Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.566
Cevap
29
Favori
415.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabit 42-45 derece yakarsınız daha randımanlı olur diye bir Kanı var mıdır ?

İstediğim ısıya göre mi ayarlayalım. Nasıl olsa yoğuşma özelliği yok. 40-45-50 yakarsak ısınmaya göre gaz harcarız herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

O zaman hiç değiştirmeyelim kombimizi

Sabit 42-45 derece yakarsınız daha randımanlı olur diye bir Kanı var mıdır ?

İstediğim ısıya göre mi ayarlayalım. Nasıl olsa yoğuşma özelliği yok. 40-45-50 yakarsak ısınmaya göre gaz harcarız herhalde...

Benimkisi demirdokum yogusmalida ne farki varki;40-80 derece arasi olup,50 de yakarken 10 metrekup,55 te 13metrekup 60 da 16 metrekup yakiyor 65 te 20 metrekup yakitigina sahit oldum,isinma olayina gelince 60 anca isitabildim evi,ama faturabu sefer 500-550 bandinda gelecek marmaradayim evim 110 metrekare arakat 65 dereceye alsam 700 tl fatura gelecek sasirmamak elde degil,bende 45 te yakiyorum 250 fatura gelir salona isitici aldim aylik 50 tl gelse ekstradan 400 tl odemekten kurtuldum ve isindigimi hissettim.

• casper5353 kullanıcısına yanıt
    Durduk yere değiştirmeyin o parayı doğalgaza verirsiniz. Oda ısıları 21-22 derece ise ve hepsi eşitse normal. Aslında ben ankaradayım ev 150m2 kombi 55-60 arasında oda termostatı var gündüz düşük ısıda yandı akşam normal ısıda 280TL hiç ödemedim.Oda termostatı düşünebilirsiniz ısınmayan oda varsa. Çok ısınan odalara etrmostat kombi biraz artırılır eşitlenir.
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Salon 22 derece diğer odalar 21 benim odam ise binanın rüzgar aldığı yer 20 derece. Ama ben odamın 20 olmasından memnunum çok sıcak oldumu yatılmıyor.

Oda termostat v.s yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Salon 22 derece diğer odalar 21 benim odam ise binanın rüzgar aldığı yer 20 derece. Ama ben odamın 20 olmasından memnunum çok sıcak oldumu yatılmıyor.

Oda termostat v.s yok.
    Salon 22 olmasını istemiyorsanız trv taktırın. Salon radyatörleri büyüktür az da olsa tasarruf ettirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Salon 22 olmasını istemiyorsanız trv taktırın. Salon radyatörleri büyüktür az da olsa tasarruf ettirir.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Evimiz,Gaziantep'te doğu-güney cepheli 2 yıl önce yapılmış ve 1.katta (alt katta toplantı salonu var,boş) sadece üst katımız doğalgaz ile ısınıyor.Ev 80 m2,oturma odamız hariç diğer odalarımızda peteklerimiz açık.Evin yapımında ytong tuğla kullanılmış ve çift camlı pencereler mevcut.
    Petek uzunlukları:
    Salon: 110 cm + 90 cm
    Mutfak:80 cm
    Yatak odası:150 cm
    Oturma odası:(Petek kapalı) 150 cm
    ve banyodaki kurutma demirleri açık

Kombi markası :Baymak Lambert Lx 24 Fi Yoğuşmasız (1.el)
    Gaziantep'te hava çok henuz soğuk olmadı,kar bile tutmadı.Evimiz sürekli güneş alan bir ev.Evde 2 kişiyiz.Banyo dışında kombinin sıcak suyunu kullanmıyoruz.Ocakta da gaz kullanımı çok değil.Kombiyi gündüz ve geceleri 35-40 derecede ,akşamları da 40-50 derecede(son max 2 haftadır) çalıştırıyoruz.

