Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çalışma sıklıgını hiçtakip etemedim ama takip ederim.ben çatı katında oldugum için ve de alt katta kombi kullanılmadığı için OT ayarı 18.30 - 24.00 arası set değerım 23. derece .ancak oda termostatının kullanım klavuzunda çalışma sıklığını veya seyreklğini ayarlayan bir menü var.ben hiç kullanmadım ama servise bir sormak lazım.bu ne işe yarıyor.. diye..
  • arkadaşlar şimdi yaptığım tespitleri yazıyorum , kombi ddöküm nitromix , oda termostatı 0,2 hassasiyetli
    bu tespitler oda termostatı devreye girip kombi çalışmaya başlıyor , oda sıcaklığına ulaşınca kombinindevreden çıkmasına kadar geçen zaman

kombi 54 de çalışırken 40 dakikada ısıttı odayı 0,590 kw yaktı.50 dakikada kombi yeniden çalıştı
    60 derce 25 dakikada ısıtttı 0,540 yaktı 1,10 dakikada yeniden çalıştı
    65 derecede 20 dakikada ısttı ,0505 kw yaktı 1,25 dakikada yeniden çalıştı

şimdi diyorlarki yoğuşmalı kombi 65 te çalıştırılmaz , peki uygunsa neden çlıştırılmaz
  • enes-furkan kullanıcısına yanıt
    Güzel bir test olmuş test anındaki dış hava sıcaklığı aynı mıydı.testi birde tersten denemek lazım.yani önce 65 sonra 60 ve 50 derece ayarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oda termostatı kullanıp değer yazan arkadaşlar genelde oda sıcaklığını kaç dereceye ayarlıyorsunuz ? Ben mi çok sıcağı seviyorum genelde en az 22-23 dereceye ayarlıyorum 21.4 şu an ve üşüyorum kombi çalışmıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

oda termostatı kullanıp değer yazan arkadaşlar genelde oda sıcaklığını kaç dereceye ayarlıyorsunuz ? Ben mi çok sıcağı seviyorum genelde en az 22-23 dereceye ayarlıyorum 21.4 şu an ve üşüyorum kombi çalışmıyor :)

07:00-23:00 23.5 derece
    23:00-07:00 22 derece
  • Hasan ŞAHİN kullanıcısına yanıt
    7/24 cocuk var 23.6 derece hassasiyet 0.01 gunluk 10m3

• quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

oda termostatı kullanıp değer yazan arkadaşlar genelde oda sıcaklığını kaç dereceye ayarlıyorsunuz ? Ben mi çok sıcağı seviyorum genelde en az 22-23 dereceye ayarlıyorum 21.4 şu an ve üşüyorum kombi çalışmıyor :)

Ideal oda sicakligi zaten 21 dereceden baslar. (Dunya saglik orgutu) Daha alti ulkemiz nem sartlarinda pek uygun degildir. 21 de zaman zaman usumeniz normal. 22-23 tam konfor sicakligidir. Bu derecelerde de usuyorsaniz sicagi cok seviyorsunuz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 5 Aralık 2014; 4:14:52 >
  • Izmir bucada oturuyorum evim 65m2 5m petek demirdöküm plus ve havlupan banyoda var kombim bosch classic condense 28kw fr10 oda Termostat var butun peteklerim sonuna kadar açık kombi 50c sıcak su da 40c de kullanıyorum duvarlarımın hepsi alçılı kapıların hepsi açık pencereler pimapen çift cam ev hiç güneş görmüyor desem yeri üç yanım açık 24 saat kombim çalışıyor 3aylık bebeğim var 3 gunluk yaktığım degerler 3 aralık 3.66 m3 4 aralık 3.22 m3 5 aralık sabah 7.30da yine ölçüm yazarım şu an için 2.2 m3 oda sıcaklığı gece gündüz 22c hiç ellemiyorum ust katım ve alt katım boş ortada kalıyorum altın Üstüm de yaksa değerleri çok merak ediyorum ☺ daha da kombi de parametre ayarları yapılmadı premix yoğuşmalı kombim ve evim 65m2 herkes gerek yok diyodu bu kombi bu eve olmaz büyük diyorlardı her diyen firma kendine göre kombi modelleri teklif ettiler ben bu modelde inat ettim bu değerler beni yanıltmadığınıı gösteriyor zaten..Görüşlerinizi bekliyorum
     Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alonsomania35

