Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: systemrt

İlgilenen tüm arkadaşlara verdikleri cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim.

Öncelikle yalıtım konusundan bahsedeyim,

Yapının bir cephesi tamamen başka bir müstakil yapıyla kapalı diğer duvar cephesi ise batıya bakıyor. Evin balkonları ve boydan cam olan salon ve yatak odası ise güney, güney doğu tarafa doğru bakmaktadır. Evi kaba şekilde satın aldım. (dış cephe boyası yapılmış ve doğramaları takılmış durumda) Site yönetimi ile yaptığım görüşmede yönetim kurulundan alınan karar ile 2015 yılına kadar tüm binaların dış cephe yalıtımları yapılmak zorundaymış. Aslında benim gönlümden geçen kesinlikle dış cephe kaplaması yaptırarak yalıtım yaptırmaktı fakat hem evlilik arefesi hem evin inşaatı maddi anlamda çok zor durumda bıraktı. Düğünden sonra en kısa sürede yalıtım olayını yaptırmayı planlıyorum. Bu konuda kesin kararlıyım çünkü yalıtımın öneminin farkındayım.

Terasın dışında, Çatı ile tavan arasında yaklaşık 1.5 m bir boşlık var. Bu boşluğa tam anlamıyla bir yalıtım değil ama evin içerisinde olabilecek ısı problemi için çatı zeminine yalıtım iiçin kullanılan köpüklerden basit anlamda montelenerek geçici bir önlem almaya çalıştım.

Camlar da ise problem yok. 12mm ısı cam mevcut.

Radyatörler konusunda iki firmayla görüştüm, birisi 15m radyatör çıkardı diğeri ise 13.6m (13.2 değilmiş yanlış hesaplamışım). Evin en çok kullanılacak bölgelerinin toplam genişliği 90m2 civarı ve bu bölgedeki toplam radyatör uzunluğu 8m. ve 50/110'luk havlupan. (Mutfak ile salon birlikte olduğu için mutfak da kullanım alanı içerisinde)

Şu saatten sonra yeni bir petek koydurmak gibi bir imkanım bulunmamakta ancak yalıtım ve evin içerisindeki pratik çözümler ile olası ısınma probleminin önüne geçeceğimi düşünüyorum. Pratik çözümden kastım dış kapıdan girişten 2m ileriye bir kapı daha yaptırarak dışarıdan girecek soğuk havayı engellemek, ısıcam ve buna ek olarak yaptırdığım panjurlar(yatak odasının bir cephesi tamamen cam ve panjur kaplı). Bunlarında ısınmaya etki yapacağı kanaatindeyim.

Umuyorum düğünden sonraki en kısa sürede dış cephe yalıtımını da yaptırıp gerekli önlemimi alma imkanım olur.

Tüm yorumlarınız ve fikirlerinizi benimle paylaştığınız için tekrardan teşekkür ediyorum.

@maxfocus arkadaşımınız dikkat çektiği hususa bende katılıyorum önemli bir noktaya değinmiş. Siz bir mühendislik hizmeti aldığınızı ve sonucunda çıkan değerleri söylediğiniz için ben bunu doğru kabul ederek bu konuda fikir beyan etmedim. Sonuçta yerinde hizmet verilerek, cevre koşulları, bina durumu, evin konumu, durumu vs dikkate alınarak yetkili insanlar tarafından bu işin yapıldığını düşünerek bu bilgileri doğru kabul ettim. O nedenle bu konuda yazmadım. Siz dış yalıtım işinide önümüzdeki kıştan önce yaparsanız faydanıza olacaktır. Ayrıca Kullanım sonrası paylaşımlarınızıda burada görmek isteriz.

Verdiğiniz bilgiler ışığında tercihlerimi yaptım ve siparişleri bu hafta içi vereceğim. Evi haziran itibariyle kullanmaya başlayacağım, kombi ve diğer konularda tecrübelerimi buradan sizlerle paylaşacağım.Sizlere de paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: serapozey
    ara kat 105 m2 lik evimize 1500 liraya kadar hangi kombiyi almamızı tavsiye edersiniz?tasarrufu iyi düzeyde olan,hermetik teşekkürler...

üstteki soruyu soran kişiyim,uzun zamandan beri giremedim cevabımı okumak için,okuduğumdada hiç bir şey anlayamadım,çok uzun yazılar yazılıyor ve okumakta çok zor oluyor.

bizim evimiz 0 bina bursa özlüce mevkiinde,salonda 2 petek+hol+yatak odası+çocuk odası+banyo havlupan.
    metrajlarda çok büyük değil sanırım standart ölçüler olabilir.ayrıca amerikan mutfak.100 m2 net oturma alanı.dediğim gibi 1500 TL ye kadar tasarruflu,gürültüsüz ,yoğuşmalı yada normal kaçbinlik olacağını bilemiyorum bu konular hakkında hiç bilgimiz yok,henüz herhangi bir firmaya bakmış değiliz.1.5 ay sonra teslim çünkü.baymak aklımızdan geçti.ama sizin önerilerinizde çok önemli benim için.daha anlaşılır bir biçimde yazarsanız çok sevinirim.ilginiz için teşekkürler. premix nedir?? diğer bilgileri öğrenip tekrar yazarım öyleyse...

