Şimdi Ara

şamandıra değişimi ve depodaki gaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
15.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim arabada 60lık lpg tankı var haftasonu şamandıra arızalı olduğu için değiştirmeye gittim şimşek otogaza. (garantisi devam ettiği için ) lpgy bitirip bitirmediğimi sordu ben de depoda en fazla 10-15 ytl lik gaz olduğunu söyledim. depoyu fulledikten sonra 460 km yol yaptım şehir içinde. kalan gazı da bitirmek için epey uğraştım nihayetinde bitmedi. ordan görevli arkadaşla boş bir araziye gittik ve şamandırayı söktü tabi tankın bütün basıncı gitti. deponun daha yarısı doluymuş dedi. ben de baktım lpg tankının içinde nerdeyse yarım depo gaz vardı(su gibi) basıncı gittiği için uçmadı. şimdi sorum şu. depoda kalan o gaz mıdır gaz ise o kullanılabilir mi. aldığım gazın basıncı onu da kullanılabilir hale getirir mi tabi içindeki su değil gaz ise.

bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Şamandıra Değişimi ve Depodaki Gaz

LPG sistemi olan araçlarda, depodaki gaz seviyesini gösteren şamandıra zamanla arızalanabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

LPG tankı değişiminde, tankın içindeki gaz boşaltılmaz. Bunun yerine, tankın vanası kapatılır ve bağlantı noktaları sökülür. Şamandıra değiştirildikten sonra, bağlantı noktaları tekrar takılır, vanalar açılır ve sistemdeki gaz akışı yeniden sağlanır.

Şamandıra gaz kaçağı gibi sorunlar yaşıyorsanız, hemen bir uzmana başvurmanız önerilir. LPG sistemlerindeki gaz sızıntısı tehlikeli olabilir ve ciddi kazalara yol açabilir.

LPG tankı değişiminde veya şamandıra arızalarında, işin ehli bir teknisyen tarafından yapılması hayati öneme sahiptir. Doğru olmayan işlemler, gaz sızıntısı veya diğer sorunlara neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mrb arkadasım walla senın olay cok ılgınc acılan depoda lpg kalmaz hepsı kacar bılıyuorum ama ılgnc acaba senın gorduun neydı bak bende merak ettim şimdi
  • depoda sivi halde bulunan gaz atmosfer basincina birakildiginda aniden kaynamaya baslayarak buharlasir ve bu sirada lpg deposunun dis kismi asiri soguktan donar. Eger usta depoda sivi halde LPG varken samandirayi takti ise depoda lpg kalmis olmasi muhtemel, ancak bence depo tamamen bosaldiktan sonra takmistir. Yine de dipte sivi lpg varken taktiysa o buharlasan lpg ile tank tekrar basinclanir, denge konumuna gelene kadar.
  • bi arkadas forumda yazmıstı. yolda gaz almıs arabası bi muddet sonra stop etmiş depoyyu actıgında su basmıslar hatta bunu skayetvara falan ayzmıs. belkide sna arada srıada su bastılar oada o su olamazmı yukarıdki arkadas teknik acıklamıs ama
  • arkadaşlar gazı boşaltmadı direk taktı şanamdırayı. ha bir de bana depodaki gaz çok geldi. araba broadway. depoda 10-15 ltre gaz vardı sıvı halde. zaten tankı taktıktan sonra tankın dışı buzlandı. yani depo fullendıkten sonra 450 km yapınca daha az gaz olması gerekmezmiydi. acaba arabam çok mu az yakıyor yoksa.
    bilemiyorum. ha birde şamandıra arızalıysa arabanın çekişi düşer mi (yeterince gaz gitmiyorsa)

aslında benim merak ettiğim o kalanın gaz olup olmadığıydı. eğer gaz ise iyi. ama başka birşey ise ????? kötü.
  • Samandira motora giden gaz yolu uzerinde degildir, motorun cekisini etkilemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.