Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.077
Cevap
574
Favori
1.341.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Buderus GB 042 Yoğuşmalı kombide karar kıldım. Tesisat yapımına başlandı. 600lük Demirdöküm plus petekler, dizayn oksi plus borular, pirinç bağlantı seti gibi burdaki bahsedilen bütün konular üzerinde hassasiyetle durdum. Kombinin yanında RC10 diye bir termostat var. Bu termostatı da kışın en çok kullandığımız oturma odasına kurduracağım. Modülasyonlu mu değil mi bilmiyorum ama kombinin kendi yan ürünü olduğundan uyumlu ve verimlidir düşüncesiyle birşey demedim. Bu konuda yanılıyor muyum?

İkinci olarak; şuanda duvarları deldiler ve petekleri taktılar, Zeminden 30cm yüksekte duruyor petekler. Bu yükseklik bana biraz fazla geldi.
    Isınan hava yükselir mantığından hareketle yere daha yakın olması daha iyi değil mi?
    Bunun bir ölçüsü kriteri var mıdır? Usta buradayken aşağı indireyim mi petekleri biraz size sormak istedim?
  • Petek boyutları belli oldu.

Salon 25 m2 ------140cm ve 100cm olmak üzere toplam 2.4m
    Oturma odası 10.7 m2 ------1.2m
    Çocuk odası 10.66 m2 ------1.2m
    Yatak odaası 18.3 m2 ------1.4m
    Mutfak 10.27 m2 ------1m
    Hol 9m2 (tam emin olmamak ile beraber ) ------80cm
    Banyo 4.8 m2 ------60x100 havlupan

Havlupan hariç 8m radyatör boyu.Ev sahibi eca olarak anlaşmış. Aradaki farka göre dd plus zorlayacağım ama forumda okuduklarıma göre eca da fena bir konumda değil. Salondaki 1.4m ve yatak odası (en uzak oda) buraları çapraz bağlatacağım.1.2 m olanları düşünüyorum. Onlarıda mı çapraz bağlatayım? Vanaları rv2 giriş ve dv2 dönüş olarak düşünüyorum.Muhtemelen onlarda eca olacaktır.Oturma ve yatak odasına termostatik vana düşünüyorum.salon hol ile birleşik, yani arada kapı yok o yüzden salona taktıranın pek akıllıca olacağını düşünmedim ama fikirlerinize açığım.Çocuk odası boş oda.Oraya gerek duymadım ama aktif kullacacağım oturma ve yatak odasında termostatik vanadan ne kadar verim alırım.

• Duvarlar dahil-brüt-143 m2 en üst kat doğu-güney cepheli mantolamalı dairemiz için 7.50-8.00 metre civarında petek takılacak..Çatıda Shingle altına izalosyon yapılmış..Baymak Novadense extra 240 Fİ yoğuşmalı kombi düşünüyorum....Petekler kısa olduğu için verimde problem yaşar mıyım....Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mna4454

Duvarlar dahil-brüt-143 m2 en üst kat doğu-güney cepheli mantolamalı dairemiz için 7.50-8.00 metre civarında petek takılacak..Çatıda Shingle altına izalosyon yapılmış..Baymak Novadense extra 240 Fİ yoğuşmalı kombi düşünüyorum....Petekler kısa olduğu için verimde problem yaşar mıyım....Saygılarımla

ısıtılacak net alan önemli (brüt sormuyorum,balkonları..vs)
    bütün odalar+koridor+banyo+mutfak net kaç m2?

hangi şehirdesiniz
  • Net alan 110 m2 civarında balkon ve duvarlar hariç....Yaşadığım şehir Kastamonu Tosya,....Burası Kastamonu merkeze göre daha ılıman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mna4454 -- 2 Ekim 2012; 14:02:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mna4454

Net alan 110 m2 civarında balkon ve duvarlar hariç....Yaşadığım şehir Kastamonu Tosya,....Burası Kastamonu merkeze göre daha ılıman...

