Şimdi Ara

Kombi çok mu yakıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
29.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oprema

quote:

Orijinalden alıntı: pog

şurda yazılanları okudumda, isim vermeyeceğim bazı insanlar gerçekten çok cimri. Tutumlu değil cimri

20 -21,5 arası çalıştırıp ısındığını söyleyenler var..ben anlamadım biz nerde yanlış yapıyoruz..23 derecede ancak ısınıyorum ben..
    20 derecede yaksak herhalde heba oluruz..

valla bana da 20- 21.5 çok az geliyor.mumkunu yok ısınmanının.
  • Geçen ay havalar ılıktı ve sadece gece 4-5 saat yaktık 160 TL fatura geldi.
    Bu ay geçen hafta kar yağdığı için 2-3 gün sabah akşam yaktık ve 225 TL fatura geldi
  • Doğal gaz var diye evde tişörtle oturmamak lazım.

Evin ısısı da en fazla 20-22 arasında olmalı.

24-25 derece filan olmasını beklemeyin, epey gaz harcarsınız.

Aynı dertten bende muzdaribim.

Geçen ay 150-200 arası bir fatura geldi.

Sıkıntı gaz fiyatının yüksek olması.
  • bende yeni daire aldım eski dairemde baymak yoğuşmalı kombi taktırmıştım butun petekler açıktı kış bitene kadar kapatmıyordum daire net 140 metrekare en fazla 230 tl fatura geliyordu yaklaşık olarak 250 metrekup yakıyordum 15 02 2013 te yeni daireme taşındım bunada buderus marka kombi taktırdım herkes bunu tavsiye etti 10 günde 210 metrekup yaktı bu gidişle ayda 630 civarı yakar neredeyse eski evime göre 3e katladı şimdiki evim net 185 metrekare ama bu kadar yakmaması gerekirdi acaba yakma nedeni kombidenmi kaynaklanıyor şimdiki evim eski eve göre çok daha ısınması lazım camlar çift cam dış giydirme var balkonlara raylı cam taktrımışım kombinin ayarını 60 dereceye ayarladığım halde peteklere el değdiremiyorum o kadarki ısınmış ama evde ısınamıyoruz donduk resmen akşamları sırtımı peteklere dayatıp ısınmaya çalışıyorum böyle giderse 80 dereceye ayarlıyacam o zamanda fatura kesin 1000 tl gelir başka çarem kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan_gunes

bende yeni daire aldım eski dairemde baymak yoğuşmalı kombi taktırmıştım butun petekler açıktı kış bitene kadar kapatmıyordum daire net 140 metrekare en fazla 230 tl fatura geliyordu yaklaşık olarak 250 metrekup yakıyordum 15 02 2013 te yeni daireme taşındım bunada buderus marka kombi taktırdım herkes bunu tavsiye etti 10 günde 210 metrekup yaktı bu gidişle ayda 630 civarı yakar neredeyse eski evime göre 3e katladı şimdiki evim net 185 metrekare ama bu kadar yakmaması gerekirdi acaba yakma nedeni kombidenmi kaynaklanıyor şimdiki evim eski eve göre çok daha ısınması lazım camlar çift cam dış giydirme var balkonlara raylı cam taktrımışım kombinin ayarını 60 dereceye ayarladığım halde peteklere el değdiremiyorum o kadarki ısınmış ama evde ısınamıyoruz donduk resmen akşamları sırtımı peteklere dayatıp ısınmaya çalışıyorum böyle giderse 80 dereceye ayarlıyacam o zamanda fatura kesin 1000 tl gelir başka çarem kalmadı.

Hocam alt ve ust katlariniz bosmu? Dolu ise kombi kullaniyorlar mi? Yada en ust kat dairedemisiniz? Bu yazdiklarin Buderus icin normal degil, 2 senedir 210 metrekare yalitimsiz, tek cam ve ara kat evde 24 saat kullaniyorum evin ici 23-24 derece ve simdiye kadar en yuksek fatura 330 tl, ben gb042 kullaniyorum siz hangi modelini kullaniyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanx1 -- 23 Şubat 2013; 21:38:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modulasyonlu termostat mi daha az yakar on off mu? Konu hort

• sadece50 kullanıcısına yanıt

Aradki 1,2 m3 var ile yok arasi,modulasyon ile on of arasinda bütçe zorlamaz ise modulasyonlu alinabilir.Ama hangi model hassasiyeti kaç derece oda önemli.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Hocam petek boyutu yeterliyse termostatsiz kullanim avantaj saglarmi yani petek boyutu normalden fazlaysa

.Tasarruflu kullamim istiyorsan isinmasini istedigin oda termostat konumlandir.Diger peteklere termostatik vana taktir mesela mutfak tak yatak odasina tak banyo kullaniyorsan gerek yok acik kalmasi gerek ama 1,2 petek acik olmasi gerekli devirdaim için yoksa bozarsin pompayi o yüzden.En azindan diger odalardaki isiyi kontrol altina alirsin,Ot takmazsin termostatik vana takarsin buda modulasyon yapar ama kapatmaz kendini bi nebze tüketimi etkiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 28 Ekim 2023; 14:0:44 >

Degerli hocam yani ben kombi sicakliginidiyelim 40 yaptim termostatik vanayida 22.5 dereceye ayarladim 3.5 civarina tv deki degeri bulana kadar kombim devamli olarak calisir mi ?

Termostatik vana ot gibi kapatmaz kapat emri göndermez kombiye,sadece taktigin oda 22.5 gelirse kisar kapatir peteği,tasarrud istiyorsan ot kullanicaksin cok isinan oda varsa vana takar sicakliği kontrol edersin.

Yani hocam 22.5 olana kadar tv li oda kombi durmadan calisir diye anladim? 22.5 zor oluyorsa o oda asiri tuketim olur dimi ustad

Trv olmayan petek acik oldugu sürece durmadan calişir,ki dönüş suyuna bagli kapatmaz kendini trv takili petek kapatir buda bi nebze tasarrud sağlar

Hocam termostat ile ilgili bir sorum olacak.

Mesala kombim 43 te yaniyor termostat dereceyi 21 e ayarladim. Oda sicakligi 20.5 e kadar geliyor genelde kombi günün %80ninde calisiyor.

Kombiyi 46 yaparsan 21 dereceyi yakaliyor oda termostatı bir sure sonra düsünce tekrar calisiyor.

Oda sıcaklıgından iki türlüde sikayetim yok.

Bu uygulamanin hangisi daha tasarruflu olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt

Hocam,ot kullanmam fazla bilgi sahibide değilim,ama mantiken şöyle hesap yapin kombiyi ayarlanan derece ile ev isinin 21 olunca kaç dakika da isiniyor,kaç dakika da tekrar ateşliyor bunu hesaplamam gerek,yoguşmali kombiler de max 50-55 arasi üstü önerilmiyor.Evde isi kaybi yoksa gec ateşler tasarruf saglar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.