merhaba. 2017 1,3 Urban sedan aracım var. geçen yaz Ağustos ayında klima sıcak üflüyordu, gazı bitmiş dediler. gaz dolumu yapıldı. Bu yaz kurban bayramında tatile giderken klimayı açtım, yine sıcak üflüyordu. uzun yolda klimasız ailecek rezil olduk. gittiğim şehirde adamlar kılcal sızıntı olabilir, yazdan yaza gaz basarak kullanmaya devam et dediler. kaçak bulmak zor ve maliyetli dediler. takriben 15-20 gün sonra klima yine sıcak üflemeye başladı. gaz kaçağı tespiti zor bir işlem mi? haftaya cuma yine uzun yola çıkacağım. klimasız olmuyor. cam açınca sesten başım ağrıyor. İstanbul Avrupa yakasında bu konuda işinin ehli bir yer var mı? dün tanıdık vasıtasıyla bir ustaya gittim. klima radyatöründe kaça var dedi. Tamir edilsin dedim, sağlıklı olmaz dedi. Gittiğim usta tamir ile uğraşmaktansa değişim tercih ediyordu. Bende tamam dedim. Klima radyatörü değişecek, klima gazı basılacak. 3.000 TL fiyat çıkardı. bende ok dedim. Akşam aracı alacağım. Siz fiyat normal mi? Başka bir arkadaş, sırf ön tamponu söküp takmaya 1.300 T civarı ücret alırlar dedi. Klima gaz dolumu da 650 TL civarı. Bu şekilde düşündüğüm için, fiyat normal geldi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 28 Temmuz 2023; 9:33:44 > |
KLİMA GAZ KAÇAĞI VE TAMİRATI
-
-
Gidin iyi bir kilima işi yapan. Zor demek ne demek. Oyle iş mi olur. Kaçak bulunur. -
hem İstanbul'da hem Trabzon'da gittiğim yerler uğraşmak istemedi. gaz basıp parayı aldı. kaçak tespiti ne kadar zor olabilir ki. gaz kaçağı var diye arabayı hurdaya mı çıkartalım. :)
bu hafta sonu baktırmam lazım. haftaya cuma yola çıkacağım. yetkili servise gitmek istemedim, hem maliyet hem süre fazla olur.
-
Zaten kaçak testini gaz basan makineler gösteriyor.
Ben de yazdan yaza klima açan biriyim, geçen sene buz gibi yapan klima bu sene çok iyi soğutmadı.
Bosch car service’e gittim. Doldurttum.
Önce klima gazını boşaltıyor, sonra kaçak testi yapıyor. Kaçak testi bi 3-5 dakika sürdü. Sonrasında da gaz bastı.
Şimdi araba çalıştığı sürece ( yaz kış, gece gündüz, klima açacağım )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 24 Temmuz 2023; 11:51:6 > -
makina her kaçağı anlamıyor,dediler. bazı araçlar bir ayda , bazıları 6 ayda boşaltıyormuş. makina büyük kaçakları anlıyor dediler. benim klima gazı takriben 16-17 günde boşaldı. tam gün bilmiyorum. araç garajda duruyor.
bende klimayı fazla kullanmazdım, aracı 2020 yılında aldım. klima sorunu geçen yaz fark ettim.
bundan sonra sürekli açıp, test ederim.
-
benim araç 2016 model hala fabrikasyon klima gazı mevcut ve hala soğutuyor. Dibe çökmemesi için yaz kış haftada bir olsa açılması lazım. Servise gösterin en iyisi.
-
eskiden klima sisteminin boruları bakır idi ve kolay kolay klima gazı molekülleri bakır borudan dışarı kaçamıyordu, şimdi alüminyum borular gazı kaçırmaya müsait o yüzden boru sistemine yağ basıyorlar sen klima sistemini yazdan yaza kullanmaya kalkarsan yağ dibe çöktüğünden gaz sistemde tutunamıyor.
ben yazın soğutmayı, kışın da ısıtmayı klima sistemi üzerinden yaptığımdan yağ sistemde devamlı dolaştığından boru içinde koruyucu bir tabaka oluşturuyor ve kolay kolay gaz kaçağı yaşamıyorum.
