Merhabalar, Bosch Condens 2500 doğalgaz kombi mevcut. 1:3 modülasyon aralığında fakat, yüzdesel olarak çalışma kapasitesi min. %40'a kadar inebiliyor. 1:2,5 diyebiliriz. Modülasyon aralığı dar olduğu için, tüketim anlamında çok bir artısını göremedim. Ben isterim ki belirlenen sıcaklığın belirli bir derece de üzerine çıkıp daha sonra kapansın, belirli sıcaklığa düştüğünde de tekrar devreye girsin. Bilgisi ve fikri olanların yardımcı olmasını rica ederim. Ek olarak; Ev yerden ısıtma, Cosa on/off termostat kullanıyorum. Kombi bu hali ile modülasyon sebebiyle devamlı çalışıyor, 40C'de saatlik 0.8m3, 45'de saatlik 1.2 50C'de 1.5m3 tüketim yapıyor. Servis menüsünde 3.d olarak belirtilen ayar kısmı benim kombi de çıkmıyor, 3.C den direkt olarak 3.E ye geçiyor. Minimum ısıtma kapasitesini arttırabilsem, dönüş suyu sıcaklığı hızlı bir şekilde gidiş suyuna yaklaşarak kendini kapatır diye düşündüm fakat dediğim gibi servis menüsünde 3.d göremedim. |
Kombi modülasyon özelliği kapatılabilir mi?
-
-
Ayni kombi değil ama 2300 kullanan arkadşa pompa hizini yükselterek cözmüştü dene istersen.. -
Merhabalar,
Pompa hızını düşürerek dur kalk yaptırabiliyorum ancak, düşük pompa hızında ev ısınmıyor, teşekkür ederim
-
Bedava yanacak hali yok ya kullanmayacan ya kullanacan.
-
menu yoksa menü atlıyorsa senin kombide/anakartta o özellik yok demektir.(bendeki listedede var ama versiyon farkından dolayı çıkmıyor sanırım)
modülasyon aralığı dar olduğundan oluyor diyorsun ama tam tersi durum var, modülasyonun daha dar olsaydı mesala 1/2 olsaydı senin dediğin olurdu ve kombi minumum yüzde 50 kapasite ile istenilen set değerine hemen gelirdi. zaten bu tavsiye edilmez, bu ayar kullanım suyunuda kapsıyor. kullanım suyunda minumum kapasite yüksek olursa sorun olur. kaldıki bazen yüzde 25 bile çok olur. çünkü suyu az açtığında yaz aylarında minumum kapasite fazla geleceğinden kullanım suyunda aşırı ısınma ve soğumalar yaşarsın. kombinin başından uzaklaş, gelen faturaya razı ol yada. minumum kapasiteyi değiştirmen faturayı etkilemez. 40-45-50de şöyle şöyle m3 diyorsun ama 40-45-50de evin için aynımı oluyor. hem ilk saatlerde yanmasıyla evin ısısı hemen yerleşmez. 35e ayarla bi gün kullan yetmezse 36 37 38 falan ayarla
-
quote:
Orijinalden alıntı: ebu abdillahmenu yoksa menü atlıyorsa senin kombide/anakartta o özellik yok demektir.(bendeki listedede var ama versiyon farkından dolayı çıkmıyor sanırım)
modülasyon aralığı dar olduğundan oluyor diyorsun ama tam tersi durum var, modülasyonun daha dar olsaydı mesala 1/2 olsaydı senin dediğin olurdu ve kombi minumum yüzde 50 kapasite ile istenilen set değerine hemen gelirdi. zaten bu tavsiye edilmez, bu ayar kullanım suyunuda kapsıyor. kullanım suyunda minumum kapasite yüksek olursa sorun olur. kaldıki bazen yüzde 25 bile çok olur. çünkü suyu az açtığında yaz aylarında minumum kapasite fazla geleceğinden kullanım suyunda aşırı ısınma ve soğumalar yaşarsın. kombinin başından uzaklaş, gelen faturaya razı ol yada. minumum kapasiteyi değiştirmen faturayı etkilemez. 40-45-50de şöyle şöyle m3 diyorsun ama 40-45-50de evin için aynımı oluyor. hem ilk saatlerde yanmasıyla evin ısısı hemen yerleşmez. 35e ayarla bi gün kullan yetmezse 36 37 38 falan ayarla
Modülasyon aralığı dar olduğu için "normal çalışma şekliyle" tüketim anlamında fayda göremediğimi belirtimistim. Bu nedenle sizin de dediğiniz gibi, daha yüksek kapasite ile çalışmasına zorlayarak dur kalk yaptırmak konusunu merak etmiştim. Fatura ile bir derdim yok açıkçası, sadece çalışma prensibi hoşuma gitmedi ve bunu değiştirebilme imkanı sunuyorsa onu degerlendirmekti. Teşekkürler bilgiler için.
-
1/10 1/8 1/5 kombi üretmeye çalışan firmaların amacı, kombi hiç durmadan stabil sabit sıcaklığı korumaya çalışmaktır, mevsim geçişlerinde(bahar) 30-35 arası ayarlayınca ayarı tutturmayı kolaylaştırır yaz aylarında sıcak su sıtabil olur. 1/3 kombi üretmek ne kolay ama modülasyon daraldıkça kullanım suyunda dalgalanma ve peteklerin uzak ve alt taraflarında ısınmama, yerden ısıtmadada aynı şekilde ısınmama problemleri çok olur.
-
Peki Eco modu yalnızca kullanım suyunu mu kapsar, yoksa ısıtmaya da avantaj ya da dezavantaj sağlar mı?
-
Eco kullanım suyu ile alakalı. Sıcak su ön hazırlama işlemi. Ama şöyle bi durumda var. Eğer eco modda ise musluğu açtıp kapattığında konfor moduna girmiş gibi, sen musluğu kapatsanda ön ısıtma işini yapar.(bazen)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X