Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eca confeo yoğuşmalı kombi (30kw) 1700 TL
    ferroli econcept yoğuşmalı kombi (35kw) 2250 TL
    ikisi arasında ciddi bir fiyat farkı var.
    Bu durumda eca almak mantıklı görünüyor.
    nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin
    quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus
    quote:

Orijinalden alıntı: virutik 3 cephe açık
    4. kat
    salon 23 m2 1,2+1,2 m petek
    yatak odası 13 m2 2 m petek
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    yatak odası 13,2 m2 1,2 m petek
    koridor +mutfak 32 m2 1 m petek
    Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir.
    Toplam 130 m2
    Alınacak kombi 4. katta duracak yukarıyı da ısıtacak. Tesisat hazır ev yalıtımlı. anadolu yakası istanbulda ev.
    evi ısıtabilecek masrafı az ,arızası az,fiyatı uygun bir kombi ne önerirsiz?

Selamlar,

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı? Yalıtım mantolama mı?, bina yeni mi? Camlar ısıcam mı kam mm lik? Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik? Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım, Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış . Tavan yüksekliği nedir.
    Bu bilgiler önemli yazabilirseniz iyi olur.
    Petekleri pkkp22 h:60 tavan yük. 2,75 olarak düşünerek.

salon 23 m2 1,2+1,2 m petek yeterli
    yatak odası 13 m2 2 m petek bu petek oldukça büyük 1,3 - yeterli idi
    mutfak 12 m2 0,5 m petek bu peteğinde 0,8 olması daha iyi olurdu.
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek bu peteğin 0,7 olması daha iyi olurdu
    koridor 15 m2 her halde burda petek yok normalde burda 1,4 mt gerekirdi.

yatak odası 13,2 m2 1,2 m petek yeterli
    koridor +mutfak 32 m2 1 m petek buraya en az 2,5 mt petek gerekir.
    Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir. burası için de eğer mümkünse hat çektirin. en az 1,5 mt de buraya gerekli.

Toplamda 115,7 m2 ve 7,6 mt petek .
    İstanbul için baz alınacak en yüksek işletme sıcaklığı yeni konutlarda 75-65 derecelik olmalıdır. Buna göre de mevcut 7,6 mt den alınan ısıl değer 11000 kcal civarında dır. 116 m2 lik bir ısıtma alanı içinde yalıtımın yeterli olduğunu farz ederek, kabaca 9000 kcal civarında ısıl değer gerekir. Bu durumda rahatlıkla 20 veya 24 kw bir ürün yeterlidir. Sirküle açısından ve daha iyi kullanım sıcak suyu açısından 24 kw yı tercih edebilirsiniz. Yoğuşmalı ürün için petek boyu kısa ama eğer düşünürseniz uygun /fiyat performans olarak ECA confeo premix 24 kw önerebilirim. Yine buderus gb042 , gb012 yoğuşmalı olarak en kaliteli ürünlerdendir.
    Ayrıca Vaillant vuw 296/3-5 de kalitelidir.Bosch classic condense, uygun fiyat olarak olabilir.
    Tabi ki yoğuşmalı üründe oks. bariyerli boru konusuna arkadaşlarda değinmişler ve bu kombinin ana eşanjör ömrü için önemli bir konudur.

Yoğuşmasız ürünler için, DD nitron, ECA confeo plus , Ferroli divatopmicro , bosch, vaillant, buderus ürünleri uygun olur. Zaten eğer oks. bariyersiz boru varsa bu ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Sizin için burda dikkat edilecek husus yalıtımdır, en kötü ihtimalle bile mevcut petekler bu m2 yi 75-65 işletmede ısıtırlar ama yoğuşmalı ürün seçtiniz ise bu çalışma aralığında yoğuşma performansı alamazsınız. Ama ısıtmada problem olmaz.

Alacağınız ürün 24 kw yani 20640 kcal üzeri olmasına hiç gerek yok ve anlamsız olur, zira petek boyunuz kısa.
    Hatta 20kw lık 17200 kcal ürünler bile işinizi görür durumda . Dağıtım sistemi kollektörlü ise , sıcak suyuda tekbanyo ve mutfakda kullanıyorsanız, yoğuşmalı veya yoğuşmasız fark etmez 20 kw ürün alın. Eğer değil ise sirkülenin daha rahat olması ve birazda daha fazla sıcak su için 24 kw lık ürün alın. Peteklerinize termostatik vana uygulamasıda yaptırın.
    Son olarak 2 mt dediğiniz peteğin muhakkak çapraz veya alttan giriş çıkış olarak bağlanması gerekiyor. Hatta bağlantı branşmanlarının bu boyda yarım parmak değil , üç çeyrek olması gerekirdi ama gelen tesisat büyük ihtimalle yarım parmakdır.
    Kolay gelsin.

Ben 24 kw yani 20640 kcal/h gücündeki kombinin yeteceği konusunda arkadaşıma katılmıyorum. Siz yine de konuya vakıf bir uzmana keşif yaptırınız.

