Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faturaya göre günlük tüketimimiz 2,97m3.

Ev 140m2 ve yalıtımlı, altımız ve üstümüzde daire var. Kombimiz 2002 model Vaillant.
    Kombi 24 saat kalorifer konumunda değil. Üşürsek açıyoruz, ev sıcak olunca kapatıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gonca2517

Ben günde 3 - 4 metre küp yaktık diyenlere inanmıyorum hele objektif olduguna inandıgım candogana bu hiç yakışmadı.

evde üşüyerek oturmak nasıl bir duygu, ya adam gib ısınacaksın yada sizler gibi donacaksın.

evde 18 - 19 derece oturupta az geldi süper ısındım demek komiklik.

Isı göreceli bir kavram diterek entel dantel yazılarla girmeyin olaya, abi ben üstten sıkar altan yalarımla girerseniz anlarım.

tipik göçmen sendromu.

İyi de evde üşüyerek oturmuyorum ki, üşüyünce yakıyorum; sıcak olursa da kapatıyorum. Yani kombi 24 saat kış modunda kalmıyor demek istemiştim.
    Bizim evin konumu ve yalıtımı dolayısıyla ısınma sorunumuz yok.

Yalıtım olmadığı zamanlarda kombinin sürekli kısık-açık olarak 24 saat devrede olduğunda fatura 80-110 civarını aşmazdı.

Elimde termometre olmadığından oda sıcaklığını ölçmem mümkün değil, ama elime geçerse onu da yazarım.

Bir tek mutfağın peteği kapalı, çünkü ana boruların hepsi mutfak tabanından geçiyor, petek de açılırsa çok bunaltıcı oluyor.

• Yalıtım varsa, alt ve üst komşum sürekli ısıtıyorsa kombi açmana bile gerek kalmaz.
  • Söylediğinize katılıyorum. Alttaki komşumuz yeni taşındığından yakma alışkanlıklarını pek bilmiyorum. Ancak üst komşunun ufak çocukları var, bu yüzden sürekli yaktıklarını tahmin ediyorum.

Misal bugün öğlen kombiyi yakmıştık, şimdi ev tahammül edebileceğimden fazla sıcak oldu, gittim kapattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Söylediğinize katılıyorum. Alttaki komşumuz yeni taşındığından yakma alışkanlıklarını pek bilmiyorum. Ancak üst komşunun ufak çocukları var, bu yüzden sürekli yaktıklarını tahmin ediyorum.

Misal bugün öğlen kombiyi yakmıştık, şimdi ev tahammül edebileceğimden fazla sıcak oldu, gittim kapattım.

Sizi gidi yakit hirsizlari sizi
  • quote:

Şimdi TV8 de açıkladılar arkadaşlar gözümüzü açalım hükümet rusyadan büyük dogal gazı indirimi almış ama halka yansıtmıyorlar bunun için tüketici derneklerine müracaat etmek lazım.

Yani Rusya dogalgazda büyük indirim yaptı ise Türkiyeye hükümetinde bunu halka yansıtması gerekiyor ama ben sanmıyorum akçılardan.

Dur patlama birader, daha bugün anlaşma yapıldı.
    Uygulamaya geçmiş bile değil.

Bu arada, alınan gaz USD olarak fiyatlanıyor; ve dün itibariyle kur 1.92'yi geçti.
    Çok ta ümitlenmeyin indirim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 30 Aralık 2011; 1:30:32 >
  • quote:

Yani USD bilinçlimi yukarı çekiliyor demek istiyorsunuz.

Hep kazık halka ama bazıları hak ediyor.

Ne bilinçlisi kardeşim, dünyanın durumunu görmüyor musun?

Millet psikopat olmuş, herkes herşeyin altında abuksabuk birşeyler arıyor.
    Ya herkes Türk'lere düşman, ya hükümet veya zenginler fakirlere düşman...
  • quote:

Yukardaki candoğan arkadaşımıza yaptığınız adam gibi ısınmaktan kastınız eğerki kısa kollu dolaşırcasına evde yakmak ise ,bence indirim bekleyen son kişi siz olmalısınız.
    Doğalgaz fiyatı artsın diye USD kuru bilinçlice yukarı çekilmesi yorumunuzda çok saçma geldi bana bence eleştiri yapmak için yapmayalım.

