Şimdi Ara

kombi bakımı!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Kombiye bakım yaptırmak istiyorum bir kaç tane servis aradım bakım fiyatları hakkında yüksek (bana göre) fiyatlar söylüyorlar. Alt tarafı bakım yaptıracağım yahu bu nedir böyle. Ve ben kombiyi az çok biliyorum. Bildiğim içinde fiyatlar pahalı geliyor. Bu yüzden bakımı kendim yapmaya karar verdim. Çok zor durumda kalırsam servis gelir o zaman toplar. Fakat bu bakım nasıl yapılıyor detaylı olarak? Anlatımlı birşey yokmu sürekli resim atılmış. Video falan olsa bakarak yaparım. Zor değil. Yardımcı olacak arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum.... Saygılarımla.......

• takıldığın yerde servis gelip toplarsa paranın rengi değişir. ver 60 tl yaptır bakımını derim. bu işler tarifle olmaz.
  • ben kendim yaptım bakımını. İlk önce ön kapağını söktüm yanma odasını açıp içini elektirik süpürgesi ve yumuşak fırça ile temizledim.alevlerin çıktığı yer kül ve kurumla kaplanmıştı. en son bakım 4 yıl önce yapılmıştı. sonra sıcak su ve soğuksu tesisatlarındaki metal süzgeçleri temizledim. Kalorifer sistemindeki su simsiyahtı.
  • Ben yapayımda bakımımı beceremezsem çağırırım servis..

Kardeş senin şuan kombi çalışıyor mu nasıl herhangi bir sorun oldumu?
  • Burdan bakarak yapabilirsin arkadaşımhttp://www.youtube.com/watch?v=7hWa0_Kw_uk Anlatmış çocuk. bende bakımı kendim yaptım ayrıca öyle servislere para vermeye gerek yok. dikkat ettiğin takdir de az buçukta işin bilincindeysen yaparsın. ama bilmiyorsan servis çağır hiç bulaşma. yalnız dikkat et ortalıkta dandirik servis işini iyi yaptığını servis sanan çooookkkkkk
  • Pas çözücü sprey kullanıyor ve kombi içine bu sıkıp bezle üstünü siliyorlar. Ayrıca kombinin içindeki fanana bundan sıkılıyordu. Yalnız karta falan sıkayım deme kış fgünü Allah korusun
    Zaten bu aylarda kombiciler bakımı adam akıllı yapmaz çünkü bir çok arıza işine gidyorlar mevsimden dolayı bir çok kişi kombi kullanıyor ve arıza çok oluyor.Yazın yaptırırsan biraz daha ucuza mal olabilir. O ara pek işleri olmadığı için onlar seni ararlar kombinize bakım yapalım mı diye. Bu aylarda çok işleri olduğu için sadece içini temizliyorlar çok dikkatlice kombide arıza var mı diye test etmiyorlar.
  • 60 70 Tl için kendinizi riske atmayın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vaillant Kombi Bakımı
    12 yıl önce açıldı
    ECA KOMBİ ARIZALARI
    18 yıl önce açıldı
    Kombi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • havalar o kadar kötü değilki bu sebeple ilgilenirler diye düşünüyorum ama şimdi siz böyle diyince daha çok tereddütte kaldım. en iyisi videoların anlatımların yardımıyla kendim yapmam en iyisi. bu bakım yapılırken kombi kapalı mı kalsın napayım? birde ben evden çıkarken kombiyi komple kapatıyorum akşam geldiğimde açıyorum. sizler nasıl kullnıyorsunuz acaba yararlımı bu yaptığım. çünkü fatura sankim kabardı biraz çünkü öyle çok yoğun kış olmadığında çok fazlada yakmıyoruz.
  • Bakım yaparken kombi kapalı olmalı. Birde tasarruf amaçlı evde yokken kombiyi tamamen kapatıyormuşun bu kesinlikle önerilmez. Tüm kombicilerin söylediği kombinin tamamiyle kapatılmamasıdır. Evde yokken kombi yine çalışır vaziyette olsun ama uyku modunda çalıştır.
    Diğer türlü eve geliyorsun ve evi ısıtmak için kombiye birden yükleniyorsun buda fautrayı kabartıyor. Diğer türlü sen evde yokken belirli bir derecede çalışıcak ve sen eve gelince biraz daha dereceyi yükselticeksin. Araba dur kalk yaptı mı daha çok benzin harcar kombide öyledir. Hemen hemen aynı prensipleri vardır. İkisindede kalkış ve daimi kondansatör vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1834

