evimizdeki kombi birkaç günde bir basıncını 0a düşürmektedir. bu basıncı sürekli olarak elle arttırmak gerekiyor. kombiyi açıp kaba taslak baktığımızda ve resimde görünen basınç ventili sürekli olarak su kaçırmakta. elle ayarladığımızda basıncı 2.5 civarına kadar getiriyoruz. ama basınç ventili basınç ne olursa olsun sürekli su sızdırıyor ve 0a düşürüyor. kombinin basıncını altında bulunan basınç boşaltma bölümünden boşaltıp yeni bir basınç ventili alsak ve bunu kendimiz değiştirsek herhangi bir soruna yol açar mı? basınç ventilini değiştirirken almamız gereken ekstra bir önlem var mı?
dostum resimden pek anlaşılmıyor ama basınç ventili aşırı basınçta 3bar ,suyu tahliye etmeye yarar.kaçırıyorsa ventil bozulmuştur.borularda paslı gözüküyor.elin yatkınsa söküp içine bakabilirsin.yaylı bir conta olması lazım (tahminen) sudan pislik gelip tam kapatmıyordur.tabi sökmeden önce kombinin suyunu boşaltacaksın.yada yeni ventil alacaksın.kombinin basıncı 1 ile 1.5 bar olmalıdır,su ısınınca da 0.5 bar artar.azami 2 bar da çalışmalıdır.kolay gelsin.
Ventili değiştirirken kazandaki basıncın 0 bar olması gereklidir ve içinde hiç su olmaması gerekir.Bakır borularıda fiziksel olarak fazla zorlamayın.(sökme- takma işlemi yaparken)
Krdeş kola gelsin . Eğer zorlanırsan bana özel mesaj at. Yapacak sağlam arkadaşlar var.
Kardeş kolay gelsin . Eğer zorlanırsan bana özel mesaj at. Yapacak sağlam arkadaşlar var.