Şimdi Ara

Tesisatta gaz kaçağı var !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gün önce abonelik işlemlerinde yaşadığım sorun için konu açmıştım,

sayaç takmak için geldiler ve tesisatta kaçak tespit edildi, gaz açılmadı, kaçağı bulup tamir edin dediler.

Evi yapan firma ilgilenmiyor, bunun yasal bir yaptırımı yok mu ????

---------------------------------------------------------

Daha önce açmış olduğum konu

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir ev aldım,

Eve ilk oturan ben olacağım, evi yapan firma dairenin giriş kapısına kadar gaz borusunu getirmiş, içeride petekler ve tesisat döşenmiş,

Bana kalan, kombiyi alıp abonelik yaptırmak.

Gaz firması için evi aldığım inşaat firması birisi ile anlaşmış ve anlaşmış olduğu bu kişi dışında hiç kimsenin proje işleri ile ilgilenemeyeceğini söyledi, kısacası inşaat firmasının anlaştığı gaz firması dışında bir seçeneğim yokmuş !!! Bir kaç farklı yere gittim onlarda aynısını söyledi kimle anlaşılmışsa ona git.

Tamam dedim, benim için sorun değil dedim ve anlaştığı gaz firmasına gittim,

Bana proje çizilmesi gerektiği ve bunun onaylatılması gerektiği söylendi ve proje işleri için 550 TL istedi bu miktar sadece proje çizimi içinmiş, abonelik ve sayaç ücreti bunun içine dahil değilmiş. bu ücret normal mi ?

evin kapısına kadar gaz borusu gelmiş, içeride petekler var tesisat döşenmiş, inşaat firması bu tesisatı kafasına göremi döşüyor, proje olmadan istediği gibi tesisat döşeyip sonra döşemiş olduğu tesisata göre mi proje çiziliyor ?

ikinci ve en önemli sorun, gaz firması projeyi çizmeye başladı, bir günde projenin çizildiğini ve iki gün içinde onaylanacağını onaylandıktan sonra en geç iki gün içinde gazın açılacağını söyledi.

15 gün geçmesine rağmen proje bile henüz onaylanmamış, projeyi çizeni arıyorum telefona çıkmıyor, iş yerinde durmuyor, telefonla ulaştığımda ise cevab vermiyor, vermediği gibi çok kaba bir şekilde bekle, ben sana haber veririm, ben arayıncaya kadar beni arama şeklinde ters cevablar veriyor.

Farklı gaz firması ile çalışan tanıdığım kişiler benden sonra abonelik başvurusu yapmalarına rağmen 3-4 gün içinde gazı açıldı ama ben hala beklemedeyim.

Hiç bir yerden net cevap alamıyorum, proje için herhangi bir ücret ödemedim henüz, sadece abonelik için ilk başvuru ücretini ödedim.

Ben proje işlerini başka bir firmaya yaptıramaz mıyım ? Yapılmıyorsa sebebi nedir ? Firmayı değiştirmek istiyorum artık gerekirse yasal yollara dahi başvurmak istiyorum.

Bu işin prosedürü nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 21 Aralık 2012; 8:47:33 >

• Projeyi başka firmaya yaptırırsınız ben aynı şekilde babamın dairesini yaptırdım, illa ilk tesisatı yapan yapar diye bir kaç kişi söyledi ama daha fazla firma gezince öyle olmadığını anladım.

Tesisatı yapan firma DD nitromiks kombi ve proje için 2700 TL istedi ben başka firmadan 2000 TL kombi ve 250 TL proje ile 2250 TL ye yaptırdım adamlar gaz tesisatının fotoğrafını çekip projesini hazırlıyor veriyorlar o kadar. Onaylanınca haber veriyorlar ayrıca sayaç bedelini gaz firmasına ödeyip (360 TL) sayacı alıyorsunuz anlaştığınız firma sayacı montaj edip gaz açılımını yaptırıyor.

Yani o kişiye yaptırmaya mecbur değilsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Projeyi başka firmaya yaptırırsınız ben aynı şekilde babamın dairesini yaptırdım, illa ilk tesisatı yapan yapar diye bir kaç kişi söyledi ama daha fazla firma gezince öyle olmadığını anladım.

Tesisatı yapan firma DD nitromiks kombi ve proje için 2700 TL istedi ben başka firmadan 2000 TL kombi ve 250 TL proje ile 2250 TL ye yaptırdım adamlar gaz tesisatının fotoğrafını çekip projesini hazırlıyor veriyorlar o kadar. Onaylanınca haber veriyorlar ayrıca sayaç bedelini gaz firmasına ödeyip (360 TL) sayacı alıyorsunuz anlaştığınız firma sayacı montaj edip gaz açılımını yaptırıyor.

Yani o kişiye yaptırmaya mecbur değilsiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

bu hafta sonuna kadar daha bekleyeceğim yine sonuç alamazsam bir avukata danışıp yasal işlem başlatacağım.

• Nasıl olsa para ödememişsiniz bağlayıcılık yok. Yasal işlemler uzun uzadıya gider. Ondan habersiz gaz firmasına sorun proje onaylandımı diye böylece verip vermediğini öğrenirsiniz.

Vermediyse başka firmayla anlaşıp adama vazgeçtiğnizi bildirin.
  • Bazen yatırmaları gereken parayı yatırmıyorlar ve bekliyorsun. Bir de proje reddediliyor bakmıyorlar görmüyorlar. Belki de reddedildiğini biliyorlar bekletiyorlar.

