Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu forumda bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese selamlarımı gönderiyorum.

Benim birkaç sorum olacak; Kütahya merkezde oturuyorum. Buranın soğuk olur bilenler bilirler. Şimdi oturduğum daireyi yeni aldım (2.el) geçen mayıs ayında taşındım. Daha önce kirada olduğum evde Alarko carrier ataq serisi yoğuşmalı kombi vardı. Ev 90 m2 ve yerden ısıtmalıydı. Oradayken en soğuk kış günlerinde bile gece gündüz 22 dereceye ayarlı oda termostatıyla 150 TL’nin üzerinde gaz harcamamıştım. Şimdi aldığım evde ise Ferroli Domicompact serisi hermetik kombi var. Gücü 20 kw galiba. Günlük tüketim 15 metreküp civarında.280-300 TL’lik gaz harcıyorum .
    Evim 118 m2 3+1 güney-kuzey cepheli. Zemin kat (yüksek giriş) altta ısıtılmayan bodrum var. Doğu tarafında diğer blok var. Batı tarafı kör cephe ve geçtiğimiz yaz yalıtım yapıldı. Ancak kuzey ve güney cephelerde yalıtım yok. Benden önceki sahibi evin alt tarafına yani bodrumun tavanına beyaz strofor koymuş. Camlar pvc.
    Peteklerim ev önceden merkezi sistem katı yakıtlı olduğu için döküm peteklerden. Sadece antrede panel radyatör var markasıne bilmiyorum üzerinde ‘’ Fer’’ yazıyo. Evin toplam petek uzunluğu 5,5 metre civarında. Yükseklikleri 60 cm. Peteklerde ısınma sorunu yok, kombiyi 45-50 derece civarında çalıştırıyorum.salonun peteğini ılık olacak şekilde kıstım. Evde küçük çocuğum olduğu için sürekli açık. Oda termostatı ve termostatik vana yok Ancak bu kadar yakıt parası ödemek zoruma gidiyo açıkçası.
    Soruma gelince;
    1. Kombim neden bu kadar çok harcıyor? Peteklerin boyunu uzatıp yoğuşmalı kombi alsam, termostatik vana+oda termostatı tüketimimi düşürür mü yada ne kadar düşürür?

2. Kombi bakımı için gelen servis elemanı kombimin (Ferroli Domicompact) çok güzel bi kombi olduğunu, eşanjörünün hammaddesinde altın kullanıldığını ve bu sebepten en hızlı ısıtmayı bu kombinin yaptığını söyledi, bu doğru mu? (ben pek inanmadım doğalgaza 280Tl ödeyince…)

3.Evime uygun kombi öneriniz nedir? Bütçeme uygun demirdöküm nitromix yoğuşmalı veya
    ariston genus premium filan düşünüyorum. Bu uygun mudur.? (nitekim evin kredi borçları da devam ediyor ) fiyatı 2000 TL’yi geçmeyecek şekilde.

Çok uzun oldu. Sabırla yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim, cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.. Saygılar…

• Yaklaşık 12 saatlik ve bir haftalık tüketim
    derli toplu olsun dedim nasıl bosch condens 2000w,6,80m panel,izm,güney güney doğu cephe
     Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqueror549

2. Kombi bakımı için gelen servis elemanı kombimin (Ferroli Domicompact) çok güzel bi kombi olduğunu, eşanjörünün hammaddesinde altın kullanıldığını ve bu sebepten en hızlı ısıtmayı bu kombinin yaptığını söyledi, bu doğru mu? (ben pek inanmadım doğalgaza 280Tl ödeyince…)

kardeş 1 ve 3 . sorularına daha bilgili arkadaşlar daha detaylı cevap verebilirler. ben 2. soruna naçizhane bir açıklama yapayım. hızlı ısıtabilir ama önemli olan hızlı ısıttıyor olabilir ama tüketimde önemli olan o ısıyı koprumaktır. hızlı ısıtmasıyla çok tüketmesi farklı şeyler. ayrıca termostat ve termostatik vana kullanmak her zaman tasarruf sağlar parasını da fazlasıyla çıkarır mutlaka temin et bence. min ayda 20-30 lira şağlar.
  • ARKADAŞLAR FERROLİ KOMBİ TAVSİYE ETMİYORUM YETKİLİ SERVİSİ ÇOK KÖTÜ BİZİM KOMBİ BOZULMUŞTU 200 TL YE YAPTIRDIK AMA 3 AY SONRA YİNE BOZULDU.YETERİNCE İLGİDE YOK SERVİSTE

