Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

Orijinalden alıntı: eagle_man

arkadaslar merhaba, izmirde yeni dogalgaz baglattim, vaillant yogusmali kombi mevcut, evin onu acik baya ruzgar aliyor, cift cam disinda yalitim yok ve cati kati, 3+1 120mt2:) kazani 50.dereceye ayarladim ve kablosuz oda termostati mevcut, isiyi 21,22 arasi tutuyorum fakat ev tam anlamiyla isinmiyor, normal sicaklik. Fazla yakiyor gibime geliyor, ayrica oda termostati, 0.5 baremli, hani 21den 20,5 e dusene kadar baya zaman geciyor su soguyor tekrar 21 yapmak icin fazla yukleniyor, benim gozlemlerim boyle tecrubeli arkadaslar bilgi vereceklerdir, tesekkurler

valla ben waillant kullanıyorum.2,5 yıl oldu.ev küçük 70-75 m2 civarı.yeni perıyodık bakım yaptırdım.sanki kombinin ayarı bozuldu gibi.kombi
    2 -3 günden bu yana bir türlü 23 dereceye gelemiyor. 55-58 derecede çalışıyor.gerçi çatı katındayız,alt katta kombi yok.ev kısmen yalıtımlı .ev soguk oluyor.vaiilant kablolulu 240 modeli oda termostadı kullanıyorum.
    oda termostadını devre dışı mı bıraksam bilemiyorum.
    gerçi soğuklar 2-3 gunden bu yana arttı. mekan izmir üçyol.

not: servis oda termostadı varsa kombi en yuksek ayarda çalışmalı diyor.kombinin kullanım klavuzunda da öyla yazıyor.(internetten demirdökum kullanım klavuzunda da oda termostadı varsa kombi en yüksek ayarda çalışmalı yazıyor)ama bu forumda üstadlar en fazla 50 veya 55 derecede çalışmalı,maximum ayarda çalıştırmak dogru değil diyorlar.

hocam gunde ortalama kac mt3 yakiyor,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçen yıl akşam 19.00 gece 24.00 veya 01.00 arası 3 veya 3.5 m3 yakıyordu.gündüz ev ısısı 22 derecenin altına düşmediği için kombi çalışmıyordu.tabii oda termostadı ayarlıyor bunu.
    bu sene ölçmedim.ölçüp yazacağım.
  • aklıma gelmişken ısı zaman ayarlarını yapayımbari.yılda bir defa yapınca bir önceki yıl nasıl yapıldığını unutuyoruz.OT. kullanım klavunu ELİME ALDIM BAŞLADIM OKUMAYA.
  • Alt kat dükkan üst kat çatı dış yalıtım yaptırdım geçen sene kışın 4 tarafım açık 4+1 evim mobil sistem yaptırdım 1 odam yanmıyor oturma odası kuzey cephe gece 40 da yaktım sabah 45 yapıp gittim işe eve geldim ev soğuk 14m küp yakmış halen ısı yok evde kafayı yiyecem anlam veremedim termostat yok evde oda kapılarını kapalı oturuyorum sıcaklık düşük halen

Petekler sıcak ev soğuk nedendir acaba

• Oturma odası 20m2 tek pencereli 1600 petek var

Ç.odası 13m2 1200 petek

Mutfak 13m2 1200 petek

Y.odası 16m2 1600 petek

Hol antre 1000 petek

Misafir odası 20m2 1600 petek

2. Yatak odası 16m2 1600 petek

Gb 012 buderus yoguşmalı var

Petekler termo teknik

Peteklerde ısı kaybı yok gayet sıcak ama oda soğuk

• Realism R kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız şehir neresi? Peteklerin arkasında izopan var mı? Yeni mi yakmayı başladınız? Isı kayıplarınız fazla olabilir mi? Pencere ve kapılarda izolasyon bandı var mı? Kombi kazan sıcaklığını 60°C yapıp denediniz mi, ısı artışı var mı?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    İstanbul/ataşehir

