Şimdi Ara

Araç LPG’ye Geç Geçiyor ve Termostat Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese kazasız belasız hayırlı günler dilerim. Aracım 2000 model 206 XT. Geçen hafta Cuma günü termostatı değiştirdim. Değiştirdikten sonra araba gaza 20-25 dakika sonra geçmeye başladı. Geçen hafta -1 dereceli sabahlarda bile 3-4 dk içinde geçerdi. Yeni termostatın derecesinin kaç derece olduğunu bilmiyorum. Düşük dereceli termostat alıp taktırsam kış aylarında zararı olur mu? Çünkü 20-25 dakika da ben gideceğim yere varmış oluyorum. Tüpün ne anlamı kalıyor diye düşünüyorum. Ve antifrizi mavi mi önerirsiniz? Bildiğim kadarıyla kırmızı zarar veriyordu. Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, iyi yıllar

aracın motor soğutma suyu tesisatı ile ilgili bir işlem yaptıktan sonra yani termostatı değiştirdikten sonra böyle bir problem yaşamanız su sisteminden kaynaklanan bir sorun olduğunu gösteriyor. aracınızın lpg sisteminin regülatörünü kontrol eder misiniz ısınıyor mu??? muhtemelen regülatör ısınmıyor, içeride kaloriferi açtığınızda muhtemelen tam sıcak üfürmüyordur. tam net hatırlamıyorum sizin aracınızda oluyormuydu ama sistem hava yapmış olabilir, eğer hava alma rekoru varsa sistemin havasını aldırıverin bi zahmet.

orijinal termostat derecesini tercih etmenizde fayda var. eğer düşük dereceli o araç için iyi olsaydı o aracı tasarlayan adamlar düşük dereceli termostat kullanırdı. antifriz konusunda ise organik antifriz yani kırmızı daha iyi fakat bu tür işlerde en iyisi aracın kataloğunu açıp o araç üreticisinin o araç için önerdiği antifriz ve yağları kullanmakta fayda var.

Örneğin bir müşterimin aracında yağ yakma sorunu vardı. ne yağ kullanıyorsun dedim 10-40 dedi. tamirci 10-40 kullan dedi dedi. açtık kataloğunu ve 10-40 tavsiye edilen yağlar arasında bile yok ( sıcaklık değerlerine göre 4 değişik yağ öneriyorlar). 5w-30 kullanmasını istiyordu araç firması. ona geçti derdi bitti. inanın araç üreticileri bir araç yaparken çok uzun hesaplar ve testlerden sonra o aracı çıkarıyorlar. kataloğuna bakın. inanamazsınız içerisindeki bilgilere ve kendisini birşey biliyor zanneden insanlarla muhattap olmazsanız.

• antifreeze konusunda kendim würth, liquimolly gibi firmalarla çalışıyorum. bunların antifreezeleri tam organik ve - 70 dereceye kadar dayanıklı. pahalı fakat kaliteli, kimse kalitelerini tartışmaz. benim araç üretici firmam 35 liralık mavi castrol antifreeze öneriyor ben onu tercih ediyorum.
  • "" Çünkü 20-25 dakika da ben gideceğim yere varmış oluyorum. Tüpün ne anlamı kalıyor diye düşünüyorum.""

Ben bu sorunları anlattıkça millet yok öyle birşey diyordu.. Tüpün zaten şuanki ekonomik verilerle arabaya verdiği her türlü zarardan başka hiçbir anlamı kalmış değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.