Ben ve eşim çalıştığı için hafta içi akşam Saat 17:00-24:00 arası Cuma akşamından pazartesi sabahınakadar eğer hava çok soğuksa ful yakıyoruz ve şuanakadar hiç üşümedik diyebilirim. Üst ve alt komşumuz sürekli evde olduklarından yakıyorlar biliyorum, ve bu bizim evimizin hemen ısınmasını sağlıyor. Ev 140m² ve izolasyonu iyi. Salonu kapatıyorum.
    Ful yaktığımda 45 C iken ölçümlerim herzaman ful yansa 12m³ yapıyor günlük.
    kombim yoğuşmasız Demirdöküm Calisto.
    Tasarruf için termostatik vana düşündüm ancak kısmetse bu yaz taşınmayı düşündüğümden yeni evde burdan yorum alacağım , tesmostatik vana ve zaman ayarlı termostat mutlaka takacağım yeni eve inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Söylediğinize katılıyorum. Alttaki komşumuz yeni taşındığından yakma alışkanlıklarını pek bilmiyorum. Ancak üst komşunun ufak çocukları var, bu yüzden sürekli yaktıklarını tahmin ediyorum.

candoğan üstteki komşndan fazla varsa buraya gönder. benim üstteki gitti 1,5 aydır boş alttakide klima yakıyor. bizim tüketim aldı başını gidiyor...
  • quote:

ekonomiden hiç anlamadığınız hemen belli oluyor. sanki dolar yükselince hükümetin cebine fazla girecek. bir kere bizim gibi dış ticaret açığı veren ve bu açığı sürekli büyüyen bir ülke icin yüksek kurlar kadar tehlikeli başka bi şey olamaz...
  • Orijinalden alıntı: tuğberk23

Orijinalden alıntı: memint

Orijinalden alıntı: tuğberk23

evet hocam verdiğiniz linkteki termostattan aldım ferroli bayiinden aldım 2 tane var malatyada ikiside aynı fiyatı söyledi zaten ferrolinin kendi sitesindede aynı fiyat internette pahalı.
    gayet memnunum.. yalnız birkere 22 dereceye aldım 1 saat çalıştı 60 dereceye çıktı kombi derecesi fakat 22 dereceye getiremedi odayı ev 21.5 dereceyi geçmiyor.... 21 den 21.5 e 15 dakikada geliyor fakat 21.5 ten 22 ye 1 saat çalıştı ama gene gelmedi neden acaba?

Sıcaklık 21,5 derece olunca oda termostatını kapayın, kombi 55-60 derecede yansın. Ev termometresi ile sıcaklığın 0,5 derece artması için geçen süreyi ölçün. Süre 1 saati filan buluyorsa veya 1 saate rağmen sıcaklıkta hiç değişme olmuyorsa, bu ölçümü gerçekleştirdiğiniz dış sıcaklık değerlerinde evinizi 22 dereceye getirebilmek için mevcut petekler sınırda kalıyor diyebiliriz. (Tüm petekleriniz açık ve yeterince ısınıyordur umarım.)
    Ama oda termostatını kapatınca kombi 15-20 dakikada veya buna yakın makul bir sürede 22 derece yapıyorsa, sorunun oda termostatıyla ilgili olduğu sonucu çıkar.
    Kolay gelsin...

• OKUMA 1

26/12/2011 SAAT 07:30 (Haca Sıcaklığı Gündüz 4, Gece -1)

2424.742 (Sabah 07:30' dan itibaren oda sıcaklığı 20 dereceye ayarlanıp kombi ısıtma modunda çalıştırıldı)

OKUMA 2

27/12/2011 SAAT 07:30 (Hava Sıcaklığı Gündüz 5 Gece -1)

2433.313

OKUMA 3

28/12/2011 SAAT 07:30 (Hava Sıcaklığı Gündüz 5 Gece -1)

2440.582

Yalıtım var, oda termostatı var. 80 metre kare ne ısıtma alanı. Gidiş suyu sıcaklığı 55 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 1 Ocak 2012; 17:43:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

OKUMA 1

26/12/2011 SAAT 07:30 (Haca Sıcaklığı Gündüz 4, Gece -1)

2424.742 (Sabah 07:30' dan itibaren oda sıcaklığı 20 dereceye ayarlanıp kombi ısıtma modunda çalıştırıldı)

OKUMA 2

2433.313

OKUMA 3

2440.582

Yalıtım var, oda termostatı var. 80 metre kare ne ısıtma alanı. Gidiş suyu sıcaklığı 55 derece

Saatlere pm,am yazmalısın. Yada tarihte bir hata var
  • Orijinalden alıntı: memint

evet hocam verdiğiniz linkteki termostattan aldım ferroli bayiinden aldım 2 tane var malatyada ikiside aynı fiyatı söyledi zaten ferrolinin kendi sitesindede aynı fiyat internette pahalı.
    gayet memnunum.. yalnız birkere 22 dereceye aldım 1 saat çalıştı 60 dereceye çıktı kombi derecesi fakat 22 dereceye getiremedi odayı ev 21.5 dereceyi geçmiyor.... 21 den 21.5 e 15 dakikada geliyor fakat 21.5 ten 22 ye 1 saat çalıştı ama gene gelmedi neden acaba?