Izmir bucada oturuyorum evim 65m2 5m petek demirdöküm plus ve havlupan banyoda var kombim bosch classic condense 28kw fr10 oda Termostat var butun peteklerim sonuna kadar açık kombi 50c sıcak su da 40c de kullanıyorum duvarlarımın hepsi alçılı kapıların hepsi açık pencereler pimapen çift cam ev hiç güneş görmüyor desem yeri üç yanım açık 24 saat kombim çalışıyor 3aylık bebeğim var 3 gunluk yaktığım degerler 3 aralık 3.66 m3 4 aralık 3.22 m3 5 aralık sabah 7.30da yine ölçüm yazarım şu an için 2.2 m3 oda sıcaklığı gece gündüz 22c hiç ellemiyorum ust katım ve alt katım boş ortada kalıyorum altın Üstüm de yaksa değerleri çok merak ediyorum ☺ daha da kombi de parametre ayarları yapılmadı premix yoğuşmalı kombim ve evim 65m2 herkes gerek yok diyodu bu kombi bu eve olmaz büyük diyorlardı her diyen firma kendine göre kombi modelleri teklif ettiler ben bu modelde inat ettim bu değerler beni yanıltmadığınıı gösteriyor zaten..Görüşlerinizi bekliyorum
     Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

Kardes dur bakalim bende bucada otruyorun cati kati hemde altimdaki dairede bosaldi boschh clasic plus kullaniyorum bende senle ayni.degerler suan.kombi.20.derecede sabit 24 saat hava zaten disari si 20 derece suan :D ilerleyene aylarda gorucez degerleri.suan.icin cok.erken izmir icin

• Sivas, Demirdokum nitromix kombi 7/24 calisiyor. Termostat 22.5 a ayarli. Gunde 7m3 civari harciyor

• Faturamiz bugun kesilmis. (10 kasim-8 aralik) 109 lira. Termostat gece gunduz 21 dereceye ayarli. Sadece ilk bir kac gun 20.5 e ayarliydi. Usuyunce 21 e sabitledik. Yer kirsehir.

Yine de aksam vakitlerinde ara ara usume hissi oluyor. O yuzden bundan sonra gunduz 21.5 gece de 21 olarak kullanicam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carroll

Faturamiz bugun kesilmis. (10 kasim-8 aralik) 109 lira. Termostat gece gunduz 21 dereceye ayarli. Sadece ilk bir kac gun 20.5 e ayarliydi. Usuyunce 21 e sabitledik. Yer kirsehir.

Yine de aksam vakitlerinde ara ara usume hissi oluyor. O yuzden bundan sonra gunduz 21.5 gece de 21 olarak kullanicam.

Ustat 21 derecede soguk olmuyor mu ben 23.5 24 te calistiriyorum.21 e getirsem hic calismaz

• Calismaya yakin ev sogudugu icin hafif usume oluyordu. Simdi 21.5 a aldim gayet iyi. 22 derece ustunde bizi sicak basiyor. Ozellikle uykuda gecenin bir vakti terli terli uyanmak rahatsizlik veriyor bana.

• Evim 95 metrekare net, Kuzey güney Cephe, müstakil orta kat üstte altta yakan yok.. 14 Kasım da bu saate topla. Tüketim 89 metreküp. Oturma odası 23 derece diğer odalar ve Holde termostatik vanalar var siemens ve danfos karışık... Uk Tipi bazıları. Tüm odalar 20 de dereceye ayarlı. Hol 24 dereceye ayarlı 4 de vana diğer odalar ile isi dengesi oluştursun diye.. Kombi genelde 40 da soğuk zamanlarda 45 de çalıştı. Bitişik nizam 5 Cm xps mantolama mevcut 9 metre petek hep açık kapatma yok... Kombi Nitromix tam kapalı dolapta.. Metal vana ve filtreler var...oda termostati yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 8 Aralık 2014; 21:41:28 >
  • Kıskanıyorum valla keşke bendede aynı olsa inşallah seneye az rakamları görürüm :)
  • Faturamız bugün itibariyle geldi. 10 Kasım - 9 Aralık arası 168 TL. 15 Kasımdan sonra oda termostatı taktım. Sürekli olarak 23,2 dereceye ayarlı. Mutfaktaki termostatik vana 20 dereceye ayarlı. Diğer tüm radyatörler tam açık. Evimiz 110 metrekare. İçten yalıtımlı. Güneye bakıyor. Kombimiz DD Atron. Şu an 55 dereceye ayarlı. Bizim kattaki aynı cepheye bakan komşu daireye 198 TL, arka cepheye bakan dairelere 240 TL civarında fatura gelmiş. Günlük tüketim 3,1 ile 8,5 metreküp arasında. Tüketimin fazla olduğu günler dış sıcaklığın 0 derecenin altına düştüğü günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demmurat -- 9 Aralık 2014; 16:23:28 >
  • demmurat D kullanıcısına yanıt
    Murat bey bizim evimiz 130 m2 ve isi yalitimi oldukca iyi. iskenderun gibi kislari oldukca yumusak gecen bir sehirde yasiyoruz ve bu sene dogalgazin gelisiyle ilk defa kombi kullanioruz. Kombimiz dd atron. Kombiyi sizin gibi 55 derecede calistirdigimizda panellerin ancak ılıdığıni hissedebilioruz.sadece 60 ve uzeri derecelerde verimli calisiyor. Bu sekilde de 4-5 saatte 3 m3 gaz tuketiyor. Sizin yazmis oldugunuz rakamlardan cok uzak veriler bunlar. Bu sekilde 24 saat calistirmaya kalksak ocagimiza incir agaci dikilir. Kombimizde veya tesisatimizda bi sorun olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

