çok pahalı parçalar değil ntc sensörü değiştirmek kolay kombi akış şalteri değiştirmek biraz zor ama eliniz yatkınsa yapılabilir
-
Merhaba arkadaşlar geçen sene kombi binanın su basıncı yüksek diye su kaçırmaya başlamıştı. Kombi servis çalışanı arkadaş geldi kombinin Emniyet Ventilini değiştirmişti. Bu sene de bizim dairenin aşağıdaki vanasını bize sormadan köküne kadar açmışlar ve yüksek basınçtan gene kaçırmaya başladı. Kendim içini açtığımda Emniyet Ventilinde bir sızıntı göremedim resimde gördüğünüz yerde contadan kaçak gördüm. Kireçlenme ve kaçak o bölgede yoğunlaşmış görünüyor. Sizlere sormak istediğim o conta gibi görünen şeyin adı ne satın almak istesem kendim değiştire bilir miyim ? Bu tür işler elimden geldiği için sürekli kombiciye para vermekten bıktım artık.
beko bk 20 ek lcd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRache -- 12 Eylül 2023; 9:1:2 >
-
o conta: yanma odası kabin contası. hava sızdırmazlığı içindir. kabin içerindeki ana eşanjör delik veya eşanjör bağlantı noktalarında sorun var. üst kabini açmamışsın daha. aşağıdaki vananın açık veya kapalı olmasıyla bu arıza ile zerre alakası yok. oradan gelen su, kalorifer suyu.
-
kaloriferin suyunun eksilmesinin sebebi burdan gelen su
-
-
Arkadaşlar arçelik dgk20 model kombim var kombi çeşöe suyunu az ısıtıyor bazen ısıtmıyor videodaki gibi ateşleme yanıp sönüyor
Ntc sensörünü değiştirdirm eşanjörü söktüm temizledim taktım sorun hala devam ediyor arızası ne olabiliretem ışıkyoutube
23 Eylül 2023https://www.youtube.com/watch?si=GY2VVDqDarPg8U2w&v=1_Q64iaitk8&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kombi akış şalteri suyun akışına göre ısısını ayarlıyor bundan olabilir gibi geldi çok pahalı bir parça değil yanlız takması zahmetli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X