Şimdi Ara

Kombi ve radyatörler hakkında ciddi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 hafta kadar önce evi doğalgaz tesisatını yaptık ve 3 gün önce doğalgazımız açıldı kullanmaya başladık. Servis ve öğretmek için gelen kişi gündüzleri (tasarruf için) 22 derece yatarken 18 dereceye düşürün dedi. Dün dediği gibi yaptım ama bir kaç saat sonra radyatörlerin buz gibi olduğunu gördüm. ayrıca kombiye baktığımda (kombi 50 dereceye ayarlı) su sıcaklığının 30 derece de olduğunu gördüm. bu olay bize tasarruftan çok zarar sağlamıyor mu? her sabah 22 dereceye geri aldığımızda bu evi tekrar ısıtmaya çalışmayacak mı doğalgaz? Oturma odamızda termostat var, 2 sabahtır bakıyorum 18 derece eyvallah üşümüyoruz da çok ama. maalesef radyatörlere ve kombi su ısısına takıldım. kombimiz baderus logamax plus. Şimdiden teşekkür ederim.

düzenleme: Kombi, radyatör ve ya doğalgaz hakkında maalesef hiçbir bilgim yok. Kendimi bildim bileli sobalı evdeydim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samroomes -- 29 Aralık 2015; 1:50:30 >

• Samroomes S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Peteklerin soğuması gayet normal fakat alt ve üst sıcaklığın arasında en fazla 2 derece fark olmalı o yüzden 18 - 22 yerine ya 19 - 21 ya da 20 - 22 şeklinde ayarlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Merhaba,
    Peteklerin soğuması gayet normal fakat alt ve üst sıcaklığın arasında en fazla 2 derece fark olmalı o yüzden 18 - 22 yerine ya 19 - 21 ya da 20 - 22 şeklinde ayarlayın.

Peki hocam geceleri peteklerin ve kombinin bu kadar soğuması tasarruf bakımından zararlı değil mi? Sonuçta tekrar evi ısıtmaya çalışıyor sabah peteklere. Hiç bilmiyorum kusura bakmayın ondan soruyorum. Ve de sanırım bu peteklerin arkasına konan yalıtım malzemesi varmış o ne kadar etkili oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samroomes S kullanıcısına yanıt
    Zararlı değil, 2 derecelik farkı kapatırken fazla sarfiyat olmaz. Binada yalıtım yoksa İzopanın (yalıtım malzemenin) faydasını görürsünüz 1-2 derecelik faydası olduğu söyleyenler var, yalıtımlı binada ise gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 29 Aralık 2015; 14:58:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Zararlı değil, 2 derecelik farkı kapatırken fazla sarfiyat olmaz. Binada yalıtım yoksa İzopanın (yalıtım malzemenin) faydasını görürsünüz 1-2 derecelik faydası olduğu söyleyenler var, yalıtımlı binada ise gereksiz.

Yalıtım var hocam evde. Çok teşekkür ederim. Gece kombinin ve peteklerin bu kadar soğumasına takılmıştım.

• Rica ederim, bizim evde de soğuyor takılmaya gerek yok.
  • Ferroli marka kombim var.Rüzgarlı havalarda duşa sıcak su gelmiyor.Banyoda lavaboya sıcak su geliyor fakat duşa gelmiyor.Evin geri kalan tüm bölümlerine(tüm petek ve lavabolara) sıcak su geliyor fakat sadece duşta sıcak su kullanamıyoruz rüzgarlı havalarda.Kış mevsimindeyiz evde duş alamıyoruz.Bunun nedeni ne olabilir?
     Kombi ve radyatörler hakkında ciddi yardım Kombi ve radyatörler hakkında ciddi yardım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfdlklc

Ferroli marka kombim var.Rüzgarlı havalarda duşa sıcak su gelmiyor.Banyoda lavaboya sıcak su geliyor fakat duşa gelmiyor.Evin geri kalan tüm bölümlerine(tüm petek ve lavabolara) sıcak su geliyor fakat sadece duşta sıcak su kullanamıyoruz rüzgarlı havalarda.Kış mevsimindeyiz evde duş alamıyoruz.Bunun nedeni ne olabilir?
     Kombi ve radyatörler hakkında ciddi yardım Kombi ve radyatörler hakkında ciddi yardım

Hocam yanlış yere sormuşsunuz sorunuzu. Bu bölümde üstte sabitlerde asıl yer. İyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.