Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DİKKAT!!! BELKİ İNANMAYACAKSINIZ AMA ARÇELİK, KENDİ SATTIĞI TÜPLÜ VE BACALI ŞOFBENLERE KESİNLİKLE SERVİS HİZMETİ VERMİYOR. EVİMİZDE Kİ ŞOFBEN ARIZALANDI SERVİS ÇAĞIRDIK TÜPLÜ ŞOFBENE SERVİS YASAK DİYE GELMEDİ. MERKEZLE DE GÖRÜŞTÜK YASAKLAMIŞLAR. ÖNCE BAKANLIK YASAKLAMIŞ FALAN DEDİLER BAKANLIĞA SORDUK BÖYLE BİR UYGULAMA YOK DEDİLER. SONRA ANLAŞILDI Kİ ARÇELİK DEVLETÇE HERHANGİ BİR YASAK OLMADIĞI HALDE, SADECE DOĞAL GAZ ŞİRKETLERİNİN KENDİ DOĞAL GAZLA İLGİLİ ŞARTNAMESİNİ ESAS ALARAK YENİ BİR ŞARTNAME YAZMIŞLAR. GELİP TÜPLÜ ŞOFBENLERE SERVİS BAKMIYOR. DEĞİŞTİRECEKMİŞİZ. YA TERMOSİFON YADA HERMETİK ALMALIYMIŞIZ. YANİ SATIŞ YAPABİLİYORLAR AMA KEYFİ OLARAK İSTEDİKLERİ KARARI ALIP SERVİS VERMEYEBİLİYORLAR. EE KİM BAKACAK?, HEMDE TEHLİKELİ BİR ÜRÜN HERKESE ELLETTİRİLMEYECEK KADAR. SATARKEN BÖYLE DEMİYORDUNUZ? BAŞININ ÇARESİNE BAK DİYORLAR. ALMASAYDIN:). ONUN İÇİN YENİ BAŞKA BİR ÜRÜN ALIRKEN ELLERİNDEN SERVİS TAAHHÜDÜ DE ALMAK GEREKİYOR. ASLINDA SATARKEN HERTÜRLÜ TAAHHÜDÜ VERİYORLAR DA .. ARÇELİK BİZİ MAĞDUR ETTİ. SİZ DİKKAT!!

• Arkadaşlar İzmir / Torbalı da yaşıyorum.
    Evim En üst katta, üstte çatı var. Duvarlar izolasyonlu, çift camlı pimapen.
    DD Neva P 24 kombi var. ( Müteahitin kazığı)
    Ev 135 m2 sadece salondaki 2m lik petek kapalı. Toplam 6,8m lik petek kullanıyorum. Kablosuz Oda termostadı var. Sıcaklığı 1,5 yaşında çocuğum olmasından dolayı gündüz 19 derece, gece 21 dereceye ayarlıyorum.
    Kombi tesisat suyu sıcaklığı 65 (servis bu şekilde olmasını söyledi).
    İzmirgaz dan gelen fatura bedeli 478 m3 yakmış- 352,43 tl. Servisle görüştüm kombinin yeterli olduğunu söyledi. Demirdökümün aramadığım bölümü kalmadı fakat sonuç koca bir sıfır. Sonuç olarak kesinlikle bu kombiden almayın.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk_3535 -- 4 Şubat 2012; 15:04:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogant1959

Ev net 90m2.
    Altta yanan yok, üst çatı.
    Yer Samsun Dış ısı geçe 9-10, gündüz 12-14 arası bugünlerde evin içindeki 20-21 derece civarında;
    Tüketim dün sabahtan bu yana 11m3. Önceki günlerde tüketim 20m3'e yaklaşmıştı
    Benimle kimse yarışamaz, hodri meydan

