Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aktor23

Şubat faturam tahminlerime yakındır.
    62 tl geldi

hocam fotoları bekliyoruz.değerler mükemmel. @aktor23
  • 67de bana geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peremir

Foruma yeni katıldım arkadaşlar, izmirde ikamet ediyorum.. Tüketim ile ilgili ilginç birşey yaşadım dün.. 1 gün önce salonuma Bircan bey ve ekibi tarafından petek ilavesi yapıldı.. Kendisine çok teşekkür ediyorum, ayrıca üst katimdaki dairemize de bakır boru tesisatı ve alt kattaki dairemize de kolon tesisatı çekti... Neyse konuya döneyim tekrar.. 12 saatte hava sıcaklığı aynı gibiydi dün 1.8 metreküp yakmış 9 metre petek artı havlupan, bugün salondaki 3.2 metre petek ten 2 metre olanı kapattım, tüketim 1.9 metreküp. Banyo, mutfak kullanımı aynı oranda. Ve sıcaklık ve Ölçüm yapılan saatler aksam 10 ile sabah 10 arası.. Bircan beyin söylediği burda ispatladı sanki.. Çok petek çok yakar diye bir kural yok sanırım..

hocam evin net m2 nedir?bircan bey yapmadan önceki ve sonraki petek uzunlukları neydi?fotoğraf gönderebilirmisiniz?

• olsun hocam insanlara fikir verir en azından.
  • İyi günler arkadaşlar forma yeni katıldım. Yeni taşındığım ev 110m2 4 adet yaklaşık 100cm lik petek 2 adet 50cm lik ve 1 adet havlupan var. evin 4 tarafında da oturan mevcut 1. kattayım ayrıca camlar pimapen ve çiftli toplam 4 adet yalıtım iyi gibi yani termostat çocuk odasında ilk geldiğimiz zamanlarda 22c ye ayarlamıştık petekler soğuk oluyordu daha sonra 24-25c ayarladık ve petekler ısınıp ılık şekilde kalıyordu saat üzerinden takip etmeye başladım ve 24 saatte 10-11 m3 gaz yakıyor. bu normalmi yoksa biz ara sıra kurcaladığımız için olabilir mi ?
  • bende baymak novadens extra var 10.20mtre ddokum plus petek var 5 ptektw trv vana var 3 petek surekli acik kombi 47 dereceye ayarli surekli ev cati kati ve yalitim yok evin surekli 21 22 derece arasi 1aylik faturam ocak ce sicak su kombi 251 Tl bana gore uygun geldi bu fiyat

• Bende 1 ay önce kullanmaya başladım eve bosh classic silver kombi taktırdım ve trz 125 oda termostatı ile şahane tasarruf yapıyom salonda 2 metrelik petek ve 40 cm 1 petek daha açık 21 derecede günlük 3-4 m3 en fazla yakmıyor bile düzgün.Hemde şahane ısınıyoruz...
  • serdaröztürk S kullanıcısına yanıt
    son bir aylık denizli havasına göre fazla sayılır. yalnız evinizin yalıtımsız ve çatı katında olmasına bağlıyorum. bende denizlideyim dün geldi fatura 117 lira. kombi 24 saat 45 derece de yanıyor. koridor ve banyo hariç termostatik vanalar var. salon mutfak koridor bir oda 22, çocuk odasıyla yatak odası 20 derece.
  • İyi günler arkadaşlar forma yeni katıldım. Yeni taşındığım ev 110m2 4 adet yaklaşık 100cm lik petek 2 adet 50cm lik ve 1 adet havlupan var. evin 4 tarafında da oturan mevcut 1. kattayım ayrıca camlar pimapen ve çiftli toplam 4 adet yalıtım iyi gibi yani termostat çocuk odasında ilk geldiğimiz zamanlarda 22c ye ayarlamıştık petekler soğuk oluyordu daha sonra 24-25c ayarladık ve petekler ısınıp ılık şekilde kalıyordu saat üzerinden takip etmeye başladım ve 24 saatte 10-11 m3 gaz yakıyor. bu normalmi yoksa biz ara sıra kurcaladığımız için olabilir mi ?

