Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yer bursa kombi eca confeo plus en düşük ayar 40 derecede,4.4 m2 petek açık saat 24.00--06.00 arası 2 m3 yakıyor.petekler çapraz bağlantı,kombi balkonda,alt kat boş üst kat tek oda ısıtıyor.petek arkası izopan var.günde sadece ısıtma amaçlı 8 m3 harcanıyor.içerisi 20.5 derece yerlerde laminat parke var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiestateam F kullanıcısına yanıt
    Hedeflenen oda ısılarına ulaşabiliyorsanız muhakkak bir miktar daha düşer.
  • yer gaziantep.ev brüt 250 m2.aktif ısıtılan petek boyu 11 mt.ev en üst kat ama üstünde depo amacıyla yapılmış bir kat daha var.hanım ve ben çalıştığımız için gündüz 8 gibi kapatıp akşam 17 gibi açıyorum kombiyi.kombi ariston class premium.günlük tüketim 7 ila 7,5 m3 arası.evin iç ısısı yatak odası 20,diğer odalar 23 derece civarında.saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal.t -- 3 Ocak 2014; 11:57:42 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Rahat ulaşılıyor evin genel ısısı 20 derece altına pek düşmüyor ilginiz için teşekkürler.
  • Oda termostatım sağlammış sadce kodlama işlemini yapamammışım.Onun dısında çok önemli bir ayrıntı var arkadaşlar;

Oda termostatımı 20-21 ayarlıyorum.Kombi 70 dercede çalışıyor ve 45-50-55 dercelerde çalıştırdığımda yoğuşma yapmayan kombim 12 saatte 1 litre su çıkarıyor.Çocuk odası ve salon petekleri kapalı.Hol,oturma,yatak ve mutfak açık günlük 6.4m3 yaktı.Ayrıca sirkilasyon devrini fabrika ayarında olan 2 den 1 e aldım.Bu işlem hem yoğuşmada hemde elektrikte tasarruf sağlayacak tespitlerimize göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

12 gunde 32 m3 mu.!!! Abi ben ozaman senin kombiden aliyim yahu..bu baymagi balkondan atacam arkadas.senin kombi 1 senede benim baymagi amorti eder. abicim ben denizlideyim sicakliklar sizin kadar olmasada sizin kombi verilerinize gore bende 12 gunde 70 m3 harcaman gerekli cunku evimin sartlari neredyse sizin ev gibi.bu ay 350 m3 gaz yakmisim.gunluk 12 m3..oda isisi ortalama 23 derece, tabi benim O.T ye gore.dis sicakliklarda ay ortalamisina gore 3 ila 7 derece diyelim.

Bende de Baymak Luna 3 var,

23 Günde 150 m3 Harcamışım Yer Ankara...15 Gün dış sıcaklık gece-gündüz -15 ile -5 aralığında gezdi, son 3-4 gündür iyi biraz....3+1 ev net 120 metrekare civarı bütün petekler açık benim...

3m3 Harcayan arkadaşın 3 peteği açık sanıyorum dış sıcaklık 6-13 C çok iyi Kombiye pek iş düşmüyor...

Yani Kombinin etkisi az ;tesisat-bakı-ara kat-yalıtım-termostatik vana-oda termostatı,petek boyları-Pencere-cam-dış sıcaklık-gece gündüz sıcaklık farkı gibi bir sürü değişken etkiler

Öte yandan Ev;

Güney-batı-doğu cephe
    Mantoloma
    Ara kat
    pencereler 80 lik pimapen
    Alt ve üst kat yanıyor
    Isıcamlar kalın perdeleri açıyorum güneşten maksimum yararlanmak için ev güney cephe zaten
    Tesisat yeni ve dirsek sayısı az
    Katlar arası Asmolen Strafor var...

Abartısız,mübalasız yazdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 5 Ocak 2014; 9:59:52 >

• Kardeş daha az yakarsın işallah. Ankara soğuk olur. İzmire göre...
  • Benim ev ara kat fakat alt kat bos..herseyi gectim alt katim ben gibi yaksa desek ben zaten ayda 350 m3 tuketmem.ben biraz konforlu isiniyorum evde kucuk cocuklarim var oda isim 23 ila 24 arasi yapiyorum..ust katimdaki zaten yakmiyor gibi birsey alttan ben sicagi verince kombiyi kapatiyor adam.hava sicakliklari -10 derecelerde olunca 60 derecelerde evi isitamadim oda isisi 19-20 derecelerde gezdi.yalitim sikintimda var.gunes olarakta saat 10 dan sonra gunes evimin guney bati cephesinde 4 saat kadar kendini gosteriyor.tesisttada tek eksigim petek boylarinin yetersizligi nasip olursa bu yaz biraz para harcayip ekleme ve uzatmalar yapacagim.