Sayın dogant1959,
    Bende Samsun'da ikamet ediyorum ve 20 binlik nitron kombi kullanıyorum.
    Evim net 115 m2 civarında, 7 metre petek aktif olarak kullanılıyor (salondaki 3.6 m petek kapalı).
    Nitron kombiyi sırf program saatinden dolayı aldım. İlk zamanlar çok harcıyordu.
    Ekrandaki alev boyu normalde beş kademe ve benim kademe birinciden yukarı çıkmadığından
    kombiyi kapatma süresi çok uzun sürüyordu. Servis bir kaç kez geldi ve bayağı uğraştıktan sonra
    üçüncü kademeye kadar çıkardı. Böylece kombinin hedef sıcaklığa ulaşması ve dinlenmeye geçmesi
    daha kısa zamanda olmaya başladı. Şu an minimum alev boyu 3. kademede. Evde mantolama yok, kuzey cephe
    ve üç tarafı da açık. Geçen sene alt ve üst boştu. Tüketim haliyle çoktu. Bu sene alt ve üst katlarım dolu.
    Ev kombi yanmasa dahi 18 derecenin altına düşmüyor. Evin sıcaklığı 23-24 derecelerde ve kazan sıcaklığım en soğuk günlerde
    50 derecenin üzerine çıkmadı. Bugün tüm gün boyunca 41 kazan sıcaklığı ile evin içi 23 derece. Tüketime gelince.
    Normalde 6-8 metreküp, ama soğukların olduğu bu hafta 10 metreküp civarında idi.
    Sizin kombi kademe derecesi 40 dereceye ayarlıyken kaçıcı kademede? Eğer düşükse bence servise ayarlattırıp artırın.
    Böylece hedef sıcaklığa ulaşma ve durma süresi kısalacaktır. Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: blk_55

quote:

Ev net 90m2.
    Yer Samsun Dış ısı geçe 9-10, gündüz 12-14 arası bugünlerde evin içindeki 20-21 derece civarında;

Sayın dogant1959,
    Evim net 115 m2 civarında, 7 metre petek aktif olarak kullanılıyor (salondaki 3.6 m petek kapalı).
    Nitron kombiyi sırf program saatinden dolayı aldım. İlk zamanlar çok harcıyordu.
    Ekrandaki alev boyu normalde beş kademe ve benim kademe birinciden yukarı çıkmadığından
    kombiyi kapatma süresi çok uzun sürüyordu. Servis bir kaç kez geldi ve bayağı uğraştıktan sonra
    üçüncü kademeye kadar çıkardı. Böylece kombinin hedef sıcaklığa ulaşması ve dinlenmeye geçmesi
    daha kısa zamanda olmaya başladı. Şu an minimum alev boyu 3. kademede. Evde mantolama yok, kuzey cephe
    ve üç tarafı da açık. Geçen sene alt ve üst boştu. Tüketim haliyle çoktu. Bu sene alt ve üst katlarım dolu.
    Ev kombi yanmasa dahi 18 derecenin altına düşmüyor. Evin sıcaklığı 23-24 derecelerde ve kazan sıcaklığım en soğuk günlerde
    50 derecenin üzerine çıkmadı. Bugün tüm gün boyunca 41 kazan sıcaklığı ile evin içi 23 derece. Tüketime gelince.
    Normalde 6-8 metreküp, ama soğukların olduğu bu hafta 10 metreküp civarında idi.
    Sizin kombi kademe derecesi 40 dereceye ayarlıyken kaçıcı kademede? Eğer düşükse bence servise ayarlattırıp artırın.

Yer Samsun Ev 90m2 net. En üst Kat(Çekme kat diyorlar) iki daire üzerine tek daire 40 Yıllık bina.
    Kombi ECA Fortius Plus(Hermatik) Balkonda kurulu 3Mt.lik yalıtımlı boru ile içeri giriyor.
    Evin iç sıcaklığı Gece 24:00 Sabah 10:00 arası 20, diğer zamanlar 21dereceye sabit ayarlı Oda termostatı(Lago FB OT) ve Dış hava sensörü var.
    Kademe derecesi demişsiniz ama benim sistemde herşeyi havanın dış sıcaklık durumuna göre oda termostatı ve dış hava sensörü ayarlıyor, benim onlara müdahale şansım yok.
    Kombi sıcaklığının 27 dereceye düştüğünüde, 74 dereceye çıktığınıda gördüm. Bunada modülasyon diyorlar. Dış hava sıcaklığına göre oda termostatı kombi sıcaklığını azaltıp çoğaltıyor. Çoğunlukla 40-60 derece arasında gidip geliyor.
    Ben ancak termostat üzerinden iç hava sıcaklığını ve kullanım suyu sıcaklığını ayarlıyabiliyorum.
    Başka bir ayar durumu varmı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogant1959 -- 5 Şubat 2012; 10:22:12 >

