Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar yaktıgım metreküpü nereden görebilirim o anlık sayaçta 7 hane var son 3ü kırmızı çizili? bide metreküp fiyatı ne kadar doğalfazın acaba istanbul içşn?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel75

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: eagle_man

arkadaslar haftaya 3 gece evde olmayacagim, kombiyi kapatmalimiyim, yoksa 17ye ayarlayip cikmalimiyim

Kesinlikle kapatmayin. En dusuk sicaklikta birakin. Hem kombiyi kapatacaksanuz bile tamamen kapatmayin isitma devresini kapatin. Yoksa kombinin don korumasi devre disi kalir.

Hocam bizim tesisat gaz ve elektrik tesisatı bağlanmadan kontrol için su basilmis 1,5 bar basincli ve o şekilde bırakılmış 3-4 gündür izmir soğuktu kombi panjurlu balkonda, sicaklik eksi değerlere dusmustu, kombide arızaya neden olmustur diye düşünüyorum. Donma vs gibi bir ariza olusmussa elemanlar açılışa geldiklerinde belli eder mi. Arıza olmuş ise gozden kaçarak işin bizim başımıza patlamasi canımı sıkıyor.

Petekteki suyu bosaltmak iyi degildir ama donma riskine karsi suyu bosaltmaniz gerekirdi. Su donarsa borulari patlatip kombiye zarar verebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel75

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eagle_man

arkadaslar haftaya 3 gece evde olmayacagim, kombiyi kapatmalimiyim, yoksa 17ye ayarlayip cikmalimiyim

Kesinlikle kapatmayin. En dusuk sicaklikta birakin. Hem kombiyi kapatacaksanuz bile tamamen kapatmayin isitma devresini kapatin. Yoksa kombinin don korumasi devre disi kalir.

Hocam bizim tesisat gaz ve elektrik tesisatı bağlanmadan kontrol için su basilmis 1,5 bar basincli ve o şekilde bırakılmış 3-4 gündür izmir soğuktu kombi panjurlu balkonda, sicaklik eksi değerlere dusmustu, kombide arızaya neden olmustur diye düşünüyorum. Donma vs gibi bir ariza olusmussa elemanlar açılışa geldiklerinde belli eder mi. Arıza olmuş ise gozden kaçarak işin bizim başımıza patlamasi canımı sıkıyor.

Petekteki suyu bosaltmak iyi degildir ama donma riskine karsi suyu bosaltmaniz gerekirdi. Su donarsa borulari patlatip kombiye zarar verebilir.

Evet bosaltilmali idi ama onu gercekten usta olan düşünür. Maalesef o da memlekette cok nadir bulunuyor. Kırma dokmeyi, musluk ve boru baglamayi öğrenmiş o da yarim yamalak teknik düşünce sifir.
    Duvar delip elektrik hattini kopartan super usta kayniyor ortalık. Gösterdiğimiz halde yine bildiğini okuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

selamlar yaktıgım metreküpü nereden görebilirim o anlık sayaçta 7 hane var son 3ü kırmızı çizili? bide metreküp fiyatı ne kadar doğalfazın acaba istanbul içşn?

Kirmizi olanlara bakmayacaksiniz siyah olani okuyacaksiniz. Bildigim kadariyla istanbulda gazin metrekupu 1,25 seviyesinde.

• quote:

quote:

selamlar yaktıgım metreküpü nereden görebilirim o anlık sayaçta 7 hane var son 3ü kırmızı çizili? bide metreküp fiyatı ne kadar doğalfazın acaba istanbul içşn?

Kirmizi olanlara bakmayacaksiniz siyah olani okuyacaksiniz. Bildigim kadariyla istanbulda gazin metrekupu 1,25 seviyesinde.

teşekkürler bilgi için 1 lira diye bi bilgi var nette. peki şuan 04303749 yazıyor kaç oldugunda 1 metreküp yakmış olucam? 04403749 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 11 Ocak 2015; 15:42:32 >
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler bilgi için 1 lira diye bi bilgi var nette. peki şuan 04303749 yazıyor kaç oldugunda 1 metreküp yakmış olucam? 04403749 mu?

Hayir o zaman 10 metrekup yakmis olursunuz. Sagdan uc basamagi yok sayacaksiniz.

• yer gaziantep

yüksek giriş altı garaj 155 m2 3+1

güneş çok az alıyor

mantolama yok

kombi bosch classic condense 22kw ısıtma 28kw sıcak su

10 saat 2 de, 14 saat 1 de çalışıyor. bazen 2 de daha fazla çalışıyor.

10 metre petek var. salonda termo vana var. salonu ılık tutuyorum. diğer odalar kadar sıcak değil.

ekim faturası 140

kasım faturası 240

aralık faturası 350

ocak faturası da 450 gelecek diye hesaplıyorum.

bu soğuk günlerde günde 15-16 m3 gidiyor.

bu arada kombi balkonda, barbekü bölmesi var pvc kapaklı

odalar eşit derecede ısınıyor. çok şükür tesisatta bir sorun yok. oda termostatı yok.

2 dereceden yani 43 dereceden yukarıya daha çıkmadım.

disintegration hocam değerler nasıl? önerinizle bosch almıştım. oda termostatını taktıramadım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 11 Ocak 2015; 22:04:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

yer gaziantep

yüksek giriş altı garaj 155 m2 3+1

güneş çok az alıyor

mantolama yok

kombi bosch classic condense 22kw ısıtma 28kw sıcak su

10 saat 2 de, 14 saat 1 de çalışıyor. bazen 2 de daha fazla çalışıyor.

