Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: cikcik59

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 185 m2 triplex evimiz için kombi araştırıyorum.

13 mtül radyatör ve yerden oksijen bariyerli boru döşenmiş durumda.
    pvc doğrama,ısı cam ayrıca 4 cm mantolama mevcut.

1-Hangi özelliklere sahip bir kombi taktırmalıyım(KW VE KCAL) ?
    2-Radyatör ölçüsü ve tesisat uygunmu ?
    3-kcal hesabı nasıl yapılır?

Boylesı bır alan ıcın muhendıslık hızmetı almanız daha dogru olur ılave sırkulasyon pompası konulması gerekecektır.

Cihazdaki mevcut sirkülasyon pompası bu yüksekliğe yetersiz gelecektir o nedenle tesisata gidiş yönüne ilave sirkülasyon pompası ve denge kabı uygulanması gerekecektir. Bu yazdıklarım hepsi öngörü tahmin bunun böyle olup olmamasını mühendislik hizmeti sonucunda elde edeceksiniz.

üstat bahsettiğiniz sirkülasyon pompası nedir? biraz anlatırmısınız. birde ben borulama ve şap olayını filan bitirdim en basit çözüm nasıl olabilir? birde kalori hesabı nasıl hesaplarım.

üstat ilgin için teşekkürler. bişey paylaşayım benim sitede oturan başka bi arkadaş aynı m2,aynı sistem borulama, bi kaç değişiklik

dışında herşey aynı diyebiliriz.. ECA CONFEO PREMİX 30kw taktırmış durumda ve çok memnun olduğunu söyledi.ısınma

problemsizmiş ve kullanma suyu 15sn gibi kısa bi sürede suyun 3 kata bile ulaştığını söyledi. ne kadar doğru bilmiyorum bu eca

modelinde confeo modu diye bi özellik varmış hangi saate ayarlanırsa hergün aynı saatte kullanma suyunu sirküle etmeye

başlıyomuş böyle bi özellik varmıdır.öneriniz başka hangi kombi için olabilir,modülasyonlu bi termostat taktırmayı düşünüyorum.

• kıracım sonunda cıktı.ev yıkıntı sonucta.radyatörlerın ömrunu 10 yıl dusunursek 15 yıllık bı radyatör sıstemını degıstrmenın sırası mı? ayrıca kombım 99 model ve onda da yıkanırken su soğuyormus.

ben tesısatı yenınden kırıdırım yaptrıcam.hala yogusmalı yada eskı tıpe karar vereemdım. kombı en uzak petek arası 10-11 metre ancak dıger petekler kombıye yakın. yanı kombımı evın neredeyse ortasında kalıyor.110 metre kare net alan ve yalıtımsız arakat.

bıldıgım bı hesaba gore petek boyu ıcın metrekare x 90 yapıp petek secıyruz. ornegın 30 m^2 oda ıcın 1800 luk petek kı buda 1000+800 eıyor. ortalama ısı kaybımızda 15000- 17000 cıvarında oldugunu tahmın edıyorum. kafadan atmak zor ancak duvardakı yapı malzemesını, camın gecırgenlık katsayısını bılemedıgımden bende herkes gıbı 20000 lık kobmı alsam olur mu?

ayrıca bu oksıjen korumlı boru dosetıp sonradan normal kombı kullansak ne olur?

sız olsaydınız kombı ve petek secımınız nasıl olurdu. butcem toplamda 2500 tl,

ayrıca evın resmını cızsem yardımcı olurmusunuz?

tesekkurler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 185 m2 triplex evimiz için kombi araştırıyorum.

13 mtül radyatör ve yerden oksijen bariyerli boru döşenmiş durumda.
    pvc doğrama,ısı cam ayrıca 4 cm mantolama mevcut.

1-Hangi özelliklere sahip bir kombi taktırmalıyım(KW VE KCAL) ?
    2-Radyatör ölçüsü ve tesisat uygunmu ?
    3-kcal hesabı nasıl yapılır?