Doğalgaz firması size durumu söyler. Ben çok bekledim. İlgilenmeyince bekletiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 20 Aralık 2012; 21:44:37 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim, arkadaşlar,

Nihayet dün sayaç takmak için geldi firma, sayaç takıldı ve test yapıldı ve çok ciddi bir sorun çıktı,

Tesisatta kaçak var,

daire kapısından içeriye giren sarı gaz borusunda bir yerlerde kaçak tespit edildi,

Evi yapan firmayı bulup onlara kaçağı tespit ettirip tamir ettirmem gerekiyormuş,

Firmayı aradım, kaçak tesisattan değildir, size verilen saatin borulara geçen kısmındadır veya kombiniz gaz kaçırıyordur diye cevap verdiler ilgilenmediler.

Bu adamlar nasıl tesisat döşüyor, bunun yasal bi yaptırımı yok mu ?

• bu nasıl bir firmaymış böyle,terbiyesizlik resmen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KraL64

bu nasıl bir firmaymış böyle,terbiyesizlik resmen

bu işin yasal bi yaptırımı yok mu ?

inşaat işerinden anlamam hiç,

Bu firma evi yapmış, gaz tesisatını döşemiş, evin iskanı verilerken yada gaz boruları apartman içine kadar döşenirken kafasına göre mi döşüyor bu adamlar.

Kimse bunlara sormuyor mu sen ne yapıyorsun diye,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Cevabınız için teşekkür ederim, arkadaşlar,

Nihayet dün sayaç takmak için geldi firma, sayaç takıldı ve test yapıldı ve çok ciddi bir sorun çıktı,

Tesisatta kaçak var,

daire kapısından içeriye giren sarı gaz borusunda bir yerlerde kaçak tespit edildi,

Evi yapan firmayı bulup onlara kaçağı tespit ettirip tamir ettirmem gerekiyormuş,

Firmayı aradım, kaçak tesisattan değildir, size verilen saatin borulara geçen kısmındadır veya kombiniz gaz kaçırıyordur diye cevap verdiler ilgilenmediler.

En önemli yaptırım paralarını vermemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Tesisatta kaçak var,

Parasını vermesem değişen bir şey olmayacak,

Mağdur olmaya devam edeceğim, sorunun bir an çözülüp eve taşınmam gerekiyor ama ilgilenen yok,

Adamların umrunda değil,

• quote:

quote:

quote:

Tesisatta kaçak var,

Mağdur olmaya devam edeceğim, sorunun bir an çözülüp eve taşınmam gerekiyor ama ilgilenen yok,

Adamların umrunda değil,

Kombiyi onlar vermediler mi? Saati onlar takmadı mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tesisatta kaçak var,

Adamların umrunda değil,

Kombiyi onlar vermediler mi? Saati onlar takmadı mı?

Hepsi farklı yerlerden,

inşaat firması evi yapmış, ben yaptım sattım bitti havasında, ilgilenmiyor,

İnşaat firması proje için biriyle anlaşmış, sadece proje işlerine bakıyor,

Sayacı farklı yer veriyor,

Gazı açmaya sayaç aldığımız yerden geliyorlar.

kombiyi satan bunların hepsinden farklı birisi,

ben kombiyi aldım, eve takıldı, servis gelip çalıştıracak tabi bunun için gaz açılmış olmalı,

Gaz açmaya gelen vatandaş ben gazı açmam tesisatta kaçak var diyor,

Tesisatı döşeyen ( evi yapan firma ) tesisat sağlam sana verilen sayaç bozuktur yada kombiden gaz kaçıyordur diyor.

Projeyi çizen kişi, ben anlamam ben proje çizdim onaylattım iş benden çıktı diyor.

Ortada kalan benim,

• İnşaat firmasından aldınız evi. Tesisat sağlam diye. Tesisat içinde yani. İnşaat firması onları arasın. Firma arayınca mecbur yapacaklar.Firma ile aralarında ödemeler bitmediyse gelir yaparlar. Saatle ilgisi yok. Annemlere gaz açıldı. Kaçak olmadığı halde var gibi görünüyordu. Sebebi balkonda kombi. Rüzgar soğuk esince kombinin bacasından girip gazın basıncını düşürüyordu. Gaz kontrol edilirken kombinin bacasından rüzgar gelmesini engellediler. Ve basınç düşmedi. Sizde aynı durum olmasın. En azından tesisatı yapanlar gaz açılında bulunmalılar.
  • En sonunda büyük uğraşlarla kaçağı tespit ettirdim ve tamir edildi,

Gaz basıncını ölçtük, şuan gazın açılmaması için bir neden kalmadı,

Pazartesi veya salı gibi gaz açılacakmış,

Gaz açmaya gelen kişide kendi cihazları ile kaçak kontrolü yapacakmış

Yeni bir aksilik çıkmazsa en geç salı gaz açılacak

ilgilenen cevab veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

En sonunda büyük uğraşlarla kaçağı tespit ettirdim ve tamir edildi,

Bizde bu konularda çok çektik.İnşallah bundan sonra aksilik yaşamazsınız.Gaz açılıp kombi çalıştıktan sonra kombiyi kapatın ve sayaç dönüyor mu bakın eğer evde gaz kullanılmadığı halde sayaç dönüyorsa kaçak vardır.Biz büyük tehlike atlattık kimse görevini düzgün yapmıyor siz kendi doktorunuz olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesilciha53

quote:

En sonunda büyük uğraşlarla kaçağı tespit ettirdim ve tamir edildi,

Bizde bu konularda çok çektik.İnşallah bundan sonra aksilik yaşamazsınız.Gaz açılıp kombi çalıştıktan sonra kombiyi kapatın ve sayaç dönüyor mu bakın eğer evde gaz kullanılmadığı halde sayaç dönüyorsa kaçak vardır.Biz büyük tehlike atlattık kimse görevini düzgün yapmıyor siz kendi doktorunuz olun.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Bu noktaya dikkat edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.