Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (811. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.506
Cevap
316
Favori
1.482.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 809810811812813
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dediğiniz gibi en üst kat dubleks ev, mutfak giriş katta. 1 ay önce fanla ilgili sorun yaşadık su girdiği için şimdi de anakart yandı diyor 2 usta da.

Baca yönü ve eğimiyle ilgili bu sorunların sebebi yanlış anlamadıysam, biz her ay tamir ettirdikçe diğer ay yine su sızacak ve yakacak bu kartları.

Bacaya yapabileceğimiz birşey var mı bana önereceğiniz? Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutukutu K kullanıcısına yanıt

Kombi dirseğinde çok fazla açı var ve en önemlisi muf yönü yanış. Bu açıda conta cok ezilir ve sızdırma sağlaması zorlaşır ve ilerde daha çok sızdırır. Eğer baca orjinal değilse(orjinal bacada B harfi var) yan sanayi baca contaları kaliteli değil ve tam oturmaz. En büyük sorun aslında bacadaki muf yönü(borudaki genişleyen kısım). Çatıdaki yağmur tutucu şapka orjinal değilse veya düzgün montaj olmamışsa yağışlı havalarda çok su gelir. Hatta senin orda 10-11 metre baca vardır ve aşırı derecede yoğuşma suyu üretir. Baca çok uzun olunca havanın çıkması zorlanacağından özellikle kombiye yakın olan ek yerinde yüksek hava basıncı/baskısı olur o yüzden ek yerlerinde sızdırma ihtimali artar. Kesinlikle muf yönü değiştirilmeli yoksa bu işin içinden çıkamazsın.

• kutukutu K kullanıcısına yanıt
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

Muf yönü ters dediğim olay bu. Belki dış baca muf yönü yanlış iken iç baca doğru yönde olabilir. Çünkü orjinal bacada dış baca mufsuz iç baca muflu(ne saçmalık ama). Bacalar komple sökülüp yeniden düzgünce montaj olacak. Muf yönü, conta ve akıntı düzgün olursa, yoğuşma tepsisi tıkanmadıkça sorun yaşamazsın. Sifon tıkansa bile e01 arızasına geçer fan ve anakart zarar görmez(ateşleme aşağıda olduğundan ana eşanjör su ile dolunca ateşeleme çubuğu ıslanır

• Merhaba. 2 haftalık sömestr tatiline gittim. Gitmeden önce ana su vanasını kapattım fakat kombiyi 38-39 derecede açık bıraktım.(Kombinin markası Demirdöküm) Doğalgaz vanası açık. Döndüğümde kombinin durumu ne olur? İnternette çeşitli sitelerde su bitinceye kadar kombi çalışır , su bitince düşük basınç hatası verir, kombi o halde çalışmaya zorlanırsa kuru yanma yapabilir yazmışlar, kombi düşük basınç hatası verince çalışmasını otomatik durdurmuyor mu? Kuru yanma kombi çalışmadığı halde mi oluyor?

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

hocam kombi arıza videosu şu şekilde

• NightMare_ N kullanıcısına yanıt

rastlanan bi durum değil. kapanınca taaa en başa dönüp ekran ışığı vs vs ise sigorta fiş buvatta gevşeklik olabilir yada kart arızalı.

arıza videosuna gerek yok, önceki cevabım değişmedi. bunları kontrol ettin mi peki.

• Arkadaşlar selamünaleyküm. Bosch condens 2000 kombim var b3 arızası verdi. Yoğuşma eşanjörünü nasıl sökebilirim, 4 boru bağlantıları haricinde bişey varmı ve başkaca tavsiyeleriniz varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum teşekkür ederim sağolasınız . İlk kez mesaj yazıyorum inşallah doğru yere yazmışımdır, hatam varsa kusuruma bakmayın lütfen. Selamlar saygılar

• Merhabalar. Arçelik DGK 20EK kombisinde A01 hatası alıyorum. Kombiyi kapatıp açınca hata gidiyor. Bazen 5dk sonra veya birkaç saat sonra hatta birkaç gün sonra tekrar A01 hatasını almaktayım. Bunun için ne yapmalıyım. Önerileriniz nelerdir yardımcı olabilir misiniz?

• _ii _ kullanıcısına yanıt

bu arıza bo modelde prosestattan olur.

