Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BMW 528
    evin yalıtımı iyi 45 derecede yaksam bile 20 derecenin altına inmiyor evin sıcaklığı ve 9-10 metreküp arası tüketim oluyor. Dün akşam sizinde tavsiyenizle 50 dereceye çıkarttım akşam iş dönüşü tüketimi kontrol edip buraya yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW 528

bendeki hermatik kombi yaklasık saat başına 0,9-1m3 yakıyor ama ev 85m2 ve yalıtım oldugundan iç ısı aşırı kısa sürede kaybolmuyor birde hole eklettigim 1,8mt petek faydalı oldu.mütahit yapmış 5 mt petek yetermi o? hole taktırdım şimdilik ama yazın salon peteklerinide büyütecegim..camlardan soguk feci geliyor tabi 2 balkon ve balkon kapılarındanda rüzgar feci giriyor .yaza inş daha iyi yalıtım ve pvc yaptıracagım seneye artık hem ısınır hemde az yakarım

Holde petek olmaması bende de baya bi sıkıntı oldu, sorunu biraz geç fark ettim ama en kısa sürede taktırcam. balkon cephenin büyük kısmını kaplıyorsa pimapen ile kapamanı tavsiye ederim. pencelerde çok fark ediyor. özellikle cam olarak ısıcam konfor tavsiye ederim....

• bende kar bitsin yagmur başlasın 50c alacagım zira yetiyor 50c bana iç ısıda ev 20c altına düşmüyor ..Yalnız bunun istisnası rüzgarlı havalar. ev üst kat olunca rüzgarda feci rüzgar geçiyor pvc ve balkon kapılarından birde güvenlik kapım var evde orayıda eklemem lazım..Bende igdaş faturamın %50 artmasından memnun deiglim ama 50c ile son iki haftadır kombi daha fazla süre yanıyor iç ısıda 22c-23c yakalamak için 55c aldıgımda daha kısa sürede bu sıcaklıga erişip termostat kapıyor kombiyi..

Bu kombinin dogalgaz tüketiminde her şey etken ..Aynı kombi aynı m2 lerde bile fiziki durumlardan dolayı fazla yakabilir. Kafayı yormamak lazım ortalama kazan suyunu bulup yakarak ortalama tüketim biliniyorsa ve suanki istisnası soguklar olmagı zamanlar için çokda düşünmemek lazım.

,Yeni aldıgım siemens termostatı bir türlü taktıramadım arayada kar girdi Siemens termostatın 0,5c hasasiyeti ile daha stabil bir ev ısısı yakalayacagıma inanıyorum ama faturada %10-%20 arası artış olur on/off termostatımın kullanımına göre. diye düşünüyorum

artık pvc işi için yazı bekliyorum ...çift balkon ve ev için pvc yaptıracagız ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 1 Şubat 2012; 10:18:16 >

• Kombi sistemine geçeli henüz 7-8 ay oldu. Daha önce merkezi ısıtma daydım 3 evimde de. Bir süredir burayla birlikte gittiğim evleri de inceliyorum. Bir şeye emin oldum ki. Dış cepheniz istediği kadar iyi olsun ya da olmasın eğer alt ve üstünüz boşsa ya da yakmıyorsa anormal bir ısı kaybı oluyor. Gittiğim bazı evler bitişik nizam dar sokaklardaki binalarda bulunan evler. Adamların dış cephesine değil rüzgar neredeyse hava bile gelmiyor. Evet dış cepheden kayıpları var ama eğer alt ve üst katları doluysa ve de yanıyorsa o şartlara göre gayette iyi tüketime sahip oluyorlar. Eve tadilat yaptırırken bir şeyi yaptıramadığım için çok pişman oldum. Tavana yalıtım yaptırmayı. Şu an alt ve üst katım dolu ve yanıyor. Bir gün birisi çıkarsa evinden özellikle de üst katımdaki eminim bu kadar ekonomik ısınamıyacağım.... (Gerçi odalara dow 2 santim strafor döşedim...Ama ısınan hava yükseldiği için üst katım boşalırsa işler değişecek mutlaka) Evine full tadilat yaptıracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurmalı bence.

