Arkadaşlar merhaba, 2011 model kangoo 3 aracım su eksiltiyor ama bir türlü nereden eksilttiğini bulamıyoruz. Aracı biraz kullanıp fan açmasını sağlandıktan sonra park ediyorum, bazı günler su eksiltiyor soğuma esnasında, bazı günler de su eksiltmiyor. Liftte aracın her tarafına bakıldı iz falan yok, asfalta dökülüyor bu su. Genleşme kabına basınç uyguladılar ancak araba hiç bir yerden kaçırmadı. 2 haftadır bununla uğraşıyorum inanın yoruldum.. Önerdiğiniz bir şey var mıdır? Kafasına göre bi su eksiltiyor bi eksiltmiyor böyle bir şey olamaz ya.. Bir kaç gün sonra son çare sanayiye park edeceğiz aracı, su damlayan yeri net şekilde görüp ona göre aksiyon alacakmış ustalar.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 13:31:47 > |
Çözülemeyen motor suyu kaçağı
-
-
bu tarz sorunlar genelde devir daim pompasının iğne ucu kadar delinmesi sonucu oluyor. yani en azından 2 aracımda da böyle cıktı.
-
Su nereye gidiyor önce onu bulmak lazım
Dışarı doğru bir kaçak mı var yoksa suyu yanma odasına mı karıştırıyor
Hiç bir kaçak olmadığından eminseniz ve yine de seviye artıp azalıyorsa sistemde hava kalmış olabilir.
-
Motorun altından asfalta dökülüyor su. Arabanın altında koruyucu hazne olduğu için net şekilde hangi noktasından damladığını anlayamadım, o koruyucuyu söktüler şimdi, tekrardan akıtmasını bekliyorum. Antifirizli su olmasına rağmen garip şekilde motorda iz bırakmadan akıp iniyor asfalta.. Her hafta 0,5-1litre arası eksiltiyor. Anladığım kadarıyla arabayı iyice ısıtıp biraz uzun süre kullandıktan sonra park edince soğuma esnasında salıyor bir yerlerinden..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 15:37:32 > -
devirdaim contası olabilir.
suya boya koysunlar sonra uv gözlükle baksınlar kaçak nerede.
-
Öyle olsaydı araç termostat açıkken su damlatmaz mıydı? Devirdaim yeni değişti, Devirdaim değiştikten yaklaşık 2,5 hafta sonra bu eksiltme problemim başladı.. İlk eksilttişi tam kapanmada araç yattığı sırada oldu, şimdi de düzenli olarak eksiltiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 15:41:12 > -
aracın altında suyun nereden geldiğini bulursan sorunuda çözersin kanımca. yada uv gözlük ve uv boya
-
Çözülemeyen kaçak yoktur, çözemeyen vardır.
-
aynı sorunu 1 sene yaşadıktan sonra patlak radyatörü değiştirerek kurtuldum -
yağ soğutucusu olabilir,
-
Radyatöre yoğunlaşın. alttaki tapasından damlatabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: facepunchSÖyle olsaydı araç termostat açıkken su damlatmaz mıydı? Devirdaim yeni değişti, Devirdaim değiştikten yaklaşık 2,5 hafta sonra bu eksiltme problemim başladı.. İlk eksilttişi tam kapanmada araç yattığı sırada oldu, şimdi de düzenli olarak eksiltiyor..
bence sıkıntı burada. yan sanayi takıldıysa/takan usta beceremediyse muhtemeldir devirdaimden kaçırması. değişmeden önce sistemde antifriz yoksa şimdi bir yerleri patlatmış olabilir.
-
Öyle olsa basınç testinde eksiltmesi gerekmez miydi?
Yan sanayi takılmadı bu arada. Orjinal parçalar kullanıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 20:57:40 > -
Baktık, bir sıkıntı yok. Araç keyfine göre su eksiltiyor zaten bu kısmını çözemedik.. Bazen eksiltmiyor bazen eksiltiyor kafasına göre takılıyor..
-
sistemde önceden antifriz var mıydı yoksa pompa değiştikten sonra mı eklendi?
uzak bir ihtimal sistemde yine antifriz varsa ve uzun süredir değişmediyse etkisini kaybetmiş ve sistem pas yapmış olabilir, değişimde eklenince paslar çözülüp dolaşıma katılmış ve bazen patlayan yerlere denk gelip tıkayıp bazen de kaçak yapıyor olabilir ama bence öncelikle triger kapağını söküp devirdaim çevresini inceleyin.
malum ülkede çok tork anahtarı kullanan yok çok sıktıysa conta ezilmiştir, bazı markalarda usta kendisi sıvı conta sürmesi gerekiyor sürmemiştir vs. -
Genleşme kabından basıncı verince kaçağın yeri bulunur. Yetkili servise gidin kaçak testi yaptırın. Gerekirse 1 saat basınç altında kalsın sistem illa ki bir yerden kaçırıyordur. Eğer kaçak testinden sonuç çıkmaz ise conta yanık testi yaptırın. Eğer bunların hiçbiri olmaz ise araç ısınınca blokta veya üst kapak civarından çatlak var demektir, araç ısınınca açılıyor ve kaçağa sebep oluyordur. Motoru indirmekten başka çare yok bu durumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 1 Haziran 2021; 21:13:1 > -
Sistemde önceden antifiriz vardı ancak yenileyince kalorifer peteği delinmişti. Kalorifer peteği değişti, 2-3 hafta kadar hiç bir sorun yaşamadan kullandım aracı. Sonra tam kapanmada park ettim evin önüne, 4. Gün olduğu yerde bir anda eksiltmeye başladı.
-
Genleşme kabından yaklaşık 20 bar basınç verildi bugün, herhangi bir kaçak olmadı. Araç sanayi kokusunu aldığı an düzeliveriyor resmen..
Araç ısınınca eksiltmiyor bu arada, soğuma esnasında ya da direkt soğuk iken eksiltiyor. Bir kaç gün önce sabah su ekledim su ekledikten 10-15dk sonra eksiltti mesela henüz arabayı bile çalıştırmamıştım. Tamamen keyfine göre bir anda salıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 22:21:57 > -
usta değiştirmenizde fayda var mümkünse yetkili ya da renoda usta olmuş bir özel servis olabilir. kaçak varsa mutlaka bulurlar. değişimden sonra kalorifer peteği delindiyse sistemde bir yerlerin patlamış olma ihtimalini arttırdı zamanla ortaya çıkar bu tarz şeyler ama yine de kaçağı bulmaları lazımdı.
şehir neresiydi? belki usta tavsiye edenler çıkar. -
İstanbul Avrupa yakasındayım
Usta en son aracı yatırıcaksın 1-2 gün burada kalacak akıtma yaptığı yeri göreceğiz sonra halledeceğiz dedi. Geriye tek seçenek bu kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Haziran 2021; 23:57:31 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çözülemeyen kaçak yoktur, çözemeyen vardır. |
Benzer içerikler
- şanzıman aks boşluğu
- online yedek parça güvenilir mi
- bmw f30 40.yıl paketi farkı
- yüzde 20 fatura kesilecek ne demek
- hususi kamyonet ile ticari kamyonet arasındaki fark
- adac testi geçen oto koltukları
- togg fiyat listesi 2024
- golf 7.5 ne zaman çıktı
- ssangyong torres teknik özellikleri
- mg 7
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X