Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

Arkadaşlar ev 110 m2 ve tam yoğuşmalı kombi ile termostat mevcut.

Resimde sağdaki petekle ilgili olan ayarı kaç yaparsam tasarruf sağlarım?

kazan sicakligi suan 49 da gozukuyor bence en idali bu simdi buraya gelip 40 da calistirin diyenler olabilir ama ben 40 da calistirdigim zaman peteklerin tam isindigini hic gormedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

quote:

kazan sicakligi suan 49 da gozukuyor bence en idali bu simdi buraya gelip 40 da calistirin diyenler olabilir ama ben 40 da calistirdigim zaman peteklerin tam isindigini hic gormedim

Aynen hocam. 40 olunca sanki petekler sadece kendini ısıtıyor gibi

• Yer izmir buca.kombi eca confeo plus.24 saat kombi hic kapanmadan gundyzleri termostatik vanadan kistim.kombi 42-45 C ayarli.8 tane petek var ince tahmini 12 m + havlupan. Arakat.gunluk tuketim 7 metrekup.bu gunlerde hava oldukca soguk izmirde.
  • aliuygun A kullanıcısına yanıt
    Aynen buca 100m2 ev yalitimsiz dun cok soguktu oda termostat vardi 10m3 yakmis 24 saatte evde Çocuk oldugu icin 23.5 dereceye ayarladim sizin evin yalitimi iyi heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

Aynen buca 100m2 ev yalitimsiz dun cok soguktu oda termostat vardi 10m3 yakmis 24 saatte evde Çocuk oldugu icin 23.5 dereceye ayarladim sizin evin yalitimi iyi heralde

Hocam yalitim yok ama iki cephem kapali arakattayim ve alt ust dogalgaz yakiyor.hatta camlarim tek cam.bende de iki cocuk var.oturma odasini 22-23 derecede tutuyorum.

• 4 cepe acik alt dukkan burdan dolayi fark cikiyor sanirim☺

• arkadaslar merhaba, izmirde yeni dogalgaz baglattim, vaillant yogusmali kombi mevcut, evin onu acik baya ruzgar aliyor, cift cam disinda yalitim yok ve cati kati, 3+1 120mt2:) kazani 50.dereceye ayarladim ve kablosuz oda termostati mevcut, isiyi 21,22 arasi tutuyorum fakat ev tam anlamiyla isinmiyor, normal sicaklik. Fazla yakiyor gibime geliyor, ayrica oda termostati, 0.5 baremli, hani 21den 20,5 e dusene kadar baya zaman geciyor su soguyor tekrar 21 yapmak icin fazla yukleniyor, benim gozlemlerim boyle tecrubeli arkadaslar bilgi vereceklerdir, tesekkurler
  • eagle_man E kullanıcısına yanıt
    oda termostatın hassasıyet ayarını 2 yada bır yapınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

Yer izmir buca.kombi eca confeo plus.24 saat kombi hic kapanmadan gundyzleri termostatik vanadan kistim.kombi 42-45 C ayarli.8 tane petek var ince tahmini 12 m + havlupan. Arakat.gunluk tuketim 7 metrekup.bu gunlerde hava oldukca soguk izmirde.

Confeo Plus'ın biraz fazla yakması normal.Yoğuşmalı değil maalesef.Confeo Premix olsaydı biraz daha az yakardı.
  • Yer izmir buca evka ev 75 m2 5.6 metre ddokum petek+havlupan termostat 24derecede ev dis cephe yalitimli ara kat16 saat calisma yapti gunduz calismadi 3.5 metrekup yakmis

• quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

quote:

40 derece neredeyse insan sicakligi. Hissetmemeniz normal.

Kombideki sicaklik ile radyatorlerin arasinda ucurum varsa tesisat kalitesiz, su basinc kaybediyor demektir.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Yüzde kaça kadar kayıp normal acaba? Gerçi kombiye uzak olan petekler daha soğuk olabiliyor. Bu da hesabı değiştirir ama sen bi rakam ver gene
  • quote:

Yüzde kaça kadar kayıp normal acaba? Gerçi kombiye uzak olan petekler daha soğuk olabiliyor. Bu da hesabı değiştirir ama sen bi rakam ver gene

Tesisat kaliteli olursa, bakir bkru yapilir isi iletimi ust duzeye cikarilirsa, plastik gibi de erimis baglantilari olmadigindan yuzde yuze yakin verim alinir. Kombiden cikan su sogumadan petege girer