biraz önce oda termostatını 23 aldım petekler soğuk bütün camları açtım termostatın devreye girmesi için ev belki 14-15 derecelere düştü ama kombi yinede çalışmadı termostatta yada kombi üzerinden yapılabilecek bir ayar varmı termostat mekanik
  • eggelli E kullanıcısına yanıt
    Termostatı değiştirin, sorunlu gözüküyor.
  • 3,5 M3 Günlük
  • Yer: ADANA merkez
    buderus gb072 ve rc 10 termostat
    kombiye yakın 4 petekte dafnoss ra 2900
    8,1 m ddplus petek+ 2 adet 5/11 krom sanpan havlupan
    ocak+banyo+radyatör son fatura( 32 günlük)
    62 tl...
  • arkadaşlar herkese merhaba ben antalyadayım buderus GB042 kombi kullanıyorum ev yaklaşık kullanım alanı 120 mt 5 tane petek var 7 mt dd plus kombiye en uzak petek haricinde diğer peteklerde danfoss trv var bu arada trv lar gerçekten işini iyi yapıyor kombi balkonda kullanım şekli gündüzleri 30-35 dereceye getiriyorum akşam 18 19 a kadar bu saatten sonra 48 50 dereceye getiriyorum bu şekilde günlük tüketim ortalama 5 metreküp civarı oluyor mutfaktaki peteğim neredeyse hiç çalışmıyor diyebilirim trv dan dolayı mutfağın ısısını yeterli görüyor taki vanayı en sona getirirsem petek gayet güzel ısınıyor arkadaşlar benim bu petek boyuna ilave yapmama gerek varmıdır?birde oda termostatı taktırsam sarfiyatta biraz daha düşme yaşanrmı
  • Arkadaşlar İstanbul Hadımköy de dış yalıtımlı mantolaması olan dağın başında 134 M2 net dairemde ECA CONFEO PREMİX kombi ile tam 8 yıldır sorunsuz ve konforlu ısınıyoruz....3 adet Doğalgaz faturalarımı topladım...Yazıyorum.. Tüketim 173 m3 tarih 26.11.2013-26.12.2013 fatura 201 Lira.. Bir diğeri 26,12,2013 -27.1.2014 Tüketim 177 m3 fatura 205 Lira.. Bir diğeri 27.1.2014 - 26.2.2014 Tüketim 209 m3 Fatura 241 Lira.. Mart ayı faturası daha gelmedi..Kış bitti gibi.. NOT...Evde Honeywell oda termostatdı var..Ev 23 C ye ayarlı ve 24 saat kombi açık...Hava sıcak oldumu hiç yanmıyor..Evde kış boyu her zaman 23 C de yaşadık..Şu an hava güneşli ve 17 c kombiyi kapattım...Akşam 18 de açarım....Saygılarımla ilanımdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Mart 2014; 10:15:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşlar İstanbul Hadımköy de dış yalıtımlı mantolaması olan dağın başında 134 M2 net dairemde ECA CONFEO PREMİX kombi ile tam 8 yıldır sorunsuz ve konforlu ısınıyoruz....3 adet Doğalgaz faturalarımı topladım...Yazıyorum.. Tüketim 173 m3 tarih 26.11.2013-26.12.2013 fatura 201 Lira.. Bir diğeri 26,12,2013 -27.1.2014 Tüketim 177 m3 fatura 205 Lira.. Bir diğeri 27.1.2014 - 26.2.2014 Tüketim 209 m3 Fatura 241 Lira.. Mart ayı faturası daha gelmedi..Kış bitti gibi.. NOT...Evde Honeywell oda termostatdı var..Ev 23 C ye ayarlı ve 24 saat kombi açık...Hava sıcak oldumu hiç yanmıyor..Evde kış boyu her zaman 23 C de yaşadık..Şu an hava güneşli ve 17 c kombiyi kapattım...Akşam 18 de açarım....Saygılarımla ilanımdır...

değrler güzel...anlamadığım kombiyi bugün niye kapattınız...oda termostadı bu işi yapmıyor mu zaten......

ben de yazayım gelmişken değerlerimi....3 fatura geldi kış boyu.....siemens rev 24 o.t var...0.1 hassasiyetle koridorda 22 dereceye ayarlı ( hanım genellikle 22.4 e yükseltiyor :) 110 TL ---- 73 TL --73 TL ......

• Akşam güneş batıp serinlik çökene kadar kombi dinlensin dedim.Ev 21,5 oldumu termostat kombiyi yakıyor Şimdilik . .Yaz ayarında yatıyor..Mutfakta, banyoda .Sıcak su istersem alıyorum..Akşam açarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Mart 2014; 10:54:19 >
  • net ev m2 ve pepek metrajlarını yazarmısınız?evin yönü nasıl?
  • Rüzgara açık 134 M2 net..İki cepheli.. 3.. kat..8,90 cm DD PLUSH radyatör var...Kuzey batı Güneydoğu çift cepheli..Dağın başında bir blok. Tam kuzeyimiz 20 Km sonrası KARADENİZ.. Yazın serin , kışın çok soğuk ve şiddetli devamlı rüzgar alıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Mart 2014; 11:55:07 >
  • Yer izmir. 100 metrekare uzun Daire... Şu aralar günlük 3.5 metreküp. Kombi nitromix... Tüm tavsiyeleri Bircan bey den bu forumda öğrendim, Allah razı olsun...

• Son faturam 103 tl. Kışı muhtrmelen 1000 tl ile tamamlayacam. Geçen sene 2 bin vermiştim kömüre. Bin tl cepte, konfor cabası :)

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.