Doğalgazın açılmasından sonra iki fatura ödedik.
    1. 7 günlük 67m3 64TL
    2. 32 günlük 349 m3 342 TL

(günlük yaklaşık 10 m3 yakıyor hava güneşli olsa bile)

Karşı komşumuz kalabalık ve bebeği olmasına rağmen 300 TL ödedi.Bizim bu fatura nedeniyle çok ısındığımızı da söyleyemeyeceğim.
    Bir de özellikle rüzgarlı havalarda pencereden dışarı çıktığımızda doğalgaz borusundan gaz kokusu alıyoruz.Aynı tüp kokusu gibi ve ağır bir koku.Servisi çağırdık ve içindeki gazı sıkıştıran bir parçanın ters takıldığı söyleyip onu düzeltti.Fakat düzeltilmesine rağmen bu gaz kokusu ağır şeklide gelmeye hala devam ediyor.

Sizce kombide bir arıza olabilir mi?Sizce de faturamız biraz kabarık değil mi,neler yapılmalıyız?Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: UMTSZ

Merhaba,
    Evimiz,Gaziantep'te doğu-güney cepheli 2 yıl önce yapılmış ve 1.katta (alt katta toplantı salonu var,boş) sadece üst katımız doğalgaz ile ısınıyor.Ev 80 m2,oturma odamız hariç diğer odalarımızda peteklerimiz açık.Evin yapımında ytong tuğla kullanılmış ve çift camlı pencereler mevcut.
    Petek uzunlukları:

Gaziantep'te hava çok henuz soğuk olmadı,kar bile tutmadı.Evimiz sürekli güneş alan bir ev.Evde 2 kişiyiz.Banyo dışında kombinin sıcak suyunu kullanmıyoruz.Ocakta da gaz kullanımı çok değil.Kombiyi gündüz ve geceleri 35-40 derecede ,akşamları da 40-50 derecede(son max 2 haftadır) çalıştırıyoruz.

1. 7 günlük 67m3 64TL

Karşı komşumuz kalabalık ve bebeği olmasına rağmen 300 TL ödedi.Bizim bu fatura nedeniyle çok ısındığımızı da söyleyemeyeceğim.
    Bir de özellikle rüzgarlı havalarda pencereden dışarı çıktığımızda doğalgaz borusundan gaz kokusu alıyoruz.Aynı tüp kokusu gibi ve ağır bir koku.Servisi çağırdık ve içindeki gazı sıkıştıran bir parçanın ters takıldığı söyleyip onu düzeltti.Fakat düzeltilmesine rağmen bu gaz kokusu ağır şeklide gelmeye hala devam ediyor.

Sizce kombide bir arıza olabilir mi?Sizce de faturamız biraz kabarık değil mi,neler yapılmalıyız?Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler.

Alıntıları Göster
    Yer Eskişehir, dışarısı -10 derece ev üst kat, 100m2 içten yalıtım komple tavan dahil. Dıştan yok, 24 saatte 12m3 yakıyor. kombi Baymak Maxi
    ev sıcaklığı sürekli 23 ile 23.5 arası

• Yer denizli. Mustakil ev. Yalitim var. 145 metrekare burut, 100 metrekare net.

Mutfak, salon, koridor, oda 1 23,5 derece. Yatak odasi, cocuk odasi 21 derece. Banyo yanmiyor.

33 gunluk 234 lira geldi.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş inşallah bende görürüm böyle faturalar ve sıcaklıklar keşke 23 derece olsa odalarım 22 Yada aylık 500 tl ödemeye razıyım :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Realism

Güzelmiş inşallah bende görürüm böyle faturalar ve sıcaklıklar keşke 23 derece olsa odalarım 22 Yada aylık 500 tl ödemeye razıyım :))

Nerede yaşıyorsunuz hocam?
  • quote:

ben bu hale getirene kadar çok uğraştım. tek tek petekleri söktüm arkalarına izopan koydum. baktım bu iş böyle olmayacak, evin açıkta kalan üç cephesine 5 cm karbon esaslı eps yalıtım yaptırdım, çatıya 10 cm tip400 izocam çatı şiltesi serdim.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Istanbulda yaşıyorum müstakil evde oturuyorum
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Bende izocam aldım sadece oturma odasına sere bildim diğer yerler akıyordu çatı aktarılacak.