• Sayın dogant1959,

kombilerimiz farklı ama benimkide balkonda. Hatta evi aldığımda borular döşeli olduğundan
    boru yalıtımıda yok maalesef buz gibi betonun içinden geçiyor. Benim tespitimde bu durum su sıcaklığının düşmesine sebep oluyor.
    Gelelim sizin kullanımınıza. Acaba termostat vs. herşeyi iptal edip kombinin kendi ayarıyla çalışmasına göre tüketimi kontrol ettinizmi?
    Belki kendi kendine daha az yakacak. Aklıma başka bişey gelmiyor maalesef. Selamlar,
  • Sayın BLK-55
    Sizinki arakat olduğu için tabiki farkediyor.
    Benim çatı katı, çatıda çok alçak olduğundan içine girip yalıtım malzemesi döşeyemiyoruz. Ama yazın usta bulup deniyeceğim
    Termostatı servise ve forumda sorarak bir kere devre dışı bırakmaya çalıştım ama az kalsın kombiyi yakıyorduk, onun için artık uğraşmıyorum. Önceki sayfalarda anlatmıştım.
    Selamlar.
  • Şu anda istanbulda dış sıcaklık 15 derece içerisi 21 termostat kullanmayanlar kombinizi hala kar havasındaki gibi yakıyorsanız kısın boşuna gaz yakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eabtrade

DİKKAT!!! BELKİ İNANMAYACAKSINIZ AMA ARÇELİK, KENDİ SATTIĞI TÜPLÜ VE BACALI ŞOFBENLERE KESİNLİKLE SERVİS HİZMETİ VERMİYOR. EVİMİZDE Kİ ŞOFBEN ARIZALANDI SERVİS ÇAĞIRDIK TÜPLÜ ŞOFBENE SERVİS YASAK DİYE GELMEDİ. MERKEZLE DE GÖRÜŞTÜK YASAKLAMIŞLAR. ÖNCE BAKANLIK YASAKLAMIŞ FALAN DEDİLER BAKANLIĞA SORDUK BÖYLE BİR UYGULAMA YOK DEDİLER. SONRA ANLAŞILDI Kİ ARÇELİK DEVLETÇE HERHANGİ BİR YASAK OLMADIĞI HALDE, SADECE DOĞAL GAZ ŞİRKETLERİNİN KENDİ DOĞAL GAZLA İLGİLİ ŞARTNAMESİNİ ESAS ALARAK YENİ BİR ŞARTNAME YAZMIŞLAR. GELİP TÜPLÜ ŞOFBENLERE SERVİS BAKMIYOR. DEĞİŞTİRECEKMİŞİZ. YA TERMOSİFON YADA HERMETİK ALMALIYMIŞIZ. YANİ SATIŞ YAPABİLİYORLAR AMA KEYFİ OLARAK İSTEDİKLERİ KARARI ALIP SERVİS VERMEYEBİLİYORLAR. EE KİM BAKACAK?, HEMDE TEHLİKELİ BİR ÜRÜN HERKESE ELLETTİRİLMEYECEK KADAR. SATARKEN BÖYLE DEMİYORDUNUZ? BAŞININ ÇARESİNE BAK DİYORLAR. ALMASAYDIN:). ONUN İÇİN YENİ BAŞKA BİR ÜRÜN ALIRKEN ELLERİNDEN SERVİS TAAHHÜDÜ DE ALMAK GEREKİYOR. ASLINDA SATARKEN HERTÜRLÜ TAAHHÜDÜ VERİYORLAR DA .. ARÇELİK BİZİ MAĞDUR ETTİ. SİZ DİKKAT!!