Selamlar,

Bundan emin misiniz?? Bence bir uzmana yazdıklarımı gösterin bakalım ne cevap alacaksınız.
    İstanbul 2. ısı bölgesindedir ve bu bölge için genelde ortalama birim değer 45 kcaldir ama eski binalar içindir.
    Baz alınan dış ortam sıcaklığı -3 derece ve rüzgarlı kabul edilir. TSE 825 standartına göre ısı yalıtım yapılmış bir binada bu değer daire konumlarına göre 20 kcal lere kadar inebilir. Bahsi geçen dairenin en üst kat ve çatı dublex ve teras ile çatı tarafındaki olabilecek yalıtım zafiyatlerindne dolayı bunu emniyet açısndan 40 olarak almama rağmen toplamdaki ihtiyaç 20 kw nın bile çok altındadır.

Güncelde bir örnek verebilirim. Benim eski oturduğum dairem çatı dublex ve çatı yalıtımı yeterli olmamasına rağmen , 167 m2 net ısıtma alanını 11 mt petek 2000 yılı üretimi vaillant 20 kw ile ısıtıyor. Zira zamanında ben içerden tüm dış cepheleri ve 70m2 lik teras altı kalan oda tavanlarını mantolama yaptırdım , sonrasında geçen sene tüm dış cephe 4 cm xps dow ile kaplandı. Çatı arasında da 12 cm lik taş yünü şilte kullandık. Zaten aynı yeri dış yalıtım olmadan şu an yeni daireme takdırdığım yoğuşmalı 30 kw kombide rahatlıkla ısıtıyordu.

Teknik konularıda bilmeden , öğrenmeden, burda derdine çare ,bir fikir, bilgi arayan insanları lütfen hatalı yönlendirmeyelim.

Sayın Virutik siz genede birden fazla firmadan teklif alın ve neticelerini burda paylaşın. Dairenizin genel durumunu tariflerinizden anlamaya çalıştığımız için hata payımız tabi ki olabilir. Ama 28 kw lık bir ürün verdiğiniz bilgilere göre en kötüyü düşünsek bile çok fazla bir üründür, hiç gereği yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 23 Mart 2011; 14:36:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    Toplam 130 m2
    Alınacak kombi 4. katta duracak yukarıyı da ısıtacak. Tesisat hazır ev yalıtımlı. anadolu yakası istanbulda ev.

Selamlar,

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı? Yalıtım mantolama mı?, bina yeni mi? Camlar ısıcam mı kam mm lik? Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik? Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım, Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış . Tavan yüksekliği nedir.

Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir. burası için de eğer mümkünse hat çektirin. en az 1,5 mt de buraya gerekli.

İstanbul için baz alınacak en yüksek işletme sıcaklığı yeni konutlarda 75-65 derecelik olmalıdır. Buna göre de mevcut 7,6 mt den alınan ısıl değer 11000 kcal civarında dır. 116 m2 lik bir ısıtma alanı içinde yalıtımın yeterli olduğunu farz ederek, kabaca 9000 kcal civarında ısıl değer gerekir. Bu durumda rahatlıkla 20 veya 24 kw bir ürün yeterlidir. Sirküle açısından ve daha iyi kullanım sıcak suyu açısından 24 kw yı tercih edebilirsiniz. Yoğuşmalı ürün için petek boyu kısa ama eğer düşünürseniz uygun /fiyat performans olarak ECA confeo premix 24 kw önerebilirim. Yine buderus gb042 , gb012 yoğuşmalı olarak en kaliteli ürünlerdendir.
    Ayrıca Vaillant vuw 296/3-5 de kalitelidir.Bosch classic condense, uygun fiyat olarak olabilir.
    Tabi ki yoğuşmalı üründe oks. bariyerli boru konusuna arkadaşlarda değinmişler ve bu kombinin ana eşanjör ömrü için önemli bir konudur.

Yoğuşmasız ürünler için, DD nitron, ECA confeo plus , Ferroli divatopmicro , bosch, vaillant, buderus ürünleri uygun olur. Zaten eğer oks. bariyersiz boru varsa bu ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Sizin için burda dikkat edilecek husus yalıtımdır, en kötü ihtimalle bile mevcut petekler bu m2 yi 75-65 işletmede ısıtırlar ama yoğuşmalı ürün seçtiniz ise bu çalışma aralığında yoğuşma performansı alamazsınız. Ama ısıtmada problem olmaz.

Alacağınız ürün 24 kw yani 20640 kcal üzeri olmasına hiç gerek yok ve anlamsız olur, zira petek boyunuz kısa.
    Hatta 20kw lık 17200 kcal ürünler bile işinizi görür durumda . Dağıtım sistemi kollektörlü ise , sıcak suyuda tekbanyo ve mutfakda kullanıyorsanız, yoğuşmalı veya yoğuşmasız fark etmez 20 kw ürün alın. Eğer değil ise sirkülenin daha rahat olması ve birazda daha fazla sıcak su için 24 kw lık ürün alın. Peteklerinize termostatik vana uygulamasıda yaptırın.
    Son olarak 2 mt dediğiniz peteğin muhakkak çapraz veya alttan giriş çıkış olarak bağlanması gerekiyor. Hatta bağlantı branşmanlarının bu boyda yarım parmak değil , üç çeyrek olması gerekirdi ama gelen tesisat büyük ihtimalle yarım parmakdır.
    Kolay gelsin.

Ben 24 kw yani 20640 kcal/h gücündeki kombinin yeteceği konusunda arkadaşıma katılmıyorum. Siz yine de konuya vakıf bir uzmana keşif yaptırınız.