Selamlar,

Arakat, Bursa , 100 m2 net ise , muhtemelen 92 m2 civarında net ısıtma alanı vardır. Yeniçerinin sorduğu sorular önemli. Birde tavan yükseliği ile binanın konumu ( kuzey -güney cephe , dört yanı açık), çok rüzgarlı mı eklerseniz iyi olur.
    Kabaca bir tahminle 11000 kcal civarında ısıl ihtiyaç var. Muhtemelen 6,5- 7 mt civarında petek kullanılmış olmalı.
    Bu şartlarda 20 ve 24 kw lık ürünler rahatlıkla ihtiyacınızı görür.
    Yoğuşmalı ürün için oksijen bariyerli, tesisatınız olması önemli. Eğer değil ise yoğuşmalı ürünü , kullanmanız tavsiye etmiyorum.
    Ayrıca bu tür bir ürün kullanmanız için uygun petek boyu olmasıda gerekecekdir.

Yoğuşmalı ürünlerle, yeni nesil yoğuşmasız ürünler arasındaki, maks . tasarrufun kullanımda %10 üstünde olacağınıda düşünmüyorum.
    Zira öncelikle yoğuşmadan kazanılan maks kazanç 539 kcal ile sınırlı . Yani %6 , bunun dışında standart yoğuşmalı cihazlarda premix ve diğer teknolojilerden alacağınız fark %6 yı geçmez.Toplamda %12 deseniz bile , Yoğuşmadan her daim tam performans sağlamanız, uygun alt yapı olmadan mümkün değildir.

Özellikle 75-65 derecelik işletmeye göre hazırlanmış tesisatlar, ancak dş hava sıcaklığı, daha yüksek oldğunda misal 10 derece üstü olduğunda ortanın üstünde yoğuşmadan etkili performans sağlarlar. Bu bile tam değildir.

Tüm sistemin yoğuşmalı için olan maliyet farkının yaratacağı finans getiriside işin içine katılırsa, projenin kendini amorti etme süresi uzun yıllara yayılır..Bu nedenle yoğuşmalı konusunda aceleci olmayın.Öncelikle tesisat tarafında uygun alt yapı var mı kontrol edilmeli.

Yoğuşmasız ürün olarak , vaillant 202-3 veya 202-5 aslında güç olarak çok uygunlar. Ama fiyatları yüksek. Bunun dışında buderus U062 de yoğuşmalı fiyatına bir ürün. Viessmann kaliteli fakat, servis durumu araştırılmalı, bunun dışında bazı sıkıntıları olmuş durumda.

Daha uygun fiyatlı olarak, DD nitron, ECA confeo plus, Bosch classıc silver, Ferroli divatop micro, immergaz olabilir .
    Ürün seçiminde öncelikle bölgenizde servis alabileceğiniz bir markayı tercih etmeniz önemlidir. Buna dikkat edin.
    Kolay gelsin

• quote:

quote:

ara kat 105 m2 lik evimize 1500 liraya kadar hangi kombiyi almamızı tavsiye edersiniz?tasarrufu iyi düzeyde olan,hermetik

teşekkürler...

üstteki soruyu soran kişiyim,uzun zamandan beri giremedim cevabımı okumak için,okuduğumdada hiç bir şey anlayamadım,çok uzun yazılar yazılıyor ve okumakta çok zor oluyor.

bizim evimiz 0 bina bursa özlüce mevkiinde,salonda 2 petek+hol+yatak odası+çocuk odası+banyo havlupan.
    metrajlarda çok büyük değil sanırım standart ölçüler olabilir.ayrıca amerikan mutfak.100 m2 net oturma alanı.dediğim gibi 1500 TL ye kadar tasarruflu,gürültüsüz ,yoğuşmalı yada normal kaçbinlik olacağını bilemiyorum bu konular hakkında hiç bilgimiz yok,henüz herhangi bir firmaya bakmış değiliz.1.5 ay sonra teslim çünkü.baymak aklımızdan geçti.ama sizin önerilerinizde çok önemli benim için.daha anlaşılır bir biçimde yazarsanız çok sevinirim.ilginiz için teşekkürler.

Alttaki linkte her firmanın çözülememiş şikayetleri var. Bazıları abartılı şikayetler. Bazıları ise ciddi insanların sıkıntıdan yazdıkları. Bunları ayırabilirsiniz. Şİkayet/satış miktarı baz alınması daha uygun olabilir ancak yine de benzeri sorunlar ardı ardına gelmiş kombi modellerine dikkat edin. Çevrenizde kullanıcıların servisinden, hemen parça bulamamasından (satış sonrası desteğinden) şikayetçi oldukları kombileri almayın. Gelişmiş ülkelerde bunun usulü budur.
    http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/368
    Bu linkte her marka için tıklayıp, model şikayetlerine bakın.
    Size 4 marka-model yoğuşmalı-yoğuşmasız kombi önerilerim şunlar.

1- Bosch Condense 2000W(klasik yoğuşmalı) 1.450 TL
    2- Ferroli Domicondense(klasik yoğuşmalı) 1.500 TL
    3- Ferroli Domitech (yoğuşmasız) 1.130 TL
    4- Bosch Classic Plus (yoğuşmasız) 1.150 TL
    Bunların dışında yeni nesil premix yoğuşmalı sisteme sahip Ariston Clas Premium almanız daha da yararınıza olabilir 1.360 TL çok uygun fiyatıyla iyi bir seçim olarak duruyor. SEDBUK değerlendirme testlerinde en yüksek verimlilikteki kombiler arasında yer almaktadır. Nette şikayetleri fazla yoktur. 1.550 TL ye satılan Ariston Genus Premium la teknik özelliklerinin çoğu aynıdır. Timer gibi daha gelişmiş özellikleri olan geniş LCD ekran, yarı otomatik su doldurma dışında belirgin farkları yoktur. Rahatlıkla tercih edilebilecek tasarruflu bir kombidir.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=AR%DDSTON%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=107&urun=AR%DDSTON%20CLAS%20YO%D0.20.000