müşteri hizmetlerini ara, internet sitelerinden bi şikayetle yaz şöyle okkalı... ilgilenirler. bana da küçük ev aletlerini evden almıyoruz dediler biraz çemkirince tıpış tıpış aldılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: nk_3535

Arkadaşlar İzmir / Torbalı da yaşıyorum.
    Ev 135 m2 sadece salondaki 2m lik petek kapalı. Toplam 6,8m lik petek kullanıyorum. Kablosuz Oda termostadı var. Sıcaklığı 1,5 yaşında çocuğum olmasından dolayı gündüz 19 derece, gece 21 dereceye ayarlıyorum.
    İzmirgaz dan gelen fatura bedeli 478 m3 yakmış- 352,43 tl. Servisle görüştüm kombinin yeterli olduğunu söyledi. Demirdökümün aramadığım bölümü kalmadı fakat sonuç koca bir sıfır. Sonuç olarak kesinlikle bu kombiden almayın.

Saygılar.

kardeş, nevanın sorunlu bir kombi olduğu sürekli konuşuluyor ancak tüketim olarak çok yakan bir kombi değil diye biliyorum. size önerim kombi tesisat suyunu 55 e çekmeniz. servise kulak asmayın, sizin çok yakmanızın nedeni tesisat suyunun sıcaklığıdır...

• quote:

quote:

Ev net 90m2.

Sayın dogant1959,

kardeş ben de nitron kullanıyorum, yer manisa samsundan çok farklı sayılmaz iklim olarak...
    alev boyutu konusun genel bir sorun mu acaba, çünkü alev modülasyonu bizim kombilerde var diye biliyorum. benimde alt ve üstüm boş gibi. tüketim değerlerim soğuk havalarda 10-12 arası değişti. şimdilerde ise 8-9 lara düştü. alev boyutu kafamı karıştırdı ama daha önce böyle bi şikayet hiç duymamıstım...

• tüketim raporu....
    03/02/2012 okunan değer 1049,800
    06/02/2012 okunan değer 1076,014

değerler normale dönüyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

Saygılar.

kardeş, nevanın sorunlu bir kombi olduğu sürekli konuşuluyor ancak tüketim olarak çok yakan bir kombi değil diye biliyorum. size önerim kombi tesisat suyunu 55 e çekmeniz. servise kulak asmayın, sizin çok yakmanızın nedeni tesisat suyunun sıcaklığıdır...

Merhaba arkadaşım, bendeki kombinin tesisat suyu sıcaklığı 58 derecenin altına düşmüyor. Servisi çağırdım. Neva kombilerde 2 çeşit kart kullanıldığını ve bendeki kombinin oda termostadıyla kullanıldığında tesisat suyu 58 in altına düşmüyormuş. Kartla alakalı olduğunu söyledi. Kartı değiştirmelerini söyledim. Değiştiremeyiz dediler. bende 60 derecede kullanmaya başladım. Bakalım bu fatura ne gelecek..

• quote:

quote:

quote:

Saygılar.

Merhaba arkadaşım, bendeki kombinin tesisat suyu sıcaklığı 58 derecenin altına düşmüyor. Servisi çağırdım. Neva kombilerde 2 çeşit kart kullanıldığını ve bendeki kombinin oda termostadıyla kullanıldığında tesisat suyu 58 in altına düşmüyormuş. Kartla alakalı olduğunu söyledi. Kartı değiştirmelerini söyledim. Değiştiremeyiz dediler. bende 60 derecede kullanmaya başladım. Bakalım bu fatura ne gelecek..

servislere ve tesisatçılara güvenme pek işlerine geleni söylüyorlar. allah yardımcın olsun. kullanmandığım için net bi sey diyemicem. en düşük sıcaklık mı 58 nevada. yoksa servis mi çekme dedi...

• quote:

quote:

quote:

Ev net 90m2.