sorun yaşamazsınız

baymak brötje novadens extra 240fi iyi tercih
  • Teşekkür ederim ilginize...
  • Kimseden ses çıkmadı. yerden 30cm yüksek pencereden 10 cm alcaktı petekler.. Bende yerden 15 cm yüksek pencereden 15cm alcak koydurdum petekleri.. İnşallah iyi yapmışımdır?
    Yeni bir sorun da bu yoğuşmalı kombinin bacası ancak çıkabilmiş duvardan. Mutfağa kuruldu kombi ve dışardan bakınca duvardan bacanın ucu gözüküyor ama 20-30cm dışarda olsa daha iyi olmaz mıydı?
  • merhaba hocam

ben istanbulda oturuyorum 110 metrekare evime kombi almaya çalışıyorum yorumlara bakarak tam yoguşmalı bir kombi almaya karar verdim. fakat marka ve model olarak bir oneri isteyecegim 2000 civarına uç aşşagı beş yukarı çıkabirim bütçw olarak sizin öneriniz ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezer187

merhaba hocam

ben istanbulda oturuyorum 110 metrekare evime kombi almaya çalışıyorum yorumlara bakarak tam yoguşmalı bir kombi almaya karar verdim. fakat marka ve model olarak bir oneri isteyecegim 2000 civarına uç aşşagı beş yukarı çıkabirim bütçw olarak sizin öneriniz ne olur?

merhaba
    geriye dönük 1 sayfa okursanız önerdiğimiz (premix) marka modellere ulaşabilirsiniz

iyi forumlar
  • arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum ve en nihayetinde bütçeme uygun en çok tavsiye edilen 2 kombi arasında kaldım
    BAYMAK FALKE 24 FX HERMETİK KOMBİ 24 KW -
    ECA CONFEO PLUS HERMETİK KOMBİ 24 KW 20.640 Kcal/h

bu iki kombiden hangisiniz alırdınız?
    7 yıl garanti avantajıyla baymak daha öne çıkıyor fakat e.c.a. ile ilgili de çok güzel yorumlar okuyorum+ komşum da eca nın bu modelini taktırdı.
    İşin uzmanı arkadaşlardan kısa yorum alabilir miyim.
    TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: quarisma2005

arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum ve en nihayetinde bütçeme uygun en çok tavsiye edilen 2 kombi arasında kaldım

7 yıl garanti avantajıyla baymak daha öne çıkıyor fakat e.c.a. ile ilgili de çok güzel yorumlar okuyorum+ komşum da eca nın bu modelini taktırdı.
    TEŞEKKÜRLER

eca confeo plus biraz daha donanımlı bir kombi.yıllardır bu başlıkta öneriliyor.modülasyon aralığı %35 - %100 civarında,tercih edilebilir
    baymak falke fx ise 7 yıl garanti ile önplana çıkıyor.baymak bu kombinin garantisini 7 yıl yaptıktan sonra en çok satan kombisi durumuna geldi
    birkaç eş dosta önermişliğim vardır. 2 yıldır sorunsuz kullanıyorlar,900lira-1000liraya alınacak mütevazi kombilerin başındadır.7yıl garanti büyük avantaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 16 Aralık 2012; 18:01:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum ve en nihayetinde bütçeme uygun en çok tavsiye edilen 2 kombi arasında kaldım

TEŞEKKÜRLER

eca confeo plus biraz daha donanımlı bir kombi.yıllardır bu başlıkta öneriliyor.modülasyon aralığı %35 - %100 civarında,tercih edilebilir
    baymak falke fx ise 7 yıl garanti ile önplana çıkıyor.baymak bu kombinin garantisini 7 yıl yaptıktan sonra en çok satan kombisi durumuna geldi
    birkaç eş dosta önermişliğim vardır. 2 yıldır sorunsuz kullanıyorlar,900lira-1000liraya alınacak mütevazi kombilerin başındadır.7yıl garanti büyük avantaj

teşekkürler arkadaşım hızlı cevabınız için. kombi tercihinde garanti süresi oldukça önemli bir etken. bunu çevremde sürekli kombi arızası yaşayan ve servise dünyanın parasını vermekten şikayetçi insanlardan daha iyi anlıyorum. 7 yıl oldukça uzun bir süre.
    Tercihim 5 yıl fazla garanti süresine sahip Baymaktan yana olacak.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarisma2005 -- 12 Ekim 2012; 2:21:45 >