Yoğuşmalı kombilerde, uygulanan yoğuşma teknolojisi nedeniyle yakıttan % 10 tasarruf etmeniz mümkün. Bu Forumda kullananlar da, yeni alanlar da var. Onlardan ve çevrenizden gerekli araştırmaları yapabilirsiniz.
    Örneğin arkadaşımız disintegration, İzmir'de Ferroli Domicondense kullanıyor. gkngnr nickli arakadaşımız yeni Bosch Classic Plus aldı kombitoptancisi.com dan. Yalnız biraz zam yapmışlar. 15 gün kadar önce 1.070 TL ye almıştı. Erzincan'dan buna yakın fiyatlara vermezlerse, bu Siteden 50 TL kargo+evde ücret ödeme sistemi ile getirtebilirsiniz. Problemli bir Site değildir.
    Kolay gelsin.

• Merhaba,

TOKİ Adapazarı Ayçiçeği vadisi 180 metre karelik evlerinden satın aldık. Evin kat modelihttp://www.toki.gov.tr/html/satis/adapazari/aycicegi/L5-kat-Model.jpg
    Binalar içeriden yalıtımlı. Daire giriş katında, yani alt kat boş/sığınak. Ev güney-doğu cephesinde.
    Daireyi şimdilik (yaklaşık 2-3 seneliğine) kiraya vermeyi düşünüyoruz.
    Mütahit firma en az 28 kw veya 24000 kilo kalorilik bir yoğuşmalı almamızı tavsiye etti.
    Bunun üzerine bu forum başlığı altında yazılanları okudum, birkaç yere daha baktım. Kafam çok karıştı
    Sakarya'daki kombi fiyatlarını sordum.

şu kombiyihttp://www.bykombi.com/BAYMAK-Falke-Condense-33-Yogusmali-Kombi-33KW28380kcalh,PR-441.html (montaj dahil) peşin 2200 vadeli 2400 e veriyor biryer. bi de şu anda kampanyalıymış normalde 2 yıl olan garanti süresini 5 yıla çıkartmışlar.
    Satıcının söylediğine göre bu model çift eşanjörlüymüş, üç eşanjörlüleri de var, onlar daha ucuz dedi. ve piyasada ucuz kombiler var, eşanjör takarak yoğuşmalıya dönüştürülmüş dedi

şu kombiyihttp://www.ustamticaret.com.tr/advert_detail.php?ID=83 (E.C.A. Confeo Premix S - kombi) 30 kw olan modeli 1900 nakit - 2100 tl 8 taksit fiyatını verdi. Bunun brolürü Alman malıymış, öyle söyledi.

vailantın 346 modelini 3450 tl (montaj haric)

viessman ın 35kw lık modelini (vitodens) 3675 nakit

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-brotje-novadens-280-24080kcalh-yogusmali-kombi-/ProductDetails.aspx?productId=evbay10020066&categoryId=17723#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-brotje-novadens-330-28380kcalh-yogusmali-kombi/ProductDetails.aspx?productId=evbay10020067&categoryId=17723#Gorseller

kombileri arasında düşünmekteyim.
    Viessman ve vailant çok pahalı geldi. daha ucuz olan baymak modellerine sıcak bakıyorum ama forumda genelde baymak tercih edilmiyor.. Evimde şu anda baymak bröje hermetik kombi kullanıyorum oldukça da memnunum aslında ama yoğuşmalı olunca nasıl olur bilemiyorum da.. siz ne düşünürsünüz, ne tavsiye edersiniz ?

Not: Tavsiyeleriniz burada olmayan marka modellerden de olabilir- Ancak 2000 lirayı fazla geçmemesi iyi olur.
    Bir de evde kaç metre petek var bilmiyorum, bu konuda müteahit firmanın verdiği tavsiye doğrultusunda hareket etmek istiyoruz. Yani 28 kw veya 24000 kilo kalorilik bir yoğuşmalı kombi
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 4 Nisan 2011; 17:36:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: instructor12345

Merhaba,

TOKİ Adapazarı Ayçiçeği vadisi 180 metre karelik evlerinden satın aldık. Evin kat modelihttp://www.toki.gov.tr/html/satis/adapazari/aycicegi/L5-kat-Model.jpg
    Binalar içeriden yalıtımlı. Daire giriş katında, yani alt kat boş/sığınak. Ev güney-doğu cephesinde.
    Mütahit firma en az 28 kw veya 24000 kilo kalorilik bir yoğuşmalı almamızı tavsiye etti.
    Bunun üzerine bu forum başlığı altında yazılanları okudum, birkaç yere daha baktım. Kafam çok karıştı

şu kombiyihttp://www.bykombi.com/BAYMAK-Falke-Condense-33-Yogusmali-Kombi-33KW28380kcalh,PR-441.html (montaj dahil) peşin 2200 vadeli 2400 e veriyor biryer. bi de şu anda kampanyalıymış normalde 2 yıl olan garanti süresini 5 yıla çıkartmışlar.
    Satıcının söylediğine göre bu model çift eşanjörlüymüş, üç eşanjörlüleri de var, onlar daha ucuz dedi. ve piyasada ucuz kombiler var, eşanjör takarak yoğuşmalıya dönüştürülmüş dedi