Sayın dogant1959,

kardeş ben de nitron kullanıyorum, yer manisa samsundan çok farklı sayılmaz iklim olarak...
    alev boyutu konusun genel bir sorun mu acaba, çünkü alev modülasyonu bizim kombilerde var diye biliyorum. benimde alt ve üstüm boş gibi. tüketim değerlerim soğuk havalarda 10-12 arası değişti. şimdilerde ise 8-9 lara düştü. alev boyutu kafamı karıştırdı ama daha önce böyle bi şikayet hiç duymamıstım...

3 Şubat
    24:00 Dış scaklık, 5 Derece, Sayaç 3598,5;
    4 Şubat;
    Saat 08:00 Dış sıcaklık 5 derece, Sayaç 3601,5;
    Saat 18:00 " " 8 " , " 3608,5;
    Saat 24:00 " " 7 " , " 3613,5; Tüketim 15m3.
    5 Şubat;
    Saat 08:00 " " 7 " , " 3616,5;
    " 18:00 " " 9 " , " 3621;
    " 24:00 " " 9 " , " 3626 Tüketim 12,5m3;
    6 Şubat;
    Saat 08:00 " " 9 " , " 3629 Tüketim 12,5m3...

İç scaklık 20-21 derece civarında, dış sıcaklık değerleri dış hava sensöründen alınmıştır.
    Şimdi tüketim 20m3. lerden 12,5m3 lere düştüğü için sevineyimmi, Yoksa forumda okuduğum değerlerden yüksek olduğu için üzüleyimmi.
    Bu forumu okuyupta hermatik kombi almaya çalışanların bence aklı yok, parası çoktur. Bu ay idareli yakmamıza rağmen 311 TL ücret geldi,
    Yılda 2000TL.LİK yakıt yaksam Yoğuşmalı olsaydı %20 tasarruf etsem (2.000*%20=400TL) 400TL YAPAR. 10SENEDE 4.000,-tl. para çebimde kalırdı.
    Hala millet çıkmış illede hermatik alın diyor. Türk milleti olarak zaten keriziz, bulmuşlar bizim gibi milleti kazıklayıp duruyorlar.
    Renkli televizyon rahmetli Özal'ın sayesinde bize Avrupadan 30-40 sene sonra ançak gelmedimi. Adamlar ne kadar eski teknoloji malları varsa ellerinde tükenene kadar bize satıp kazıkladıktan sonra yenisini(kendilerinin eskisini) getirmiyorlarmı.
    Hepimiz müslümanız ama çıkarımız olduğunda birbirimizi kazıklarız. Avrupalı kendi insanının sağlığını ve devletinin çıkarlarını düşünüyor. Bizde birbirimizi kazıklamaya, hormonlu, zehirli ürünlerle zehirlemeye. kumdan binalarla öldürmeye çalışıyoruz.
    Ama sorarsanız hepimiz elhamdülilah müslümanız.
    Bu forumu okuyun ve satıcı ve usta ne diyorsa tersini yapın. Forumda 150cm civarındaki peteklerin mutlaka çapraz bağlanması gerekir diye yazıyordu, 160cm.lik peteği ustanın farketmez abi demesine aldanıp çapraz bağlatmadık, şimdi peteğin altı ısınmıyor. Ustaya haber gönderdim bakalım ne zaman gelecek.
    Evet varmı benim yüksek tüketime çözümü olan, yoğuşmalıya çevirmek şu anda çok maliyetli bir iş. Eskisini 1000-TL' alacak bir müşteri bulsam hemen vereceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar.

servislere ve tesisatçılara güvenme pek işlerine geleni söylüyorlar. allah yardımcın olsun. kullanmandığım için net bi sey diyemicem. en düşük sıcaklık mı 58 nevada. yoksa servis mi çekme dedi...