Selamlar,

Bundan emin misiniz?? Bence bir uzmana yazdıklarımı gösterin bakalım ne cevap alacaksınız.
    İstanbul 2. ısı bölgesindedir ve bu bölge için genelde ortalama birim değer 45 kcaldir ama eski binalar içindir.
    Baz alınan dış ortam sıcaklığı -3 derece ve rüzgarlı kabul edilir. TSE 825 standartına göre ısı yalıtım yapılmış bir binada bu değer daire konumlarına göre 20 kcal lere kadar inebilir. Bahsi geçen dairenin en üst kat ve çatı dublex ve teras ile çatı tarafındaki olabilecek yalıtım zafiyatlerindne dolayı bunu emniyet açısndan 40 olarak almama rağmen toplamdaki ihtiyaç 20 kw nın bile çok altındadır.

Güncelde bir örnek verebilirim. Benim eski oturduğum dairem çatı dublex ve çatı yalıtımı yeterli olmamasına rağmen , 167 m2 net ısıtma alanını 11 mt petek 2000 yılı üretimi vaillant 20 kw ile ısıtıyor. Zira zamanında ben içerden tüm dış cepheleri ve 70m2 lik teras altı kalan oda tavanlarını mantolama yaptırdım , sonrasında geçen sene tüm dış cephe 4 cm xps dow ile kaplandı. Çatı arasında da 12 cm lik taş yünü şilte kullandık. Zaten aynı yeri dış yalıtım olmadan şu an yeni daireme takdırdığım yoğuşmalı 30 kw kombide rahatlıkla ısıtıyordu.

Teknik konularıda bilmeden , öğrenmeden, burda derdine çare ,bir fikir, bilgi arayan insanları lütfen hatalı yönlendirmeyelim.

Sayın Virutik siz genede birden fazla firmadan teklif alın ve neticelerini burda paylaşın. Dairenizin genel durumunu tariflerinizden anlamaya çalıştığımız için hata payımız tabi ki olabilir. Ama 28 kw lık bir ürün verdiğiniz bilgilere göre en kötüyü düşünsek bile çok fazla bir üründür, hiç gereği yoktur.

Siz herhalde kendi aksine görüş beyan edildiğinde dayanamayanlardansınız. Herkes aynı görüşte olmak zorunda değil. Siz benim yazdıklarımın aksine defalarca aykırı hususlar belirttiniz, ben farklı görüştür diye ses çıkarmadım. Şimdi sizinle aynı görüşte olmadığım için "Teknik konularıda bilmeden , öğrenmeden, burda derdine çare ,bir fikir, bilgi arayan insanları lütfen hatalı yönlendirmeyelim." dediğinize göre, insanları burda hatalı yönlendirme ihtimali olan ben değil sizsiniz. Benim görüşüm 2 satır= aynı görüşte değilim, bir uzmana danışın. "İlla 30 yada 35 kW alacaksınız yoksa olmaz" vb başka birşey demiş miyim? Sadece bir uzmana danışın demişim. Neden feveran ediyorsunuz anlamadım. Kaldı ki benim önerilerimden her kim zarar görmüşse burada belirtirdi. Şu ana kadar hiç kimse böyle bir şikayette bulunmadı. Birçok kişiye de sistem kurduk.
    Çatı dubleks olan bu evde 24 kW gücündeki kombi sınır seçimdir. Bu önceki ifadem ve halen arkasındayım. Hiç olmaz değil ama sınırda ısıtma gücü. Aynı zamanda yeterli dolaşım için de sakıncalar yaratabilir. Alt katın bir bölümünün üstü teras. Her ne kadar yalıtım iyi olsa da terasta ısı kaybı fazla ve yalıtım problemlidir. Bu husus göz önüne alındığında; örneğin Ferroli Econcept Tech 24 kW 1.920 TL, Ferroli Econcept Tech 35 kW 2.300 TL. Aradaki 350 TL fark için korkulu rüya görmeye gerek var mı? Yada 1.650 TL ye 24 kW ECA Confeo Premix S mi almalı? En mantıklısı evi yerinde görüp tespitleri yapabilecek bir uzmanın değerlendirmesidir. Uzaktan değerlendirme ancak böyle olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 23 Mart 2011; 16:18:37 >

• Merhaba Ben izmirde yaşıyorum yaklaşık 2 yıldır immergas victrix 26 yoğuşmalı kombi kullanıyorum.İnanılmaz derecede memnunum tek bir sorun bile yaşamadım özellikle ay sonu diğer kombilerle farkı çok rahat görebilirsiniz.çok tasaruflu ve sessiz.benim mutfağımda takılı en ufak bi ses duyulmuyor.gerçekten herkese tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xccc

Merhaba Ben izmirde yaşıyorum yaklaşık 2 yıldır immergas victrix 26 yoğuşmalı kombi kullanıyorum.İnanılmaz derecede memnunum tek bir sorun bile yaşamadım özellikle ay sonu diğer kombilerle farkı çok rahat görebilirsiniz.çok tasaruflu ve sessiz.benim mutfağımda takılı en ufak bi ses duyulmuyor.gerçekten herkese tavsiye ederim.