şu kombiyihttp://www.ustamticaret.com.tr/advert_detail.php?ID=83 (E.C.A. Confeo Premix S - kombi) 30 kw olan modeli 1900 nakit - 2100 tl 8 taksit fiyatını verdi. Bunun brolürü Alman malıymış, öyle söyledi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-brotje-novadens-280-24080kcalh-yogusmali-kombi-/ProductDetails.aspx?productId=evbay10020066&categoryId=17723#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-brotje-novadens-330-28380kcalh-yogusmali-kombi/ProductDetails.aspx?productId=evbay10020067&categoryId=17723#Gorseller

Viessman ve vailant çok pahalı geldi. daha ucuz olan baymak modellerine sıcak bakıyorum ama forumda genelde baymak tercih edilmiyor.. Evimde şu anda baymak bröje hermetik kombi kullanıyorum oldukça da memnunum aslında ama yoğuşmalı olunca nasıl olur bilemiyorum da.. siz ne düşünürsünüz, ne tavsiye edersiniz ?

Not: Tavsiyeleriniz burada olmayan marka modellerden de olabilir- Ancak 2000 lirayı fazla geçmemesi iyi olur.
    Bir de evde kaç metre petek var bilmiyorum, bu konuda müteahit firmanın verdiği tavsiye doğrultusunda hareket etmek istiyoruz. Yani 28 kw veya 24000 kilo kalorilik bir yoğuşmalı kombi
    Teşekkür ederim.

Öncelikle hayırlı olsun. Isınma bakımından güney-doğu cephesi olması avantaj, altı sığınak olması dezavantaj tabi. Evde hemen oturmayacağınıza göre 2. ve 4. sıradaki seçenekler size daha uygun görünüyor. Bunlar da SEDBUK verimlilik testlerinden başarıyla geçmiş, premix yoğuşmalı kombilerdir. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
    1- Ferroli Econcept Tech 35 kW (bykombi.com vs fiyatı 2.300+30 kargo TL)
    http://www.bykombi.com/FERROLI-Econcept-Tech-Yogusmali-Kombi-35-kw-29412-kcalh,PR-488.html
    2- Ariston Genus Premium 30 kW (kombitoptancisi.com peşin fiyatı, evde teslim, evde ödeme 1.750+50 TL)
    3- Ariston Genus Premium 35 kW(..................."......."......"......."........".......".........."......"......1.960+50 TL)
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=urunler&kate=YOĞUŞMALI KOMBİLER&altkat=ARİSTON YOĞUŞMALI
    4- ECA Confeo Premix S 30 kW (kombitoptancisi.com da 1.750+50 TL)
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%C4%9EU%C5%9EMALI%20KOMB%C4%B0LER&altkat=ECA%20YO%C4%9EU%C5%9EMALI&marka=&urid=281&urun=ECA%20PREM%C4%B0X%20YO%C4%9E.26.000
    Pazarlığınızı oda termostatı ve termostatik vanalar dahil yapın, hepsi tek kargo ile gelsin.
    Bu Siteler, kombi.com vs problemli değildir. Bu Forumdan bazı arkadaşlarımız aldılar. gkngnr, Bosch'u, Urfa'dan bir arkadaşımız kombitoptancisi.com dan aldılar. Bunları araştırın. Yörenizdeki Bayilerden de fiyat alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 4 Nisan 2011; 21:59:46 >

• quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Yukardaki modeller arasında secim yapmak gerekirse eca premix daha uygun bir öneri gibi görünüyor çünkü fiyatı daha ucuz daha uyguna mal edeceksiniz. Forumda baymak önerilmiyor diye birşey yok baymak isteyene milyon tane modeli arasında secim yapıp öneriyoruz Onun dışında aynı fiyata denk gelen cihazından daha uygun daha kaliteli başka marka varsa bizde doğal olarak onu öneriyoruz. Bu örnek verdiğiniz baymak modelinden daha kaliteli ferroli vaillant buderus cihazlar var daha ucuza satılan yani onlar dururken bunu önermek doğru bir yaklaşım olmadığından bu tarz markaların isimlerini pek göremiyor olabilirsiniz. Zaten öneri yazan arkadaşların ilk tercihi iki üç model var onları öneriyorlar ne zamanki marka içinden tercih istenirse ozaman marka içerisinden tercih yapılıyor. Bu bizlerin markacı markanın adamı yada bir iki markayı öneriyoruz gibi görünüyor hatta bazen çirkin şuçlamalarda oluyor. Halbuki asıl niyet aynı fiyat aralığındaki en iyi modeli önermek bazen bir marka her modelde öne çıkıyorsa buda bizim suçumuz yada kusurumuz değil. Bu işlerin arge si ürge si ne kadar önemliyse pazarlama ve stratejide o derece önemlidir diye düşünüyorum. Gerekirse piyasada var olmak için bir malı maliyet fiyatına satacaksın her eve girip rüştünü ispat edeceksin. Neyse konu uzun sizin konuya gelelim. Baymak brötje çok güzel cihazlar bende kabul ediyorum ama yukardaki örnekte aynı fiyata denk geldiği viesman vitodens ve vaillant 346 dan çok daha iyidir diyebilirmiyiz. Tercihiniz baymak olacaksa olmak zorundaysa ozaman bu modeli doğru tercih. İşi daha az maliyete halletmek istiyorum diyorsanız ozaman doğru tercih eca premix, daha kaliteli cihazlar olsun istiyorsanız ozaman tercihiniz viessman yada vaillant olsun. Başkaca modeller istiyorum dersenizde ozaman @sserin üstadın tavsiyelerini dikkate alın o gereken şeyleri yazmış size.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 5 Nisan 2011; 15:08:58 >

• Merhaba,
    sserin, "Pazarlığınızı oda termostatı ve termostatik vanalar dahil yapın," demişsiniz. Sadece kombiyi alıp taksak yeterli olmaz mı ? oda termostatı ve vanaların kombinin performansına bir katkısı/etkisi var mı ? bunlar sonradan da alınıp takılabilir mi ? çabuk bozulur mu bu cihazlar ?