• quote:

teşekkürler arkadaşım hızlı cevabınız için. kombi tercihinde garanti süresi oldukça önemli bir etken. bunu çevremde sürekli kombi arızası yaşayan ve servise dünyanın parasını vermekten şikayetçi insanlardan daha iyi anlıyorum. 7 yıl oldukça uzun bir süre.
    Tercihim 5 yıl fazla garanti süresine sahip Baymaktan yana olacak.
    saygılar

hayırlı olsun
  • Merhaba,Aşağıdaki kombiler arasında kaldım uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.Daire Gaziantepte güney doğu yönünde duvarlar ytong,pencereler çift cam,mutfakta kombi yeri var,Daire 170m ,Tesisat çekiliyor.tesisatçı firmanın önerisi viessmann vitodens 100 26, peşin2250 Tltaksitli 2500 Tl. Ben Fiyat olarak daha uygun ve daha ekonomik bir kombi arıyorum.

öncelikle Baymak novadens extra 24 (Yeni kasa) Minumum ısı yükü 4.5kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,standart dijital oda termostatı,7 yıl garanti

Aristonun yeni piyasaya sürülen çok ekonomik görünen kombisi Ariston genus Premium EVO 30 Minumum ısı yükü 3 kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,Ariston on/of oda termostatı hediyeli,4 yıl garanti

http://www.kombi.com/urun.php?prod=ARISTON-Genus-Premium-Evo-Hermetik-Yogusmali-Kombi-(25800kcal/h)-30kw-25800--10531

ve fiyatı uygun ,ekonomik olan baymak falke condense 24 Minumum ısı yükü 4.5kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,7 yıl garanti

http://www.kombi.com/urun.php?prod=BAYMAK-Falke-Condense-24-Hermetik-Yogusmali-Kombi-(20640kcal/h)-24kw-20640--214

• quote:

Orijinalden alıntı: silver2007

Merhaba,Aşağıdaki kombiler arasında kaldım uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.Daire Gaziantepte güney doğu yönünde duvarlar ytong,pencereler çift cam,mutfakta kombi yeri var,Daire 170m ,Tesisat çekiliyor.tesisatçı firmanın önerisi viessmann vitodens 100 26, peşin2250 Tltaksitli 2500 Tl. Ben Fiyat olarak daha uygun ve daha ekonomik bir kombi arıyorum.

öncelikle Baymak novadens extra 24 (Yeni kasa) Minumum ısı yükü 4.5kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,standart dijital oda termostatı,7 yıl garanti

Aristonun yeni piyasaya sürülen çok ekonomik görünen kombisi Ariston genus Premium EVO 30 Minumum ısı yükü 3 kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,Ariston on/of oda termostatı hediyeli,4 yıl garanti

http://www.kombi.com/urun.php?prod=ARISTON-Genus-Premium-Evo-Hermetik-Yogusmali-Kombi-(25800kcal/h)-30kw-25800--10531

ve fiyatı uygun ,ekonomik olan baymak falke condense 24 Minumum ısı yükü 4.5kW ,Güneş enerjisi sistemi uyumlu,7 yıl garanti

http://www.kombi.com/urun.php?prod=BAYMAK-Falke-Condense-24-Hermetik-Yogusmali-Kombi-(20640kcal/h)-24kw-20640--214

evde ısıtılacak net alan (brüt sormuyorum) kaç m2 ?