Öncelikle sizin adınıza sevindim. Yalnız bu kombiye ne kadar ödediniz? Şu anki fiyatına (1.800-2.000 TL) emsal birçok iyi marka kombi var. Bu nedenle rekabet bakımından biraz daha çabalamaları lazım.
    Bence ifadelerinizi biraz daha somutlaştırmalısınız. Örneğin tasarruflu derken; "evim 150 m2, 4 oda salon, 45 (40 yada 50 vb)derecede 1 günde (yada ayda) şu kadar m3 gaz yakıyor, bu nedenle çok hesaplı" vb. Bu şekilde arkadaşlarımız fikir sahibi olabilir.

• cevaplar için çok teşekkur ederım. yıkım döküm başladı .tesısat yarın çekılecek ancak ustayla anlasamadık. usta 500 tane ev döşedik daha önce hiç oksijenlı bariyerli boru duymadım dedı.

1. usta gercekten saf mı?
    2. bu borunun malıyetı fazla ve anlastğmız fıyattan zarar edeceği içinmi böyle yapılıyor?

ayrıyeten bu borunun maliyeti metrede nedir ve nerelere çekılecek? yanı komple evı dolanan, radyatörlere gıren cıkan borularda oksıjenlımı olmalı?

ev 120 metrekare cıvarında ve Uo62 kullanmayı düşünüyorum. o yüzden genelde yoğuşmalıya önerdiğiniz bu boruyu bu sistemede öneriyrmusunu?

forumda goremedıgım bır konu ıse bu cıhazların sıcak su sağlama mıktarı. yogusmalı ve standart tıpte nasıl acaba?

şimdiden teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: makelonur

cevaplar için çok teşekkur ederım. yıkım döküm başladı .tesısat yarın çekılecek ancak ustayla anlasamadık. usta 500 tane ev döşedik daha önce hiç oksijenlı bariyerli boru duymadım dedı.

2. bu borunun malıyetı fazla ve anlastğmız fıyattan zarar edeceği içinmi böyle yapılıyor?

ayrıyeten bu borunun maliyeti metrede nedir ve nerelere çekılecek? yanı komple evı dolanan, radyatörlere gıren cıkan borularda oksıjenlımı olmalı?

ev 120 metrekare cıvarında ve Uo62 kullanmayı düşünüyorum. o yüzden genelde yoğuşmalıya önerdiğiniz bu boruyu bu sistemede öneriyrmusunu?

forumda goremedıgım bır konu ıse bu cıhazların sıcak su sağlama mıktarı. yogusmalı ve standart tıpte nasıl acaba?

1- Usta yeteri kadar bilgiye sahip değil,
    http://www.esenplastik.com.tr/urunler.asp?menu=2&urnktgrid=34
    http://www.dizayngrup.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137:dzayn-oxy-plus-komb-borusu&catid=59:ust-yapi-urun-grubu-iceik&Itemid=182
    Duymadım dediği boruları ve özellikleri gösterin. Dizayn oksi plus yada PEX-b oksijen bariyerli taksın gerisine karışmasın.
    Oksijen bariyerli borular sadece yoğuşmalı kombiler için değildir. Asıl sağladıkları; oksijen geçirimini azaltarak, sistemde korozyonu en aza indirmektir. Bunu anlamanız için, montajından 3-5 yıl sonra radyatör temizliği yapılırken izlemeniz gerekir. Bu denli fazla pas-kir oluşan sistemde performans beklemek imkansız tabi. Sonuçta her sistem için oksijenli bariyerli boru lüks değildir.
    Borular tüm petek sistemini kombiye bağlayacaktır tabi. Başka tür boru kullanılmaz.
    2- Oksijen bariyerli boru sanıldığı kadar maliyeti etkilemez.

U062 oldukça iyi konvansiyonel (klasik hermetik) kombi. Bu fiyata yoğuşmalı GB012 de alabilirsiniz. Tercih sizin.

• quote:

quote:

4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    Toplam 130 m2
     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

Selamlar,

Kolay gelsin.

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı?
    Yalıtımlı
    Yalıtım mantolama mı?
    Mantolama
    , bina yeni mi?
    Yeni
    Camlar ısıcam mı kam mm lik?
    10mm
    Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik?
    cephe kuzey 4. cephe bitişik daire
    Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım,
    Bilgi yok.
    Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış
    resimdeki gibi
    . Tavan yüksekliği nedir.
    2,50 cm

bitişik daire 1500 tl ye aldığı tahminim 20000 kcal vaillant plus hermetik kullanıyor bu havalarda memnun.

• quote:

quote:

cevaplar için çok teşekkur ederım. yıkım döküm başladı .tesısat yarın çekılecek ancak ustayla anlasamadık. usta 500 tane ev döşedik daha önce hiç oksijenlı bariyerli boru duymadım dedı.

http://www.dizayngrup.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137:dzayn-oxy-plus-komb-borusu&catid=59:ust-yapi-urun-grubu-iceik&Itemid=182
    Duymadım dediği boruları ve özellikleri gösterin. Dizayn oksi plus yada PEX-b oksijen bariyerli taksın gerisine karışmasın.
    Oksijen bariyerli borular sadece yoğuşmalı kombiler için değildir. Asıl sağladıkları; oksijen geçirimini azaltarak, sistemde korozyonu en aza indirmektir. Bunu anlamanız için, montajından 3-5 yıl sonra radyatör temizliği yapılırken izlemeniz gerekir. Bu denli fazla pas-kir oluşan sistemde performans beklemek imkansız tabi. Sonuçta her sistem için oksijenli bariyerli boru lüks değildir.
    Borular tüm petek sistemini kombiye bağlayacaktır tabi. Başka tür boru kullanılmaz.

