Şimdi Ara

Kombim Modülasyon Yapıyormudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli üstadlarım; ilk defa kombi kullanıyorum. evim 110 m2. 9,10 m. petek var. oda termostatı ve termostatik vana yok. Kombimin markası Bosch condense 2000w
    kombi mi 35 dereceye ayarladım fakat hiç 35 de kalmıyor. 40 dereceye kadar yanıyor(aley işareti çıkıyor) sonra 30 dereceye kadar yanmıyor(alev işareti çıkmıyor). 29,5 derecede tekrar alev alıyor ve 40 dereceye kadar ısıtıyor.40 dereceye ulaştıktan sonra bir fan çalışıyor sanki. peteklerdeki su ise alev olsada olmasa da dolaşıyor (pompanın sesini sürekli duyuyorum dikkatle dinlediğimde)

Bu şekilde çalışması normalmidir? modülasyon yapıyormudur bu şekilde merak ediyorum. yoksa modülasyon sadece oda termostadları kullanımında mı mümkündür?
    bir de bana petek suyu sıcaklığının sürekli aynı sıcaklıkta kalması gerekiyormuş gibi geliyor yani sürekli 35 de. sizin kombiniz de bu şekildemi çalışıyor?

• kombiniz tesisat suyuna göre modülasyon özelliğinde çalışıyor,bu özellik istisnasız bütün kombilerde vardır.
    yerinizde olsaydım radyatörlerin çoğuna termostatik vanalar taktırırdım.sıcaklık kontrol elemanları (oda kumandası,termostatik vana) kullanımı olmadan gereken tasarrufu elde edemezsiniz.
    binanız yalıtımlıysa veya ısı kayıpları az ise oda kumandası+kombiye en yakın birkaç radyatöre termostatik vanalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremim

Değerli üstadlarım; ilk defa kombi kullanıyorum. evim 110 m2. 9,10 m. petek var. oda termostatı ve termostatik vana yok. Kombimin markası Bosch condense 2000w
    kombi mi 35 dereceye ayarladım fakat hiç 35 de kalmıyor. 40 dereceye kadar yanıyor(aley işareti çıkıyor) sonra 30 dereceye kadar yanmıyor(alev işareti çıkmıyor). 29,5 derecede tekrar alev alıyor ve 40 dereceye kadar ısıtıyor.40 dereceye ulaştıktan sonra bir fan çalışıyor sanki. peteklerdeki su ise alev olsada olmasa da dolaşıyor (pompanın sesini sürekli duyuyorum dikkatle dinlediğimde)

Bu şekilde çalışması normalmidir? modülasyon yapıyormudur bu şekilde merak ediyorum. yoksa modülasyon sadece oda termostadları kullanımında mı mümkündür?
    bir de bana petek suyu sıcaklığının sürekli aynı sıcaklıkta kalması gerekiyormuş gibi geliyor yani sürekli 35 de. sizin kombiniz de bu şekildemi çalışıyor?

her şey normal

• quote:

Orijinalden alıntı: keremim

Değerli üstadlarım; ilk defa kombi kullanıyorum. evim 110 m2. 9,10 m. petek var. oda termostatı ve termostatik vana yok. Kombimin markası Bosch condense 2000w

sizin dediğiniz gibi hep 35 derece kalsa, fatura gelince kalp krizi geçirirsiniz

• keremim kullanıcısına yanıt
    Yanma odasındaki alev boyutunu görme şansı olsaydı, su sıcaklığı 30C'den 40'a çıkarken alev boyutunun büyüyüp küçülmesinden, modülasyonu anlamak mümkün olurdu. Bazı kombilerde ekran üzerindeki sembollerden dolaylı da olsa modülasyon anlaşılabilir. Esasen sadece kombiler değil şofbenlerde bile alev boyutu kullanım sırasında değişkendir ve bu anlamda modülasyon vardır.
    Yeni nesil cihazlarda modülasyon "kademesiz modülasyon" şeklinde olup her ısı talebinde farklı anlık kapasite kullanımı olarak tanımlanabilir...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 21 Ekim 2013; 19:37:54 >
  • Başta cevap veren herkese çok teşekkür ederim. içim rahatladı doğrusu.
    Binam çok eski ve yalıtım yok ve en üst katta oturuyorum. tek kazancım tüm pencere ve kapılarımın çift cam olması sanırım. odalar farklı cephelere baktığından oda termostatı çok mantıklı gelmiyor açıkcası. onun yerine @disintegration dediğiniz gibi termostatik vana kullanmam sanırım daha akıllıca olacaktır.

cevaplarınız için tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vaillant Oda Termostatı
    3 yıl önce açıldı
    kombi oda termostatı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.