Şimdi Ara

Kombi Bilgi Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi kendi evimizde LUNA3 AVANT FI Kombi var. Yarım Yoğuşmalı ısıtma gücü 20.600 kW %103 Verimi var. Ev 160 metrekare ısı yalıtımı var.

Yeni bir kombi alacağız. Fakat merak ettiğim sorular var. Yeni kombilere baktığımızda tam yoguşmalı olup verimlerine baktığımda örnek %99 diyor.

Öncelikle ısıtma gücü nedir ? kiloWatt değeri nasıl hesaplanıyor. Bir mühendis arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

3500-5000 tl bandında fiyat performans olarak ne önerirsiniz. Isı gücü 24kW mı yoksa 30kW mı alımalı ? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

• Kombinden memnun değilmisin.? Ayrica kaç derecede caliştiriyosun tam yoğuşmali ile yari yoğuşmali arasinda öyle cok fark olucagini sanmiyorum şahsen bnm ev 165m2 24kw yeterli demişti max 45 caliştiriyorum..sanirsam hesaplamalar kare üzerine değilde petek m2 göre hesaplamişti..ama şu kesin ki 30kw cok büyük gelir ayrica tm yoğuşmali kombiler 24kw mevcut diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abidikgubidik63 A kullanıcısına yanıt
    60 - 65 derecede çalıştırıyorum. Bu yarım yoğuşmalı olduğu için bunu diğer evimize takacağız. Bu arada da yeni bir kombiyi kendi evimize takacağız. Şimdi 24kW dediği ısıl değeri mi yoksa çalışma gücü mü ? Yani orasını kestiremedim. Birde 1:8 oranlarından bahsediliyor bu nedir ?

Bosch Condens 2300i-W 24/28 C23 ErP Hermetik Yoğuşmalı Kombi bu kombiden bahsedilmiş forumda. F/P ürünü müdür ? 2 yıllık cihaz sanırım yeni ürünlerden çok geri ise almak mantıklı değil. Tavsiyeniz varsa alabilirim.
  • Merhaba, 28.03.2018 tarihinde bir tebliğ yayınlandı ve 21.04.2018'de yürürlüğe girdi.
    Bu tebliğle birlikte kombilerin verim hesabı metodu değişti.
    Eskiden yarı yoğuşmalıların verimi %103 gibi olurken tam yoğuşmalıların verimi de %109 civarıydı.
    Yeni hesaplama metodu (mevsimsel ısıtma verimliliği) ile verimler %100'ün altına indi.
    Yarı yoğuşmnalılar %87 seviyelerinde ve tam yoğuşmalılar da %94.

26.09.2019'dan itibaren yarı yoğuşmalı kombilerin de atık şartlarını sağlayamadığından dolayı üreticilerce piyasaya arz edilemiyor olması lazım.
    Elde kalanlar satılıyor olabilir, tam bilgim yok bu konuda.

1/8 dediği modülasyon oranıdır yani kombi kapasitesini bu oran aralığında ihtiyaca göre kullanabilir.
    Misal kombi 24 kw ise:
    24/8=3 kw
    İhtiyaca göre kombi 3kwlık cihazmış gibi çalışır. Ekonomi artar ve atık gaz sarfiyatı azalır.
    Yapılan çalışmalar 1/5 modülasyondan sonrasının (1/8, 1/10 gibi) f/p'den biraz uzaklaşıldığını göstermiştir.
    Tabi ilerleyen zamanda bu düşünce değişebilir.

24k kw dediği kombinin suya bazı şartlar sağlandığında aktarabileceği maksimum enerji ölçüsü olarak düşünebilirsiniz.

Diğer kombi tavsiye mevzuları için forumda aktif konular var, oradan faydalanabilirsiniz.

• from_anatolia kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgi için çok teşekkür ederim. Kafamda bosh 2300 f/p açısından iyi geldi. Yarın almayı düşünüyorum fakat kimi yerde 4000 tl kimisinde 4500 tl bu baca ve bacasız fiyatı mı ? Baca bu kadar pahalı mı ? Servisleride gelip takmıyormuş anladığım kadarıyla. Fikrinizi alabilir miyim müsait olduğunuz bir zamanda.
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    Baca fiyata dahil olmalı, yani kutudan çıkmalı.

Servisler genelde montaj işine girmiyor, yerel gaz dağıtım firmasının yetkilendirdiği bir firma ile montaj işini ve diğer prosedürleri halledebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.