Petek arkasında izopen yok dıştan montalama var diye

Bu sene başladım doğal kıllanmaya 2.fatura daha gelmedi soba kullanıyordum geçen sene

Kapıları yeni değiştirdim ado kapı fitilli hepsi tuvalet banyo dahil tüm kapılar kapalı mutfak kapısı hariç

Pencerelerde sıkıntı yok kontrol ettim

60 yapınca ısınıyor tabiki ama 45 de yaktım halde 14m küp yakıyor 60 yaparsam kombiyi, maaşı yatırırım İgdaş'a

Var bi sıkıntı biyerde anlaya madım mutfak ve yatak odasının vanalarını kıstım çeyrektur yaptım sıcak ve soğuk gidişleri çeyrekturda

Bacadan aşırı duman atıyor kombi ara ara

Yinede 55-60 yapıp dener misiniz.
    Yaptım

Ne kadar beklemeliyim bu şekil

60 da takıldı kaldı öyle sabit yanıyor ısınmaya başladı oda

Normalde
    45 yanarken 50 ye çıkıp düşüşe geçiyordu 37 ye kadar sonra tekrar ateşleyip yanıyordu

Benim servis ayarlarını 100/100/82 idi

Ben 75/75/60 yaptım 1 ay önce

60 da çakılı kaldı sabit yanıyor

Kombiniz GB 012 bildiğim kadarı ile yoğuşmalı değil.60 derecede,hatta 65 derecede, 45 dereceye oranla daha verimli çalışır ve daha az yakar büyük ihtimal.Bence 60 yapmaya çekinmeyin.Daha düşük sıcaklıklarda ısınmak için, ısınmayan odaların peteklerini büyütmek lazım.Oda termostatının tasarruf ve konfor anlamında katkısı olur.Aslında en iyisi daha büyük petekler, mümkünse demirdöküm plus ve de premix tip tam yoğuşmalı kombi.Tabi bu da ek maliyet demek.Şimdilik dereceyi arttırıp ısınma ve yakıtı gözlemleyin.Daha az yakıp daha iyi ısınacağınızı umuyorum.

Düzeltme: Yanlış hatırlamışım kombiniz yarım yoğuşmalı.ilk çıkan yoğuşmalılardan. En yüksek verime 30-50 derece arası sıcaklıklarda ulaşıyor. Max verim %103.Premix yoğuşmalı modellerde %109'a kadar çıkabiliyor.
    Yani sizin 50 derece en fazla 55 derecede kullanmanız gerekiyor.50-55 derecede ısınmayan odanız varsa çözüm petekleri büyütmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 27 Kasım 2014; 21:40:06 >

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Evet gb012 kombim 2 ay oldu sistemi kombi ve petekler değiştirmem mümkün degil oturma odasının peteğini 2 metre yapmayı düşünüyorum oda ayrı bir dert zaten alttan çıkışlı ek yaptıracağız nasıl olacak belli degil

60 verimli diyorsunuz ama saat baya hızlı dönüyor 24 saatte baya yakmazmı

50 yaptım şimdilik bakalım ne olacak gece 45 e alsam sabah tekrar 50 yapsam nasıl olur acaba

Hocam yanlış hatırlamışım.Hemen araştırıp düzeltme yaptım.

Düzeltme: Yanlış hatırlamışım kombiniz yarım yoğuşmalı.ilk çıkan yoğuşmalılardan. En yüksek verime 30-50 derece arası sıcaklıklarda ulaşıyor. Max verim %103.Premix yoğuşmalı modellerde %109'a kadar çıkabiliyor.
    Yani sizin 50 derece en fazla 55 derecede kullanmanız gerekiyor.50-55 derecede ısınmayan odanız varsa çözüm petekleri büyütmek.