-
cevaplar için teşekkürler. ayda bir klima açılması gerektiğinde Kurban bayramında öğrendim. Klima dolumu yapan usta anlattı. Sonra ki klima kullanımı için kulağıma küpe olacak.
Ama şuan ki sorunum 15-20 gün gibi kısa sürede gazın boşalması. cumartesi Maslak Sanayide baktıracağım.
-
15-20 günde gaz boşalıyorsa problem vardır.
Kışın ayda değil de birkaç haftada bir 5 dk çalışsa yeter.
Benim öğrendiğim yağın iki işlevi var. Birincisi UV ışıkta görülen bir boya içeriyor. işte bu boyaya mor ötesi ışık tutulunca kaçak nerede anlaşılıyor. ikincisi keçelerin kurumasını engelliyor, eğer klima aylarca çalıştırılmazsa keçeler kuruyor ve sistem sağlam da olsa gaz kaçıyor.
Bir de şunu demişlerdi. Araçtaki sarsıntılar zamanla boruların ek yerlerinde oynama ve sızıntılara yol açıyor.
Gaz doldururken tecrübeli kiimacılara gidin. önceki yıl ve geçen yıl iki defa bastırdım klima yine de yeterince soğutma yapmadı. Yine geçen yıl üçüncü olarak daha tecrübelisine gittim. Katalogda 450 gr yazıyor ama cihazlar bazen doğru göstermiyor diyerek biraz fazla bastılar. Soğutma performansı hala iyi.
Tek problemim radyatör ile ilgili. Tahminim eski sahibi tazyikli su tuttuğu için klima radyatörünün kanalları eğilmiş, hareket etmedikçe iyi soğutmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 31 Temmuz 2023; 11:48:20 >
-
bilgiler için teşekkürler.
Şuan sorunum kalmadı, geçen cuma bir arkadaş aracılığıyla sanayide yaptırdım.
gaz boşalmasının çok çeşitli sebepleri olabiliyormuş.
-
Klima gazı bitmez arkadaşlar. Zamanla eksilme yapmaz ancak uzun süre kullanılmadığında verimi azalabilir. Sistemde kaçak yoksa 20 yıl da olsa buz gibi soğutur. Klima gazı dolumu yapan yerlere zamanında gaz satan biriyim. Çoğu gazı bitmiştir diyerek müşterilere gereksiz yere gaz dolumu yaparak para kazanmaya çalışıyor. Klima durduk yere sıcak üflüyorsa sistemde kaçak vardır ya da kompresörde sorun vardır ya da klima yönlendirme kaliperleri bozuktur. Klima gazı bitmez!
-
bazıları klima kullanılmayınca gaz biter diyor ama şehir efsanesi. Babamda 2010 model connect var. bu zamana kadar hiç gaz basılmadı. klimada yazdan yaza açılır. Buz gibi yapıyor.
Benim aracımda kaçak vardı. 10-15 günde gaz bitiyordu. Gaz basınca buz gibi oluyor.
yani dediğiniz gibi kaçak varsa gaz biter, aksi takdirde gaz bitmez.
-
aga benimki 2002 model ve hala aynı gaz . klima gazı zırt pırt biten bişey mi ? arabaları maliyette nkıscaz diye iyice dandik üretmeye başladılar.
-
3-4 yıldır ben de aracımda klimayla ilgili sorunlar yaşıyorum.
2019 yılında klima radyatöründen kaçak yaptığından radatör değişti.
2021 yılında klima yine soğutmamaya başlayınca tekrar klima gazı basıldı.
2023 yılına geldiğimizde 2 ay öncesinden difüzörlerin 2 sinden soğuk ikisinden ılık üflemeye başladı ve tam bir ay önce tamamen soğuk üflemeyi kesti. Klimacıya gittim gazı eksilmiş dedi. Daha 2 yıl önce bastırdım dedim. Kaçak vardır, genelde kompresör keçelerinden kaçırır kaçak testinde pek ortaya çıkmaz dedi.
