Vaillant ecoTEC plus 296-3-5 modelli tam yoğuşmalı kombi kullanıyorum 40 derecede 24 saatte 9 metreküp gaz yakıyor bana çok geldi bu yakıt sizce normal mi ? kaçda çalıştırırsam da düşük yakar ( Evin özelliği: kuzey-güney-batı cephesi açık müstakil ev çatı içten poliüretan köpük yalıtımlı evin dışı 5cm lik strafor ile yalıtımlı yerler parke )
rabbani1903R
kullanıcısına yanıt
Denemeler sonuçu bulmanız gerekiyor, 55°C'ye kadar yoğuşma veriminden yararlanabilirsiniz. Tüketimi daha fazla düşürmek için peteklerin arkasına izopan, kapı ve pencerelere izolasyon bandı koyun. Çok ısınan odalara (genelde güney ve kombiye yakın olanlar) ve mutfağa oda termostatı takın.
oda termostanın faydası pek olmaz sanırım sadece mutfak yakın diğerleri pek yakın sayılmaz ev 120 metre kare toplam 7,5 metre petek çalışıyor ( enine boy 60cm petek )
rabbani1903R
kullanıcısına yanıt
Kusura bakmayın yanlışlıkla oda termostatı yazmışım, termostatik vana demek istemiştim.
estağvurullah kusur yokda termostatik vana ne ki ?
rabbani1903R
kullanıcısına yanıt
Termostatik vana peteklere takılan ve odanın ısısı istenilen seviye ulaşınca peteği kapatan bir tür vana, odanın gereğinden fazla ısınmasını engellediği gibi tasarrufa da katkısı büyüktür.
bunu bi dusunelım ben gecen gun denedım abı 24 saate 40 derece yandıgı gun 9 metre kup yakmıs bana fazla geldı de bıraz toplam 7.5 m. petek calısıyor ( 60cm enı peteklerın )