havalar o kadar kötü değilki bu sebeple ilgilenirler diye düşünüyorum ama şimdi siz böyle diyince daha çok tereddütte kaldım. en iyisi videoların anlatımların yardımıyla kendim yapmam en iyisi. bu bakım yapılırken kombi kapalı mı kalsın napayım? birde ben evden çıkarken kombiyi komple kapatıyorum akşam geldiğimde açıyorum. sizler nasıl kullnıyorsunuz acaba yararlımı bu yaptığım. çünkü fatura sankim kabardı biraz çünkü öyle çok yoğun kış olmadığında çok fazlada yakmıyoruz.

bi de bakım sırasında kombinin elektrık fişini prızden çıkarmayı unutmayın..
  • Yok canım fişi takılı unutmazlar herhalde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunoglu1903

Yok canım fişi takılı unutmazlar herhalde :)

Siz öyle zannedin , Baymak yetkili servisin elemanı benim kombinin elektronik kartını değiştirirken çarpılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 21 Şubat 2014; 14:38:41 >
  • Yetkili servis elemanı çarpılıyorsa kullanıcıya ne olur diyorsun :)
  • uzunoglu1903 kullanıcısına yanıt
    Akıllı kullanıcı şalteri kapatır .
  • Verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkürler arkadaşlar.........
  • bakımı yaptırdınızmı

Vaillant&demirdöküm uzmanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Akıllı kullanıcı şalteri kapatır .

Aynen katılıyorum :)
  • Kombi bakımlarınız için İzmir ve ilçelerine hizmet vermekteyiz.

Kombi bakımlarında nelere dikkat ediyoruz, ne gibi temizlikler oluyor... Videolarda detaylandırarak anlatıyoruz.

Bakım sonrası:

youtube
    Mavi Teknik İzmir irtibat no: 0543 736 26 42#kombi #klima teknik servis hizmeti#yedekparca tedarik#kombi #klima anakart tamir #klima montaj & demontaj #vaill...
    https://www.youtube.com/shorts/0RHRHGVSz3k

Gizli filte temizliği ve termal kamera kamera ile ısı arkı kontrollerini sağlıyoruz:

youtube
    Mavi Teknik İzmir irtibat no: 0543 736 26 42#kombi #klima teknik servis hizmeti#yedekparca tedarik#kombi #klima anakart tamir #klima montaj & demontajMavi te...
    https://www.youtube.com/watch?v=k0KpkoW570E

Basınç sondası temizliği:

youtube
    Mavi Teknik İzmir irtibat no: 0543 736 26 42#kombi #klima teknik servis hizmeti#yedekparca tedarik#kombi #klima anakart tamir #klima montaj & demontajMavi te...
    https://www.youtube.com/watch?v=8Mkt9tgdG6o

Seconder eşanjör temizli (plakalı eşanjör):

youtube
    https://www.youtube.com/watch?v=JrvG3SN8SLM

Termal kamera ile ısı kontrolleri :

youtube
    Mavi Teknik İzmir irtibat no: 0543 736 26 42#kombi #klima teknik servis hizmeti#yedekparca tedarik#kombi #klima anakart tamir & sıfır tedarik#klima montaj & ...
    https://www.youtube.com/shorts/n5jRRzNTxik

Mavi teknik İzmir! Her mevsim yanınızda, her mevsim güvenle..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.