• Pardon petek hesabı nasol oluyor. Uzunluk olarak toplamda 5 metre radyatör panel var. Yükseklik 90 cm. benmi yanlış anlatıyorum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mors

Kombi sistemine geçeli henüz 7-8 ay oldu. Daha önce merkezi ısıtma daydım 3 evimde de. Bir süredir burayla birlikte gittiğim evleri de inceliyorum. Bir şeye emin oldum ki. Dış cepheniz istediği kadar iyi olsun ya da olmasın eğer alt ve üstünüz boşsa ya da yakmıyorsa anormal bir ısı kaybı oluyor. Gittiğim bazı evler bitişik nizam dar sokaklardaki binalarda bulunan evler. Adamların dış cephesine değil rüzgar neredeyse hava bile gelmiyor. Evet dış cepheden kayıpları var ama eğer alt ve üst katları doluysa ve de yanıyorsa o şartlara göre gayette iyi tüketime sahip oluyorlar. Eve tadilat yaptırırken bir şeyi yaptıramadığım için çok pişman oldum. Tavana yalıtım yaptırmayı. Şu an alt ve üst katım dolu ve yanıyor. Bir gün birisi çıkarsa evinden özellikle de üst katımdaki eminim bu kadar ekonomik ısınamıyacağım.... (Gerçi odalara dow 2 santim strafor döşedim...Ama ısınan hava yükseldiği için üst katım boşalırsa işler değişecek mutlaka) Evine full tadilat yaptıracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurmalı bence.

Bahsettiğin olayın en iyi örneği benim.
    Ev alacak başka yer bulamadım bu cenabet mahallenin cenabet dairesine girdim. Alt kat boş dükkan(Her ne kadar kargo deposu da olsa boş kabul etmeli) Üst kat dolu ama uyanıklar tüm evi değil 2 küçük odayı ısıtıyorlar sadece.
    Apartmanda ki en kabarık gaz faturasını ödediğim yetmiyormuş gibi bu soğuk havalarda ayağımı parkeye koyamıyorum bile.

• 50 derecede 24 saatlik tüketim 13 metreküp oldu. Bu yakıt masrafı batıracak bizi.
  • 01/02/2012 SAAT 07:30

2720.928

02/02/2012 SAAT 07:30

2734.624

Bu gece kombiyi kısmadık ve ev sürekli 21 derecedeydi. O yüzden fazladan 3 metreküp yaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

01/02/2012 SAAT 07:30

2720.928

02/02/2012 SAAT 07:30

2734.624

Bu gece kombiyi kısmadık ve ev sürekli 21 derecedeydi. O yüzden fazladan 3 metreküp yaktı.

galiba şu an herkes 13-14 yakıyor gibi bende dün 13 e yakın yaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anı güneş

Pardon petek hesabı nasol oluyor. Uzunluk olarak toplamda 5 metre radyatör panel var. Yükseklik 90 cm. benmi yanlış anlatıyorum acaba?

sıcak suyun evi ısıtabilmesi icin belli metre peteği dolaşması ve geri dönmesi gerekiyor. senin evin 150 m2 ye 5 metre petek cok cok cok az.70-80 m2 evlere bile daha fazla petek koyuluyor.en az 10m petek olması lazım sende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anı güneş

Merhabalar,

Şu soğuk günlerde herkese kolay gelsin.
    Ben forumu takip edenlere danışmak istiyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yeni proje ev aldık.İlk kışımızı geçiriyoruz. Ev 150 m2 net, proje uygulama olarak Arçelik 20.000 lik kombi takılı. 5m radyötör var. Dış cephe ısı yalıtımlı. Alt ve üst kat boş. Doğu-güney-batı cepheli.
    Ekim-400, Kasım- 430, Aralık 580 tl İGDAŞ fatura tutarı geldi. Ki bu aylarda ısı ortalaması 10 derece civarıydı. Genelde kombi göstergesi 48-50 civarı. Günde 20 m3 yakıyor. 1 petek sürekli kapalı. gecede ayrıca 2 peteği kapatıp 2,5- 3 metre açık kalıyor. Buna rağmen oldukça fazla fatura tutarı geliyor.

