Şimdi Ara

Kombi Banyo yaparken kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
19.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Alarko Serena bacalı tip kombim var.2004 yılından bu yana kullanıyorum.Geçen kışın ortasında arıza verdi.Ne musluklara ne de peteklere sıcak su gitmedi.Ankaranın kara kışında hemen yetkili servisi çağırdım.Yetkili Servis Yanma Odası, Genleşme Tankı, Devir Daim Pompası ve 3 yollu vananın kesin değişmesi gerektiğini, ana kartta arıza olabileceğini söyledi. Ana kart hariç 650 TL para istedi. Ben de YUH deyip başka bir kombi teknisyeni çağırdım. Oda bana Devir Daim pompası ve 3 yollu vana ile kombinin çalışır hale geleceğini, Yanma odası ve genleşme tankının da sorunlu olduğunu ama bir süre idare edeceğini söyledi.Bunun üzerine sadece devir daim pompası ile 3 yollu vanayı değiştirtip 300 TL para verdim.
    Kombi petekleri ısıtıyor sorun yok.musluklara sıcak su da veriyor. Ancak banyo yaparken bazen 15inci dakikada bazen de 45inci dakikada kendi kendine kapanıyor.Kontrol ettiğimde kombide elektrik var ama pilot alevi yanmıyor ve çakmak atmış vaziyette.
    Yaklaşık 10 dakika sonra çıt çıt çıt çat diye sesler geldikten sonra kombiyi başlatma çakmağıyla çalıştırabiliyorum.

Ortamın havasız kaldığını bu sebeple baca emniyet sensörünün attığını düşünüp bir de balkon kapısını açıp test ettim ama yinde kombi kendi kendine kapandı.

Genleşme tankı arızasında bu sorun ve bu sesler olurmu?Eğer olursa yaklaşık maliyeti nedir?

Kombi yeri dolayısıyla, tesisat değişikliği yapmadan Hermetik kombi ile değiştiremiyorum.Ankara da bacalı sıfır kombi satmıyorlar.

Bu sorunu çözmek için yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

• cihazınızda sırasıyla termokupul magnet bobin ve 85c termik kontrol edilecek bunlardan biri arızalı genleşme tankının sönme ile ilgisi yok yapman gereken bacayı denemek için termiğin iki soketini birbirine birleştir ve pilotun ucunu üfle mavi yansın çubuğu iyi ısıtsın eğer tekrar sönerse magnet veya termokupul arızalı sıfır cihaza gelince piyasada mevcut yok diye bir şey yok sadece garantisi onaylanmıyor
  • teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatbasmaci

Merhaba arkadaşlar.
    Alarko Serena bacalı tip kombim var.2004 yılından bu yana kullanıyorum.Geçen kışın ortasında arıza verdi.Ne musluklara ne de peteklere sıcak su gitmedi.Ankaranın kara kışında hemen yetkili servisi çağırdım.Yetkili Servis Yanma Odası, Genleşme Tankı, Devir Daim Pompası ve 3 yollu vananın kesin değişmesi gerektiğini, ana kartta arıza olabileceğini söyledi. Ana kart hariç 650 TL para istedi. Ben de YUH deyip başka bir kombi teknisyeni çağırdım. Oda bana Devir Daim pompası ve 3 yollu vana ile kombinin çalışır hale geleceğini, Yanma odası ve genleşme tankının da sorunlu olduğunu ama bir süre idare edeceğini söyledi.Bunun üzerine sadece devir daim pompası ile 3 yollu vanayı değiştirtip 300 TL para verdim.
    Kombi petekleri ısıtıyor sorun yok.musluklara sıcak su da veriyor. Ancak banyo yaparken bazen 15inci dakikada bazen de 45inci dakikada kendi kendine kapanıyor.Kontrol ettiğimde kombide elektrik var ama pilot alevi yanmıyor ve çakmak atmış vaziyette.
    Yaklaşık 10 dakika sonra çıt çıt çıt çat diye sesler geldikten sonra kombiyi başlatma çakmağıyla çalıştırabiliyorum.

Ortamın havasız kaldığını bu sebeple baca emniyet sensörünün attığını düşünüp bir de balkon kapısını açıp test ettim ama yinde kombi kendi kendine kapandı.