• net 170 m2.
  • Merhabalar mesajlarınızı baştan sona okudum. Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkürler.

Gecen yıl taşındığımız evde (Ankara Sancak MAhallesi oldukca yüksek ve soğuk bir muhit) 8-10 sene civarı kullanılmakta olan Buderus logamax 002 veya 004 kombi mevcut. Kapasite 20000 civarı ama tam emin değilim salonda oda termostatı var. KOmbi mutfakta salon mutfağın hemen yanında. Isınmada azmı yaktık cokmu bilemem ama kombi evi ısıtıyor. BAzı radyatörler iyi ısınmıyordu. Özellikle yarıdan asağısı. onlarada 1 ay ocne temizlik yaptırdık. Capraz bağlı olmayanları capraz bağladık vs simdi tum radyatörler ısınıyor. Geleim sorunuma;
    Tasındığımızdan berisıcak su calısırken ara ara sitem arıza ısığı yanıyor ve sistem suyu ısıtmıyor. Sistemi kapatıp acınca düzeliyor. Neyse mahallemizden radyatör ve kombi bakımını yaptırdığımız usta kombin 3 yollu vanasında sorun var dedi onu değiştirdi birseyler yaptı ama sorunumuz cozulmedi.(bu arada gecen sene dogrudan buderus servis cağırmıştık oda sorunumuzu cozememisti) Ara ara hahata veriyor ve sistem korumaya geciyor. Kapatıp acmadan duzelmiyor. Banyodayken olunca insanı cıldırtıyor. Kombinin kalorifer ıstıması calısırken bir sorun yok. Usta En son pazartesi konuya bir dah bakacak ancak ben sorunun çözüleceğinden umudu kestim gibi. önumde 2 ihtimal var gibi gozukuyor kombi anakartı arızalı ve değişecek nerden baksanız 400-450 tl masraf Ki olaki yanlıs bir tespitse para bosa gidecek. yada yeni bir kombi alıcam. Yeni bir kombi almak daha mantıklı geliyor. neticede zaten bu kombi en fazla bir kac yıl gider gibi geliyor.

Bu konuda ne süsünüyorsunuz. ve YEni kombi almamı tavsiye ederseniz ne tavsiye edersiniz. Onceki yorumlardan okuduğum kadarıyla BAymak duotec yeni model kombi almak mantıklı geliyor. Yeni carsım com doğa mühendislik firmasından da 24kw olan 1710- 28 olan 1770 tl kargo haric. world ile 12 taksit alıcam 150 tl puan vericek. yani 1600 tl civarına gelicek. BAska birsey al derseniz ne almamı tavsiye edersiniz kalite ve daha dusuk tuketim sağlayacaksa fiyatta dağa yukarılara çıkabilirim yada yogusmalı almam ise yaramazmı vs. Bu arada oda termostatı kullanmak istiyorum baymak duotecte oda termostatı opsiyonel yazıyor. opsiyonel olarak alıp kullanabilirmiyim. Birde bu kombi cift esasnjörlü imiş tek esanjorlü bir kombi yakıtta daha fazla tasarruf sağlarmı.

Bir alternatifte Vaillant eco TEC Plus VUW TR 296 / 3-5 Yoğuşmalı Hermetik Kombi oda 2100 civarı arada 300-400 lira fark var. bu kombi premixmi anlayamadım.

Evin özellikleri şöyle. Ev ön,yan ve arka cepheeli. 4 katta en ust kat catı arası var yalıtım mevcut. Cephede mantolama yok ama seneye yapılacak yuzde 99. karar alındı para toplanıyor. Salon kuzey doğuya bakıyor arka cephede odalar güney batı ve batı gibi.yandan kuzeye bakıyoruz . Evin net alanı 125 m2 civarı (brüt 160civarı)