Bir de Baymak neden tavsiye edilmiyor pek bunu öğrenebilir miyim ?
    tekrar teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Öncelikle hayırlı olsun. Isınma bakımından güney-doğu cephesi olması avantaj, altı sığınak olması dezavantaj tabi. Evde hemen oturmayacağınıza göre 2. ve 4. sıradaki seçenekler size daha uygun görünüyor. Bunlar da SEDBUK verimlilik testlerinden başarıyla geçmiş, premix yoğuşmalı kombilerdir. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
    1- Ferroli Econcept Tech 35 kW (bykombi.com vs fiyatı 2.300+30 kargo TL)
    http://www.bykombi.com/FERROLI-Econcept-Tech-Yogusmali-Kombi-35-kw-29412-kcalh,PR-488.html
    2- Ariston Genus Premium 30 kW (kombitoptancisi.com peşin fiyatı, evde teslim, evde ödeme 1.750+50 TL)
    3- Ariston Genus Premium 35 kW(..................."......."......"......."........".......".........."......"......1.960+50 TL)
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=urunler&kate=YOĞUŞMALI KOMBİLER&altkat=ARİSTON YOĞUŞMALI
    4- ECA Confeo Premix S 30 kW (kombitoptancisi.com da 1.750+50 TL)
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%C4%9EU%C5%9EMALI%20KOMB%C4%B0LER&altkat=ECA%20YO%C4%9EU%C5%9EMALI&marka=&urid=281&urun=ECA%20PREM%C4%B0X%20YO%C4%9E.26.000
    Pazarlığınızı oda termostatı ve termostatik vanalar dahil yapın, hepsi tek kargo ile gelsin.
    Bu Siteler, kombi.com vs problemli değildir. Bu Forumdan bazı arkadaşlarımız aldılar. gkngnr, Bosch'u, Urfa'dan bir arkadaşımız kombitoptancisi.com dan aldılar. Bunları araştırın. Yörenizdeki Bayilerden de fiyat alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 5 Nisan 2011; 15:05:47 >

• çok çok teşekkürler yeniçeri. sserine sorduğum baymak sorusunu da yanıtlamışsınız. şu anda sserin online değil sanırım .

"sserin, "Pazarlığınızı oda termostatı ve termostatik vanalar dahil yapın," demişsiniz. Sadece kombiyi alıp taksak yeterli olmaz mı ? oda termostatı ve vanaların kombinin performansına bir katkısı/etkisi var mı ? bunlar sonradan da alınıp takılabilir mi ? çabuk bozulur mu bu cihazlar ? " diye de sormuştum. bunun için görüşünüz nedir ?

quote:

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Yukardaki modeller arasında secim yapmak gerekirse eca premix daha uygun bir öneri gibi görünüyor çünkü fiyatı daha ucuz daha uyguna mal edeceksiniz. Forumda baymak önerilmiyor diye birşey yok baymakisteyene milyontane modeli arasında secim yapıp öneriyoruz Onun dışında aynı fiyata denk gelen cihazından daha uygun daha kaliteli başka marka varsa bizde doğal olarak onu öneriyoruz. Bu örnek verdiğiniz baymak modelinden daha kaliteli ferroli vaillant buderus cihazlar var daha ucuza satılan yani onlar dururken bunu önermek doğru bir yaklaşım olmadığından bu tarz markaların isimlerini pek göremiyor olabilirsiniz. Zaten öneri yazan arkadaşların ilk tercihi iki üç model var onları öneriyorlar ne zamanki marka içinten tercih istenirse ozaman marka içerisinden tercih yapılıyor. Baymak brötje çok güzel cihazlar bende kabul ediyorum ama yukardaki örnekte aynı fiyata denk geldiği viesman vitodens ve vaillant 346 dan çok daha iyidir diyebilirmiyiz. Tercihiniz baymak olacaksa olmak zorundaysa ozaman bu modeli doğru tercih. İşi daha az maliyete halletmek istiyorum diyorsanız ozaman doğru tercih eca premix, daha kaliteli cihazlar olsun istiyorsanız ozaman tercihiniz viessman yada vaillant olsun. Başkaca modeller istiyorum dersenizde ozaman @sserin üstadın tavsiyelerini dikkate alın o gereken şeyleri yazmış size.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 5 Nisan 2011; 15:10:27 >

• Bende yazım hatalarını düzeltip ilave yapmıştım siz daha çabuk davrandınız :))
  • Oda termostatı ve termostatik vanalar, gereksiz doğalgaz sarfiyatını engeller. Özellikle bahar geçiş dönemlerinde, ev istenilen ısıya geldiğinde kombiyi kapatır. Bu uygulama % 10 a yakın tasarruf sağlayabilir. Yada aç-kapa kalorifercilik yaptırır insana.
    Termostatik vana ise az kullanılan odalarda, ayarlanılan ısıdan sonra sıcak su akımını keserek, sıcak su dolaşımının istediğiniz odalar üzerine yoğunlaşmasını sağlar. Böylece odalar arası ısı dengesizliğini düzeltmek olası hale gelir.
    Baymak yada Ariston gerektiğinde bunları da öneriyoruz ama uygun fiyatlılar arasında satış sonrası desteği daha güçlü olanları seçmede yarar var. Size önerdiğimiz kombilerin çözülmemiş şikayetleri bulunmuyor. Performansları da iyi. SEDBUK verimlilik testlerinden başarıyla geçmişler. Özellikle performans/fiyat oranları yüksek. Tabi bu hususlar göze alındığında (bana göre) size yazdıklarım ön plana çıkıyor.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 5 Nisan 2011; 15:29:15 >