U062 oldukça iyi konvansiyonel (klasik hermetik) kombi. Bu fiyata yoğuşmalı GB012 de alabilirsiniz. Tercih sizin.

hocam teşekkur ederım. gb 012 yazmısınız, ben halen kombı tıpını secemedım. buderus ama hangısı...petek boyutlarını bıraz daha arttırmak hedefındeym. eskısı bence cok kucuktu. acaba sımdı boylar arttınca yogusmalı secenegınıde dusunsemmı...ev 120 metre kare ve kombı tam ortada kalıyor.

• quote:

Ben olsam bu ustayla kesinlikle iş yapmazdım. Biraz fark verin işi ehline yaptırın. Hangi cihazı alıyorsanız alın ama tesisatı yeni baştan yapacaksanız mutlaka oksijen geçirgenliği olmayan boru kullanmanız gerekiyor. Sizde mutlaka bu şekilde yaptırın. Buderus u62 güzel cihaz ama yeni nesil yoğuşmalı kombisinden bile daha pahalı, parasının hakkını vereceğini düşünmeme rağmen siz yinede yoğuşmalı cihazlara yönelin. Buderus olur başka marka olabilir bütcenize uygun yoğuşmalı bir cihaz ve oksijen bariyerli boru ile dizayn edilmis bir tesisat, uygun radyatör metrajı uzun süre size sorunsuz şekilde hizmet edecektir.

Sıcak su üretimi çift eşanjörlü kombilerde biraz daha fazladır bu anlamda daha başarılılardır. Yoğuşmalı cihazların bir çoğu çift eşanjörlüdür. Ben konvansiyonel kombilerde bir kaç model dışında cift eşanjörlü kombi önermiyorum, mesala u62 önerebileceğim bir cift eşanjörlü kombidir. Tek eşanjörlü kombiler günlük ihtiyacınız olan sıcak su üretimi için yeterlidir ve sizi ekstra üç yollu vana gibi sık arızalanan bir parçadan kurtarmış olur. Konvansiyonel alacaksanız tek eşanjörlü kombileri tercih edin. Forumda benden başkada bu şekilde öneride bulunan yok bu sizi şaşırtmasın tercih size kalmış

• quote:

quote:

quote:

hocam teşekkur ederım. gb 012 yazmısınız, ben halen kombı tıpını secemedım. buderus ama hangısı...petek boyutlarını bıraz daha arttırmak hedefındeym. eskısı bence cok kucuktu. acaba sımdı boylar arttınca yogusmalı secenegınıde dusunsemmı...ev 120 metre kare ve kombı tam ortada kalıyor.

120 m2 evin bulunduğu kent, odaların cephesi, yalıtım durumuna göre hesaplanacak ısı kaybına göre yaklaşık 7-8 m. petek gerekir. Bu büyüklükteki eve yoğuşmalı tabi ki olur. Siz Buderus üstünde durduğunuz için Buderus GB012 seçeneğini verdim. Bu model klasik yoğuşmalı olmakla beraber, oldukça güçlü ve kullanıcıları arasında önerilen bir kombi. Premix yeni nesil yoğuşmalı modelleri; GB022(artık üretilmiyor), GB042 ve GB022 nin yerine gelecek GB072 ise 2.400-3.000 TL gibi uçuk fiyattalar. GB012 eve teslim ve ödeme 1.825 TL gibi fiyata satılıyor. Buderus için ısrarlı olunduğu takdirde, bunlar içinde belki GB042 2.415 TL fiyatı ile düşünülebilir.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=urunler&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI
    Ancak Buderus'u satın alan ve artık Isıssan Buderus'un servis hizmeti verdiği Bosch Firmasının kombisini almayı düşünseniz, Buderus GB012 ile aynı güce ve teknolojiye sahip klasik yoğuşmalı Bosch Condense 2000W 1.500 TL. (tutuldukça fiyatını 1.400 TL den arttırdılar)Buderus GB042 ile aynı güce ve teknolojiye sahip, premix yoğuşmalı Bosch Classic Condense modeli ise 1.700-1.750 TL. gibi fiyatlardan satılıyor.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=urunler&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BOSCH%20YO%D0U%DEMALI
    Başka bir anlatımla; Buderus'un klasik yoğuşmalı GB012 modelini 1.825 TL den alacağınıza, bu Firmayı satın alan Bosch'un yeni nesil premix yoğuşmalı Classic Condens modelini daha ucuza alabilirsiniz.
    Tabi bu tercih meselesi.