• www.duruinsan.net W kullanıcısına yanıt

aleykumusselam.

sökmesi çok zordur. 2 kalın boru özellikle çok zor sökülebilir. çok çok uğraştırır. sağ kapağı sök ve 45 derece arkaya bakan yoğuşma suyu çıkış dirseğinden çelik tel ile tıkanıklığı aç(eski sileceklerden ince çelik tel çıkar). bazen sıfır takınca bile b3 verir. tıkalı değilse sağ alttaki fişi çek öyle kullan. çoğu yarı yoğuşmalı kombide bu emniyet yok

• Arkadaşlar merhaba,

2016 Yılından beri kullandığım yarı yoğuşmalı Baymak Kombi'm yarım saat olmadan içerisindeki suyu boşaltmaya başladı.

Tanıdığım bir ustayı çağırdığımda eşanjörde delik olduğunu söyledi ve bana aşağıdaki seçenekleri sıraladı:

1. Kimyasal uygulama ile kaçağın durdurulması -> 2-3 bin ₺ arası fiyat verdi
    2. Çıkma eşanjör takılması -> 5-6 bin ₺ arası fiyat verdi
    3. Sıfır eşanjör takılması -> 11 bin ₺ fiyat verdi
    4. Yeni kombi alımı.

Sizce hangi yol mantıklı?

• Celof kullanıcısına yanıt

4

• AMC kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Herkese sağlıklı hayırlı günler dilerim öncelikle. Benim büyük bir sorunum var kombim Buderus logomax plus gb022i 24kw kombiyi 4 yıldır kullanıyorum bu kış arıza yaptı fakat ne bir arıza kodu nede başka bir hata verdi sorunum şu sıcak suda problem yok petek ısıtmada problem var. Petek suyunu 60 a ayarlamama rağmen kombi 2.5 dk çalışıp 2.5 dk duruyor su sıcaklığı asla 60 a çıkmıyor Max 45 oda saatlerce dur kalk yaparak. Servis çağırdım sorunu tespit edemedi bu ürünün yerine 1 yıllık temiz kombi var bunu ver üstüne su kadar ver onu takalım sana dedi yetkili servis. Üstüne üstlük 400 TL servis ücretini aldı benden. Herşeye rağmen ev bir şekilde ısınıyor fakat sorun çözülmüş değil. Böyle birşey başına gelen var mı varsa sorunu nasıl çözdü? Filtreler petekler temiz. Normal ateşleme yapıyor sonra fan sesi azalıyor kombi yanıyor fakat çok sessiz yanıyor normalde duman çıkardı azda olsa şimdi hiç duman yok. Buderus yoğuşma işareti de çıkmıyor ekranda sadece sıcaklık yazıyor. yanmıyor desem olacak ama suyu yavaş ısıtıyor

• MustafaMasa.10 M kullanıcısına yanıt
    Ustam merhabalar. Acaba sorununuz çözüldü mü? Çözüldü ise nasıl yaptınız açıklar mısınız? Aynı sorunu bende yaşıyorum ama benim kombi yeni

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]Ozanyoutube
    Kombi ateşleme yaptığı anda bu şekilde aşırı yüksek bir ses çıkarıyor, çok uzaktan duyulabilen rahatsız edici bir ses. Isıtmak için her devreye girdiğinde ya da sıcak suyu açtığımızda oluyor. Sebebi nedir acaba, internette pek cevap bulamadım. su filtresinin temizliğini yaptım ama fayda etmedi
    https://www.youtube.com/watch?si=Ff2okK7rfhAaE8yZ&v=-Uxs94oOQw4&feature=youtu.be

Arkadaşlar, Böyle bir sorunla başbaşayız, çözümü ne ola, yaşayan, bilen varmı acaba

• ozank. kullanıcısına yanıt

gaz basıncı(sayacın üzerindeki regülator) yada kombi gaz ayarı. kombi yanmadan önce bikaç tane ocak aç dene

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, hiç o açıdan bakmamıştım, deneme yapıcam, sonucu yazarım.Gaz ayarını nasıl yaparım, kendim yapabilirmiyim, servis mi çağırmam lazım

• Arkadaşlar ariston genus, otomatik su doldurma vanalı.
    Wc den sifon çekilince bar düşüyor.
    Arada su basıyordum, artık daha fazla su eksiltmeye başladı.
    Özetle soğuk su basıncı düştüğü an oluyor.
    Ve yeni tahliyeden damlatmaya başladı, bar normal.
    Kombi ustaları böyle bir arıza ile karşılaşmamış…
    Not: Ankara’da iyi bir usta bilen varsa, iletişim pm den atarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 23 Şubat 2024; 21:35:18 >
  • ozank. kullanıcısına yanıt

Alev algılamada da problem görünyor. Alev oluşma sesi geldiği halde alev ışığı bikaç saniye geç yanıyor. Eğer gaz yok(EA) arızası başlarsa ateşleme grubu değişmeli

• 
Sayfa: önceki 809810811812813
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.