• Selamlar,

Yer Bursa mustakil 3 katli evimizin zemin katindayim.ev kuzey guney cephe.iki yanim ve ustum bitisik nizam ve kombili hepsi.kuzey cepheyi 3 hafta once 4 cm eps karbon ile mantolama yaltim.toplamda 3.9m petek ve havlupan mevcut.kombim baymak dolcevita konvansiyonel kombi.ucuz bisey.2 petekte termostatik vana var.petek arkalari izopan tup peteklerde tam gecisli reglaj vanasi mevcut.sistem siemens rev 17 mevcut.aksam 18-24 arasi 22.2 derece .24-06 arasi 20 derece.06-08 arasi 21.8 derece.08-18 arasi 20 derece.bu ayki ortalama gunluk 3m3.bu arada ev net 70m2.onumuzdeki ay guney cepheyide mantolama yapacagim ve petek boyunu toplam 3.90 m den 4.60 m ye cikaracagim.gecen ayki ortalama 2.4 m3 du

• Mehaba,

buradaki tüketimleri görünce gerçekten çok şaşrıdım.

İstanbul Kurtköy de evim 145 m2 brüt, giriş kat altımda kapıcı dairesi var ama boş üstüm dolu sürekli yakıyorlar. Ev iki cepheli güney ve Batı iki oda güney ephe iki oda Batı ya bakıyor.

Toplamda 5,8 m petek ve bir tane havlupan var. Bütün petekler açık evde kedim olduğu için rahat dolaşabilsin diye bütün kapılar da açık banyo dahil olmak üzere.

Kombim Vaillant Ecotec Plus vuw296 oda termostatı vrc 470 dış hava duyargalı.

O.T. Hafta içi 16:30 - 22:30 arası Hafta sonu ise 08-23:30 arası 22,5 dereceye ayarlı kalan zamanlarda ise 19,5 dereye ayarlı.

Kombinin minimum akış sıcaklığını 43 dereceye ayarladım dışarıdaki hava durumuna göre yükseltebiliyor. Isı eğrisini düşük seçerek dışarıda hava 3-4 derece bile olsa akış sıcaklığını 55-60 dereceyi geçmeyecek şekilde bir ısı eğrisi seçtim.

Evin komforu çok iyi durumda sabah kaltığımda 21,5 civarında oluyor eve geldiğimde de 22,5 çok rahat yakalıyor.

Son gelen faturam 18.11.2013 - 24.12.2013 arasında toplam 36 gün 156 TL. tüketim 136 m3 günlük ortalama tüketim 3,77 m3.

Komşum da yan sitede oturuyor onun değerlerini de kabaca şöyle (çok detayını bilmiyorum sorduğum kadarıyla) ; evi 104 m2 tek cepye Kuzey e bakıyor. O.T. yok kombisini modelini bilmiyorum ama kaliteli birşeye benzemiyor bir kere gördüm. Sürekli 36 derecede yakıyor çok soğuklarda ise 40-45 derece arasında yakıyor. Evi aşırı sıcak birdahaki gittiğimde ölçeceğim ama tahminen 25 in üzerinde tshirt ile oturabiliyorum ancak bazen daralıp cam açıyoruz.
    18.11.2013 - 19.12.2013 arasında 181 tl gelmiş. İgdaştaki Herifler bize nerdeyse bir hafta sonra gelmiş saati okumaya anlam veremedim.
    Benden fazla yakmış ama evleri aşırı sıcak ve kombisi kötü bence. Kombiyi değiştirse ve OT kullansa bence o ev maksimum ayda 100 TL ye fazla fazla ısınır.

Saygılar,

• Oda olculeriniz bedir tam bilmiyorum ama bana petek boyu biraz az geldi.daha uzun metrajlarda dusuk isilarda evinizi isitabilirsiniz dolayisi ile daha az yakar diye tahmin ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: engindmn

Oda olculeriniz bedir tam bilmiyorum ama bana petek boyu biraz az geldi.daha uzun metrajlarda dusuk isilarda evinizi isitabilirsiniz dolayisi ile daha az yakar diye tahmin ediyorum

Evi aldığımda bu şekildeydi petek boyu bencede az koridora petek ekleyerek ve çocuk odasındaki peteği büyütmeyi istiyorum ama uygulama zor ve baya kırma işlemi yapılması gerekiyor.

45 derecenin altında kombi çok verimli çalışamıyor petekler yetersiz olduğu için belki 8-9 m petek olsa 35 40 arasında çalışabilirse kombi modülasyonlu olarak çok daha az tüketim yapacağı kesin.