Sıcaklık 21,5 derece olunca oda termostatını kapayın, kombi 55-60 derecede yansın. Ev termometresi ile sıcaklığın 0,5 derece artması için geçen süreyi ölçün. Süre 1 saati filan buluyorsa veya 1 saate rağmen sıcaklıkta hiç değişme olmuyorsa, bu ölçümü gerçekleştirdiğiniz dış sıcaklık değerlerinde evinizi 22 dereceye getirebilmek için mevcut petekler sınırda kalıyor diyebiliriz. (Tüm petekleriniz açık ve yeterince ısınıyordur umarım.)
    Ama oda termostatını kapatınca kombi 15-20 dakikada veya buna yakın makul bir sürede 22 derece yapıyorsa, sorunun oda termostatıyla ilgili olduğu sonucu çıkar.
    Kolay gelsin...

hocam oda termostadını nasıl kapatacam üzerinde düğme yokki

• Orijinalden alıntı: tuğberk23

Kolay gelsin...

hocam oda termostadını nasıl kapatacam üzerinde düğme yokki

O zaman şöyle bir karşılaştırma yapabilirsiniz:
    Eğer gündüz (özellikle güneşli-ılık bir günde) makul bir sürede 21,5 dereceden 22'ye geliyorsa sorun oda termostatından kaynaklanmıyordur. Daha önce söylediğim gibi dış sıcaklık belli bir seviyenin altına düştüğünde mevcut petekler 22 dereceye getirmekte zorlanıyordur.
    Ama dış sıcaklık yüksek olsa bile iç sıcaklık 22 dereceyi bulmuyorsa oda termostatını servise göstermekte yarar var...

• selamun aleyküm herkese..
    Arkadaşlar bir iki ay önce vissman vitopend 100 kombi aldım. tam bi gaz manyağı enteresan kolik bi kombi bu kadar yakıt tüketen bi kombi daha yapılmamıştır herhalde tam olarak 15 saat falan açık olduğunda yaklaşık günde 20 m3 üzerinde yakıt yakıyordu kombiyi aldığım yere iade ettim.. uzun araştırmalarım sonucu yukarda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarında tavsiyesi ve önerisi üzerine aristonun genus premium 24kw kombisini aldım. ortalama bir kaç haftadır kullanıyorum günlük ortalama 15 saat açık duruyor yaklaşık 6-7 m3 gaz tüketiyor. ikamet ettiğim yer eruzurum -35 lere varan soğuklar oluyor. apartmanda 1.katta oturuyorum 3+1 toplam 7 petek ortalama 8metre 10*60 lık petek var. dış cephem izalasyonlu değil, alt katım boş bodrum,sağık solum ve üstüm dolu. ortalama 40 derecede yakıyorum aralıksız 15 saat dediğim gibi 6-7 m3 gidiyor. henüz oda termostatı alamadım maddiyattan dolayı modülasyonlu bi termostat alsam bu tüketim dahada düşecek. sadece şunu söylemek istiyorum bir tüketici olarak vissmanla saatte ortalama 45 derecede 1,5 metre küp gaz yakarken bu kombide aynı ev aynı şartlar 45 derecede 0,600 metre küp yakıyor.bizzat gözlemlediğim sonuçlardır. hiç bir marka benim için önemli değil sadece tüketici olarak yardımcı olmaya çalışıyorum. bizim için önemli olan markadan ziyade ısınıp aynı zamanda tasarruf etmek. kombi çok önemli ben bu kadar fark edeceğini tahmin etmiyordum. bu kombi erzurumda fazla yoğuşma yapmaz diyorduk ama 2 günü doldurmadan 20lt damacanayı doldurdu :) mecburen hat çektirdim. kombi almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum.. saygılarla kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: biloxeren