• quote:

Siz herhalde kendi aksine görüş beyan edildiğinde dayanamayanlardansınız. Herkes aynı görüşte olmak zorunda değil. Siz benim yazdıklarımın aksine defalarca aykırı hususlar belirttiniz, ben farklı görüştür diye ses çıkarmadım. Şimdi sizinle aynı görüşte olmadığım için "Teknik konularıda bilmeden , öğrenmeden, burda derdine çare ,bir fikir, bilgi arayan insanları lütfen hatalı yönlendirmeyelim." dediğinize göre, insanları burda hatalı yönlendirme ihtimali olan ben değil sizsiniz. Benim görüşüm 2 satır= aynı görüşte değilim, bir uzmana danışın. "İlla 30 yada 35 kW alacaksınız yoksa olmaz" vb başka birşey demiş miyim? Sadece bir uzmana danışın demişim. Neden feveran ediyorsunuz anlamadım. Kaldı ki benim önerilerimden her kim zarar görmüşse burada belirtirdi. Şu ana kadar hiç kimse böyle bir şikayette bulunmadı. Birçok kişiye de sistem kurduk.
    Çatı dubleks olan bu evde 24 kW gücündeki kombi sınır seçimdir. Bu önceki ifadem ve halen arkasındayım. Hiç olmaz değil ama sınırda ısıtma gücü. Aynı zamanda yeterli dolaşım için de sakıncalar yaratabilir. Alt katın bir bölümünün üstü teras. Her ne kadar yalıtım iyi olsa da terasta ısı kaybı fazla ve yalıtım problemlidir. Bu husus göz önüne alındığında; örneğin Ferroli Econcept Tech 24 kW 1.920 TL, Ferroli Econcept Tech 35 kW 2.300 TL. Aradaki 350 TL fark için korkulu rüya görmeye gerek var mı? Yada 1.650 TL ye 24 kW ECA Confeo Premix S mi almalı? En mantıklısı evi yerinde görüp tespitleri yapabilecek bir uzmanın değerlendirmesidir. Uzaktan değerlendirme ancak böyle olabilir.

Sayın Sserin , ferevan edilen bir durum yok, yazdıklarınız çoğunda ciddi hatalar var ve bunları belirttikçe rahatsız oluyorsunuz ama tepki vereceğinize biraz düşünüp , acaba bu adam bunları söylüyor ama neye dayanıyor, nasıl bu kadar emin oluyor diye , teknik taraflarını var mı diye araştırsanız, bunları yazmazdınız, ama, malesef yine tek düzen yazmaya devam ediyorsunuz.

Bir çok kişiye tavsiye vermeniz, sizin doğru işler yaptığınızı, göstermez. Burda ki kişiler zaten bilgi ve tavsiye istiyor, bu konuda kendi bilgileri olsa, neden başkasının bilgisine ihtiyaçları olsun ki, belli ölçüde bilgisi olanlarda, bilgilerini teyit etmek yada eksiklerini gidermek için buraya geliyor. Bu durum bana göre bir kıstas veya değerlendirme kriteri değildir. Ben tavsiye verdiğim kişilerin en iyi neticeyi almalarını isterim, bunun içinde gerekise çok iyi araştırmadan yorum yapmam, şimdiye kadar da tavsiye verdiklerim üzerinden bu şekilde bir yaklaşımım hiç olmadı. Beni bu forumda tanıyanlar bunu çok iyi bilirler.

"Aynı görüşde değilim", "farklı fikir olduğu için bir şey demedim", bunlara gerek yok ki, farklı bir yaklaşımınız varsa, nedeni ni açıklayın, ben size farklı bir yaklaşım belirtmiyorum. Doğrusu budur diyorum, nedeninide belirtiyorum.
    "Sizin gibi, düşünmüyorum" , aynı düşünmeyin zaten, tabi ki düşünmek zorunda da değilsiniz, farklı düşüncelerden muhteşem fikirler çıkar. Ama sizin söyledikleriniz hatalı ise bunun aynı düşünmemekle bir ilgisi yok. Bu şuna benziyor, 2+2= 4 eder hayır ben aynı düşünmüyorum , Bence 4,5 olabilir hatta uzmanına soralım.

Şu son konuda bile , açıkladığınız sebeplerde, teknik bir değerlendirme var mı, kabacada olsa bir hesaplama veya başka bir kriter değerlendirmesi yapıyormusunuz, hayır. Çatı dublex olunca 24 kw yetmezmiş. Neye göre hangi hesaba göre yetmez. Temeli olmayan bir değerlendirime. Siz Ankara ikamet ediyorsunuz her halde , 24 kw kombi bırakın istanbulu Ankarada bile burası için yeterli olur.
    Teras zemin yalıtımı yeterli değilmiş, nerden biliyorsunuz, yada hadi yeterli değil diyelim. Burası kaç m2 ve ne kadar ısı kaybı olur. Bunları hesapladınız mı. Uzman tavsiyesi diyorsunuz , bunları söylerek zaten bu şekilde yorum yapıyorsunuz.
    Ben size yaşanmış örneği verdim. 70 m2 teras altında 68 m2 yaşam alanı dedim, toplam 168 m2 ısıtma alanı dedim, eski bina 1997 yapımı
    30 kw yoğuşmalı 15 mt petekle ısıtıyor dedim. Siz halen 115 m2 lik yer için (53m2 küçük) 24 kw yetmez diyorsunuz. Bana başkası söylese , şüpheye düşer , ben yanlış mı değerlendiriyorum diye tekrar incelerdim.