Boylesı bır alan ıcın muhendıslık hızmetı almanız daha dogru olur ılave sırkulasyon pompası konulması gerekecektır.

Cihazdaki mevcut sirkülasyon pompası bu yüksekliğe yetersiz gelecektir o nedenle tesisata gidiş yönüne ilave sirkülasyon pompası ve denge kabı uygulanması gerekecektir. Bu yazdıklarım hepsi öngörü tahmin bunun böyle olup olmamasını mühendislik hizmeti sonucunda elde edeceksiniz.

üstat bahsettiğiniz sirkülasyon pompası nedir? biraz anlatırmısınız. birde ben borulama ve şap olayını filan bitirdim en basit çözüm nasıl olabilir? birde kalori hesabı nasıl hesaplarım.

üstat ilgin için teşekkürler. bişey paylaşayım benim sitede oturan başka bi arkadaş aynı m2,aynı sistem borulama, bi kaç değişiklik

dışında herşey aynı diyebiliriz.. ECA CONFEO PREMİX 30kw taktırmış durumda ve çok memnun olduğunu söyledi.ısınma

problemsizmiş ve kullanma suyu 15sn gibi kısa bi sürede suyun 3 kata bile ulaştığını söyledi. ne kadar doğru bilmiyorum bu eca

modelinde confeo modu diye bi özellik varmış hangi saate ayarlanırsa hergün aynı saatte kullanma suyunu sirküle etmeye

başlıyomuş böyle bi özellik varmıdır.öneriniz başka hangi kombi için olabilir,modülasyonlu bi termostat taktırmayı düşünüyorum.

Normal şartlarda 26 ve 28 kw cihazlarda aynı işi görür yeterli olabilir o nedenle hesap yaptırmanızı istemistim bu işin uzmanları yerinde yaparsa hesabı daha doğru olur. confor modu bircok cihazda var hiç bir artı özellik değil benim için öyle sadece kazandaki 8lt civarındaki suyu devamlı hazır halde tutuyor yine kullanım esnasında borudaki suyu boşa akıtmanız gerecektir sadece ısınma süresini yani o bir dakikadan az süreyi ortadan kaldırmış oluyor önemli bir özellik değil bütün yeni cihazlarda bu özellik var istenirse kullanılabilinir. Tüketimi arttırmaktan başka bişeye yaramaz. Eca confeo kendi fiyat aralığnda iyi bir cihazdır kullanan memnun olan arkadaşlar yazıyorlar forumda o fiyat aralığında alınacak bir cihazdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: makelonur

kıracım sonunda cıktı.ev yıkıntı sonucta.radyatörlerın ömrunu 10 yıl dusunursek 15 yıllık bı radyatör sıstemını degıstrmenın sırası mı? ayrıca kombım 99 model ve onda da yıkanırken su soğuyormus.

ben tesısatı yenınden kırıdırım yaptrıcam.hala yogusmalı yada eskı tıpe karar vereemdım. kombı en uzak petek arası 10-11 metre ancak dıger petekler kombıye yakın. yanı kombımı evın neredeyse ortasında kalıyor.110 metre kare net alan ve yalıtımsız arakat.

bıldıgım bı hesaba gore petek boyu ıcın metrekare x 90 yapıp petek secıyruz. ornegın 30 m^2 oda ıcın 1800 luk petek kı buda 1000+800 eıyor. ortalama ısı kaybımızda 15000- 17000 cıvarında oldugunu tahmın edıyorum. kafadan atmak zor ancak duvardakı yapı malzemesını, camın gecırgenlık katsayısını bılemedıgımden bende herkes gıbı 20000 lık kobmı alsam olur mu?

