Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle Modülasyonlu termostat kullanımında 24 saat açık kullandığınızda radyatör boyu ve evinizin yalıtım durumuna göre rahatlıkla kombi su sıcaklığı 35 derecede dengeye oturabiliyor,

Yani 35 su sıcaklığı civarında ısınabiliyorsunuz ama yalıtım ve radyatör uzunluğuna bağlı bir de alttaki üstteki yandaki dairelerin yakış durumu iyi olduğunda özellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Özellikle Modülasyonlu termostat kullanımında 24 saat açık kullandığınızda radyatör boyu ve evinizin yalıtım durumuna göre rahatlıkla kombi su sıcaklığı 35 derecede dengeye oturabiliyor,

Yani 35 su sıcaklığı civarında ısınabiliyorsunuz ama yalıtım ve radyatör uzunluğuna bağlı bir de alttaki üstteki yandaki dairelerin yakış durumu iyi olduğunda özellikle.

Evet mastor çok güzel özetlemişsin
  • quote:

Özellikle Modülasyonlu termostat kullanımında 24 saat açık kullandığınızda radyatör boyu ve evinizin yalıtım durumuna göre rahatlıkla kombi su sıcaklığı 35 derecede dengeye oturabiliyor,

ohhh ohhh hayallerimdeki durumu anlatmışssın ama nerde öyle bi şans:) alt sadece klima üst boş yan boş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

ohhh ohhh hayallerimdeki durumu anlatmışssın ama nerde öyle bi şans:) alt sadece klima üst boş yan boş...

Sen şanslısın alt katta yaşayanın var.
    Cenabet aparmanın alt katı dükkan ve o dükkanı da kargo deposu olarak kullanıyorlar. Bütün gün buz gibi

• 30 günde 249m3
    ev net 165m2 mantolamalı arakat, alt kat ve yan daire boş güney doğu cephe
    ferroli econcept 25 c + modülasyonlu oda termostadı yer malatya
    gece 23 ile gündüz 13 arası 20 derece gündüz 13 ile gece 23 arası 22 derece ayarlı hafta sonları evde olmadığımızdan 20 derecede bırakıyoruz
    sizce nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuğberk23

30 günde 249m3
    ev net 165m2 mantolamalı arakat, alt kat ve yan daire boş güney doğu cephe
    ferroli econcept 25 c + modülasyonlu oda termostadı yer malatya
    gece 23 ile gündüz 13 arası 20 derece gündüz 13 ile gece 23 arası 22 derece ayarlı hafta sonları evde olmadığımızdan 20 derecede bırakıyoruz
    sizce nasıl?

bence ideal tüketim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

Cenabet aparmanın alt katı dükkan ve o dükkanı da kargo deposu olarak kullanıyorlar. Bütün gün buz gibi

tuvnera bugünün değerleri alalım:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

18/01/2012 SAAT 07:30

2603.049

OKUMA

19/01/2012 SAAT 07:30

2612.942

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

18/01/2012 SAAT 07:30

2603.049

OKUMA

19/01/2012 SAAT 07:30

2612.942

10 m3 e bağladın ha:) bende 2 gündür 14 m3 ama kışın en soğuk günleri bunlar her zaman bu kadar tüketmez bence....

• Kombi sadece 8 saat kısık alevde. Kalan saatlerde sürekli 22 derece oda sıcaklığına ayarlı.
  • Yer Bursa Ev 100 m2 ısıtılan alan 65-70 m2 arası.toplam petek 8,2 m2.sürekli aktif olan petek 4,2 m2
    kombi eca confeo plus.digital ekran 40 dereceye ayarlandığında(en düşük ayar.) 24 saatlik tüketim 8,3m3.ev ısısı 16,5 derece
    kombi ekranı 45 dereceye ayarlandığında 24 saatlik tüketim 11,2 m3 ev ısısı 17,5 derece
    ev 3 katlı orta kattayım.alt katım boş dükkan üst katımda tek oda ısıtılıyo.4 tarafım açık.
    oturduğum odayı elektrik sobasıyla takviye ediyorum.hafta sonu doğalgaz sobasını kurmayı düşünüyorum.Allahtan çocuk yok.evimin tesisatı çok iyi bütün peteklerim aynı ısıda ısınıyor.
    Sonuç:Evinizde yalıtım yoksa kombi,oda termostadı hikaye.saygılarımla.
  • 19/01/2012 SAAT 07:30

2612.942

OKUMA

20/01/2012 SAAT 07:30

2623.949

Eyvah eyvah....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Yer Bursa Ev 100 m2 ısıtılan alan 65-70 m2 arası.toplam petek 8,2 m2.sürekli aktif olan petek 4,2 m2
    kombi eca confeo plus.digital ekran 40 dereceye ayarlandığında(en düşük ayar.) 24 saatlik tüketim 8,3m3.ev ısısı 16,5 derece
    kombi ekranı 45 dereceye ayarlandığında 24 saatlik tüketim 11,2 m3 ev ısısı 17,5 derece
    ev 3 katlı orta kattayım.alt katım boş dükkan üst katımda tek oda ısıtılıyo.4 tarafım açık.
    oturduğum odayı elektrik sobasıyla takviye ediyorum.hafta sonu doğalgaz sobasını kurmayı düşünüyorum.Allahtan çocuk yok.evimin tesisatı çok iyi bütün peteklerim aynı ısıda ısınıyor.