Misafir odası ve oturma odasının petekleri en az 2 m olmalı.Eğer eviniz yüksekte, rüzgar alan bir yerde ve kuzey cephe ise 2m'den biraz daha büyük petek de koyulabilir.Mesela 2.20-2.30.Diğer petekler sınırda görünüyor.

• 50 de şuan bakalım sayacı not aldım yatarken 45 yapıp yatarım sabah tekrar 50 yapıp çıkacam yarın bu saate kadar 50 yanacak bakalım ne kadar yakmış olacak ortaya çıkacak

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Kombiyi zorlamaz degilmi
    2 metre yapmak mobil boruyu uzatmak zor olacak galiba işinin ehli insanları bulmak zor bu zamanda bu petekler normalde dAha küçüktü ben büyülttürdüm yoksa bi küçüklerini takacaklardı eve 4 tane firma getirdim baktı hepsi aynı petek ölçüsününü verdi..

otm-p alacam ama seneye almayı düşünüyorum bu sene bi deneyelim böyle diyorum
    koçtaşdan petek üstü aparatlar var sıcaklık tüllere gitmesin diye ondan alacam bu hafta bakalım

Kombiniz 25 kw yani yaklaşık 12.5 metre peteğe kadar zorlanmadan ısıtır.O kısmı dert etmeyin.Aslında petek arkalarına izopan denilen malzemeden koyabilseniz o aparattan daha fazla faydası olur size.
    Dediğiniz şekilde deneyin bence de, 45 de 50 de kombinizin verimli çalışması için uygun sıcaklıklar.55'i geçmediğiniz sürece yüksek verimde çalışır.

• quote:

arkadaslar merhaba, izmirde yeni dogalgaz baglattim, vaillant yogusmali kombi mevcut, evin onu acik baya ruzgar aliyor, cift cam disinda yalitim yok ve cati kati, 3+1 120mt2:) kazani 50.dereceye ayarladim ve kablosuz oda termostati mevcut, isiyi 21,22 arasi tutuyorum fakat ev tam anlamiyla isinmiyor, normal sicaklik. Fazla yakiyor gibime geliyor, ayrica oda termostati, 0.5 baremli, hani 21den 20,5 e dusene kadar baya zaman geciyor su soguyor tekrar 21 yapmak icin fazla yukleniyor, benim gozlemlerim boyle tecrubeli arkadaslar bilgi vereceklerdir, tesekkurler

merhaba oda termostatı modeli nedir acaba, bende vaillant kombi ve calormatic 240f kablosuz oda termostatı var 22 dereceye ayarlı termostat 22 gösterirken bile kombiye yak emri gönderiyor sizin ki gibi 0.5 derece düşünce yanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihurhan42

quote:

merhaba oda termostatı modeli nedir acaba, bende vaillant kombi ve calormatic 240f kablosuz oda termostatı var 22 dereceye ayarlı termostat 22 gösterirken bile kombiye yak emri gönderiyor sizin ki gibi 0.5 derece düşünce yanmıyor

radyatör soğuma işi bizde dde oluyor.net bir cevap bulamdım.vaillant kombi,vaillant 230 oda termostadı kullanıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

Orijinalden alıntı: fatihurhan42

quote:

radyatör soğuma işi bizde dde oluyor.net bir cevap bulamdım.vaillant kombi,vaillant 230 oda termostadı kullanıyorum..

merhaba kombinin çalşma sıklığı ve çalışma süresi nedir. mesela termostat 22 dereceye ayarlı oda sıcaklığı 21.5 a düşünce uzun süre çalşıp 22.5 da çalışmayı kesiyormu.

benim kullandığım termostat 22 dereceye ayarlı 21.5 a neredeyse hiç düşmez kapı pencere vs. açılmazsa kombi kısa aralıklarla çalışp kapanıp sıcaklığı 22 de sabit tutmaya çalışıyor 10 gündür kullanıyorum sürekli termostat kombi arasında gidip geliyorum kaç dk çalıştı kaç dakika bekledi acaba cihazda bir problemmi var ?

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.