tesekkurler

Nasıl bir cihaz alırsanız alın madem tesisat yeni baştan yapılacak borular mutlaka oksijen bariyerli boru olsun. Petek metrajını burda çok defa yazdım en doğru bilgi takibi yerinde yapılacak hesaptır ama yalıtımlı ısıcamlı bir daire icin her 15 m2 ye 1m petek yeterli olacaktır yoğuşmalı cihaz için kazan suyu düşük secilmesi gerektiğinden bunu %10 15 arttırmak daha avantajlı olacaktır. Yalıtımsız daireler için Her 15 m2 ye 1.20- 140 mt gibi düşünmek daha doğru olur. Dediğim gibi en doğru bilgi yerinde yapılacak hesaplananacak bilgidir ama kabaca fikriniz olsun diye yazmak istedim. Siz Her halukarda bu m2 kare için 24 kw 20bin kcal lık bir cihaz almanız gerekecek bu size yeterli olacaktır sisteme uygun radyatör hesabından sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Net alanı 110 m2 ise size ortalama 7- 7.5 mt petek yeterli olacaktır.

• quote:

kıracım sonunda cıktı.ev yıkıntı sonucta.radyatörlerın ömrunu 10 yıl dusunursek 15 yıllık bı radyatör sıstemını degıstrmenın sırası mı? ayrıca kombım 99 model ve onda da yıkanırken su soğuyormus.

tesekkurler

Yeniçeri Üstad, çok öz ve aydınlatıcı bilgiler vermiş size. Ancak 2.500 TL bütçeyle yeniden iyi sistem kurmak imkansız.
    7m. Demirdöküm Plus petek (10 yıl garantili, 25 mm hatve, kataforez kaplama) 800 TL.+havlupan
    Oksijen bariyerli borular, montaj vb giderler 1.000 TL,
    En uygun klasik yoğuşmalı Bosch Condense 2000 W 24 kW 1.400 TL,
    Öngörülemeyen giderlerle birlikte 3.500-3.700 TL yi gözden çıkarmak gerekir. Kombiyi en ucuz yoğuşmasız önerilen kombi Airfel Ecofel alınsa 850 TL. Buna rağmen 3.000 TL nin üzerine çıkabilir.
    Bana göre siz en iyisi yetkili bir uzmana ücretsiz keşif yaptırın. Petek hesabı ve DD plus petek ve oksijen bariyerli boruya göre (örneğin Dizayn PEX-b) kombi hariç ve dahil ayrı hesaplama yapsın. Ondan sonra önerileri ele alalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

tesekkurler

Yeniçeri Üstad, çok öz ve aydınlatıcı bilgiler vermiş size. Ancak 2.500 TL bütçeyle yeniden iyi sistem kurmak imkansız.
    7m. Demirdöküm Plus petek (10 yıl garantili, 25 mm hatve, kataforez kaplama) 800 TL.+havlupan
    Öngörülemeyen giderlerle birlikte 3.500-3.700 TL yi gözden çıkarmak gerekir. Kombiyi en ucuz yoğuşmasız önerilen kombi Airfel Ecofel alınsa 850 TL. Buna rağmen 3.000 TL nin üzerine çıkabilir.
    Bana göre siz en iyisi yetkili bir uzmana ücretsiz keşif yaptırın. Petek hesabı ve DD plus petek ve oksijen bariyerli boruya göre (örneğin Dizayn PEX-b) kombi hariç ve dahil ayrı hesaplama yapsın. Ondan sonra önerileri ele alalım.

teşekkur ederım. Makıne muhendısılıgı okdum ama imalatcı oldugumdan enerjı tarafına tam egılemedık :( Daha yoğusmalı yada konvansıyonel kararı bıle alamadım. dedıgınız gıbı bı kesıf yaptırmak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

tesekkurler

teşekkur ederım. Makıne muhendısılıgı okdum ama imalatcı oldugumdan enerjı tarafına tam egılemedık :( Daha yoğusmalı yada konvansıyonel kararı bıle alamadım. dedıgınız gıbı bı kesıf yaptırmak lazım.

