Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: tunç1

ECA CONFEO PREMİX-S 24 ile uyumlu mödulasyonlu - mödulasyonsuz termostat hangisini önerirsiniz

http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Modulasyonlu-Haftalik-Program-Saatli-Dijital-Oda-Termostati-Lago-FB-OT-0--362

eca fb ot modülasyonlu termostat kombinize oda sıcaklığına göre modülasyon yaptırır

kombi.com da Confeo Plus ve Fortius Plus kombilere uyumlu modülasyonlu termostattır.
    Confeo Premix kombinizin seri numarasının son 6 hanesi 104611 rakamından küçükse Confeo Premix modeli kombinize uymaz , böyle bir mesaj var söyledikleri doğrumudur acaba birde mödulasyonsuz önerin varmı

• quote:

quote:

ECA CONFEO PREMİX-S 24 ile uyumlu mödulasyonlu - mödulasyonsuz termostat hangisini önerirsiniz

http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Modulasyonlu-Haftalik-Program-Saatli-Dijital-Oda-Termostati-Lago-FB-OT-0--362

eca fb ot modülasyonlu termostat kombinize oda sıcaklığına göre modülasyon yaptırır

E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029 ile eca fb ot modülasyonlu termostat hangisini öneririsin. oval olan biraz daha hesaplı da.

• Bende kombi konusunda yardım istiyorum 130 metrekare evim yalıtımlı yeni bina petekler takılı kombi yok buderus gb 012 düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029 ile eca fb ot modülasyonlu termostat hangisini öneririsin. oval olan biraz daha hesaplı da.

www.kombi.com
    Kombi - Isı Sistemleri Fiyatları | Satış ve Sipari�...
    http://www.kombi.com/index.php?cat=ODA-TERMOSTATLARI--36

evet oval olan daha hesaplı
    buradan eca nın termostatlarına bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: taipen71

Bende kombi konusunda yardım istiyorum 130 metrekare evim yalıtımlı yeni bina petekler takılı kombi yok buderus gb 012 düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

buderus gb12: 3 eşanjörlü düz yoğuşmalı bir kombidir

öncelikle premix yoğuşmalı kombi öneririm

örnek olarak: 1500lira 1700lira arasında

baymak falke condens
    ariston clas premium
    ariston genus premium
    eca confeo premix
    airfel digifel premix
    nitromix
    yeni brötje novadens

eca confeo premix:

nitromix:

ariston clas premium:

baymak falke condens:

ariston genus premium:

baymak falke condens

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4.7 kw

http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4008_tr_TR/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

demirdöküm nitromix p24:

minimum ısıl güç: 6,5kw

airfel digifel premix:

minimum ısıl güç: 5.2kw

eca confeo premix

İkra Mühendislik
    Sayfa bulunamadı - İkra Mühendislik
    http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

minimum ısıl güçte: 7.3 kw tüketim yapıyor

ariston clas premium / ariston genus premium

www.ariston-tr.com
    Termosifon Kombi Elektrikli şofben | Ariston Türkiye resmi web sitesi
    http://www.ariston-tr.com/Resimler/SiteIcerik/Claspremium_20090622_173437.pdf

minimum ısıl güç: 6kw

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: horal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: horal

İstanbul Kuzguncuk'taki müstakil evde bacalı kombimi değiştirmek zorundayım. Ev ahşap olduğundan, hermetik-yoğuşmalı için yeni proje çıkarılmalı ve oldukça zor ve maliyetli oluyormuş. Bacalı olarak "FERROLI DOMİprojet F 24 D Kombi (20.000 Kcal/h)" önerdi danıştığım bayi. Bu ürün nasıldır bilgisi olan var mı? Daha farklı ve kaliteli ya da ihtiyacıma daha uygun başka marka ve model önerebilir misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler.

ferroli domiproject D

fiyatına göre bence mükemmel bir kombi. alt segment kombilerde en çok önerdiğim kombilerin başındadır

çünkü fiyatına göre çok donanımlı
    ..................................................................
    kesinlikle öneririm

Çok teşekkürler. Fazla masraf olmadan, bacalı bir çözüm olacak. Bu arada garanti süresi 7 yılmış.