115,5 m2 için alan abartı değer olan 55 kcalden bile hesap etsiniz 17460 kcal ısıl değer gerekir ki bunu bile 24 kw lık 20640 kcal ürünler karşılar. Bu dairedeki birim değer bırakın 55 kcal li soğuk günlerde 20 kcal bile olmayacak bu kadar net konuşuyorum.

Bu daire en soğuk dönemde 30 günde 500 m3 doğal gaz harcasa bunun toplam ısıl değeri ısıtma tesisatı güç çıkışına göre %90 verimli olsa ,
    8250*400*%90=3712500kcal eder /30=123750 kcal/24 = 5156 kcal/s / (115,5*2,75) = 16,25 kcal/m3s * 2,75mt dersek 44,65 kcal/m2s
    olur. (ısı hesapları aslen m2 değil m3 göre yapılır) Yani kötü durum senaryosunda bile (115 m2 daire için 500m3 çok abartılı bir değerdir)
    16,25 kcal değeri aşılmıyor. Ayrıca bu durum zaten istanbulda tüm ısıtma sezonu içinde toplamda 10 günü aşamayacak bir süre için düşünülüyor.

Tavsiye ettiğiniz 28 kw kombinin gücünü kaç metre petek dağıtır, konutlarda kaç derecelik işletme kullanılmalı bunları vb biliyormusunuz.
    Ben size neden gerek olmadığını ispatlarıyla yazdım. Bunlara aksi görüşünüz varsa aynı şekilde teknik olarak yazarsınız.

Bu forumdaki kombi veya diğer bir topicde yanlış bilgi vermemek için son derece dikkat edip , eski bilgilerimi tazelerken, okul kitaplarımı kontrol ederken, ürünler ve firmaları hakkında detaylı kataloglar ve üretim bilgilerini evraklarla toplarken , bu kadar rahat üstün körü yorumlar yapılması beni rahatsız ediyor, ve malesef pes doğrusu diyorum.
    Yanlış olmayacak diye bir şey de yok ama en azından bunu azaltmak için çaba göstermek gerekir.

Son olarak amacımın, sizi kırmak veya size sataşmak değildir. Böyle basit fikirlerim yok, ama insanları yanlış bilgilendiremezsiniz. Benim yazdıklarınızı eleştirmemin temel nedeni bundan başka bir şey değil. Bu başta kendim olmak üzere , tüm yorum yapanlar için geçerli bir durumdur. Forumların temel amacının fayda sağlamak doğru bilgiyi paylaşmak olduğunu unutmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: virutik

quote:

quote:

4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    Toplam 130 m2

Selamlar,

Kolay gelsin.

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı? Yalıtımlı
    Yalıtım mantolama mı? Mantolama
    bina yeni mi? Yeni
    Camlar ısıcam mı kam mm lik? 10mm
    Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik? cephe kuzey 4. cephe bitişik daire
    Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım, Bilgi yok.
    Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış resimdeki gibi . Tavan yüksekliği nedir. 2,50 cm Bu bilgiler önemli yazabilirseniz iyi olur.
    bitişik daire 1500 tl ye aldığı tahminim 20000 kcal vaillant plus hermetik kullanıyor bu havalarda memnun.

Selamlar,

Bu şartlarda, tartışmasız ısıl güç olarak yoğuşmalı veya yoğuşmasız 20 veya 24 kw ürünler fazlasıyla yeterli . Üstelik tavan yüksekliğiniz 2,5 mt biz 2,75 de hesaplamışdık. En ufak bir tereddütünüz olmasın.

Tesisatınız klasik sıva altı ana hat üstünden datımlı ve petek bağlantılarınız yine klasik üssten sıcak su alttan soğuk su çıkışı şeklinde yapılmış.
    Bu bağlantı 2mt lik petekde sorun yaratır . Mümkünse bu peteğin alt soğuk su çıkışını petek arkasına getirecek şekilde karşı uçdaki alt çıkışa yönlendirip çapraz bağlantı sağlayın. 2 mt petek bu bağlantı ile verimli olmaz. Giriş çıkışların olmadığı tarafda ve petek alt kısımlarında ciddi ısı farkları oluşur.
    Yoğuşmalı veya yoğuşmasız olarak, petek boyu ve oks. emilimi nediyle yoğuşmalı ürün bana çok mantıklı gelmiyor. Tercih sizin.
    Eğer teklif alırsanız boruların oks. bariyerli olup olmadığını muhakkak sorun.
    22 kw lık ürün olarak aslında buderus gb042 çok iyi olurdu ama fiyatı ve teknik nedenlerden bu ürünü kullanmak zor gözüküyor.

Vaillantın turbo tech pro 242-3 ve turbo tech plus 242-5 ürünleri uygun. Vaillanttan ücretsiz keşif isteyin ve şunu sorun, turbo tech plus 242-5 ürünlerindeki sirküle 242-5 ile aynı güçte ise (katalog değerlerinde bu şekilde gözüküyor) 202-5 de sizin işinizi görür.
    Yeni seri bu vaillantlarda eskiden çok eleştirdiğimiz modülasyon aralığı %35-100 ve plus modellerde biraz daha altına çekilmiş.
    Eskiden %40-100 idi . Plus modelelrin sıcak su konforununda daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Servisde problem olmaz ama servis ve parça fiyatları ortalamanın biraz üstüdür.