Tesisat ve radyatör kısmını çok ciddi şekilde düşünün ve en iyi sistemi oluşturun örnek vermek gerekirse daha öncede yazdım oksijen bariyerli boru ve dd plus radyatör olması daha iyi bir secimdir. Radyatör olarak vairad ferroli eca baymak bu markalarda kaliteli ve başarılı radyatörler bunlarıda düşünebilirsiniz ama tesisat mutlaka oksijen bariyerli olsun. Cihaz secimi zaten çokkolay olacak bütceye ve tercihe uygun bir cok model var onlardan birini secebiliriz.

• Evim 3+1 net 100 metrekare istanbul ümraniye de 20 000 lik hermatik kombilerden aşağıdakilerini önerdiler.
    Bunlardan sıralama yaparsanız hangisini ilk sıraya koyarsınız yarın kombiyi almayı düşünüyorum. İstanbul da yeni binanın gaz açılımı kaç günde olur ? Proje ücreti ne kadardır ? Teşekkürler.

İmmergas Star 800 TL
    Ariston Egis 760TL
    Protherm Leopar 720
    Demirdöküm Nepto 800 Paylaş:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Mare

Evim 3+1 net 100 metrekare istanbul ümraniye de 20 000 lik hermatik kombilerden aşağıdakilerini önerdiler.
    Bunlardan sıralama yaparsanız hangisini ilk sıraya koyarsınız yarın kombiyi almayı düşünüyorum. İstanbul da yeni binanın gaz açılımı kaç günde olur ? Proje ücreti ne kadardır ? Teşekkürler.

İmmergas Star 800 TL
    Ariston Egis 760TL
    Protherm Leopar 720
    Demirdöküm Nepto 800 Paylaş:

Proje ücreti olarak 200 tl gibi bir rakam alınıyor gaz açım işini net konuşamam çünkü işi yapan firmanın igdasla olan diyaloğuna göre bu çok kısada olabilir olmayabilirde genelde 3-5 gün içinde açılıyor diyebiliriz ama bunu 1 güne indirmekte mümkün tabi. Cihaz önerisi için neden bu markaları yazdınız amacınız uygun fiyatlı bir cihaz almakmı bütceniz bu aralıkta ise biraz daha arttırıp daha iyi cihazlar alabilirsiniz yada aynı tutarda daha ucuz olan ferroli ferasy ve airfel ecofel cihazlarıda düşünebilirsiniz.

• immergas Star modelini bana çok övdüler ? Sizin tavsiyeniz nedir? Bunların dışında birde Bosh Classic var 1060 TL gibi tavsiye edebileceğiniz modeller varsa onları da fiyatları ile yazarmısını.
  • quote:

immergas Star modelini bana çok övdüler ? Sizin tavsiyeniz nedir? Bunların dışında birde Bosh Classic var 1060 TL gibi tavsiye edebileceğiniz modeller varsa onları da fiyatları ile yazarmısını.

Ben kişisel olarak marka karşılaştırması yapmıyorum özetle önerilerimi yapıyorum karşılaştırma yapamam onları almayın bunları alın demek yanlış olur bana göre bunlar daha iyi diyorum. Anladığım kadarıyla yoğuşmalı düşünmüyorsunuz eğer bütceyi yazdığınız gibi tutacaksanız size iki marka ve model önerdim bütceyi yukarı çekerseniz ozaman size 1150 tl civarında ferroli domitec modelini öneririm. Daha üst fiyat aralığında bir çok model mevcut. Size öneride bulunan insanların bilgisine güveniyorsanız ozaman düşündüğünüz markaları alabilirsiniz tabi bunlar benim fikirlerim benim önerilerim. Siz daha çok hangi markaya yakınsınız hangi marka cihazın evinizde olmasını istiyorsunuz onu söylerseniz o markanın iyi modelleri üzerinde konuşabiliriz.

