Şimdi Ara

Kombi gaz tüketimi ve fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hep 30-40 da yaktigim halde her ay 250 geliyor hatta gecen ay 490 geldi. Fatura odemekten biktim.bu nasil bir sistemdir nasil bir zamdir lanet olsun. Vergi ha vergi zam ustune zam. Simdi bu dogalgaz ucretini nasil dusurebiliriz herhangi bir alet falan var mi? Enistem bi tane kucuk bi aparat alip takmis hortumlarina kombinin onun bi yarari oluyormu sizce? ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• maalesef tek çözüm düğmeyi kısmak veya kapatmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartacus00

Arkadaslar hep 30-40 da yaktigim halde her ay 250 geliyor hatta gecen ay 490 geldi. Fatura odemekten biktim.bu nasil bir sistemdir nasil bir zamdir lanet olsun. Vergi ha vergi zam ustune zam. Simdi bu dogalgaz ucretini nasil dusurebiliriz herhangi bir alet falan var mi? Enistem bi tane kucuk bi aparat alip takmis hortumlarina kombinin onun bi yarari oluyormu sizce? ?

30-40 da yaktığınız eviniz kaç metre kare, dubleks falan mı ve kaç metre radyatörünüz var ?
    örneğin eviniz dubleks falansa o tutarın gelmesi normal ...
  • quote:

Arkadaslar hep 30-40 da yaktigim halde her ay 250 geliyor hatta gecen ay 490 geldi. Fatura odemekten biktim.bu nasil bir sistemdir nasil bir zamdir lanet olsun. Vergi ha vergi zam ustune zam. Simdi bu dogalgaz ucretini nasil dusurebiliriz herhangi bir alet falan var mi? Enistem bi tane kucuk bi aparat alip takmis hortumlarina kombinin onun bi yarari oluyormu sizce? ?

30°C-40°C 100m² için çok, 200m² için normak bir rakamdır. Benim ev 100m² yalıtımsız, o dediğiniz ısılarda bana en fazla 150 TL geldi. Birde tüm peteklerde (Koridor ve Banyo hariç) Danfoss RA2000 serisi termostatik vana var.
  • 30-40 Da yakarsaniz tabi cok gelir,o ev isinamaz kombi deli gibi calisir.daha once bunun tartismasi cok oldu,dusuk derece mi iyidir tasarruf acisindan yoksa yuksek mi diye.ben dahil test yaptik,,55 c de yakmak,45 c de yakmaktan daha tasarruflu.bu konuda baska arkadaslarda bu testi yapip ayni kaniya varmisti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

30-40 Da yakarsaniz tabi cok gelir,o ev isinamaz kombi deli gibi calisir.daha once bunun tartismasi cok oldu,dusuk derece mi iyidir tasarruf acisindan yoksa yuksek mi diye.ben dahil test yaptik,,55 c de yakmak,45 c de yakmaktan daha tasarruflu.bu konuda baska arkadaslarda bu testi yapip ayni kaniya varmisti.

deniycem
  • quote:

quote:

30-40 Da yakarsaniz tabi cok gelir,o ev isinamaz kombi deli gibi calisir.daha once bunun tartismasi cok oldu,dusuk derece mi iyidir tasarruf acisindan yoksa yuksek mi diye.ben dahil test yaptik,,55 c de yakmak,45 c de yakmaktan daha tasarruflu.bu konuda baska arkadaslarda bu testi yapip ayni kaniya varmisti.

deniycem

Bi gun 45 dene sonucu yaz kac m3,bir sonraki gunde 55 c de dene sonuca bak bakalim,ben su anda 57 c yakiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

deniycem

Bi gun 45 dene sonucu yaz kac m3,bir sonraki gunde 55 c de dene sonuca bak bakalim,ben su anda 57 c yakiyorum

tamam hocam halletcem eğer gerçekten bi fark görürsem konu açarım tekrardan.

• quote:

Şimdiye kadar duyduğum şeyler yanlış mı yani. Hani ev ne kadar ısı kaybederse o kadar ısı vermek gerekiyordu.