Ev 4 oda bir salon Odalarda m2 ve petek durumu soyle

Salon 36m2 petek: 160+120
    Mutfak 13m2 petek : 70
    Yatak odası 9m2 petek: 60
    Yatak odası 9m2 petek: 60
    Ebeveyn yatak Odası 17,5m2 petek: 110
    calısma odası 15m2 petek:90
    Banyo 10m2 petek:60
    Misafir Tucaleti 1,5-2m2 petek yok
    Koridor ve giris holü 13 petek yok

Toplam petek Boyu 7.30 metre petek yükseklikleri hepsinde 60 cm.
    TOPLAM net alan 125 m2

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archieduke -- 14 Ekim 2012; 0:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

ankara gibi soğuk bir kentte ve yalıtımsız bir binada petek boylarını uzun tutup premix yoğuşmalı kombi alabilirsiniz

ankarada ısıtma sezonu uzundur.olağanüstü soğuk günler hariç diğer bütün günlerde yoğuşmadan verim alırsınız bu da faturalarınıza yansır

koçtaş larda satılan baymak brötje novadens extra yenilendi. koçtaş lardaki model bir nevi artık eski model diyebiliriz.

koçtaş'ta satılan baymak brötje novadens extra:çok sağlam+verimli+sorunsuz bir kombidir.

yenilenen baymak brötje novadens resimdeki kombi:

buderus'tan buderus gb72 öneririm.mükemmel bir kombidir ama fiyatı çok pahalıdır yaklaşık 2700-2800lira

eca'dan eca confeo premix s öneririm.ama koçtaş larda fiyatı 2000lira civarında.bu model internette 1600-1700lira

kalorifer tesisatı yaptıracaksanız boru cinsi olarak oksijen bariyerli boru çeşidi seçin
    pprc dizayn oksiplus,pprc deliksiz alüminyum folyolu boru,kalde cam elyaf takviyeli boru gibi

düz kompozit boru tercih etmeyin.kombiyi de mümkünse evin içine monte edin.balkona monte etmeyin.balkonda kombinin ömrü azalır.verimi düşer

ECA Confeo Premix S 24 kw ile Buderus GB 72 arasında kaldım diyebilirim hangisini önerirsiniz. Belki farklı bir kombiye ihtiyaç var. Gerekirse daha çok bilgi verebilirim. Evin çocuğu olduğum için pek bilgim yok ama sorarak bilgileri edinebilirim.

Bu foruma her ihtiyacım oluşumda ve her sizin gibi insanları görüşümde "Vay be böyle yardımsever insanlar hala var imiş de biz görememişiz" diyesim geliyor. Allah Razı olsun sizden ve sizin gibi kişilerden...

Hayırlı Günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faati-puskevit -- 18 Ekim 2012; 19:23:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: faati-puskevit

ECA Confeo Premix S 24 kw ile Buderus GB 72 arasında kaldım diyebilirim hangisini önerirsiniz. Belki farklı bir kombiye ihtiyaç var. Gerekirse daha çok bilgi verebilirim. Evin çocuğu olduğum için pek bilgim yok ama sorarak bilgileri edinebilirim.

Bu foruma her ihtiyacım oluşumda ve her sizin gibi insanları görüşümde "Vay be böyle yardımsever insanlar hala var imiş de biz görememişiz" diyesim geliyor. Allah Razı olsun sizden ve sizin gibi kişilerden...

Hayırlı Günler...

biri fiyat-performans diğeri pahalı kombi
    buderus gb72 alınca malzeme kalitesi iyi bir kombiye sahip olacaksınız o kadar
    her iki kombinin minimum ısıl güç tüketimi arasında büyük fark yok,ama fiyat farkı çok arada 1000lira oynuyor
    maddi durumunuz iyiyse buderus gb72 alın.ama bence değmez.siz bilirsiniz

eca confeo premix:

İkra Mühendislik
    Sayfa bulunamadı - İkra Mühendislik
    http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw

buderus gb72:

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 6.6kw

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/Buderus_GB072_NeoPlus_Yogusmali_Kombi_08_2011.pdf

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.