ferroli kombiler 2009dan beri 3+2 toplamda 5 yıl garantilidir

3 yıl fabrika garantisidir. +2'yi kombiyi aldığınız ferroli bayisi "ek garanti" kağıdını imzalayıp kombi gaz açılımı yapılmadan yetkili servise gönderir

ferroli yetkili servisi, eve gelip kombiyi kullanıma açtığı zaman 5 yıl garantiyi onaylar

kendi evimde kullandığım ferroli domicondens dahil çevremdeki bütün ferroli kombilerde bu şekilde oldu

7 yıl garantiyi hiç duymadım.son günlerde olan bir uygulamaysa bilemiyeceğim

Haklısınız, ben yanılmışım. Garanti süresi 5 yılmış. Ayrı bir ödemeyle 10 yıla uzatılabiliyormuş. Tekrar çok teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: linomelodica

ARİSTON Clas Premium Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw ile

Ariston RC W Kablolu modülasyonlu Oda Termostatı Klima Manager ( Remocon )

Her ikisi birlikte uyumlu çalışır mı? Kullanan var mı?

evet uyumlu çalışır

Yukarıda ki oda termostatının artık üretilmediğini söylediler,doğru mudur?
  • quote:

quote:

quote:

ARİSTON Clas Premium Hermetik Yoğuşmalı Kombi (20640kcal/h) 24kw ile

Her ikisi birlikte uyumlu çalışır mı? Kullanan var mı?

evet uyumlu çalışır

Yukarıda ki oda termostatının artık üretilmediğini söylediler,doğru mudur?

ariston'un sitesi bu ayın başında yenilendi

ürün gamında yer alan 2 tane modülasyonlu termostat eklenmiş

bunlardan biri de ariston klima manager

http://www.ariston.com/tr/KLIMA_MANAGER

https://www.kombi.com/urun.php?prod=Ariston-RC-W-Kablolu-mod%FClasyonlu-Oda-Termostat%FD-Klima-Manager-%28-Remocon-%29-+-Bus-Kart%FD-0--10011

teyit için Müşteri Hizmetleri 444 8 284 arayabilirsiniz

• S.A arkadaşlar. konuyu epey okudum ama bir türlü karar veremedim bana yardımcı olabilir misiniz acaba ?
    ev resimde de gösterebildiğim kadarıyla bu şekilde. ev 120 m2, alt kat pasaj, yan taraflar da daireler var kapalı yani, ve binada ve dairede herhangi bir ısı yalıtım mantolama vs yok. bulunduğum şehirde ki firmalarla görüşmem sonucu
    2 şer tane salona birer adet odalara ve bir adet koridor a radyatör koymayı önerdiler. banyoya havlu pan istedim ben ve toplan 10,40 radyatör 18 adet radyotör vanası takacaklarını ifade ettiler. kombi konusunda aslında yardımcı olmanızı istiyorum bir firma ev fazla büyük değil yoğuşmalıya gerek yok zaten 5 yılda çıkarır kendisini gibi söylemlerde bulundu ama forumu okuduğum zaman gördüm ki yoğuşmalı kombi tavsiyesi çok fazla ki bu devirde maliyet önemli. aylık ödemelerde biraz da olsa az gelecekse yoğuşmalı tercihim olacak. yoğuşmalı kombi önerisi olarak da baymak star bridge kombisi dediler. 1900 tl ye gelecek yoğuşmalı. tek tek diğer işlemlerin fiyatlarını yazmak istemiyorum. baymak ın bu kombisi nasıldır premiks yoğuşmalı deniliyor genelde ama bu böylemi dir?
    takılacak petek boyları ise şöyle:
    SALON : 1,50 - 1,50m 2 adet
    MUTFAK: 1 m 1 adet
    ODA 1 : 1 m 1 adet
    oda 2 : 1,20 1 adet
    ODA 3 : 1 m - 1,20 m 2 adet
    KORİDOR : 1 m 1 adet
    BANYO : 50-110 havlupan

sizce bu yapılacak olanlara göre kombim ne olmalıdır forumun deneyimli abileri bi yardımcı olursanız sevinirim. tşkler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: dpumit