• Bir soru daha sorabilir miyim: Bu evde iki banyo var. Genelde kombilerde bir yerden su açılınca banyo yapan kişi üşür (bizdeki hermetik baymak ta böyle) bu kombilerin hangisiyle aynı anda iki banyoda da sorunsuz sıcak su kullanılabilir ?
  • Merhabalar istanbul/esenyurt ta yeni ev aldım kombi tavsiyesi almak istiyorum ilgili arkadaşlardan.122 m2 brüt 105 m2 net daire.Dış cephe mantolama ve ısı yalıtımı mevcuttur sitede.Yoğuşmalı kombiye uygun degil ev ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• quote:

Bir soru daha sorabilir miyim: Bu evde iki banyo var. Genelde kombilerde bir yerden su açılınca banyo yapan kişi üşür (bizdeki hermetik baymak ta böyle) bu kombilerin hangisiyle aynı anda iki banyoda da sorunsuz sıcak su kullanılabilir ?

Sorunsuz kullanmanız söz konusu değil mutlaka tek banyo kullanımına göre fark olacaktır. Yazdığınız bütün cihazlar cift eşansörlü aralarında bu anlamda fark yok. Hepsinde birbirine yakın sıcak su üretimi var diyebiliriz. Karşılaştırma için cihazların broşürlerindeki değerleri inceleyip karşılaştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [-ShaD-]

Merhabalar istanbul/esenyurt ta yeni ev aldım kombi tavsiyesi almak istiyorum ilgili arkadaşlardan.122 m2 brüt 105 m2 net daire.Dış cephe mantolama ve ısı yalıtımı mevcuttur sitede.Yoğuşmalı kombiye uygun degil ev ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Yoğuşmalıya uygun değil kararını nasıl verdiniz? Ben yoğuşmalı almıyorum demek bu anlamamı geliyor. Eğer yoğuşmalı almak istiyorsanız buna engel bir durum yok. Sadece olası problemlerin olmaması yada daha az seviyede olması için oksijen bariyerli boru olmasını öneriyoruz. Bu verimi ve cihaz kullanım ömrünü olumlu yönde etkileyeceği için öneriyorum. Bunun dışında her ortama yoğuşmalı cihaz takılabilir.

• Merhabalar

Öncelikle babama vekaleten yazdığımı belirtir, kombi konusunda verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum. İki farklı topikte yıllardır bilgilendirme yapılıyor. Benim normalde bu konuları tek tek okuyup inceleme yapmam, hakkında hiçbir şey bilmediğim kombi konusunda bilgilenmem gerekiyor ancak inanın zamanım olmuyor, önce bu yüzden özür dileyerek anlatmak istediğim konuya giriş yapıyorum.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 75.Yıl Mahallesinde evimiz var, 2010 Eylül ayında taşındık, binamız yeni. Binada ısı yalıtımı var mı yok mu o konuda bilgim yok onu öğreneceğim daha sonra. Dairede sadece petek boruları hazır, onun dışında hiçbir şey yok ilk defa kombi tesisatı yapılacak. Ev Doğu-Batı-Kuzey'e bakıyor. Brüt 185 m2, net de sanırım 160 m2. Camlar çift cam, evin içinde ısı yalıtımı için ekstra bir şey yaptırdığımızı hatırlamıyorum ben. Ev ile ilgili başka verebileceğim bilgi varsa ekleyebilirim daha sonra. Doğalgaz yeni geliyor ve biz de eve yaptırabileceğimiz en iyi kombi sistemini yaptırmak istiyoruz. Para konusunda ise kredi alacağımız için bir sınır yok sanıyorum ki ama tabii ki paramızı boşuna çöpe atmak istemiyoruz :) Şimdi eve iki ayrı firmadan gelip fiyat teklifi yaptılar. Teklifler şöyle:

1- Vaillant marka 286-3 yoğuşmalı kombi, radyatörleridir tesisatıdır vs.dir hepsi birlikte 5.500 TL verilmiş. Radyatörler Demirdöküm.
    2- Viesmann yoğuşmalı kombi, model olarak da 1 yazılmış. Aynı şekilde 5.900 TL fiyat verilmiş.

Neyse, bunlar hiçbir şey bilmeden eve firma çağırıp soruşturduğumuz teklifler tabii ki. Biz etraftan marka olarak en iyisi Vaillant, Viesmann ve Buderus olarak duyduk, tabii ki markaya takılmamak gerekiyor ama cehalet işte :) Şimdi biz kombi sistemi taktırırken neye dikkat etmeliyiz, ilk defa olacağı için tesisat aşamasında ne yapmalıyız, ve önerdiğiniz kombi var mıdır? Eksik bilgi verdiysem tamamlamaya hazırım. Yorumlarınızı merakla bekliyor, saygılarımı sunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Merhabalar