Kardeş aynı sorun bendevar. Benim evde senin ev kadar hatta biraz daha geniş. evi ısıtamamanın ilk nedeni petekleri kısaltmıs olman yani 8,2 m peteğin var sen sadece yarsını kullanıyorsun. zaten en azından 3 tanesi tamamen açık olmalı. kombi derecenide yükselt bence ben 55c kullanıyorum 21-22 derecelere geliyor. ama millet 23-24 te kullanıyor ben o seviyeleri daha göremedim. şu an kullandığın şekilde kullancağına bence hiç yakma daha ii.16-17 derecede ısınmıyorsun...

• Ben 22 derecede atletle dolaşıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni kombi kullanmaya başladım ilk ay fazla kullandım 290 tl geldi ikinci ay 188 bu ay ise 310 geldi bu çok fazla geliyor benim bu kombi hakkında pek bilgim yok kombimin markası Bosch eurosmart b1 rdw 24 41 h/l kullanımı hakkında bi bildiğiniz link veya sizin bilgilerinizden bi yardımcı olurmusunuz her zaman 1 de kullanıyorum kombiyi yükseğede almıyorum ama 310 çok yüksek bir fatura bunun nedenini bir açıklayabilen olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler ayarları hakkında bilgisi olan varsa en tasaruflu derecesi mesela bi bilgi verirseniz memnun olurum
  • hadi size moral vereyim,
    günlük ortalama 20 metreküp oldu,
    ev 20-21 derece,
    yer ankara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

hadi size moral vereyim,
    günlük ortalama 20 metreküp oldu,
    ev 20-21 derece,
    yer ankara...

Evin metrekaresi, yalıtım durumu bilgilerini de ver daha da moralimiz bozulsun.
  • hocam ne farkeder, neticede gidiyor işte
  • quote:

quote:

Su sıcaklığı şu anda 34 derecede dengelenmiş durumda iç sıcaklık 21C, dış sıcaklık 6.5 C, Termostat 24 saat sabit 21C iç sıcaklık ayarladım,

Ev 240m2 ikiz tripleks, yan taraf normal yakıyor, diğer 3 taraf açık, duvarlar ytong, mantolama yok, 16m radyatör kombi eca premiks 26.000 lik, LagoFb modüle termostat ve dış sensor mevcut. Son fatura 9.8 m3 günlük ortalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Ocak 2012; 0:07:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Yer Bursa Ev 100 m2 ısıtılan alan 65-70 m2 arası.toplam petek 8,2 m2.sürekli aktif olan petek 4,2 m2

Kardeş aynı sorun bendevar. Benim evde senin ev kadar hatta biraz daha geniş. evi ısıtamamanın ilk nedeni petekleri kısaltmıs olman yani 8,2 m peteğin var sen sadece yarsını kullanıyorsun. zaten en azından 3 tanesi tamamen açık olmalı. kombi derecenide yükselt bence ben 55c kullanıyorum 21-22 derecelere geliyor. ama millet 23-24 te kullanıyor ben o seviyeleri daha göremedim. şu an kullandığın şekilde kullancağına bence hiç yakma daha ii.16-17 derecede ısınmıyorsun...ekilde

Sayın doğan sizin eviniz yalıtımlımı?kombiniz ne marka?kaç petek sürekli açık?Günde kaç m3 yakıyorsunuz ve içerisi kaç derece oluyor.Bir çözüm bulmak istiyorum.Forumdaki arkadaşları okudukça imreniyorum.Ben evime dışarıdan 4 cm strafor döşetmeyi düşünüyorum ama genede az yakan arkadaşların ulaştığı sıcaklığa ulaşamayacağımı düşünüyorum.Bence evin ısı kaybı çok az olmalı.bizde malesef yüksek.Ben bunu delik olan bir balona benzetiyorum biz şişiriyoruz ama delikten hava sürekli kaçıyor.Benim tesisatımın döşeniş şeklindenmidir bilmiyorum bütün peteklerim çok iyi ısınıyor ve hepsi aynı sıcaklıkta.Ben kombiden 50 dereceye getirdiğim zaman peteklerim çok sıcak oluyor fakat kombi çok çalışıp az duruyor.Bende antrenin ve banyonun,yatak odasının oturduğum oda kadar sıcak olmasını istemiyorum.Bu sebeple şöyle bir yöntem denedim.toplam 4 peteğim aktif durumda.Oturma odası sonuna kadar açık,antre ve banyonun peteği yarım tur değil nerdeyse çeyrek tur kadar açık ama petek gene sıcak tabii oturma odası kadar değil.yatak odamdaki termostatik vana 2,5 ayarlı.Bu şekilde deneyeceğim sanki daha az yakacak gibi geliyor.hedef sıcaklığa kombi daha kısa sürede ulaşıyor ve daha uzun süre bekliyor çünkü kombi daha az su ısıtıyor.sizinde fikirleriniz almak isterim.Peki bu şekilde kombiyi çalıştırmak zararlımı.Bir petek tam açık (1,4m2) antre ve banyo çeyrek tur açık.yatak odası termo vana 2,5 ayarlı(1,6m2 petek boyu)saygılarımla erkan

Bu ş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 21 Ocak 2012; 23:29:27 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.