Pekala tartışmada şu geçti mi? OT yoksa daha düşük derece yanmada avantaj olur mu?
  • O kombiye takılan aparatlarla falan tasarruf yapamazsınız. Şu haliyle size bir oda termostatı çok iyi olur. 40'a 50'ye bakmaz oda sıcaklığına odaklanırsınız.

Şu haliyle kombiniz havalar iyi gitse de soğuk olsa da hep 40'da yakar(siz kombiyi kapatana kadar kombiniz kapanmaz) ama termostat olduğunda hava ısınınca haliyle oda sıcaklığı da yükselecektir. O zaman termostat yakmayı kesecektir. İşte o zaman tasarruf yapabilir, + olarak da konforlu ısınma sağlarsınız.

Bu yazdıklarımı artık bu sene için değil de önümüzdeki sene için uygulayabilirsiniz.

Ekleme: Kombi ne kadar çok devreye girerse o kadar çok gaz tüketimi olacaktır. En güzeli yüksek derecede yakmaktır.(tabi evinizin yalıtımının iyi olması şartıyla)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

O kombiye takılan aparatlarla falan tasarruf yapamazsınız. Şu haliyle size bir oda termostatı çok iyi olur. 40'a 50'ye bakmaz oda sıcaklığına odaklanırsınız.

Şu haliyle kombiniz havalar iyi gitse de soğuk olsa da hep 40'da yakar(siz kombiyi kapatana kadar kombiniz kapanmaz) ama termostat olduğunda hava ısınınca haliyle oda sıcaklığı da yükselecektir. O zaman termostat yakmayı kesecektir. İşte o zaman tasarruf yapabilir, + olarak da konforlu ısınma sağlarsınız.

Bu yazdıklarımı artık bu sene için değil de önümüzdeki sene için uygulayabilirsiniz.

Ekleme: Kombi ne kadar çok devreye girerse o kadar çok gaz tüketimi olacaktır. En güzeli yüksek derecede yakmaktır.(tabi evinizin yalıtımının iyi olması şartıyla)

Bilgileriniz için Teşekkürler, Hepinizin Dediklerini dikkate alacağım (Başlık düzeltimi için ayrıca teşekkürler)

• quote:

quote:

deniycem

OT varsa dedikleriniz doğru olabilir ama TRV için geçerli değil, ben denedim kazan sıcaklığı artıkça sarfiyat ta artıyor bende.
  • Zaten ot muhakkak olmasi lazim,dedigim sey ot oldugunda gecerli.aksi durum olursa,sarfiyat ikiye katlanir.

• quote:

Zaten ot muhakkak olmasi lazim,dedigim sey ot oldugunda gecerli.aksi durum olursa,sarfiyat ikiye katlanir.

OT yalıtımsız binalarda daha çok harcıyor, bende Baymak Novadens Extra var (Sökülebilir panel) OT oluyor ve şu an salonda monte edilmiş durumda. Testini yaptım OT şeklinde çalıştığında günlük sarfiyatım 1.5 - 2 m³ arttı. Yalıtımsız binalar için TRV ideal çözümdür.
  • Bende bu sene kombiyi hep 40 derecede çalıştırdım. Ay sonları gelen fatura ise 250 tl civarıydı. Benim peteklerin hiç birinde termostatik vana yok, ayrıca OT da yok. Buna rağmen tüketim fena sayılmaz. Demek ki vanaları değiştirip birazda yüksek ısıda yaksam daha çok tasarruf sağlıcam. Seneye İnş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Bende bu sene kombiyi hep 40 derecede çalıştırdım. Ay sonları gelen fatura ise 250 tl civarıydı. Benim peteklerin hiç birinde termostatik vana yok, ayrıca OT da yok. Buna rağmen tüketim fena sayılmaz. Demek ki vanaları değiştirip birazda yüksek ısıda yaksam daha çok tasarruf sağlıcam. Seneye İnş.