Öncelikle babama vekaleten yazdığımı belirtir, kombi konusunda verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum. İki farklı topikte yıllardır bilgilendirme yapılıyor. Benim normalde bu konuları tek tek okuyup inceleme yapmam, hakkında hiçbir şey bilmediğim kombi konusunda bilgilenmem gerekiyor ancak inanın zamanım olmuyor, önce bu yüzden özür dileyerek anlatmak istediğim konuya giriş yapıyorum.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 75.Yıl Mahallesinde evimiz var, 2010 Eylül ayında taşındık, binamız yeni. Binada ısı yalıtımı var mı yok mu o konuda bilgim yok onu öğreneceğim daha sonra. Dairede sadece petek boruları hazır, onun dışında hiçbir şey yok ilk defa kombi tesisatı yapılacak. Ev Doğu-Batı-Kuzey'e bakıyor. Brüt 185 m2, net de sanırım 160 m2. Camlar çift cam, evin içinde ısı yalıtımı için ekstra bir şey yaptırdığımızı hatırlamıyorum ben. Ev ile ilgili başka verebileceğim bilgi varsa ekleyebilirim daha sonra. Doğalgaz yeni geliyor ve biz de eve yaptırabileceğimiz en iyi kombi sistemini yaptırmak istiyoruz. Para konusunda ise kredi alacağımız için bir sınır yok sanıyorum ki ama tabii ki paramızı boşuna çöpe atmak istemiyoruz :) Şimdi eve iki ayrı firmadan gelip fiyat teklifi yaptılar. Teklifler şöyle:

1- Vaillant marka 286-3 yoğuşmalı kombi, radyatörleridir tesisatıdır vs.dir hepsi birlikte 5.500 TL verilmiş. Radyatörler Demirdöküm.
    2- Viesmann yoğuşmalı kombi, model olarak da 1 yazılmış. Aynı şekilde 5.900 TL fiyat verilmiş.

Neyse, bunlar hiçbir şey bilmeden eve firma çağırıp soruşturduğumuz teklifler tabii ki. Biz etraftan marka olarak en iyisi Vaillant, Viesmann ve Buderus olarak duyduk, tabii ki markaya takılmamak gerekiyor ama cehalet işte :) Şimdi biz kombi sistemi taktırırken neye dikkat etmeliyiz, ilk defa olacağı için tesisat aşamasında ne yapmalıyız, ve önerdiğiniz kombi var mıdır? Eksik bilgi verdiysem tamamlamaya hazırım. Yorumlarınızı merakla bekliyor, saygılarımı sunuyorum.

Merhaba, toplam tutarı oluşturan şeyleri kalem kalem yazarsanız daha doğru değerlendirmemiz mümkün olacaktır. Bu fiyata hangi işler dahil,kaç metre petek gidecek, doğalgaz boru tesisatı içindemi, Kalorifer tesisatı çekilmiş boru cinsi nedir oksijen bariyerli borumu sıradan boru ilemi döşenmiş. 160 m2 net alanı oluşturan oda m2 leri nedir. Bunlarıda yazarsanız petek konusunda daha doğru bilgiler verebiliriz.

Kombi kapasitesi bu alan için kaba bir hesapla 26 veya 28 kw ürünlerden seçilmesi gerekiyor. En iyi kombi sistemini oluşturmak istiyorsanız en önemli faktörle ilgili bilgiyi vermeniz gerekiyor en önemli şey tesisattır en uzun süre kullanılacak olan tesisat olduğundan tesisatın kaliteli malzemeden ve doğru şekilde yapılmış olması gerekiyor. Gereksiz yere tesisat uzun tutulmuş,fazla dirsek kullanılmış, kalitesiz işcilik ve kalitesiz malzeme kullanılmıssa bu durumda en iyi kombiyi almanız birşey ifade etmez.

Tesisattan sonraki diğer önemli husus yeterli düzeyde hesap edilmiş verimi yüksek radyatör secimi. Radyatörleri gerekli bakımları yapıldıktan sonra 20 yıl kadar kullanmanız mümkün. Tesisatıda en iyi malzemeyle doğru şekilde bir uygulamayla bina ömrüne yakın bir süre kullanırsınız. Enaz önem verilmesi gereken şey ise kombi secimidir, çünkü tesisat ve radyatörle birlikte belki 2 yada 3 kombi kullanmanız gerekecektir. Bu gün orta halli ucuz bir modelini alırsınız 5 yıl sonra çok daha kaliteli bir cihaz almak istersiniz. Kombi değişimi kırıp dökme vb gibi gereksiz masrafa ve uğraşa gerek duyulmayan bir uygulama olduğu için sorunsuz bir şekilde yenileyebilirsiniz ama tesisat için bu pek mümkün olmadığından daha doğrusu zahmetli olduğundan en başında buna dikkat edin. Eğer tesisat ile ilgili kötü bir düzenleme varsa ve yeni baştan yapılması mümkünse en önce bunu halletmenizini öneririm. Cihaz secimi çok kolay her bütceye uygun cihazlar mevcut sizede bir tercih yapmanızda yardımcı oluruz.