• + 1
    önceden kiracı olarak kaldığım evde alarko carrier vardı. oraya servis geldiğinde eşanjör temizliği dahil herşeyi yapmışlardı. şimdiki evimde ferroli servisi sadece alev kitini ve fanı temizledi o kadar. eşanjörü temizlemeyecek misiniz diye sordum, onun temizliği ayrı, ayrıca asit geliyor ve farklı ücret alınıyor dedi.

benim sorularım acevap yok mu...
  • OKUMA (Hava Sıcaklığı Gece -4 Gündüz 5 - Oda Sıcaklığı 22)

08/01/2012 SAAT: 22:40

2527.717

OKUMA (Hava Sıcaklığı Gece -1 Gündüz 6 - Oda Sıcaklığı 22)

09/01/2012 SAAT: 22:30

2535.140
  • yatak odası 100mtlik petek
    havlupan
    oturma odası 120 lik petek
    koridor 60 lık petek

24 saat boyunca bu petekler yanıyor. günde 6 mt küp yanıyor. 45 derecede yanıyor.
    kombi ariston genius
    ev 145 mt kare sıfır daire . pimapenli alt üst dolu . ev güney ve batı cepheli. dışı yalıtımlı.

3 aydır böyle yanıyor genelde 130 -140 civarı fatura geliyor. aksaray ili
  • OKUMA (Hava Sıcaklığı Gece -4 Gündüz 6 - Oda Sıcaklığı 22)

10/01/2012 SAAT 22:30

2443.671

OKUMA (Haca Sıcaklığı Gece -3 Gündüz 6 - Oda Sıcaklığı 22)

11/01/2012 SAAT 22:20

2551.738
  • Kombi : buderus gb012
    oda termostatı : OTMP
    mode : manual
    ev : 127 m2brüt ısıtılan alan yaklaşık 100 m2, ikinci kat , kuzey - doğu - güney cephe açık , pimapen , yalıtım iyi, kapalı petek yok.
    petek : 6,9 mtül
    hedef oda sıcaklığı : 23 ile 23,5 arası değiştiriliyor
    süre : 7-24 açık (evde bebe var )
    ilk okuma tarih / sayaç : 10.12.11 / 585
    son okuma tarih / sayaç : 11.01.12 / 794
    tüketim: 209 m3
    fatura : 164.75 tl
    ortalama tüketim : 6,53 m3 (iki tarih arası 32 gün çıkıyor excelde ) 31 gün dersen : 6,7
    bu tüketime epey miktarda sıcak kullanım suyu dahil ...

edit : şehir bursa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltadx -- 12 Ocak 2012; 9:51:22 >
  •  Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

• Kombi : ferroli econcept 25c
    oda termostatı : romeo rf

ev : 160 m2 brüt ısıtılan alan yaklaşık 130m2, 9.kat , kuzey - doğu - güney cephe açık , pimapen , yalıtım yok, kapalı petek yok.
    petek : 12 m
    hedef oda sıcaklığı : 21-21,5 arası (hafta içi gündüzleri 19 civarı-akşam 18 sabah 08 arası 21 civarı-hafta sonları tüm gün 21 derece )
    ilk okuma tarih / sayaç : 23.11.2011 / 1586
    son okuma tarih / sayaç : 27.12.2011 / 2101
    tüketim: 486 m3
    fatura : 401 tl
    ortalama tüketim : 14.3 m3

sayın tuvnera,
    184 tl ye ağlamayın, ben ne yapayım peki:)
  • ayrıca son 20 günlük tüketimim kabaca günde 17 metreküp :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

Kombi : ferroli econcept 25c
    oda termostatı : romeo rf

ev : 160 m2 brüt ısıtılan alan yaklaşık 130m2, 9.kat , kuzey - doğu - güney cephe açık , pimapen , yalıtım yok, kapalı petek yok.
    petek : 12 m
    hedef oda sıcaklığı : 21-21,5 arası (hafta içi gündüzleri 19 civarı-akşam 18 sabah 08 arası 21 civarı-hafta sonları tüm gün 21 derece )
    ilk okuma tarih / sayaç : 23.11.2011 / 1586
    son okuma tarih / sayaç : 27.12.2011 / 2101
    tüketim: 486 m3
    fatura : 401 tl
    ortalama tüketim : 14.3 m3

sayın tuvnera,
    184 tl ye ağlamayın, ben ne yapayım peki:)

Kardeş sen devasa büyük bir alanı ısıtıyorsun üstelik yalıtım yok ve Ankara' dasın.
    Ben İstanbul' da, 80 metrelik alanı, yalıtım var, balkonlar kapalı ve oda termostatı ile 22 derece ısıtmaya çalışıyorum o da günün sadece 12 saati.