Oda ölçülerim net m2 olarak :
    Salon + Mutfak (açık mutfak) : 35 m2
    Yatak Odası : 19 m2
    Çocuk Odası : 16 m2
    Oda: 10 m2
    Banyo : 6 m2

Koridorları hesaplamadım ama oldukça geniş koridorlarım tahminen 12-15 m2 vardır. Koridorlarda petek yok , ayrıca Ebeveyn banyo ve çamaşır odası onlarım da m2 sini bilmiyorum tahminen 3-4 m2 dir , oralarda da petek ya da Havlupan yok.

• Evin konumu bolge cephe yalitim gibi etkenleri dikkate alarak hesap yapmak lazim.tahmin ederek soykemek gerekirse en az 7 ve ustu metraj gerekli gibi gozukuyor.yani koridor ilavesi ve nisbetten soguk olan oda yada bolgenin metraji arttirilabilir.dilayisi ile daha dusuk kazan sicakligi ile isitabilirsiniz.kombiniz yogusmali degil ise bir gun degisim gerektiginde on hazirlik olur.ancak ne olursa olsun ilk once yalitim kesinlikle gerekli.daha sonra iyi tesisat isciligi ve malzeme sonra dogru petek boyu ve en son kombi.

• nadirzeki N kullanıcısına yanıt
    Aslinda tuketim degerleriniz bence gayet iyi.sanirim ayni tuketim ile daha konforlu isinmak istiyorsunuz.yan binadaki komsu gibi.gunluk ortakana 3-5 m3 arasi tuketim cogu kisi icin hayal diyebilirum 😃

• 08/01/2014 tarihli faturam 208 tl.(200 m3)
  • 480m2 mustakil 42C'de gunluk 23m3

• Son faturama baktım 31 gün için 159 metreküp tüketmişim. Ev İstanbul'da, 76 metrekare, tek cephe (kuzey), üst kat boş ancak yalıtım iyi.
    Kombi hiç kapanmaz, akşamları 46-48 derece arası, gündüz 42-44 derece arasında su sıcaklığı. Bir odada bir de salonda termostatlı danfoss vana var. Kombi yoğuşmasız DD atron. Tüketim 0.067 metreküp/gün/metrekare.

Not: Evde şort-tişört gezdiğimi belirtmeliyim.Oda sıcaklığı 23-25 derece arası değişiyor.
  • Arkadaşlar eğer o.t varsa 70-75 gibi çalıştırın kombi kazan sıcaklığını.Su ne kadar sıcak olursa istenilen dereceye set etme ve kombi off durumu o kadar iyi oluyor.Bir önceki güne kadar 1 haftadır 70 tikombi.O.t de gündüz 21 gece yatarken 19.Bu şekilde 8m3 yakmış.Kombiyi 1 gün önce 75 derceye çıkardım.Günlük tüketim 7.2m3 oldu.Ayrıyetten kombim yoğuşmalı ve 70 ve 75 dercelerde yoğuşma yapıyor.Koyduğum kaba 5 saatte yarım litre su çıkıyor.Şu nu gördüm açıkçası yazılanların aksine yoğuşmalı kombilerinde yüksek dercelerde yoğuşma yaptığını gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybozkurt

Arkadaşlar eğer o.t varsa 70-75 gibi çalıştırın kombi kazan sıcaklığını.Su ne kadar sıcak olursa istenilen dereceye set etme ve kombi off durumu o kadar iyi oluyor.Bir önceki güne kadar 1 haftadır 70 tikombi.O.t de gündüz 21 gece yatarken 19.Bu şekilde 8m3 yakmış.Kombiyi 1 gün önce 75 derceye çıkardım.Günlük tüketim 7.2m3 oldu.Ayrıyetten kombim yoğuşmalı ve 70 ve 75 dercelerde yoğuşma yapıyor.Koyduğum kaba 5 saatte yarım litre su çıkıyor.Şu nu gördüm açıkçası yazılanların aksine yoğuşmalı kombilerinde yüksek dercelerde yoğuşma yaptığını gördüm.

75 derecede calistiriyorsunuz ama plastik tesisatiniz acidan kivraniyordur. camurlasma yapar bu sicakliklarda.

ayrica yogusma yapar ama ciddi verim kaybettiginiz acik. normal sartlarda gunde 7 metrekup tuketimde yaklasik 10 litre yogusma suyu birikmesi gerekir. ama sizde 2.5 litre birikiyor. yogusmanin veriminin %75ini kaybediyorsunuz.

• 1 m3 gaz 1.2 lt.yoğuşma suyu 40-45°C
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.