• Benim için marka önemli değil yoğuşmalı kombi evin büyüklüğü itibari ile gerekli değil 1000 lirayı aşmayacak bana arıza çıkartmayacak evimi ısıtacak bir kombi arıyorum.İmmergas için internetten araştırma yaptığımda olumlu izlenim elde ettim. Sizin yazdıklarınızı da beğendiğim için sizin fikrinizi almak istedim.
  • quote:

Benim için marka önemli değil yoğuşmalı kombi evin büyüklüğü itibari ile gerekli değil 1000 lirayı aşmayacak bana arıza çıkartmayacak evimi ısıtacak bir kombi arıyorum.İmmergas için internetten araştırma yaptığımda olumlu izlenim elde ettim. Sizin yazdıklarınızı da beğendiğim için sizin fikrinizi almak istedim.

Ben o fiyat aralığında digital göstergeleri olmayan fakat çok daha başarılı olduğunu düşündüğüm airfel ecofel 700 tl civarında ve ferroli ferasy 900 tl civarında bu cihazları öneriyorum tercih tabiki size ait diğerleri kötü demiyorum bunlar bana göre daha iyi demek istiyorum. Aldığınız fiyatlar gerçekten güzelmiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: virutik

3 cephe açık
    4. kat
    salon 23 m2 1,2+1,2 m petek
    yatak odası 13 m2 2 m petek
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    yatak odası 13,2 m2 1,2 m petek
    koridor +mutfak 32 m2 1 m petek
    Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir.

Toplam 130 m2
    Alınacak kombi 4. katta duracak yukarıyı da ısıtacak. Tesisat hazır ev yalıtımlı. anadolu yakası istanbulda ev.

evi ısıtabilecek masrafı az ,arızası az,fiyatı uygun bir kombi ne önerirsiz?

Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

Normal şartlarda 24 kw cihazlar yeterli olur ama tesisat hakkında bilgimiz yok düzeni şekli hakkında birşey bilmiyoruz net konuşmak yanlış olur. 26 yada 28 kw cihaz düşünmeniz gerekebilir. Cihaz marka modellerini zaten bir iki sayfa okusanız yazılacak herşeyi yazmış bulunmaktayız. Sizin düşündüğünüz marka model varsa yazarsanız değerlendirebiliriz. Normal şartlarda bu petek metrajına 24 kw yeterli olur. Koridora petek koydurmanız ve koridor artık mutfak olan bölümü biraz büyütmeniz gerekir 1 mt petek orası için yetersiz olacaktır. Toplamda 2 mt arttırmanız daha doğru olacaktır.

Kombi yoğuşmalı düşünüyoruz.
    Buderus GB 012 BasicPlus Yoğuşmalı Kombi
    Buderus GB 022 Yoğuşmalı Kombi
    ve Vaillantın uygun bir modeli olabilir. Servis hizmeti iyi deniyor.
    Fiyat/performans düzeyi önemli daha ilk kurulurken zaten 400 tl çıkacak.Kurulum artı proje için. Bize önerebileceğiniz model nedir.
    1. Tesisat oksijen bariyerli boru ve doğru tesisat varsayımı ile.
    2. Herhangi bir boru tesisatı ve kötü tesisat varsayımı için.

öneri model nedir.

• quote:

quote:

quote:

3 cephe açık
    4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat

Toplam 130 m2
    Alınacak kombi 4. katta duracak yukarıyı da ısıtacak. Tesisat hazır ev yalıtımlı. anadolu yakası istanbulda ev.

Normal şartlarda 24 kw cihazlar yeterli olur ama tesisat hakkında bilgimiz yok düzeni şekli hakkında birşey bilmiyoruz net konuşmak yanlış olur. 26 yada 28 kw cihaz düşünmeniz gerekebilir. Cihaz marka modellerini zaten bir iki sayfa okusanız yazılacak herşeyi yazmış bulunmaktayız. Sizin düşündüğünüz marka model varsa yazarsanız değerlendirebiliriz. Normal şartlarda bu petek metrajına 24 kw yeterli olur. Koridora petek koydurmanız ve koridor artık mutfak olan bölümü biraz büyütmeniz gerekir 1 mt petek orası için yetersiz olacaktır. Toplamda 2 mt arttırmanız daha doğru olacaktır.