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    O bizi aşar ya. Sıradan ev kullanıcısıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

oda termostatın hassasıyet ayarını 2 yada bır yapınız

kardesim termostatin arkasinda 0.5 ve 1.0 yaziyor daha dusuge ayarlama yok sanirim,.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_man

arkadaslar merhaba, izmirde yeni dogalgaz baglattim, vaillant yogusmali kombi mevcut, evin onu acik baya ruzgar aliyor, cift cam disinda yalitim yok ve cati kati, 3+1 120mt2:) kazani 50.dereceye ayarladim ve kablosuz oda termostati mevcut, isiyi 21,22 arasi tutuyorum fakat ev tam anlamiyla isinmiyor, normal sicaklik. Fazla yakiyor gibime geliyor, ayrica oda termostati, 0.5 baremli, hani 21den 20,5 e dusene kadar baya zaman geciyor su soguyor tekrar 21 yapmak icin fazla yukleniyor, benim gozlemlerim boyle tecrubeli arkadaslar bilgi vereceklerdir, tesekkurler

valla ben waillant kullanıyorum.2,5 yıl oldu.ev küçük 70-75 m2 civarı.yeni perıyodık bakım yaptırdım.sanki kombinin ayarı bozuldu gibi.kombi
    2 -3 günden bu yana bir türlü 23 dereceye gelemiyor. 55-58 derecede çalışıyor.gerçi çatı katındayız,alt katta kombi yok.ev kısmen yalıtımlı .ev soguk oluyor.vaiilant kablolulu 240 modeli oda termostadı kullanıyorum.
    oda termostadını devre dışı mı bıraksam bilemiyorum.
    gerçi soğuklar 2-3 gunden bu yana arttı. mekan izmir üçyol.

not: servis oda termostadı varsa kombi en yuksek ayarda çalışmalı diyor.kombinin kullanım klavuzunda da öyla yazıyor.(internetten demirdökum kullanım klavuzunda da oda termostadı varsa kombi en yüksek ayarda çalışmalı yazıyor)ama bu forumda üstadlar en fazla 50 veya 55 derecede çalışmalı,maximum ayarda çalıştırmak dogru değil diyorlar.

• İzmir'de kuzey cephesi ara kat, sıfır yalıtım, tek cam, tam yoğuşmalı kombi, 120m2 ev, 10 metre petek, gündüz 12'den gece 12'ye 23 derece, geri kalan süreçte 20 derece, 24 saatlik tüketim 5,6 m3 oldu.

Termostat 23 derece iken termometre hep 22 gösterdi. 20 derecede ise termometre 20 derece gösterdi.

Kazan sıcaklığı da 37-52 derece arası gidip geliyordu.
  • kombiden kurtulup merkezi sistemli eve geçtim kafa rahat her daim sabit 24 dereceye bağladık aşağı yukarı , odalar arası dengesizlik yok alt kattaki cimri evini 19-20derece tutacak diye zeminin soğuk olması yok vs.. darısı size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 25 Kasım 2014; 23:20:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy

kombiden kurtulup merkezi sistemli eve geçtim kafa rahat her daim sabit 24 dereceye bağladık aşağı yukarı , odalar arası dengesizlik yok alt kattaki cimri evini 19-20derece tutacak diye zeminin soğuk olması yok vs.. darısı size

En güzelini yapmışsınız.
    Benimde ev kombili 120m2 biraz zor ısınıyor, Ankara'nın tepe noktası Dikmen'deyim.
    Geçen yıl annemlerde geçirdik kışı, birde 1 yaşında çocuk olunca dikkat etmek istedim.
    Annemlerin evde aynen merkezi sistem sürekli sıcak, hatta -13 derecede bile pencere açıyorduk biraz ev serinlesin diye.
    Ve aylık ödeme 100TL bunun 60TLsi doğalgaz diğer kısmı bina giderleri vs için kullanılıyor.
    Ben şimdi bu kış aylık 400 ü çok rahat bulurum üstüne üstlük normal bir ısınma sağlar ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeNNiSeR

quote:

Orijinalden alıntı: enemy

kombiden kurtulup merkezi sistemli eve geçtim kafa rahat her daim sabit 24 dereceye bağladık aşağı yukarı , odalar arası dengesizlik yok alt kattaki cimri evini 19-20derece tutacak diye zeminin soğuk olması yok vs.. darısı size

En güzelini yapmışsınız.
    Benimde ev kombili 120m2 biraz zor ısınıyor, Ankara'nın tepe noktası Dikmen'deyim.
    Geçen yıl annemlerde geçirdik kışı, birde 1 yaşında çocuk olunca dikkat etmek istedim.
    Annemlerin evde aynen merkezi sistem sürekli sıcak, hatta -13 derecede bile pencere açıyorduk biraz ev serinlesin diye.
    Ve aylık ödeme 100TL bunun 60TLsi doğalgaz diğer kısmı bina giderleri vs için kullanılıyor.
    Ben şimdi bu kış aylık 400 ü çok rahat bulurum üstüne üstlük normal bir ısınma sağlar ancak.

bende de bebek var hocam o yüzden kombi tüm gün yanması gerekiyor maliyet haliyle 400 civarı kışın. burda yarı fiyat

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.