Şimdi Ara

kombinin gaz vanasını kısmak ve tüketim ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bazı forumlarda kombinin gaz vanasını kısarak tasarruf ettikleri ve daha az yaktıklarını yazmıślar böyle birşey mümkünmü ve bu durumun açıklaması nedir nasıl vanadan gazı kısarak ev ısısı ni aynı tutmak kaydıyla tüketimi düşürüyorlar yada böyle birşey yok mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombi Gaz Vanasını Kısmanın Doğalgaz Tüketimi Üzerindeki Etkisi

Doğalgaz faturalarını düşürmek için kombi gaz vanasını kısmak etkili bir yöntem olabilir. Kombi gaz vanasını kısmak, kombiye giden doğalgaz akışını azaltır, bu da daha az gaz tüketimine yol açar.

Bununla birlikte, kombi gaz vanasını yarıya kadar kısmak, doğalgaz tüketimini yaklaşık %20-30 oranında azaltabilir. Bu, yıllık faturalarda önemli bir tasarruf sağlayabilir. Ancak, kombi gaz vanasını çok fazla kısmak, kombinin düzgün çalışmamasına ve hatta hasara neden olabilir.

Kombi gaz vanasını kısmadan önce, kullanım kılavuzunu kontrol etmenizi ve üreticinin önerilerini izlemenizi öneririz. Ayrıca, kombi gaz vanasını kademeli olarak kısmanız ve kombinizin performansını izleyerek en uygun ayarı belirlemeniz önemlidir.

Kombi gaz vanasını kısmanın yanı sıra, enerji tasarrufu için aşağıdaki ipuçlarını da uygulayabilirsiniz:

• Kombinizin sıcaklığını düşürün.
    • Evinizi daha iyi yalıtın.
    • Pencereleri ve kapıları kapalı tutun.
    • Kullanılmadığında ışıkları ve cihazları kapatın.

Bu adımları izleyerek, doğalgaz tüketiminizi azaltabilir ve faturalarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

ne oldu bildiğin birşey varsa yazında öğrenelim komik olan bi şey varsa söyle bizde gülelim ....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombiler geliştirilmesi zaruri olan cihazlardır...
  • olmaz öyle iş ya bozulur 2 kuruş tassarruf yapcak diye kombi bozarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

arkadaşlar bazı forumlarda kombinin gaz vanasını kısarak tasarruf ettikleri ve daha az yaktıklarını yazmıślar böyle birşey mümkünmü ve bu durumun açıklaması nedir nasıl vanadan gazı kısarak ev ısısı ni aynı tutmak kaydıyla tüketimi düşürüyorlar yada böyle birşey yok mu?

Mümkün değildir. Konfor pahalıdır. Eğer iyi ısınmak istiyorsanız sıcaklığı yükseltmeniz lazım. Doğalgaz faturanız yüksek geliyorsa kombiden sıcaklığı düşürmeniz kafidir. Saygılarımla.
  • Bilgiyi verende kabahat.....

Kombinin gazını kısarak nasıl tasarruf sağlayacaksınız üç kuruşluk tasarruf yapacaz diye kombinizden olmayın gözünüzü seveyim sonra 1,000 TL masraf yapınca kombi değişimi falan filan o zaman daha çok düşünürsünüz kafayı duvarlara vurursunuz...

Keşke Ben bildiğimi yapsaydım,kısmasaydım diye hayıflanıp durursunuz bunları yaşamak istemiyorsanız şu şekilde yapabilirseniz daha karlı olur.. En az 3 petek açık olmak şartıyla,kullanmadığnıız odaları kapatabilirsiniz ve kombi sıcaklığını duruma göre 40-50 derece arasında tutabilrsiniz çok soğuklarda 50-55 Dereceye alınabilir fakat evde kimse olmadığı zamanlar en düşük ayar 35-40 derece sıcaklıkta tutulabilir sonra evin durumuna göre derece arttırımı yapılabilir..

Sadece iş bunda bitmiyor
    Yalıtım,tesisat durumu vs herşey etkiliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi sürekli ateşleme yapıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mühendis arkadaşımız Biray Beyin bu konuda uygulamaları vardı. Şimdi tam hatırlayamadım. Ancak ben de doğalgazı kısmakla tasarruf edilebileceğini pek düşünmüyorum. Kaldı ki doğalgazı kıstığınızda banyo yaparken donarsınız
    Öncelikle yalıtım, kaliteli tesisat, premix kombi, OT+termo vana... Bence tasarruf+konforu sağlayacak olan bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Mühendis arkadaşımız Biray Beyin bu konuda uygulamaları vardı. Şimdi tam hatırlayamadım. Ancak ben de doğalgazı kısmakla tasarruf edilebileceğini pek düşünmüyorum. Kaldı ki doğalgazı kıstığınızda banyo yaparken donarsınız
    Öncelikle yalıtım, kaliteli tesisat, premix kombi, OT+termo vana... Bence tasarruf+konforu sağlayacak olan bunlar.

kombilerin ayarlarında maksimum güç kapasitesi vardır.Eger kombi maksimum gücü sizin eviniz için fazlaysa ayarlardan bunun düşürülmesi ve daha çok tasarruf yapmanız sağlanabilir.Ayrıca gazı kısarakta bir miktara kadar elbette tasarruf olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.