10 metre petek var. salonda termo vana var. salonu ılık tutuyorum. diğer odalar kadar sıcak değil.

ekim faturası 140

kasım faturası 240

aralık faturası 350

ocak faturası da 450 gelecek diye hesaplıyorum.

bu soğuk günlerde günde 15-16 m3 gidiyor.

bu arada kombi balkonda, barbekü bölmesi var pvc kapaklı

odalar eşit derecede ısınıyor. çok şükür tesisatta bir sorun yok. oda termostatı yok.

2 dereceden yani 43 dereceden yukarıya daha çıkmadım.

disintegration hocam değerler nasıl? önerinizle bosch almıştım. oda termostatını taktıramadım ama

Icerisi kaç derece onu belirtmemiş siniz

• cLk kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı öneririm hatırladığım kadarıyla kombiyi taktırırken de önermiştim
    Sizin kombinin elektronik kartı gelişmiş ve BUS iletişim protokolünü destekliyor
    Bosch fr 10 alırsanız,bosch.c.c ile sürekli iletişimde kalarak (çünkü bus iletişiminde kombi,oda termostatını görür) alev modülasyonunu oda sıcaklığına göre düzenleyecek
    Buderus/bosch premix yoğ kombilerde gelişmiş elektronik kart yazılımı sayesinde modülasyonlu oda termostatı kullanımı şart

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili tecrubeli arkadaslarim 2 sorum olacak. birincisi kombim tam yogusmali vaillant marka, petek su sicakligini 50de tutuyorum, dogrumu hatalimi, tam.yogusmalida kac olmasi gerekir? ikinci sorum ise peteklerde bir altta bir ustte 2 adet vana var. alt vanalarin ayarlarini tesisat ustalari yapti, peki ben kullanmadigim peteklerin ust vanalarini tamamen kapatmalimiyim, tam kapatip 1 tur aciyorum, yinede petege el degmiyor, tamamen kapatsam su gecisinimi engellemis oluyorum, birde bonus soru sorayim:) petegin su gecen yerleri el.degmeyecek kadar isiniyor fakat petegin ortasi o sicakliga erisemiyor, normalmidir yoksa tesisat hatasimi, simdiden cok tesekkur ederim ilginize alakaniza.

• En güzeli inverter klima abi, bu doğal gazla baş edemedim ben:))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli bir inverter ayda 50 TL civarı bir elektrik harcaması olur diye tahmin ediyorum, yalniz sadece bir oda ısınır.

• eagle_man E kullanıcısına yanıt
    Bende de alt kismi buz gibi olan bir iki petek var, tesisatta çap daralması var. Belki sizinde olabilir.

• cLk kullanıcısına yanıt
    Kombiyi 3 de yani 50 derece de kullanmayı denemesi tavsiye ederim tüketim düşer

• Arkadaşlar merhaba...

Yeni bir eve geçiş yaptım. Doğalgaz faturam 280 tl gelmiş.

Kombi markam protherm leopard

Banyo su sıcaklığım 50

Petek su sıcaklığı 40 ayarlı. Fatura kesilmeden 3 gün önce 45 derece yapmıştım. 3+1 yalıtımsız bir daire için iyi mi acaba

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Arkadaşlar merhaba...

Yeni bir eve geçiş yaptım. Doğalgaz faturam 280 tl gelmiş.

Kombi markam protherm leopard

Banyo su sıcaklığım 50

Petek su sıcaklığı 40 ayarlı. Fatura kesilmeden 3 gün önce 45 derece yapmıştım. 3+1 yalıtımsız bir daire için iyi mi acaba

Teşekkür ederim

yalıtımsız ev için normal, ancak ilinizi belirtmemişsiniz. Ankara için normal, antalya için pahalı, erzurum için bedava vs.

evin cephesi nedir, orta katmı, alt üst yakıyormu bunları bilmeden yorum yapılamaz.
  • casper5353 kullanıcısına yanıt
    Isınabiliyorsanız iyi. O paraya daha iyi ısınabilinir mi evet :)
  • ozas kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da ikamet ediyorum.

2. Kat Güney- Batı cepheli --- alt kat komşum sadece 2 oda ısıtıyor. Salon v.s kullanmıyor.

Dış cephe yalıtımı yok. Kombi markam protherm leopard yoğuşma v.s özelliği yok...

Acaba daha iyi marka yoğuşmalı bir kombi alsam daha az sarfiyat harcar mıyım ?

• lamettrie kullanıcısına yanıt
    Evin genel ısısı 21-22 derece. Kombim yoğuşmalı v.s değil. Acaba yoğuşmalı bir kombi alsam aynı paraya daha fazla ısınır mıyım ?

• casper5353 kullanıcısına yanıt
    Sakin bnm dustugum hataya siz dusmeyin..bnde vitopend 100 vardi..cok yakiyo makiyo diye gittim yogusmali ile degistrdm..iki odaya da trv taktim..hatta donus vanasi falan da taktim..kisin gunluk tuketimim ayni...tek fark surda var..bnm ev gny dogu bati..eski kombinin minimumu 40 idi.yeninin 35 oldugu icin gunesli ve sicak havalarda minimuma getirince gunluk az gaz yakiyor..vitopend 100 minimumda bile en az 7_8m 3 yakardi..bununla 6 civari yakiyor..ama soguk gunlerde tuketim ayni

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.