selamun aleyküm herkese..
    Arkadaşlar bir iki ay önce vissman vitopend 100 kombi aldım. tam bi gaz manyağı enteresan kolik bi kombi bu kadar yakıt tüketen bi kombi daha yapılmamıştır herhalde tam olarak 15 saat falan açık olduğunda yaklaşık günde 20 m3 üzerinde yakıt yakıyordu kombiyi aldığım yere iade ettim.. uzun araştırmalarım sonucu yukarda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarında tavsiyesi ve önerisi üzerine aristonun genus premium 24kw kombisini aldım. ortalama bir kaç haftadır kullanıyorum günlük ortalama 15 saat açık duruyor yaklaşık 6-7 m3 gaz tüketiyor. ikamet ettiğim yer eruzurum -35 lere varan soğuklar oluyor. apartmanda 1.katta oturuyorum 3+1 toplam 7 petek ortalama 8metre 10*60 lık petek var. dış cephem izalasyonlu değil, alt katım boş bodrum,sağık solum ve üstüm dolu. ortalama 40 derecede yakıyorum aralıksız 15 saat dediğim gibi 6-7 m3 gidiyor. henüz oda termostatı alamadım maddiyattan dolayı modülasyonlu bi termostat alsam bu tüketim dahada düşecek. sadece şunu söylemek istiyorum bir tüketici olarak vissmanla saatte ortalama 45 derecede 1,5 metre küp gaz yakarken bu kombide aynı ev aynı şartlar 45 derecede 0,600 metre küp yakıyor.bizzat gözlemlediğim sonuçlardır. hiç bir marka benim için önemli değil sadece tüketici olarak yardımcı olmaya çalışıyorum. bizim için önemli olan markadan ziyade ısınıp aynı zamanda tasarruf etmek. kombi çok önemli ben bu kadar fark edeceğini tahmin etmiyordum. bu kombi erzurumda fazla yoğuşma yapmaz diyorduk ama 2 günü doldurmadan 20lt damacanayı doldurdu :) mecburen hat çektirdim. kombi almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum.. saygılarla kolay gelsin...

paylaşın için saol kardeş. üstatlar bu konuda farklı söylüyor ama sadece kombi çok fark oluşturmaz deniyor. senin olaysa tam tersini söylüyor. gerçi şu saatten sonra ben kombi değiştiremem ama senin adına sevindim. ilk kombin de bi sıkıntı olabilr mi, bazı sorunlu modeller oluyor her markada. ben manisada günde 10-12 yakıyorum senin 6-7 bulunduğun yere göre mükemmel.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

paylaşın için saol kardeş. üstatlar bu konuda farklı söylüyor ama sadece kombi çok fark oluşturmaz deniyor. senin olaysa tam tersini söylüyor. gerçi şu saatten sonra ben kombi değiştiremem ama senin adına sevindim. ilk kombin de bi sıkıntı olabilr mi, bazı sorunlu modeller oluyor her markada. ben manisada günde 10-12 yakıyorum senin 6-7 bulunduğun yere göre mükemmel.

walla hocam yan blokta 2. katta oturan komşum aynı kombiyi almış geçen ay 438.00 tl fatura geldi oda çok soğuk değildi bakalım bu ay ne gelecek Allah yardımcıları olsun. normalde kombimi ayarlamışım sabah 9 gece 12 arası yanıyor 40 derecede günlük tüketim bazen 6m3 altınada düşüyor ama ben ortalama 6-7 arası diyorum.. umarım kombi alacak arkadaşlar için aydınlatıcı olur. güzel temennileriniz için tşkr ederim...

• quote:

Erzurum da ve yalıtımsız bir daire için tüketim değeri gayet iyi.

• Arkadaşlar Ankara ahlatlıbel 90 m kare üzerine kurulu 3 katlı (2 kat + çatı katı) 240 metre kare olan bir triplex müstakil evim var.
    Ferroli Econcept Tech 35c ve Demirdöküm plas petek 21 metre

1.20 kasım : 330 tl
    2.20 aralık fatura : 390 tl
    3.20 ocak fatura beklenen :520 tl

4.günlük tüketim :24 felan
    5.saatte 1 metre küp yakıyor diyebiliriz.
    6.kombi 40 c de yanıyor.
    7.bazı sıcak havalarda gece yatarken sabah yediye kadar 30-35 c düşürüdüğüm oluyor.
    8.çok soguklarda 45-50 c alıyorum.
    9.kuzey güney odaları arasında çok sıcaklık farkı var.
    10.oda termostatı almak istiyorum. Ama uzaktan kumandalı ferroli marka ikinci katta bulunan odaya koysam mesafe yeterli mi?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.