Yoğuşmasız üründe buderus önermiyorum, anlamsız şekilde pahalılar.
    Viessmann ürünlerindeki son sıcak su eşenjörü problemi konusuda belirsizlik taşıdığı için önermiyorum.

Ferroli, divatop micro 24 kw, , bosch classic silver 24 , ECA confeo plus da önermiyorum bu üründe sabit sıcak su temini ile ilgili bir problem var.Gerçi şikayet durumunda servisler bunu parça değişikliği ile düzeltiyorlar.Tercih sizin. Yoksa ürün kalite olarak kötü değildir.

Tesisattaki bağlantılar nedeniyle , sirküle açısından, aslında ısıl olarak gerek olmasada 24 kw lık bir ürüne yönelmek daha doğru gözüküyor.
    Aslında 24 kw larda güç düşümü yapılabiliyor ama bir çok servis bunu düzgün yapamama endişesinden dolayı yapmakdan kaçıyor.

Yoğuşmalı konusunda eğer borular oks. bariyerli ise Yoğuşmalı için ayrıca değerlendirme yaparız.Kolay gelsin.

• Keşif için önereceğiniz kimseler var mı? Haftasonu tercihen olacak.
  • quote:

Keşif için önereceğiniz kimseler var mı? Haftasonu tercihen olacak.

Selamlar,

Vaillant ve buderus servislerinden ücretsiz keşif isteyin. İnternetten telefonlarını bulabilirsiniz.
    Yada komşunuzun yaptırdığı yeri sorabilirsiniz.

Sizin konuyla ilgili dolaylı gelişen durumdan dolayıda kusura bakmayın.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Keşif için önereceğiniz kimseler var mı? Haftasonu tercihen olacak.

Vaillant ve Buderus olağan dışı fiyatlarla karşınıza gelecekler. Makul ve mantıklı seçenekler istiyorsanız, Buderus'u da satın alan Bosch ve Ferroli firmalarından da keşif isteyiniz. Sonuçta Bosch için Isısan'ın adamları devreye girecekler.
    Kargayı bülbül olarak yutturmamaları için en az 4 firmadan keşif alınız.
  • @sserin ve @maxfocus arkadaşlarım ne yazıkki bu tartışmalarla bir yere varılmıyor. Herkes önerisini yapsa kimse kimseye sataşmasa değerlendirmeyi cevap alana bıraksak daha doğru olmazmı. Sonuçta karşımızdaki insanlarda bilincli belli bir bilgi seviyesinde insanlar neden onların değerlendirmelerine güvenmiyoruz. Sizin yada benim yada bir başkasının yorumunu bu arkadaşlarımız değerlendiremezmi. Bence birbirinizi daha fazla yıpratmanın anlamı yok artık uzatmayın diye sizlere öneride bulunuyorum. Tabi sizlere tavsiyemi akıl hocası değerlendirmesi olarak değilde daha fazla sinir harbi yaşamamanızı isteyen bir arkadaşınızın önerisi olarak değerlendirmenizi rica edeceğim. Bizler önerelim değerlendirmeyi öneri isteyen arkadaşlara bırakalım en doğrusu bu olacak.
  • @sserin pm kontrol
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

@sserin pm kontrol

Sn. yeniçeri, size ve Foruma saygım var ama insanlara burda nazik davrandıkça yumuşak diken oluyorlar. maxfocus'u inceledim. Bu yazmış, arkasından taşkafa arkasından başka biri daha yazmış, millete yoğun şekilde ECA Confeo Plus aldırmışlar. Şimdi insanların ellerinde şişmiş bu kombiler. Sıcak su problemi bunlarda, gürültülü çalışma bunlarda.
    http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/368/f/599/g/ECA
    Şimdi de teknik bir takım alıntılarla önce güven kazanıp, pahalı kombileri önerip, arkasından bizlerin ifadelerini yanlış yorumla çürüterek insanları yine ECA'ya yönlendirecekler. "Madem daha uygun fiyatlı kombi istiyorsanız benim kullandığımı alın" diyerek. Amaç belli ama zamanla bunu yapacaklar. Yaptıkları yapacaklarının garantisi.
    Maxfocus, ful yalıtımlı dubleks dairesinde 30 kW ECA kombi kullanıyor, virutik'in dubleks dairesine 24 kW öneriyor. Adama sormazlar mı "kardeşim seni kim yanlış yönlendirdi" yada "adamı neden yanlış yönlendiriyorsun" diye(!) Ne tarafından tutsam dökülüyor. Ama biraz daha ilerlerse önceleri önerdikleri yazıları linkleriyle ve bu önerdikleri kombilerin yaşattığı problemleri de mağdurların isimleriyle vereceğim. İnsanlar kimin ne olduğunu bilsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 25 Mart 2011; 0:37:16 >

• Selam arkadaşlar demirdöküm milenyum plus kombimizin arıza yapması sebebiyle yeni bir kombi almaya karar verdik.Evimiz 90m2 ve 3+1 şeklinde.Hermetik kombilerden Demirdöküm nitron ve ECA confeo plus en çok konuşulanlardan sanırım ama benim aklıma nedense ferroli fer easy hermetik kombi var.İnternette araştırmama rağmen bu kombi ile ilgili kullanıcı yorumu nerdeyse hiç yok.Şikayet kısmına da rastlamadım.Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.