Fiyat/performans düzeyi önemli daha ilk kurulurken zaten 400 tl çıkacak.Kurulum artı proje için. Bize önerebileceğiniz model nedir.

öneri model nedir.

Daha öncede yazdım kapasite belirlenmesi için yerinde hizmet almanız gerekiyor petek metrajlarını bahsettiğim alanlarda biraz arttırmanız daha uygun olacaktır. Bundan sonra marka model secimi yapılabilir. Herhangi bir boru tesisatıyla ilgili kesinlikle öneride bulunmam ve tavsiyede etmem kapasite ve cihaz secimi duruma göre değişebilir ama tesisat konusunun bana göre alternatifi yok oksijen bariyerli olmasını öneriyorum bunun dışında bir öneride bulunamam. Böyle bir uygulama yaparsanız bu benim önerim değil sizin tercihiniz olacaktır kişisel olarak kesinlikle önermiyorum bu benim görüşüm.

• quote:

quote:

quote:

3 cephe açık
    4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat

Toplam 130 m2

öneri model nedir.

Buderus GB012 22.000 kcal/h kapasitesinde, 1.775 TL en uygun fiyatta satılan, klasik yoğuşmalı kombidir. GB022 ise, yeni nesil premix brülöre sahip premix yoğuşmalı, 19.000 kcal/h ısıtma kapasitesinde 2.855 TL gibi sıra dışı fiyattan satılan kombi. İkisi çok farklı modeller. Ancak eviniz 130 m2 net, 150 m2 üzerinde brüt alana sahip, 4. katın bazı bölümleri teras nedeniyle ısı kaybı yaşayan, en önemlisi dubleks bir ev. Bu ısıtma kapasiteleri yoğuşmalıda 30-50 derece kullanımında biraz daha artsa da, bana göre sınırda kapasiteler. Bunlara karar vermezden önce, yeniçeri üstadın önerisini dinleyerek mutlaka bir uzmana ücretsiz keşif yaptırınız.
    Zaten tesisatınız hazırmış. Sadece kombi kapasitesi belirleyecekler. Belki bazı petekleri artırırsınız.
    Bunlara gerek yok derseniz de 2.855 TL yi sokağa atmadan önce Vaillant'ın 346/5 26.000 kcal/h bir üst kapasiteli premix yoğuşmalı kombisini 2.800 TL ye alın. İstanbul Anadolu Yakasında, kombitoptancisi.com'un size yakın yerinden kendiniz de alabilirsiniz. Gkngnr arkadaşımızın yaptığı gibi. Aşağıda anlatımını okuyunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47393209/tm.htm
    Ne yazık ki link ismini sistem verdirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 18 Mart 2011; 16:40:49 >

• Immergas eola star aldım. yeniçeri arkadaşa teşekkürler
  • quote:

Immergas eola star aldım. yeniçeri arkadaşa teşekkürler

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Cihazla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virutik 3 cephe açık
    4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    Toplam 130 m2

Selamlar,

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı? Yalıtım mantolama mı?, bina yeni mi? Camlar ısıcam mı kam mm lik? Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik? Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım, Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış . Tavan yüksekliği nedir.
    Bu bilgiler önemli yazabilirseniz iyi olur.
    Petekleri pkkp22 h:60 tavan yük. 2,75 olarak düşünerek.

salon 23 m2 1,2+1,2 m petek yeterli
    yatak odası 13 m2 2 m petek bu petek oldukça büyük 1,3 - yeterli idi
    mutfak 12 m2 0,5 m petek bu peteğinde 0,8 olması daha iyi olurdu.
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek bu peteğin 0,7 olması daha iyi olurdu
    koridor 15 m2 her halde burda petek yok normalde burda 1,4 mt gerekirdi.

yatak odası 13,2 m2 1,2 m petek yeterli
    koridor +mutfak 32 m2 1 m petek buraya en az 2,5 mt petek gerekir.
    Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir. burası için de eğer mümkünse hat çektirin. en az 1,5 mt de buraya gerekli.