Ben kombiden şüpheliyim. Arçelik servis gelip kombi içinden bir parçayı değiştirdi. Bunun yanında İGDAŞ a sayaç kontrolü yaptırdım, problem yok dediler.

Kombinin çok yaktığından şüphem kalmadı. Kiminle konuştuysam bu kadar yakmasını normal bulmadılar.Kombiyi değiştirme kararı aldım.

2 haftadır kombi araştırıyorum. Viesman ve buderus arasında kaldım.

Ekonomik ve tasarruflu olan bir cihaz almayı düşünüyorum. Ayırdığım bütçe 2500 tl.
    Viesmann da bir bayi ile görüştüm Vitodens 100-W 26 kw (22.360 kcal/h) yogusmalı önerdi. %50 tararruf sağlar diyorlar minimum %40 !
    Buderusta tavsiyeler arasında söylendi.

Bu konuda yorumu olan varsa sevinirim.

Saygılar.

benim evim 130 metrekare net ve 12 metre radyatör var,(sadece 3 metreliği küçük kalanı 90 cm yükseklik) ve ben ancak ısınıyorum, yalıtım yok, alt üst boş ama dizin dış yalıtımınız var, buna rağmen sorununuz kombiden çok radyatörle ilgili, 5 metre çok çok yetersiz,
    kombinizi değiştirseniz de fayda göremezsiniz bence, önceliğinizi radyatörlere verin.

• Merhaba evimizde eca confeo premix kombi ve LAGO FB oda termostatı var. Dış sensör satın aldım, bağlatmadan önce eca servisine kabloyu termostatın yanına mı yoksa kombinin yanına mı çektireyim diye sordum. Servisteki eleman biz şimdiye kadar hiç dış sensör bağlamadık dedi yani bu konuda çok bilgisiz olduklarını peşinen itiraf etmiş oldu. Daha sonra da kombiye de bağlanır termostata da bağlanır dedi. En sonunda da kabloyu termostatın yanına çektir dedi. Çelişkil ifadeler kullanınca servise hiç güvenim kalmadı. ECA genel merkezine mail yazıp sordum ama henüz bir cevap gelmedi. Bağlantı konusunda tam emin olmayınca bir haftadır bekliyorum servisi de çağırmadım. Sizin dış hava sensörü kombiye mi bağlı yoksa termostata mı? Eğer termostata bağlanıyorsa hiç servis çağırmadan kendim bağlayacağım. Bilgi verebilirsen çok memnun olacağım. Saygılar

Dış sensörün oda termostatıyla alakası yok, direkt olarak kombiye bağlanıyor.
    Benim Kombi dışarıda olduğu için kombinin yan tarafına monte edildi, ikili kabloyla bağlantısı yapıldı. Kombi içeride ise dışarıda uygun bir yere monte edilip, kabloyla kombiye bağlantısı yapılıyor.
    Eğer sormanız gerekirse samsunda bağlantıyı yapan servisin numarası 0.533.4971780 Emre bey. Kolay gelsin selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogant1959 -- 2 Şubat 2012; 21:15:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mors

Kombi sistemine geçeli henüz 7-8 ay oldu. Daha önce merkezi ısıtma daydım 3 evimde de. Bir süredir burayla birlikte gittiğim evleri de inceliyorum. Bir şeye emin oldum ki. Dış cepheniz istediği kadar iyi olsun ya da olmasın eğer alt ve üstünüz boşsa ya da yakmıyorsa anormal bir ısı kaybı oluyor. Gittiğim bazı evler bitişik nizam dar sokaklardaki binalarda bulunan evler. Adamların dış cephesine değil rüzgar neredeyse hava bile gelmiyor. Evet dış cepheden kayıpları var ama eğer alt ve üst katları doluysa ve de yanıyorsa o şartlara göre gayette iyi tüketime sahip oluyorlar. Eve tadilat yaptırırken bir şeyi yaptıramadığım için çok pişman oldum. Tavana yalıtım yaptırmayı. Şu an alt ve üst katım dolu ve yanıyor. Bir gün birisi çıkarsa evinden özellikle de üst katımdaki eminim bu kadar ekonomik ısınamıyacağım.... (Gerçi odalara dow 2 santim strafor döşedim...Ama ısınan hava yükseldiği için üst katım boşalırsa işler değişecek mutlaka) Evine full tadilat yaptıracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurmalı bence.