Genleşme tankı arızasında bu sorun ve bu sesler olurmu?Eğer olursa yaklaşık maliyeti nedir?

Kombi yeri dolayısıyla, tesisat değişikliği yapmadan Hermetik kombi ile değiştiremiyorum.Ankara da bacalı sıfır kombi satmıyorlar.

Bu sorunu çözmek için yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Pilot alevli cihazınızda Kombi ustası' nında belirttiği gibi thermocupl veya baca emniyet termostatı devreyi kesiyor olabilir. Düşük ihtimal de olsa thermocuplın giriş yaptığı noktada gaz valfinizde sıkıntı yaşanabilir. En yüksek ihtimal, baca çekişinizin düştüğü durumlarda ( yaz ayları ) baca emniyet termostatı pilot alevinin kapanmasını sağlar. Bacanızı ve bağlantılarını kontrol ediniz. Thermocupl devre dışı kaldıktan sonra thermocupl üzerinde soğuma gerçekleşmeden (1-2 dk) tekrar ateşleme sağlayamazsınız.

Genleşme tankınızın bu sorunla bir alakası yok. Tesisat su basıncınızda hızlı yükselme oluyor ise sorun genleşme tankıdır.

Kombinizin bacalı pilot alevli oluşu verim ve emniyet açısından artık devri kapanmış cihazlardır. Parçaları az bulunduğundan servis hizmeti maliyet olarakta sizleri zorlayacaktır. Bence cihaz üzerinde fazla ısırar etmeyiniz. Tesisatınızı hermetik cihazlara uygun olarak yenileyerek daha verimli ve sağlıklı kullanmanızı tavsiye ederim. Cihaz değişikliği yapmışken de yoğuşmalı premix bir kombi ile yapacağınız masrafları belli bir sürede geri kazanabilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

cihazınızda sırasıyla termokupul magnet bobin ve 85c termik kontrol edilecek bunlardan biri arızalı genleşme tankının sönme ile ilgisi yok yapman gereken bacayı denemek için termiğin iki soketini birbirine birleştir ve pilotun ucunu üfle mavi yansın çubuğu iyi ısıtsın eğer tekrar sönerse magnet veya termokupul arızalı sıfır cihaza gelince piyasada mevcut yok diye bir şey yok sadece garantisi onaylanmıyor

sayın hocam
    benim kombi de aynı arızayı veriyor, pilot söndüğü için manuel olarak kendim yakıyorum,ama bu durum sıklaşmaya başladı
    aklıma şu soru geliyor, pilota giden gazı arttırabilir miyim? ne kadar yüksek alev yanarsa sönmesi zorlaşır
    2.si, pilotu biraz daha geriye çeksem sorun düzelir mi? tahminime göre gaz çok hızlı geldiği için pilotu söndürüyor

bunların dışında,pilot tamiri ne kadardır,tahmini bi fiyat var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

cihazınızda sırasıyla termokupul magnet bobin ve 85c termik kontrol edilecek bunlardan biri arızalı genleşme tankının sönme ile ilgisi yok yapman gereken bacayı denemek için termiğin iki soketini birbirine birleştir ve pilotun ucunu üfle mavi yansın çubuğu iyi ısıtsın eğer tekrar sönerse magnet veya termokupul arızalı sıfır cihaza gelince piyasada mevcut yok diye bir şey yok sadece garantisi onaylanmıyor

sayın hocam
    benim kombi de aynı arızayı veriyor, pilot söndüğü için manuel olarak kendim yakıyorum,ama bu durum sıklaşmaya başladı
    aklıma şu soru geliyor, pilota giden gazı arttırabilir miyim? ne kadar yüksek alev yanarsa sönmesi zorlaşır
    2.si, pilotu biraz daha geriye çeksem sorun düzelir mi? tahminime göre gaz çok hızlı geldiği için pilotu söndürüyor

bunların dışında,pilot tamiri ne kadardır,tahmini bi fiyat var mı ?

pilotun ucunu üfle ve temizle yenisi 80 100 tl

• sağolun,inşallah kendim beceririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.