Toplamda 115,7 m2 ve 7,6 mt petek .
    İstanbul için baz alınacak en yüksek işletme sıcaklığı yeni konutlarda 75-65 derecelik olmalıdır. Buna göre de mevcut 7,6 mt den alınan ısıl değer 11000 kcal civarında dır. 116 m2 lik bir ısıtma alanı içinde yalıtımın yeterli olduğunu farz ederek, kabaca 9000 kcal civarında ısıl değer gerekir. Bu durumda rahatlıkla 20 veya 24 kw bir ürün yeterlidir. Sirküle açısından ve daha iyi kullanım sıcak suyu açısından 24 kw yı tercih edebilirsiniz. Yoğuşmalı ürün için petek boyu kısa ama eğer düşünürseniz uygun /fiyat performans olarak ECA confeo premix 24 kw önerebilirim. Yine buderus gb042 , gb012 yoğuşmalı olarak en kaliteli ürünlerdendir.
    Ayrıca Vaillant vuw 296/3-5 de kalitelidir.Bosch classic condense, uygun fiyat olarak olabilir.
    Tabi ki yoğuşmalı üründe oks. bariyerli boru konusuna arkadaşlarda değinmişler ve bu kombinin ana eşanjör ömrü için önemli bir konudur.

Yoğuşmasız ürünler için, DD nitron, ECA confeo plus , Ferroli divatopmicro , bosch, vaillant, buderus ürünleri uygun olur. Zaten eğer oks. bariyersiz boru varsa bu ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Sizin için burda dikkat edilecek husus yalıtımdır, en kötü ihtimalle bile mevcut petekler bu m2 yi 75-65 işletmede ısıtırlar ama yoğuşmalı ürün seçtiniz ise bu çalışma aralığında yoğuşma performansı alamazsınız. Ama ısıtmada problem olmaz.

Alacağınız ürün 24 kw yani 20640 kcal üzeri olmasına hiç gerek yok ve anlamsız olur, zira petek boyunuz kısa.
    Hatta 20kw lık 17200 kcal ürünler bile işinizi görür durumda . Dağıtım sistemi kollektörlü ise , sıcak suyuda tekbanyo ve mutfakda kullanıyorsanız, yoğuşmalı veya yoğuşmasız fark etmez 20 kw ürün alın. Eğer değil ise sirkülenin daha rahat olması ve birazda daha fazla sıcak su için 24 kw lık ürün alın. Peteklerinize termostatik vana uygulamasıda yaptırın.
    Son olarak 2 mt dediğiniz peteğin muhakkak çapraz veya alttan giriş çıkış olarak bağlanması gerekiyor. Hatta bağlantı branşmanlarının bu boyda yarım parmak değil , üç çeyrek olması gerekirdi ama gelen tesisat büyük ihtimalle yarım parmakdır.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

Orijinalden alıntı: virutik 3 cephe açık
    4. kat
    mutfak 12 m2 0,5 m petek
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek
    koridor 15 m2
    5. kat
    Toplam 130 m2

Selamlar,

Yalıtımlı derken tavanda ve teras altında yalıtım var mı? Yalıtım mantolama mı?, bina yeni mi? Camlar ısıcam mı kam mm lik? Bina cephesine hangi yönde , 3 cephe açık 4 cephe başka binaya mı bitişik? Tesisat nasıl kollektörlü, klasik ana hat üzerinden sıva altı dağıtım, sıva üstü klasik dağıtım, Petekler ne marka ve profili nedir? (yüksekliği ile kalınlığını) Petek bağlantıları nasıl, klasik üstten giriş aynı hiza alttan çıkı, yada çapraz veya alttan giriş ve çıkış . Tavan yüksekliği nedir.
    Bu bilgiler önemli yazabilirseniz iyi olur.
    Petekleri pkkp22 h:60 tavan yük. 2,75 olarak düşünerek.

