Şimdi Ara

LPG/Doğal gaz ocak sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
44.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz 2 tür ocak var: Doğalgaz ve LPG. bir ocak almak üzereyim ama karar veremedim Doğalgazlı bir ocak alsam LPG ile kullanabilirmiyim?
    Evimizde şu an Doğalgaz yok ama yakın zamanda bağlatılabilir. Daha sonradan masraf olmasın diye şimdiden doğalgazlı alıp LpG ile kullanabilirmiyim?
    Bilgisi olanlar paylaşabilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG/Doğal Gaz Ocakları: Bilmeniz Gerekenler

Evlerde ve işyerlerinde yemek pişirmek için yaygın olarak kullanılan ocak türlerinden ikisi LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) ocakları ve doğal gaz ocaklarıdır. Bu iki ocak türü arasında hem benzerlikler hem de farklılıklar vardır.

LPG Ocaklar Nedir?

LPG ocaklar, sıvılaştırılmış petrol gazı ile çalışan ocak türleridir. LPG, çoğunlukla propan ve bütan gibi hidrokarbon gazlarının karışımından oluşur. Bu gazlar sıvılaştırılır ve kolay taşınabilir tüplerde depolanır.

LPG'li Ocaklar Doğal Gazla Çalışır mı?

LPG'li ocaklar, adaptör kullanılmadan doğal gazla çalışamaz. Farklı gaz tipleri için özel olarak tasarlanmışlardır ve yanlış gaz türüyle kullanıldıklarında hasar görebilirler.

Gaz Tipi LPG Ne Demektir?

LPG, Sıvılaştırılmış Petrol Gazı anlamına gelir ve propan ve bütan gibi hidrokarbon gazlarının sıvılaştırılmış karışımıdır.

Gazlı Ocak Ne Demektir?

Gazlı ocak, yemek pişirmek için gaz yakan bir ocak türüdür. Hem LPG hem de doğal gazla çalışan gazlı ocaklar vardır.

Ocağın Doğal Gaz Uyumlu Olduğunu Nasıl Anlarız?

Ocağın doğal gaz uyumlu olup olmadığını anlamak için şu adımları izleyebilirsin:

• Ocak kılavuzunu kontrol et.
    • Ocağın üzerine bak. "Doğal Gaz" veya "NG" ibaresinin olup olmadığını kontrol et.
    • Bir profesyonel tesisatçıdan yardım al.

LPG'li Set Üstü Ocak Ne Demektir?

LPG'li set üstü ocak, tezgah üstüne monte edilen ve LPG ile çalışan bir ocak türüdür. Portatiftirler ve taşınabilirlik gerektiren durumlar için uygundurlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • doğalgaza uygun bir cihaz alıp LPG ile kullanabilir misiniz bilmiyorum ama LPGye uyumlu bir cihaz alırsanız ilerde goğalgaz ile kullanabilirsiniz (gerçi bu oluyorsa; tersi de olur heralde ). değişen sadece iç kısımdaki küçük aparatlar.

ancal ilerde yapacağınız dönüşüm için servis sizden ücret isteyecektir.
  • Cevap için teşekkürler yani şimdi doğalgazlı alsam lpg ile kullanamayacağım herhalde illaki dönüşüm gereklimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boffin

Cevap için teşekkürler yani şimdi doğalgazlı alsam lpg ile kullanamayacağım herhalde illaki dönüşüm gereklimi?

alacağınız cihaza uyumlu olmayan bir yakıt ile kullanacaksanız, illa ki dönüşüm yapılması gerekiyor...ama dediğim gibi, LPGden doğalgaza dönüşüm olduğuna eminim (kendim yaptırdım çünkü) ama sizin sorunuzdan emin değilim. ya hiç bir şekilde kullanamazsınız ya da kullanacaksanız mutlaka dönüşüm gerekecek...servislerden daha net bir cevap alabilirsiniz....

şu an acil bir ocağa ihtiyacınız vr mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Cevap için teşekkürler yani şimdi doğalgazlı alsam lpg ile kullanamayacağım herhalde illaki dönüşüm gereklimi?

alacağınız cihaza uyumlu olmayan bir yakıt ile kullanacaksanız, illa ki dönüşüm yapılması gerekiyor...ama dediğim gibi, LPGden doğalgaza dönüşüm olduğuna eminim (kendim yaptırdım çünkü) ama sizin sorunuzdan emin değilim. ya hiç bir şekilde kullanamazsınız ya da kullanacaksanız mutlaka dönüşüm gerekecek...servislerden daha net bir cevap alabilirsiniz....

İllaki dönüşüm olacaksa mecburen lpg alacağız, ocağın aciliyeti şöyle ki bulaşık makinası aldık ve ocaklı fırının yerine koyduk fırınıda idareten duvara yasladık ama mutfak iyice küçüldü. yani acil denilebilir.
    Birde şu ocağı almak istiyorum lpg'lisini bulamadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

İllaki dönüşüm olacaksa mecburen lpg alacağız, ocağın aciliyeti şöyle ki bulaşık makinası aldık ve ocaklı fırının yerine koyduk fırınıda idareten duvara yasladık ama mutfak iyice küçüldü. yani acil denilebilir.
    Birde şu ocağı almak istiyorum lpg'lisini bulamadım

Her iki yöne de dönüşüm yapılabilir.Bunun için şu şartlar gerekir,ki bu dönemde üretilen bilinen markaların ,tüm ocaklarda bu şartlar zaten vardır. (ama siz yine de dönüşüme uygun mu diye sorun ,garanti olsun )

1- gaz düğmelerinden gaz basınç değişimi yapılabilmeli (doğalgaz basıncı LPG ye göre daha düşük olduğu için bu düğmeler kısılır)
    2 -ocak bekleri (alev olan kısım) içindeki gazı geçiren eşanjörler değişebilmeli. (LPG için bu parçalar üzerindeki delik çapları daha büyüktür.

Genellikle firmalar bu dönüşüm için lazım olan kitleri ürün içine koyarlar.Eğer konulmamışsa piyasadan da ocak markasına göre kolaylıkla bulunur.

dönüşüm işlemi aslında çok basittir ,fakat işin içinde gaz olduğu için yetkili bir firmaya ya da servise yaptırmakta fayda vardır.(İlk kullanımda servisler bu dönüşümü genellikle ücretsiz yaparlar.fakat daha sonraki dönüşümler ücrete tabidir.)

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.