Gaz basımı 600
Kompresör keçe değişimi+gaz basımı 1200 tl (çıkan gaza göre değişir dedi)
Klima kasnağının hareketli yerinde sızdırmazlığı sağlayan ne menem şeyse keçe denilen contayı değiştirdi toplamda 1150 tl verdim.
Her klima gazı bastırışımda ufkumuz açılıyor yeni bilgiler öğreniyoruz.
Klima, araç rölantide iken açılmalıymış ve bir anda son kademede çalıştırılmamalıymış veya araç motor devri yüksek iken bi anda klima açılmamalıymış. Şimdiki klima gazları daha küçük molekül yapısında olduğundan daha çok kaçıyormuş o yüzden klima gazlarının içinde gaz oluyormuş ve o keçeyi yağlayarak sızdırmazlık sağlıyormuş. Klima çalıştırılmadığında yağ çöktüğünden keçeler yağsız kalıyormuş.Normalde klima bakımları yaptırılmalıymış ve bu bakımlarda yağ eksildiyse basılmalıymış.
vs vs...
-
hocam aynı muhabetleri megane 1 aracımda yaşadım. ne dersen de bir kere kaçak göçek başladı mı o klima artık randıman vermiyor. her sene gaz yeniledik öyle yaptık böyle yaptık değişen bir şey olmadı. neymiş rolantide bilmemne olacakmış. kışın bile ara ara açılacakmış tutulacakmışta alakası yok. 2013 aracımda sadece yazın 1 ay klima açarım otobanda vb uzun yolda kalan 11 ay açmam buz gibi. şu an 2017 lodgy var 1 yıl açmasam bile ilk açılışta buz yapıyor rampa rolanti dinlemiyor.
biladerim mesela daha kontak çevirmeden klima açar hep son seviyede micrası var. özetin özeti ustanın dedikleri tırı vırı, kaçak yeri bulamassan elmanın sapı armutun çöpü ustalar bizi kandırmaya devam eder hocam
-
eğer usta değişim vs diyorsa muhakkak yetkili servise gidilmeli, fiyat alınmalı, ve değişim yetkili serviste yapılmalı. ancak onarım vs durumlar için ustaya gidilmeli. 3 ay sonra sorun yasarsan paran çöpe gitmiş olacak.
-
klimalar da gaz kaçağı tespiti zor gelen gelen ustalar, kafalarına göre gerekçeler sunuyor. her usta farklı yorum yapıyorum. keçe muhabbetini ilk defa duydum. son 3 yılda 4-5 farklı usta ile görüştüm. genelde radyatörde kaçak olur diyorlar ama garantisi yok. bağlantı borularında da kaçak olabilir. nokta tespiti yapan usta bulmak lazım.
-
2018 civicin radyatörü delinmiş, değiştirdiler, gazını yenilediler düzeldi, fakat radyatör aracın en önünde ve korumasız 2000 km uzun yol yaptım yine gelen taşlardan eğilen yerleri ver bunu korumanın bir yolu yok mu? 1996 corolla var nerdeyse 20 senedir bizde ne klima gazı bastırdık ne bişey senede bir kaç kez klima açılır buz gibi üfler. Yeni araçlarda böyle saçma sorunlar olması sinir bozucu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 15 Ağustos 2023; 12:19:11 > -
yeni araçlarda klima gaz kaçağı genel problem galiba. son yıllarda çevremdeki herkes aynı dertten şikayetçi.
-
benim eski model (1996) arabamdada gaz kacağı var.
usta renkli gaz sıktı kaçağı görebilmek için. maliyeti ne olur dedim 1250-5500 arası herşey çıkabilir dedi. buyur burdan yak.
Benzer içerikler
- fiat egea lpg montaj fiyatı 2024
- egea start stop devre dışı motoru kontrol ettirin
- fiat egea otomatik şanzıman yorumları
- fiat egea 1.6 multijet yorum
- egea hangi segment
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X