• quote:

1- Bosch Condense 2000W(klasik yoğuşmalı)
    2- Ferroli Domicondense(klasik yoğuşmalı)
    3- Ferroli Domitech (yoğuşmasız)
    4- Bosch Classic Plus (yoğuşmasız)
    Bunların dışında yeni nesil premix yoğuşmalı sisteme sahip Ariston Clas Premium almanız daha da yararınıza olabilir...............

birkaç ay içinde benimde kombi almam gerekiyor bu nedenle uzun zamandır sık sık burayı okumaya çalışıyorum. son zamanlarda gördüğüm kadarıyla 1-2 kişi tarafından hep aynı markalar önerilir oldu. isterseniz şöyle geriye doğru bir bakın bosch ve artık aynı gruptan olan buderus, ferroli ve ariston. daha önceleri de zaman zaman böyle durumlar olurdu ama bu kadarını görmemiştim. bu bana pek inandırıcı gelmiyor kardeşler.. yüzlerce kombi markası varken sadece bunlara dikkat çekmek kasıtlı mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akropol

quote:

Bunların dışında yeni nesil premix yoğuşmalı sisteme sahip Ariston Clas Premium almanız daha da yararınıza olabilir...............

birkaç ay içinde benimde kombi almam gerekiyor bu nedenle uzun zamandır sık sık burayı okumaya çalışıyorum. son zamanlarda gördüğüm kadarıyla 1-2 kişi tarafından hep aynı markalar önerilir oldu. isterseniz şöyle geriye doğru bir bakın bosch ve artık aynı gruptan olan buderus, ferroli ve ariston. daha önceleri de zaman zaman böyle durumlar olurdu ama bu kadarını görmemiştim. bu bana pek inandırıcı gelmiyor kardeşler.. yüzlerce kombi markası varken sadece bunlara dikkat çekmek kasıtlı mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Allah insanlara zeka diye birşey vermiş madem inandırıcı gelmiyor, ozaman gidip kendi inandığınız markayı alabilirsiniz o yüzlerce marka içinden kendiniz araştırabilirsiniz. Kimseyi inandırma gibi bir sorunumuz yok. Uzun zamandır konuyu takip ediyorsanız bu soruyu sormamanız gerekir bu imayı yapıp ispatlayamayanlara neler söylediğmizi okumuşsunuzdur. Gerçekten okuduklarından kafası karışmış bir arkadaşımızsanız size niye böyle düşündünüz diye sormam, sormak istediğiniz sorularada cevap veririm. İnandırıcı gelmeyen herşeyi bizimle paylaşabilirsiniz. Hatta bir kaç mesaj yukarda @instructor12345 rumuzlu arkadaşa yazdığım cevabı okuyarak işe başlayabilirsiniz. Yok benim niyetim başka dersenizde o zaman onada birşey diyemem tabiki . Arkadaş verdiğiniz örnekte 4 farklı marka yazmış hala kendinizi düşünmekten alamıyorsanız el insaf derim başkada birşey demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 6 Nisan 2011; 7:31:50 >

• quote:

quote:

quote:

Allah insanlara zeka diye birşey vermiş madem inandırıcı gelmiyor, ozaman gidip kendi inandığınız markayı alabilirsiniz o yüzlerce marka içinden kendiniz araştırabilirsiniz. Kimseyi inandırma gibi bir sorunumuz yok. Uzun zamandır konuyu takip ediyorsanız bu soruyu sormamanız gerekir bu imayı yapıp ispatlayamayanlara neler söylediğmizi okumuşsunuzdur. Gerçekten okuduklarından kafası karışmış bir arkadaşımızsanız size niye böyle düşündünüz diye sormam, sormak istediğiniz sorularada cevap veririm. İnandırıcı gelmeyen herşeyi bizimle paylaşabilirsiniz. Hatta bir kaç mesaj yukarda @instructor12345 rumuzlu arkadaşa yazdığım cevabı okuyarak işe başlayabilirsiniz. Yok benim niyetim başka dersenizde o zaman onada birşey diyemem tabiki . Arkadaş verdiğiniz örnekte 4 farklı marka yazmış hala kendinizi düşünmekten alamıyorsanız el insaf derim başkada birşey demem.

eline sağlık

• Akropol: bana yazılan yeniçeri'nin bahsettiği mesaj şu. arayıp gezme diye ekleyim dedim:

"Yukardaki modeller arasında secim yapmak gerekirse eca premix daha uygun bir öneri gibi görünüyor çünkü fiyatı daha ucuz daha uyguna mal edeceksiniz. Forumda baymak önerilmiyor diye birşey yok baymakisteyene milyontane modeli arasında secim yapıp öneriyoruz Onun dışında aynı fiyata denk gelen cihazından daha uygun daha kaliteli başka marka varsa bizde doğal olarak onu öneriyoruz. Bu örnek verdiğiniz baymak modelinden daha kaliteli ferroli vaillant buderus cihazlar var daha ucuza satılan yani onlar dururken bunu önermek doğru bir yaklaşım olmadığından bu tarz markaların isimlerini pek göremiyor olabilirsiniz. Zaten öneri yazan arkadaşların ilk tercihi iki üç model var onları öneriyorlar ne zamanki marka içinten tercih istenirse ozaman marka içerisinden tercih yapılıyor. Baymak brötje çok güzel cihazlar bende kabul ediyorum ama yukardaki örnekte aynı fiyata denk geldiği viesman vitodens ve vaillant 346 dan çok daha iyidir diyebilirmiyiz. Tercihiniz baymak olacaksa olmak zorundaysa ozaman bu modeli doğru tercih. İşi daha az maliyete halletmek istiyorum diyorsanız ozaman doğru tercih eca premix, daha kaliteli cihazlar olsun istiyorsanız ozaman tercihiniz viessman yada vaillant olsun. Başkaca modeller istiyorum dersenizde ozaman @sserin üstadın tavsiyelerini dikkate alın o gereken şeyleri yazmış size.
    İyi günler. "

eğer belli markada tavsiye istiyorsan söyle yapsınlar. Allah razı olsun adamlar uğraşıyor, yardım ediyorlar.

quote:

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.