S.A arkadaşlar. konuyu epey okudum ama bir türlü karar veremedim bana yardımcı olabilir misiniz acaba ?
    ev resimde de gösterebildiğim kadarıyla bu şekilde. ev 120 m2, alt kat pasaj, yan taraflar da daireler var kapalı yani, ve binada ve dairede herhangi bir ısı yalıtım mantolama vs yok. bulunduğum şehirde ki firmalarla görüşmem sonucu
    2 şer tane salona birer adet odalara ve bir adet koridor a radyatör koymayı önerdiler. banyoya havlu pan istedim ben ve toplan 10,40 radyatör 18 adet radyotör vanası takacaklarını ifade ettiler. kombi konusunda aslında yardımcı olmanızı istiyorum bir firma ev fazla büyük değil yoğuşmalıya gerek yok zaten 5 yılda çıkarır kendisini gibi söylemlerde bulundu ama forumu okuduğum zaman gördüm ki yoğuşmalı kombi tavsiyesi çok fazla ki bu devirde maliyet önemli. aylık ödemelerde biraz da olsa az gelecekse yoğuşmalı tercihim olacak. yoğuşmalı kombi önerisi olarak da baymak star bridge kombisi dediler. 1900 tl ye gelecek yoğuşmalı. tek tek diğer işlemlerin fiyatlarını yazmak istemiyorum. baymak ın bu kombisi nasıldır premiks yoğuşmalı deniliyor genelde ama bu böylemi dir?

sizce bu yapılacak olanlara göre kombim ne olmalıdır forumun deneyimli abileri bi yardımcı olursanız sevinirim. tşkler şimdiden.

baymak brötje star bridge, 3 eşanjörlü düz yoğuşmalı bir kombidir ve fiyatı 1900lira değil internette çok daha ucuzdur
    1500-1600lira civarındadır
    hatta koçtaş larda bile 1600liradır,bu kombi kaliteli ve verimli bir kombidir

brötje alman kökenli bir firma, baymak'ın da dahil olduğu bdr thermea grubunun bir şirketi konumunda

öncelikle premix yoğuşmalı kombileri araştırın derim

size baymak önerilmiş ama düz yoğuşmalı önerilmiş

ben premix yoğuşmalı öneririm,baymak falke condens yenilendi.düğmeleri dokunmatik oldu ayrıca kombinin içeriği de değişti

internette 1500lira civarındadır

(yeni) baymak falke condens öneririm.bu kombiyi araştırmanızı öneririm. premix yoğuşmalıdır

• quote:

quote:

S.A arkadaşlar. konuyu epey okudum ama bir türlü karar veremedim bana yardımcı olabilir misiniz acaba ?

baymak brötje star bridge, 3 eşanjörlü düz yoğuşmalı bir kombidir ve fiyatı 1900lira değil internette çok daha ucuzdur

brötje alman kökenli bir firma, baymak'ın da dahil olduğu bdr thermea grubunun bir şirketi konumunda

ben premix yoğuşmalı öneririm,baymak falke condens yenilendi.düğmeleri dokunmatik oldu ayrıca kombinin içeriği de değişti

(yeni) baymak falke condens öneririm.bu kombiyi araştırmanızı öneririm. premix yoğuşmalıdır

tşk disintegration, dediğiniz gibi premiks kombi alacağım ve eca confeo premiks olacak gibi. baymak da çok ii ama servis konusundaki şikayet çok fazla. 7 yıl garanti olması benim için güzel ama her işlemi nedense garanti kapsamında değil deyip epey mağdur ediyormus kullanıcıları (bir kaç gündür okudugum yorumlara göre)
    kombi tercihim bu yönde olacak peki oda termostat ı taktırmak gerekecek galiba. peki bu eca premiks ile uyumlu olan oda termostat ne olmalı ? eca daki servisci ile görüşmem üzere eca artık diğer markaların oda termostatlarını takmıyormus kendi üretimleri takılacakmıs. 100 tl ye var dedi nasıl bilemiyorum tabi.. bu konuda bir fikir verebilir misiniz ? kablosuz olanlar falan da varmıs sanırım termostatta . öncelikle termostat gerekli mi gerekli ise ne öneririsiniz bu kombiye uygun olarak ve hangi odaya takmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dpumit -- 2 Temmuz 2012; 20:45:19 >

• merhaba arkadaşlar evime doğalgaz bağlatmayı düşünüyorum yardımlarınıza ihtiyacım var.
    1 evim izmirde 110 metrekare birinci kat alt katımdaki dairede doğalgaz var ve benim evi neredeyse ılık yapıyor üst katım boş geçen gün bir firma cağırdım onları aktarayım
    RADYATÖR ÖLÇÜMÜ
    1. salon ........... 1800
    2 oturma odası 1400
    3. yatak odası 1300
    4.cocuk odası 900x500
    5.mutfak 700
    6.antre 700
    7.banyo 50/100 havlupan

toplam 6.80m demirdöküm plus radyatör sizce yeterlimi?