Aynen katılıyorum.

• ev 95 m2 net, 5 adet 1 m lik petek ve 1 havlupan mevcut.
    akşamları 19-24 arası 50 derece, diğer zamanlarda 45 derece ayarlı, 24 saat surekli çalışıyor...
    alt üst katlar dolu, dış cephe yalıtımlı, doğu-guney cephe, oda sıcaklığını ölçmedim ama t-sh
    kombi protherm-leopard.
    1. endeks: 16.01.2012 - 11:45 - 3733
    2. endeks: 02.02.2012 - 23:45 - 3877

bu durumda ortalama gunluk tuketim 8,3 m3.. sizce nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogant1959

Merhaba evimizde eca confeo premix kombi ve LAGO FB oda termostatı var. Dış sensör satın aldım, bağlatmadan önce eca servisine kabloyu termostatın yanına mı yoksa kombinin yanına mı çektireyim diye sordum. Servisteki eleman biz şimdiye kadar hiç dış sensör bağlamadık dedi yani bu konuda çok bilgisiz olduklarını peşinen itiraf etmiş oldu. Daha sonra da kombiye de bağlanır termostata da bağlanır dedi. En sonunda da kabloyu termostatın yanına çektir dedi. Çelişkil ifadeler kullanınca servise hiç güvenim kalmadı. ECA genel merkezine mail yazıp sordum ama henüz bir cevap gelmedi. Bağlantı konusunda tam emin olmayınca bir haftadır bekliyorum servisi de çağırmadım. Sizin dış hava sensörü kombiye mi bağlı yoksa termostata mı? Eğer termostata bağlanıyorsa hiç servis çağırmadan kendim bağlayacağım. Bilgi verebilirsen çok memnun olacağım. Saygılar

Benim Kombi dışarıda olduğu için kombinin yan tarafına monte edildi, ikili kabloyla bağlantısı yapıldı. Kombi içeride ise dışarıda uygun bir yere monte edilip, kabloyla kombiye bağlantısı yapılıyor.
    Eğer sormanız gerekirse samsunda bağlantıyı yapan servisin numarası 0.533.4971780 Emre bey. Kolay gelsin selamlar.

ECA dan bugün telefonla aradılar. Birkaç sorunuz olmuş cevaplamak istiyoruz, uygun musunuz dediler. ECA ya yazdığım mailde dış sensör almayı düşündüğümü o nedenle avantajları ya da dezavantajları hakkında bilgi almak istediğimi, dolaylı olarak da sensörün nereye bağlanacağını sormuştum. Verdikleri bilgileri önemli gördüğüm için burada paylaşmak istiyorum. Önce dış sensör hakkında bilgi verdiler. Termostat olmadan sadece dış sensörün kullanılmayacağını, mutlaka oda termostatı ile birlikte kullanılması gerektiğini söylediler. Dış sensör bağlandıktan sonra kombinin yönetiminin tamamen termostat ve dış sensöre geçtiğini, kullanıcının kombiye müdahale şansının kalmadığını belirttiler. Bu durumun kullanıcı açısından bir dezavantaj sayılabileceğini söylediler. Dış sensörün normal evlerde kullanılmasının fark edilir bir tasarruf sağlayamayabileceğini ifade ederek genelde büyük binalar için daha uygun olduğunu da ilave ettiler. En son olarak da sensörün termostata bağlanmayacağını, kombinin içine ayrılmış özel yere bağlanması gerektiğini söylediler. Unutmadan hemen belirteyim dış sensörün mümkünse binanın kuzey cephesine monte edilmesi gerektiğini de belirttiler.