Herhangi bir ısı kontrol cihazı olmadan kombiyi 7/24 kesintisiz kullanarak tasarruf yapmak istiyorsanız kombiyi en düşük ısıda kullanmanız gerekir. OT olmadan kombi ayarını yükseltirseniz bunun anlamı 7/24 daha fazla gaz yakmak demektir. Ya OT alarak kombi ayarını 55-60C civarına getirin ya da OT almayacaksanız kombiyi yine 40C'de yakın. Normal oda termometreniz varsa ve diyelim 22C'yi bulduğunda da kombiyi kapatın. İç sıcaklık 22C'nin altına indiğinde yine yakın ve bu işlemi sürekli yapın. (Kışın 40C az gelirse 50C'ye çekin.) Elde termometre habire kombinin yanına gidip gelmek yaygın deyişle kalorifercilik oynamak zor olur derseniz geriye tek yol kalıyor: OT kullanmak...Hem dijital olduğu için daha hassas hem de ısı kontrolünü otomatik yapacağı için daha konforlu ve tasarruflu olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Bende bu sene kombiyi hep 40 derecede çalıştırdım. Ay sonları gelen fatura ise 250 tl civarıydı. Benim peteklerin hiç birinde termostatik vana yok, ayrıca OT da yok. Buna rağmen tüketim fena sayılmaz. Demek ki vanaları değiştirip birazda yüksek ısıda yaksam daha çok tasarruf sağlıcam. Seneye İnş.

Herhangi bir ısı kontrol cihazı olmadan kombiyi 7/24 kesintisiz kullanarak tasarruf yapmak istiyorsanız kombiyi en düşük ısıda kullanmanız gerekir. OT olmadan kombi ayarını yükseltirseniz bunun anlamı 7/24 daha fazla gaz yakmak demektir. Ya OT alarak kombi ayarını 55-60C civarına getirin ya da OT almayacaksanız kombiyi yine 40C'de yakın. Normal oda termometreniz varsa ve diyelim 22C'yi bulduğunda da kombiyi kapatın. İç sıcaklık 22C'nin altına indiğinde yine yakın ve bu işlemi sürekli yapın. (Kışın 40C az gelirse 50C'ye çekin.) Elde termometre habire kombinin yanına gidip gelmek yaygın deyişle kalorifercilik oynamak zor olur derseniz geriye tek yol kalıyor: OT kullanmak...Hem dijital olduğu için daha hassas hem de ısı kontrolünü otomatik yapacağı için daha konforlu ve tasarruflu olur...

Biz doğalgaza bu sene daha yeni geçtik. Onun için önceden neyin ne olduğunu pek bilmiyorduk. Bu forumu ve siz değerli yorumcuları takip ettikçe zamanla ufakta olsa bir şeyler öğrenmeye çalıştık. Kombi elimin altında olduğu için derece ayarlamasında pek bir sıkıntı yaşamadım, günde en fazla 2 defa ısı ayarı yaptım. Tabii termostatik vana ve OT olmuş olsa bunada gerek kalmayacak. Hem daha konforlu ısınmış olacam, hem de yakıt tasarrufu sağlayacam. Bu seneyi böyle acemilikle geçirdik. Allah ömür verirse bir dahaki kışa daha hazırlıklı girmeyi planlıyorum.

• Arkadaşlar kombi normal çalışmada kaç watt elektrik harcar katoloğunda 110 watt yazıyor bu toplam güçtemi nasıl oluyor yardım eder misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafagor

Arkadaşlar kombi normal çalışmada kaç watt elektrik harcar katoloğunda 110 watt yazıyor bu toplam güçtemi nasıl oluyor yardım eder misiniz ?

kataloglarda yazan maximum güçtür.kombiler bir de kısmi yükte çalışır ki genelde kataloglarda yazmaz
    elektrikten tasarruf etmek için pompa kademesini düşürmeniz gerekir.tabii sirkülasyon pompanız 3 kademeliyse ve birinci kademede en son peteğiniz ısınıyorsa

Kombi gaz tüketimi ve fatura

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.