• quote:

Öncelikle bu forumda bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese selamlarımı gönderiyorum.

Benim birkaç sorum olacak; Kütahya merkezde oturuyorum. Buranın soğuk olur bilenler bilirler. Şimdi oturduğum daireyi yeni aldım (2.el) geçen mayıs ayında taşındım. Daha önce kirada olduğum evde Alarko carrier ataq serisi yoğuşmalı kombi vardı. Ev 90 m2 ve yerden ısıtmalıydı. Oradayken en soğuk kış günlerinde bile gece gündüz 22 dereceye ayarlı oda termostatıyla 150 TL’nin üzerinde gaz harcamamıştım. Şimdi aldığım evde ise Ferroli Domicompact serisi hermetik kombi var. Gücü 20 kw galiba. Günlük tüketim 15 metreküp civarında.280-300 TL’lik gaz harcıyorum .
    Evim 118 m2 3+1 güney-kuzey cepheli. Zemin kat (yüksek giriş) altta ısıtılmayan bodrum var. Doğu tarafında diğer blok var. Batı tarafı kör cephe ve geçtiğimiz yaz yalıtım yapıldı. Ancak kuzey ve güney cephelerde yalıtım yok. Benden önceki sahibi evin alt tarafına yani bodrumun tavanına beyaz strofor koymuş. Camlar pvc.
    Peteklerim ev önceden merkezi sistem katı yakıtlı olduğu için döküm peteklerden. Sadece antrede panel radyatör var markasıne bilmiyorum üzerinde ‘’ Fer’’ yazıyo. Evin toplam petek uzunluğu 5,5 metre civarında. Yükseklikleri 60 cm. Peteklerde ısınma sorunu yok, kombiyi 45-50 derece civarında çalıştırıyorum.salonun peteğini ılık olacak şekilde kıstım. Evde küçük çocuğum olduğu için sürekli açık. Oda termostatı ve termostatik vana yok Ancak bu kadar yakıt parası ödemek zoruma gidiyo açıkçası.
    Soruma gelince;
    1. Kombim neden bu kadar çok harcıyor? Peteklerin boyunu uzatıp yoğuşmalı kombi alsam, termostatik vana+oda termostatı tüketimimi düşürür mü yada ne kadar düşürür?

3.Evime uygun kombi öneriniz nedir? Bütçeme uygun demirdöküm nitromix yoğuşmalı veya
    ariston genus premium filan düşünüyorum. Bu uygun mudur.? (nitekim evin kredi borçları da devam ediyor ) fiyatı 2000 TL’yi geçmeyecek şekilde.

Çok uzun oldu. Sabırla yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim, cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.. Saygılar…

Merhaba,
    Geç olsa da aynı sırayla cevaplıyorum:
    1. Sizin belirttiğiniz ve büyük karakterlerle yaptığım alıntılarda aslında sarfiyatınızın fazla olmasının nedenlerini zaten vermişsiniz. Altın eşanjörlü kombi efsanesi bir yana, kombinin görevi suyu ısıtıp tesisata göndermektir. Önemli olan erken ısıtma değil, mümkün mertebe düşük sıcaklıktaki suyu eve ısı olarak yansıtacak yeterlilikte peteğiniz olup olmadığıdır. Merkezi sistemden dönüşüm yapılınca petek miktarları arttırılmadığında ve tesisat temizliği yapılmadığında (genellikle sadece kombi bağlanarak aynı sistem kullanılmaya devam ediliyor) kombiyi yüksek sıcaklıkta kullanma zorunluluğu doğuyor. Elbette bu durumun sorumlusu kombi değildir.
    2. Bahsettiğiniz kombiler fiyatlarına göre yüksek performansa sahip verimli kombiler. Ama kombiyi değiştirmeden önce döküm peteklerinize (muhtemelen 90 civarı dilim peteğiniz var) ilave yapmanız uygun olur. Belki hiç kombiyi değiştirmemeniz daha gerçekçi. en azından önemli bir arıza verene kadar kullanabilirsiniz.
    Kolay gelsın...