Şimdi ECA genel merkezinin müşteriye yaklaşımına bakın, erinmeyip 50-60 TL lik bir ürün için müşteriyi telefonla arayıp bilgilendirebiliyor ve alkışı hak ediyor. Öbür taraftan dış sensörün nasıl ve nereye bağlanacağını bilmeyen "siz yine de termostatın yanına bir kablo çektirin" diyen yetkili servise bakın. Bu da bence ECA nın eksik yanı, servislerine yeterli eğitimi vermiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: enkayi

quote:

Orijinalden alıntı: dogant1959

Merhaba evimizde eca confeo premix kombi ve LAGO FB oda termostatı var. Dış sensör satın aldım, bağlatmadan önce eca servisine kabloyu termostatın yanına mı yoksa kombinin yanına mı çektireyim diye sordum. Servisteki eleman biz şimdiye kadar hiç dış sensör bağlamadık dedi yani bu konuda çok bilgisiz olduklarını peşinen itiraf etmiş oldu. Daha sonra da kombiye de bağlanır termostata da bağlanır dedi. En sonunda da kabloyu termostatın yanına çektir dedi. Çelişkil ifadeler kullanınca servise hiç güvenim kalmadı. ECA genel merkezine mail yazıp sordum ama henüz bir cevap gelmedi. Bağlantı konusunda tam emin olmayınca bir haftadır bekliyorum servisi de çağırmadım. Sizin dış hava sensörü kombiye mi bağlı yoksa termostata mı? Eğer termostata bağlanıyorsa hiç servis çağırmadan kendim bağlayacağım. Bilgi verebilirsen çok memnun olacağım. Saygılar

ECA dan bugün telefonla aradılar. Birkaç sorunuz olmuş cevaplamak istiyoruz, uygun musunuz dediler. ECA ya yazdığım mailde dış sensör almayı düşündüğümü o nedenle avantajları ya da dezavantajları hakkında bilgi almak istediğimi, dolaylı olarak da sensörün nereye bağlanacağını sormuştum. Verdikleri bilgileri önemli gördüğüm için burada paylaşmak istiyorum. Önce dış sensör hakkında bilgi verdiler. Termostat olmadan sadece dış sensörün kullanılmayacağını, mutlaka oda termostatı ile birlikte kullanılması gerektiğini söylediler. Dış sensör bağlandıktan sonra kombinin yönetiminin tamamen termostat ve dış sensöre geçtiğini, kullanıcının kombiye müdahale şansının kalmadığını belirttiler. Bu durumun kullanıcı açısından bir dezavantaj sayılabileceğini söylediler. Dış sensörün normal evlerde kullanılmasının fark edilir bir tasarruf sağlayamayabileceğini ifade ederek genelde büyük binalar için daha uygun olduğunu da ilave ettiler. En son olarak da sensörün termostata bağlanmayacağını, kombinin içine ayrılmış özel yere bağlanması gerektiğini söylediler. Unutmadan hemen belirteyim dış sensörün mümkünse binanın kuzey cephesine monte edilmesi gerektiğini de belirttiler.

Şimdi ECA genel merkezinin müşteriye yaklaşımına bakın, erinmeyip 50-60 TL lik bir ürün için müşteriyi telefonla arayıp bilgilendirebiliyor ve alkışı hak ediyor. Öbür taraftan dış sensörün nasıl ve nereye bağlanacağını bilmeyen "siz yine de termostatın yanına bir kablo çektirin" diyen yetkili servise bakın. Bu da bence ECA nın eksik yanı, servislerine yeterli eğitimi vermiyorlar.

Aynı şeyleri 4 aylık kullanıcı olarak birebir ifade etmiştik, ama göze çarpmadı

Kullanıcı açısından dezavantaj olmasına katılmıyorum, siz sadece iç sıcaklığı ayarlıyorsunuz kombi gerekenin en iyisini yapıyor.