Ben kendim denedim. 58 in altına düşüremedim. Serviste düşüremedi. Katalokta 38-85 arası çalışıyor yazıyor. Servise bunu söyledim. Sorunun kartta olduğunu söyledi. Aynı kombiden babamda var, onunki de oda termostatlı, sıcaklığı 38 e kadar düşürübeliyoruz benim kombi 58 in altına düşmüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben kendim denedim. 58 in altına düşüremedim. Serviste düşüremedi. Katalokta 38-85 arası çalışıyor yazıyor. Servise bunu söyledim. Sorunun kartta olduğunu söyledi. Aynı kombiden babamda var, onunki de oda termostatlı, sıcaklığı 38 e kadar düşürübeliyoruz benim kombi 58 in altına düşmüyor.

Kardeş hakkını ara değişim talep et. zaten sorunlu bir model. üstünü ver nitron al ya da nitromix al. tüketici mahkemesine başvur. 58 in altına inmemesi diye bir şey nasıl olur. genel md şikayette bulun. o şikayete muhtemel olumsuz dönerler, o cevapla beraber tüketici mahkemesine başvur elindeki servis kağıtları faturalarını yazına ekle. o karara uymak zorundalar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş hakkını ara değişim talep et. zaten sorunlu bir model. üstünü ver nitron al ya da nitromix al. tüketici mahkemesine başvur. 58 in altına inmemesi diye bir şey nasıl olur. genel md şikayette bulun. o şikayete muhtemel olumsuz dönerler, o cevapla beraber tüketici mahkemesine başvur elindeki servis kağıtları faturalarını yazına ekle. o karara uymak zorundalar...

Kardeş çok teşekkürler. Bu ay gelecek faturayı bekliyom. Tahminim o faturada 350 civarı. Büyük bir olasılıkla tüketici mahkemesine gidecem olmadı satıp değiştirecem .Bu arada DD Nitromix 24kw lığını önerirmisin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş çok teşekkürler. Bu ay gelecek faturayı bekliyom. Tahminim o faturada 350 civarı. Büyük bir olasılıkla tüketici mahkemesine gidecem olmadı satıp değiştirecem .Bu arada DD Nitromix 24kw lığını önerirmisin.

walla şimdiki aklım olsa ondan alırdım. ben nitron kullanıyorum. memnunum. ama yğuşmalı forumda çok tavsiye ediliyor. eğer petek boynda uygunsa hiç düşünme hatta petek boyunu arttır ve yoğuşmalı al. dd nitromix olabilir eca premix olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Şu anda istanbulda dış sıcaklık 15 derece içerisi 21 termostat kullanmayanlar kombinizi hala kar havasındaki gibi yakıyorsanız kısın boşuna gaz yakmayın

tam 31 günlük ocak dogalgaz faturası geldi 154 tl 171 m3.Günde ortalama 5,6 m3 .Kar kış feci artırdı dogalgaz tüketimini ..%50 arttı nerdeyse..kar geldiginden beri 55-60c de yaktım kombiyi.Gün içi 19-20c gece 22-23c ayarlı..Termostat sayesinde sürekli yanmıyor kombi Ha bezen içerisi bize göre soguk geliyor rüzgarda özellikle o zaman kendim 21c ise içerde 23c yapıyorum .

Bende çocuk yaşllı bebek yok..Bu hafta camların tümünü ısıcam konfor ile degiştirecegim inşallah...Bakalım arka taraf için balkon fiyatıda uygun gelirse yatak odayı balkonu pvc ile kapatacagım.

Yazında salon ve diger oda peteklerini büyütecegim salondaki 2 adet toplasınız 1,6mt petek ısıtmıyor hakeza arka ve yatak odasındaki odalardaki 70-80cm peteklerde öyle.. ev 85m2 ama inanın en az 8mt petek ile anca ısınma olur verimli.+yalıtım.

bendeki kombi 20000w hermatik baymak 240 fi.Acaba petek boylarını toplam 8-9mt yapsam kombi kaldırabilrmi?ısınmada bir problem yaşarmıyım

• İmkanın varsa petekleri arttır 55-60 yerine 45-50 ile ısınırsın ama yoğuşmasız modelde petek boyundan gaz tüketiminde çok indirim beklenmez asıl tasarruf yalıtımdan olacaktır
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.