eca confeo premix s 24kw borusan boru artı eca vana artı on off oda termostatı 1 adet dogalgaz borusunun kapıdan balkona alınması ve montaj dahil 4500 tl sizce nasıldır önerı ve cevaplarınzı beklıyorum
  • quote:

quote:

(yeni) baymak falke condens öneririm.bu kombiyi araştırmanızı öneririm. baymak falke condens dır

mrb.
    yenilenen baymak falke condens (pemix yoğuşmalı) 1500 TL için link verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: can33tokat

quote:

quote:

(yeni) baymak falke condens öneririm.bu kombiyi araştırmanızı öneririm. baymak falke condens dır

mrb.
    yenilenen baymak falke condens (pemix yoğuşmalı) 1500 TL için link verirseniz sevinirim.

http://www.sanalpazar.com/Baymak-Falke-Condense-240fi-Yogusmali-Kombi__isp3845694

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

merhaba arkadaşlar evime doğalgaz bağlatmayı düşünüyorum yardımlarınıza ihtiyacım var.
    1 evim izmirde 110 metrekare birinci kat alt katımdaki dairede doğalgaz var ve benim evi neredeyse ılık yapıyor üst katım boş geçen gün bir firma cağırdım onları aktarayım
    RADYATÖR ÖLÇÜMÜ
    1. salon ........... 1800
    2 oturma odası 1400
    3. yatak odası 1300
    4.cocuk odası 900x500
    5.mutfak 700
    6.antre 700
    7.banyo 50/100 havlupan

toplam 6.80m demirdöküm plus radyatör sizce yeterlimi?

eca confeo premix s 24kw borusan boru artı eca vana artı on off oda termostatı 1 adet dogalgaz borusunun kapıdan balkona alınması ve montaj dahil 4500 tl sizce nasıldır önerı ve cevaplarınzı beklıyorum

110m2 bir ev için 6.8m az görünmüyor
    kombi ve radyatör seçiminiz doğru
    kombiyi balkona değil mümkünse evin içine monte edin.balkonda kombinin verimi düşer ömrü azalır
    kombi bağlantı setini plastik değil pirinç set tercih edin

kalorifer tesisatı yaptıracaksanız pprc kompozit boru değil
    pprc deliksiz alüminyum folyolu boru
    veya pprc dizayn oksi plus
    veya Kalde Cam Elyaf Takviyeli Boru öneririm.
    bu boru cinslerinin oksijen geçirgenliği yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 11 Temmuz 2012; 17:59:14 >

• Yoğuşmalı kombiyi mutfaga koymayı düşünüyorum, yoğuşma gideri için mutfak gideri ve bulaşık makinası gideri var ama gider borusuna kombinin uzaklıgı 4 metre civarı su tesisatıda tam bu giderin yanından çekilecegi için oraya kadar kalebodurlar kırılacak. Şimdi bu yoguşma gideride kırılan kalebodurların altından gidip gidere verilme üzere bir 40 cm yukarı çıkarılsa sorun olur mu? ve ya giderin oldugu duvar kırılarak gidere zemin seviyesinden ek yaparak yoguşma giderini vermek mümkün olan birşeymidir?yani gider borusu delinip felan ek yapılabilir mi? cevaplarınız için teşekkürler
  • Arkadaşlar 3 gündür okuyorum, ellerinize sağlık öncelikle..Harika bilgiler öğrendim. Eskişehirde net 70m2 ısıtma alanı ve dış cephe yalıtımı olan müstakil evimize doğalgaz tesisatı kuruyoruz.Evin 2 odası alt katın bodrum olmasından dolayı ve kuzeyde kaldığından çok soğuk oluyor. Burdaki önerileriniz ışığında bir noktaya geldik.

2 seçenek oluşturdum ve aralarında kaldım.

1- ECA Confeo Premix-S 24kw 20.640 kcal/h Yoğuşmalı Kombi %109
    8.4m 60'lık ECA radyatör, kalde kompozit borular, 1 digital oda termostadı ve 2 termostatik vana. Bu usta 5.300TL peşin çıkardı ama kombiyi 2100'e saydı. Ustam ben nette 1600'e gördüm falan desemde 2100ü kabul ettik..