• Evet Arkadaşlar Cumartesi günü yeni Fatura gelmiş 33 günlük 225 m3 yakmışım günlük ortalamam 6,8m3 tekabül ediyor. ev 3+1 7.90 mt. petek mevcut ve 7/24 sürekli açık kombi evde bebe mevcut...Allah nazardan saklasın Kombi Eca Confeo ev yalıtımlı bu arada bilginize... Fatura Tutarı ise tam 200 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

IGDAS.com.tr den abone olup faturanızın mail adresinize sayaç okunduktan sonra anında gelmesini sağlayabilirsiniz, fatura aşağıda:

Geçen ay (Aralık 2011) tüketim 8.5 m3/gün olmuştu.

Istanbulda kar ve kışın en soğuk günlerini yaşıyoruz, Ocak faturamız geldi, 32 gün için 314 m3 = 9.8 m3/gün

Ev 240m2 triplex, mantolama henüz yok, toplam 16m radyatör var, kombi ECA 26.000 premix, modülasyonlu programlı Lago Fb termostat ve dış hava sensoru kullanılıyor.

Kontrol ettim geçen sene aynı dönem tüketimimiz 14m3/gün olmuş, bir katı tam olarak yakmadığımız halde. Bu sene 3 kat da radyatörler tam olarak açık.

3 kat tam kullanılmasına rağmen geçen seneye göre m3 olarak %30 gaz tüketimi düşmüş ve Gaz birim fiyatı artmasına rağmen daha az fatura ödedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ocak 2012; 12:11:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Öncelikle bu forumda bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese selamlarımı gönderiyorum.

Soruma gelince;

Merhaba,
    Geç olsa da aynı sırayla cevaplıyorum:
    1. Sizin belirttiğiniz ve büyük karakterlerle yaptığım alıntılarda aslında sarfiyatınızın fazla olmasının nedenlerini zaten vermişsiniz. Altın eşanjörlü kombi efsanesi bir yana, kombinin görevi suyu ısıtıp tesisata göndermektir. Önemli olan erken ısıtma değil, mümkün mertebe düşük sıcaklıktaki suyu eve ısı olarak yansıtacak yeterlilikte peteğiniz olup olmadığıdır. Merkezi sistemden dönüşüm yapılınca petek miktarları arttırılmadığında ve tesisat temizliği yapılmadığında (genellikle sadece kombi bağlanarak aynı sistem kullanılmaya devam ediliyor) kombiyi yüksek sıcaklıkta kullanma zorunluluğu doğuyor. Elbette bu durumun sorumlusu kombi değildir.
    2. Bahsettiğiniz kombiler fiyatlarına göre yüksek performansa sahip verimli kombiler. Ama kombiyi değiştirmeden önce döküm peteklerinize (muhtemelen 90 civarı dilim peteğiniz var) ilave yapmanız uygun olur. Belki hiç kombiyi değiştirmemeniz daha gerçekçi. en azından önemli bir arıza verene kadar kullanabilirsiniz.
    Kolay gelsın...

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
    Tavsiyeleriniz doğrultusunda peteklerimin boyunu uzatmaya karar verdim. kısa olan peteklerimi birleştirip boş kalan yerlere de bir adet 2 metrelik, bir tane de 1,50 veya 1,80 metre civarında olmak üzere 2 tane panel radyatör takıp toplam uzunluğu 9 metre civarına çıkarıcam.. Ancak bununla birlikte kafamda bazı soru işaretleri oluştu;
    Panel radyatörler ile döküm petekler birbirleriyle uyumlu çalışabilir mi? Bu yapısal farklılıklar kombiye extra yük verir mi? (yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım)
    Evimin kombiye en uzak konumdaki peteğe olan mesafe 15 metre civarında. panel radyatörleri kombiye en uzağa mı yerleştirmeliyim, yoksa en yakına mı? bir de 3+1 odalı ve 7 adet petek bulunan evde kaç adet termostatik vana kullanmalıyım. Hepsine takılması gerekir mi? Ya da vanaları hangi peteklere takayım?

Cevaplarınız için çok teşekkürler, Selamlar....

• OKUMA 1

16/01/2012 SAAT 07:30

2584.044

OKUMA 2

17/01/2012 SAAT 07:30

2594.34

bATTık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 17 Ocak 2012; 8:21:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

OKUMA 1

2584.044

OKUMA 2

2594.34

bATTık

80m2 daire için 10 m3/gün bayağı fazla olmuş,
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

OKUMA 1

2584.044

OKUMA 2

2594.34

bATTık

kardeş olacak o kadar kar soğuğu geldi artık:( yapcak bi sey yok. ben uzun zamandır 10m3 ün altını göremiyorum....
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.