Merhaba arkadaşlar. 1.4 easy plus egea satın aldım, sıfır km. bugun 19.04.2023, an itibari ile benzin 22,5 tl, LPG 8,95 tl. Alır almaz benzin ile İstanbul- Ankara yaptım sakin kullanım 3 kişi 105-110 km hız ile 5.3 lt yaktım. ama şöyle bir sey daha var, Ankara yüksek oldugu için giderken 0.3 lt daha fazla yakmıştır diye düşünüyorum. 2021 Model 1.2 otomatik peugeotta 5.3 yakmıştım, aynı yolu döndüm 4.7 lt yaktım. Egeada 5.3 ün üzerine LPG de kaç lt koyarım, bilmiyorum. izleyip göreceğim burada ve youtube da paylaşacağım.. İstanbuldan aracı aldım, LPG ucuz olduğu için garanti bozulmaması adına yetkili serviste fiyat araştırması yaptım. Nisan 2023 itibari ile istanbuldaki tüm bayiler 17.000 bin tl fiyat verdi. İzmit 17.000 bin fiyat verdi. Bursa 17.000 bin tl fiyat verdi. Ankara 13.600-15.000 bin fiyat verdi. Youtube da meshur Candan Otogaz ı aradım 12.000 tl fiyat verdi. Garanti bozulmaması adına ve Ankaralı oldugum için gidip kalırız lpg taktırır döneriz en fazla 800 tl de yakıt masrafımız olur diyerekten yola çıktık. Dün itibari ile LPG mizi en uygun fiyat veren "Ankara Oto Fiyat bayisi"nde taktırdık. size tavsiyem, araştırın arayın sorun, bir gün atlayın gidin sabah bırakın aracınızı Ankara Otoya veya en uygun fiyatı verene, metro yakın, binin gezin aksama kadar sonra alın aracınızı tekrar dönün. 13600 LPG +1130 Muayene +950 Noter+ 500(tahmini, sonra düzelteceğim, sigorta kasko farkı) + 800 yol = ortalama 17 bin tl masrafım oldu. Performans beklemeyen, aracı çok sakin kullanan, çok gezmeyi seven biriyim. Sıfır km olsun az yaksın, araç garantili olsun dedik, performans gözetmeksizin egea benzinlialdık. Tahmini 25-30 bin km sonra amorti edeceğimi düşünüyorum ki bu enflasyonda bence çok daha önce amorti ederim.. LPG den sonra bu konuyu zaman zaman tarih vererek editleyip tüm gözlemlerimi, Yakıt değerimi vs paylaşacağım. egea alıp LPG düşünenlerin kafasında soru işareti kalmayacak şekilde hazırlayacağım. Ayrıca youtube kanalım var, "Motosiklet Gezgini" isimli, orada aracıma dair bayi ile takas+alım+yakıt+LPG+ruhsata işleme gibi tüm detayları vs değineceğim bir video hazırlayıp yayınlayacağım. Takip etmek isterseniz kanaldan video da izlersiniz. Edit 1 - 24.04.2023 İlk yolculuk Ankaraya yapildi. 430 km yolu 105 110 km hız ortalama ile rodaja dikkat ederekten 100 kmde 5.3 lt yakarak gittim. Lpg takıldı. Fullendi. Yola çıkmadan tekrar fulledim. 65 kurus yaktim. Lpg 9.17 tl. 375 km de toplam Gösterge 7.0 lt gösteriyordu lpg tankını tekrar fulleyince 100 km de 7.15 lt gerçek değer aldim. Bayram dönüşü 1 saat dur kalkli otoban trafiğinde.. Tabi pompanin basıncına göre de değişebilir bu degerler. Bu gidişle 25 bin km de amorti etmiş olacagim. Haftaya muayene var ve ruhsata işletme var. youtube a araç alım sürecim ile ilgili video eklenmiştir. izlemek isteyenler için link : Motosiklet Gezginiyoutube Arkadaşlar Merhaba, videoma hoş geldiniz. 1.4 benzinli Egea aldım, aksesuar dayatmalı, takaslı... Alım sürecim ve LPG montaj sürecim ile ilgili sizler video hazırladım. Abone Olursanız Sevinirim.
#egea1.4 #egea #fiategea #lpg https://www.youtube.com/watch?v=IFIAh_4p-OcDevamı gelecek. .. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pc.programcı -- 30 Nisan 2023; 20:45:24 > |
Sıfır Km Egea'na LPG Takmak: Bilmen Gerekenler ve Öneriler
Sıfır kilometre bir Fiat Egea satın aldıysan ve aracına LPG taktırmayı düşünüyorsan, bilmen gereken bazı hususlar ve faydalı tavsiyeler mevcut.
LPG Montaj Fiyatları
2023 yılında Fiat Egea'ya LPG montaj fiyatı, araç modeli, seçilen LPG kiti ve montaj işçiliğine göre değişmektedir. Ortalama olarak, 1.4 litre motorlu bir Egea'ya LPG taktırma maliyeti 6.000 TL ile 8.000 TL arasında değişmektedir.
Yakıt Tüketimi
Egea 1.4 LPG'nin yakıt tüketimi, kullanım koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle 100 kilometrede 9-11 litre arasında LPG tüketmektedir. Bu, benzinli modele göre önemli bir tasarruf sağlayabilir.
Kullanıcı Yorumları
LPG'li Egea kullanıcılarının çoğu, araçlarından memnun olduklarını bildirmektedir. LPG'nin düşük yakıt maliyetlerini ve çevre dostu yönünü övmektedirler.
Alternatif Seçenekler
Fiat Egea'nın fabrikasyon LPG'li bir modeli de bulunmaktadır. Ancak bu modelin fiyatı, sonradan LPG taktırılan modellere göre daha yüksektir.
Montaj Önerileri
İdeal bir LPG montajı için şu önerileri dikkate alabilirsin:
- Güvenilir ve deneyimli bir LPG montaj servisini tercih et.
- Montaj sonrası araç performansını kontrol ettirmeyi unutma.
- Düzenli olarak LPG filtrelerini değiştir ve bakım yaptır.
- LPG dolumlarını kaliteli ve güvenilir istasyonlardan yaptır.
- LPG sisteminin garantisinden ve servis desteğinden emin ol.