2-Buderus GB042 Yoğuşmalı kombi.. %107
    (RC10 termostat hediyeli) 7mt 60'lık Demirdöküm PLus radyatörler. 2 termostatik vana.. Borusan kompozit borular... 5700 peşin...
    Birde GB072 modelini de +300TLye takabileceğini söyledi..

Bu iki durum arasında kaldım. ama asıl kafamı karıştıran premix yoğuşmalı kombiler arasında buderus'u saymamışsınız. Buderus kitapcıklarında da "premix yoğuşmalı" diye bir ibare bulamadım.Son günlerde ECA çok önerilmiş, buderus ise ilk sayfalarda çok önerilmiş. bu iki kombiden hangisini tavsiye edersiniz.premix özelliği ikisinde var mı?

Oksijen bariyerli borulardan bi haberler, genelde kompozit plastik boru kullanıyorlar, oksijen bariyerli boruda ısrar etmeli miyim?

• KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI (GÜNCEL SAYFA)

http://forum.donanimhaber.com/m_63447066/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostdolphin

Arkadaşlar 3 gündür okuyorum, ellerinize sağlık öncelikle..Harika bilgiler öğrendim. Eskişehirde net 70m2 ısıtma alanı ve dış cephe yalıtımı olan müstakil evimize doğalgaz tesisatı kuruyoruz.Evin 2 odası alt katın bodrum olmasından dolayı ve kuzeyde kaldığından çok soğuk oluyor. Burdaki önerileriniz ışığında bir noktaya geldik.

2 seçenek oluşturdum ve aralarında kaldım.

1- ECA Confeo Premix-S 24kw 20.640 kcal/h Yoğuşmalı Kombi %109
    8.4m 60'lık ECA radyatör, kalde kompozit borular, 1 digital oda termostadı ve 2 termostatik vana. Bu usta 5.300TL peşin çıkardı ama kombiyi 2100'e saydı. Ustam ben nette 1600'e gördüm falan desemde 2100ü kabul ettik..

2-Buderus GB042 Yoğuşmalı kombi.. %107
    (RC10 termostat hediyeli) 7mt 60'lık Demirdöküm PLus radyatörler. 2 termostatik vana.. Borusan kompozit borular... 5700 peşin...
    Birde GB072 modelini de +300TLye takabileceğini söyledi..

Bu iki durum arasında kaldım. ama asıl kafamı karıştıran premix yoğuşmalı kombiler arasında buderus'u saymamışsınız. Buderus kitapcıklarında da "premix yoğuşmalı" diye bir ibare bulamadım.Son günlerde ECA çok önerilmiş, buderus ise ilk sayfalarda çok önerilmiş. bu iki kombiden hangisini tavsiye edersiniz.premix özelliği ikisinde var mı?

Oksijen bariyerli borulardan bi haberler, genelde kompozit plastik boru kullanıyorlar, oksijen bariyerli boruda ısrar etmeli miyim?

yazdığınız her iki kombide premix yoğuşmalıdır

buderus gb42 teknik özellik olarak bosch classic condens ile nerdeyse aynıdır. bosch 400-500lira daha ucuzdur

yani buderus gb42 almanıza gerek yok. 500lira daha ucuza aynı kombi var

yazdığınız her 2 kombiyi de öneririm

alternatif olarak: baymak brötje novadens extra,ferroli econcept tech gibi kombileri de öneririm

özellikle ferroli econcept tech'in modülasyon aralığı yazdığınız kombilere göre daha geniştir

%21 - %100 modülasyon aralığı vardır. ayrıca minimum ısıl güçte 5.7kw tüketir

oksijen bariyerli boruda ısrar edin kompozit boru tercih etmeyin.tesisatınıza sürekli oksijen girer

oksijen emiliminden dolayı zamanla da kombinizin parçaları bozulur. eşanjör delinir,pompa bozulur...

• buderus gb012 ile eca confeo premix s 24 arasında kaldım hangisini tercih edeyim sizce, eca'daYakıt tüketimi ( 50/30 °C ): 2.33 m³/h , buderus 'da Yakıt tüketimi ( 50/30 °C ): 2.75 m³/h bu tercih sebebi olabilir mi. evim 127 m2 7 metre petek var
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.