Dış montalama var içten bütün odalarda dekor stopiyeride var nafile ısınmıyor. Petekler sıcaklığı iyi mobil sistem

Bakalım kombim balkonda kapalı balkonum var oradan söküp banyoya koydurmayı düşünüyorum toplam 8 metre daha içeri ye gelecek evin merkezine faydası olurmu bilmiyorum ama Bakacaz artık seneye petek arkası izopanda var benim.

Oturma odası ile çocuk odası petekleri büyüyecek sadece onlarıda değiştirecem dua ediyorum faydası olur seneye düşük fatura ve ısına bilirim inşallah
  • quote:

Bende izocam aldım sadece oturma odasına sere bildim diğer yerler akıyordu çatı aktarılacak.

Dış montalama var içten bütün odalarda dekor stopiyeride var nafile ısınmıyor. Petekler sıcaklığı iyi mobil sistem

Bakalım kombim balkonda kapalı balkonum var oradan söküp banyoya koydurmayı düşünüyorum toplam 8 metre daha içeri ye gelecek evin merkezine faydası olurmu bilmiyorum ama Bakacaz artık seneye petek arkası izopanda var benim.

Oturma odası ile çocuk odası petekleri büyüyecek sadece onlarıda değiştirecem dua ediyorum faydası olur seneye düşük fatura ve ısına bilirim inşallah

İnsallah isinirsiniz ya sizi cok iyi anliyorum, ben dogalgazi actirdigimda gunluk 18 metrekup tuketiyordu.
  • Realism R kullanıcısına yanıt
    500 lira diyince sasirdim ondan sordum. Isiniz zor valla kolay gelsin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

500 lira diyince sasirdim ondan sordum. Isiniz zor valla kolay gelsin hocam.
    Bende yenidogan olduğu için bıraktım ipin ucunu Geçen ay 266 TL geldi
    Alt kat bos ve üst kat yaksaydı kombi 200 TL öder hemide daha iyi ısınırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 15 Ocak 2015; 15:44:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMW 528

Bende yenidogan olduğu için bıraktım ipin ucunu Geçen ay 266 TL geldi
    Alt kat bos ve üst kat yaksaydı kombi 200 TL öder hemide daha iyi ısınırdım

Alıntıları Göster
    Bu aylar +500 gidiyorum malesef
  • quote:

Merhaba,
    Petek uzunlukları:

1. 7 günlük 67m3 64TL

Hocam 342 metre kup nasıl 349 tl gelıyor
    Izmırde 259 metrekup 301 tl geldı degısıyormu her ılde

• quote:

Orijinalden alıntı: Biqb0ss

quote:

Merhaba,
    Petek uzunlukları:

1. 7 günlük 67m3 64TL

Hocam 342 metre kup nasıl 349 tl gelıyor
    Izmırde 259 metrekup 301 tl geldı degısıyormu her ılde

Alıntıları Göster
    Geçen haftalardaki meşhur soğuklarda 14'ü gördüm 10'a düştü şimdi yeniden normale döndü. 7-8 m3 arası geziniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Geçen haftalardaki meşhur soğuklarda 14'ü gördüm 10'a düştü şimdi yeniden normale döndü. 7-8 m3 arası geziniyor.

Geçen soğuklardan bende14-15 m3 gördüm günlük su an çok sükür hava 5-10c arası ısındığından normale döndü 9m3 günlük su an 135 Tl geliyor ay ortası rakam ay sonuda yine 260 TL yi görürüz
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.