7/24 cocuk var 23.6 derece hassasiyet 0.01 gunluk 10m3

Hangi şehirdesiniz göremedim ama benimde sizin kullanımınız kadar kullanımım var.
    Küçük cocuk olduğu için sürekli aynı şekilde açık tutuyorum, günlük ortalama olarak 9-12 arası kullanım görüyorum.
    12ye vurduğu zamanlarda genelde zaten uzun süren yemek yapımı ve banyo kullanımı olduğunda filan oluyor.
    Her sabah işe giderken bakıyorum doğalgaz saatine günlük ne kadar gittiğinide hesaplamış oluyorum.
    (Ankara Dikmen'deyim, soğuk baya, binada yalıtım adına bişey yok, alt ve üsttekilerin de pek faydasını görmüyorum. Muhtelemen biraz daha eksilere inince sıcaklık birkaç haftaya kadar 3-5 m3 daha artış göreceğimi düşünüyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeNNiSeR -- 22 Aralık 2014; 21:36:21 >

• Anıl bey, bizim Atron ikinci yılını bu yılın haziran ayında doldurmuş. Biz evi satın aldığımızda kullanılıyordu. Kombiyi 55 dereceye ayarladığınızda 58 dereceye kadar ısıtıp yanmayı durduruyor. Kombi bu ayarda yanarken elimi peteğe tutamıyorum. Bir kez 60 dereceye ayarladım. 60 derecede 63 dereceye kadar ısıtıyor. İnanın el değmeyecek kadar ısıtıyor. Plastik borular eriyecek gibi geldi. Perdelerin arkasına dolan hava perdeleri balon gibi şişirdi. Tekrar 55 dereceye aldım. Abarttığımı düşünmeyin. Gerçekten kombinin ısıtması bu şekilde. Sizin kombi henüz yeni olduğu için daha iyi ısıtması gerekir. Tesisatınızda bir sorun olabileceği aklıma geliyor.

Radyatörlerin tümünü evi aldıktan sonra değiştim (DD Panel Plus). Forumdaki ustalarımızın önerilerini uygulamaya çalıştım. (Özellikle @disintegration'a teşekkürler.) Danfoss termostatik vanalar var. Mutfak hariç tümü tam açık. Tüm kapılar sürekli açık. Evde 0,2 derece hassasiyetli oda termostatı var. Sürekli 23.2 dereceye ayarlı. 23 - 23.4 derece arasında çalışıyor. Gümüşhane'de yaşıyoruz. Bugün kar yağdı. Şu an dış sıcaklık 0 (sıfır) derece civarında. Isınma sorunu yaşamıyoruz. Kombiden memnunum. Tüketim kayıtlarını günlük olarak tutuyorum. Bizim bu ev ve kombi ile il kışımız. Daha soğuklarda ne olur bilemiyorum. İskenderun'la kıyaslanamayacak kadar soğuk olur burası -20'leri görür. Bakalım tüketim nasıl olacak yaşayıp göreceğiz.

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demmurat -- 22 Aralık 2014; 22:50:20 >

• TeNNiSeR kullanıcısına yanıt
    Sizin tuketim daha iyi ben izmirdeyim bu taraf ankaraya gore daha sicak

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.