Ama şu gerçek var bu sistemin kullanımı karmaşıktır, standart kullanıcı ayarları bozarsa bu kombi servis ve fabrikanın başına bela olur onun için yaygın kullanımı istemiyorlar,

Fabrika 40 TL sensor satıp defalarca programlamaya gitmek istemez normaldir, hele bu eğitimsiz servislerle programlama yapacak mümkün değil başa çıkması çok zor.

Onun yerine kullanıcı bunu kullanmasın biraz daha fazla gaz yaksın ama şirketin başı ağrımasın haklı olabilirler.

Aşağıdaki broşüre bakın normal ev kullanımı anlatılmış:

http://www.viessmann.co.uk/etc/medialib/internet_uk/images/products.Par.84387.File.File.tmp/6pp%20Viessmann%20weather%20comp%20web.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 3 Şubat 2012; 9:09:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: whooppss

ev 95 m2 net, 5 adet 1 m lik petek ve 1 havlupan mevcut.
    akşamları 19-24 arası 50 derece, diğer zamanlarda 45 derece ayarlı, 24 saat surekli çalışıyor...
    alt üst katlar dolu, dış cephe yalıtımlı, doğu-guney cephe, oda sıcaklığını ölçmedim ama t-sh
    kombi protherm-leopard.
    1. endeks: 16.01.2012 - 11:45 - 3733
    2. endeks: 02.02.2012 - 23:45 - 3877

bu durumda ortalama gunluk tuketim 8,3 m3.. sizce nasıl ?

bu havalarda normal, 5,5-6 ya düşer o
  • 100m2 daire için bir yıllık ısınma tüketimi 900m3 diğer(ocak ve banyo)için 100m3 idealmiş .Toplamda 1000m3.Bu çok düşük geğil mi?
  • kombi 60 derecede çalışıyor 3. günü saatte 0,2 m3 yakıyor evde yalıtım var oda sıcaklığı 23 derece
  • Heeeyttt açılın forumun yakıt kralı geldi.
    Dün faturam geldi,
    04.01.2012 Sayaç 3178
    03.02.2012 Sayaç 3590 Fark 431m3. (431/31 GÜN=13,90M3 GÜNLÜK ortalama yakıt tüketimi, sıcaklık 0-1 dereceye düşünçe tüketim 20m3 bulmuştu. Bir aylık Tutar 311TL.

31 Ocak 2012 Gece 24:00 Sayaç 3544 Dış Sıcaklık 2 Derece
    1 Şubat 2012 Sabah 08:00 sayaç 3548,5 Dış Sıcaklık 1 derece;
    Akşam 18:00 “ 3557 Dış Sıcaklık 1 Derece;
    Gece 24:00 “ 3561,5 Dış Sıcaklık 0 Derece 1 Günlük tüketim=17,5m3
    2 Şubat Sabah 08:00 “ 3566,5 Dış Sıcaklık 0 “ ;
    Akşam 18:00 “ 3575 Dış Sıcaklık 3 “ ;
    Gece 24:00 “ 3580,5 Dış Sıcaklık 4 “ 1 Günlük tüketim=19m3(Gece babam kaldığından salonun peteklerini kısmadım.)
    3 Şubat 2012 Sabah 08:00 Sayac 3585,5 Dış Sıcaklık 3 ;
    Akşam 18:00 3594 Dış Sıcaklık 6 ;
    Gece 24:00 3598,5 Dış Sıcaklık 5 1 Günlük tüketim=18m3
    4 Şubat 2012 Sabah 08:00 3601,3 Dış Sıcaklık 5 1 Günlük tüketim=15,8m3(Gece salonun 2 peteğini (1,8Mt-0,70Mt.kapattım), 1Mt’lik olanın termostat ayarını 2’ye getirdim. Termostatik vananın kolaylığı.)
    Velhasıl havalar ısındıkça bizim tüketimlerde aşağı gidecek işallah. Yoksa cüzdanlar yanmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogant1959 -- 4 Şubat 2012; 11:41:03 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.