Şimdi Ara

Doğalgaz sobası pilot alevi gaz ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
13.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, doğalgaz sobasının alevlenme problemi vardı bunu sebebi pilot alevinin kısık bir şekilde yanması.

Kısık yandığı için pislik olduğu düşüncesiyle söktüm ve temizledim kısmen pislik çıktı. Tekrar yerine taktım ve çalıştırdım, bu seferde aşırı yanmaya başladı.

Üstelik 2-3 numarada 15 dk da yanan soba 5-6 numarada 15 dk yanmaya başladı.

Büyük ihitmalle söküp takma sırasında sobanın ayarlarında değişiklik oldu. Asıl sorun pilot alevinin aşırı alevli olması.

Bu alevi ayarlayabileceğimiz bir yer var mı acaba resimdeki aynen geçerli

Doğalgaz sobası pilot alevi gaz ayarı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğalgaz Sobası Pilot Alevi Gaz Ayarı

Doğalgaz sobalarında, pilot alevi gaz ayarının doğru yapılması güvenli ve verimli kullanım için elzemdir. Pilot alevi sönmesi veya yanlış ayarlanması, ateşleme sorunları veya gaz kaçağı gibi can sıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Doğalgaz Sobası Pilot Alevi Sönüyor

• Pilot alevinin sönmesine neden olabilecek faktörler arasında tıkalı gaz valfi, kirli pilot temizliği veya arızalı termostat bulunur.
    • Gaz valfinin kapalı olduğundan emin olun.
    • Pilot temizliğini yumuşak bir fırça veya pamuklu çubuk kullanarak temizleyin.
    • Termostatın doğru ayarlandığını kontrol edin; arızalı bir termostat pilot alevinin sönmesine neden olabilir.

Doğalgaz Sobası Gaz Ayarı

• Doğalgaz sobasının gaz ayarını yapmak için öncelikle gaz valfini kapatın.
    • Ardından, pilot alevi gaz ayar vidasını bulun. Genellikle sobanın altında veya arkasında yer alır.
    • Bir tornavida kullanarak vidayı yavaşça saat yönünde veya saat yönünün tersine çevirin.
    • Alev boyutu 3-5 milimetre arasında olacak şekilde ayarlayın.

Diğer İpuçları

• Pilot alevi gaz ayarını yaparken sobayı bir süre çalıştırın ve alev boyutunu gözlemleyin.
    • Pilot alevi çok büyükse, fazla gaz tüketimine neden olabilir; çok küçükse, sönme riski vardır.
    • Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, bir kalifiye teknisyene başvurmaktan çekinmeyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de merak ediyorum. Pilot alevini bir türlü yakamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tesisatta gaz kaçağı var !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.