salon 23 m2 1,2+1,2 m petek yeterli
    yatak odası 13 m2 2 m petek bu petek oldukça büyük 1,3 - yeterli idi
    mutfak 12 m2 0,5 m petek bu peteğinde 0,8 olması daha iyi olurdu.
    banyo 7,5 m2 o,5 m petek bu peteğin 0,7 olması daha iyi olurdu
    koridor 15 m2 her halde burda petek yok normalde burda 1,4 mt gerekirdi.

yatak odası 13,2 m2 1,2 m petek yeterli
    koridor +mutfak 32 m2 1 m petek buraya en az 2,5 mt petek gerekir.
    Teras 15 m2 İleride kapatılıp petek yapılabilir. burası için de eğer mümkünse hat çektirin. en az 1,5 mt de buraya gerekli.

Toplamda 115,7 m2 ve 7,6 mt petek .
    İstanbul için baz alınacak en yüksek işletme sıcaklığı yeni konutlarda 75-65 derecelik olmalıdır. Buna göre de mevcut 7,6 mt den alınan ısıl değer 11000 kcal civarında dır. 116 m2 lik bir ısıtma alanı içinde yalıtımın yeterli olduğunu farz ederek, kabaca 9000 kcal civarında ısıl değer gerekir. Bu durumda rahatlıkla 20 veya 24 kw bir ürün yeterlidir. Sirküle açısından ve daha iyi kullanım sıcak suyu açısından 24 kw yı tercih edebilirsiniz. Yoğuşmalı ürün için petek boyu kısa ama eğer düşünürseniz uygun /fiyat performans olarak ECA confeo premix 24 kw önerebilirim. Yine buderus gb042 , gb012 yoğuşmalı olarak en kaliteli ürünlerdendir.
    Ayrıca Vaillant vuw 296/3-5 de kalitelidir.Bosch classic condense, uygun fiyat olarak olabilir.
    Tabi ki yoğuşmalı üründe oks. bariyerli boru konusuna arkadaşlarda değinmişler ve bu kombinin ana eşanjör ömrü için önemli bir konudur.

Yoğuşmasız ürünler için, DD nitron, ECA confeo plus , Ferroli divatopmicro , bosch, vaillant, buderus ürünleri uygun olur. Zaten eğer oks. bariyersiz boru varsa bu ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Sizin için burda dikkat edilecek husus yalıtımdır, en kötü ihtimalle bile mevcut petekler bu m2 yi 75-65 işletmede ısıtırlar ama yoğuşmalı ürün seçtiniz ise bu çalışma aralığında yoğuşma performansı alamazsınız. Ama ısıtmada problem olmaz.

Alacağınız ürün 24 kw yani 20640 kcal üzeri olmasına hiç gerek yok ve anlamsız olur, zira petek boyunuz kısa.
    Hatta 20kw lık 17200 kcal ürünler bile işinizi görür durumda . Dağıtım sistemi kollektörlü ise , sıcak suyuda tekbanyo ve mutfakda kullanıyorsanız, yoğuşmalı veya yoğuşmasız fark etmez 20 kw ürün alın. Eğer değil ise sirkülenin daha rahat olması ve birazda daha fazla sıcak su için 24 kw lık ürün alın. Peteklerinize termostatik vana uygulamasıda yaptırın.
    Son olarak 2 mt dediğiniz peteğin muhakkak çapraz veya alttan giriş çıkış olarak bağlanması gerekiyor. Hatta bağlantı branşmanlarının bu boyda yarım parmak değil , üç çeyrek olması gerekirdi ama gelen tesisat büyük ihtimalle yarım parmakdır.
    Kolay gelsin.

Ben 24 kw yani 20640 kcal/h gücündeki kombinin yeteceği konusunda arkadaşıma katılmıyorum. Siz yine de konuya vakıf bir uzmana keşif yaptırınız.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.