Şimdi Ara

KOMBİYİ 80’C’DE KULLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kombim eca calora neredeyse 20. Yılını dolduracak ben 1 kerelik 1 ay boyunca 80’c olarak kullanıcam kara kışta. Fatura ne kadar gelir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani kaç geliyorsa bi 1-2 bin fark yapabilirde ısınırsın ama borular aynı fikirdemi bilemem

• Hangi amaçla 80 derece yapma gibi bir fikir doğdu.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Cevap gelmez diye girmemiştim hesaba cevap gelmiş. Neyse sadece merak ettim nasıl olur diye cayır cayır sıcak olsun ev max doğalgaz fatura bütcem 5000₺ acaba aşarmı diye merak ettim

• AMC kullanıcısına yanıt

Kombi cortladı :) tekliyodu zaten gittim yeni kombi aldım ama kafaya koydum bu işi kara kışta 80 c kullanıcam

• En son gittiğim müşterim de sizin gibi düşünerek 80 derecede kullanmıştı tamir takımı üzerinde yer alan üç yollu motorun mili plastiğe yapışmış halde buldum ve sirkülasyon motoru alev almışcasına sıcaktı. Parça değişimi yaptık ve sorunsuz teslim ettik. 60'a kadar ideal olduğunu düşünüyorum üzeri biraz fantaziye kaçıyor bence.

• Nickbulamadımnapiyim N kullanıcısına yanıt

5k fatura bölgene göre fiyatlandirma nasil bilmem ama kombine ve tesisatina güveniyorsan 60 ile başla baktin atletle de sıkılıyorsan 70-80 yap ciplak dolaşirsin..Tesisat yada kombi ariza vermezse kurtulursun baktin catir cutur sesler geliyor kelimeyi şehadet getirirsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende ilk yıl ev Hemen ısınmadı diye 80 derece yapmıştım tesisat, kombiye hiçbir şey olmamıştı.
    Şimdiki aklım olsa yapmazdım.
    Şu an normal günlerde 38 derece kullanıyorum.
    Bugün İzmir çok soğuk 40 derece yaptım kombiyi evin için 23.5 - 24 derece şort, tişört oturuyorum.
    Burada taşkafa diye bir arkadaş vardı yıllar önce onu okurdum 38 derece yapıyorum harika ısınıyorum derdi.
    Başkaları 55 derece yoğuşmalı için ideal derdi. O zamanlar ben klima ile ısınırdım.
    Şimdi el mahkum küçük eve taşınınca sıradan bir kombiye kaldık.

• Saint Ralph S kullanıcısına yanıt

38 derece ne hocam yakmana değmez psikolojik olarak ısınmadır o 60-65 aşağı doğalgaz yakıyorum diyene gülüyorum ben balkonda baktığım an dumana boğulmuş görmek istiyorum balkonu.

• Engel ne güzel şeysin Yarab.
    Ev 24 derece oluyor diyorum, psikolojik diyor.
    Kendin psikiyatr git.

• Ben boş yerlere para harcıyacağıma keyfimi düşünüyorum engelle hayatımda bi önemin yok bir şeyin yok aslan :)

• clupmania kullanıcısına yanıt

Peki neden kombilerde 80’c var o zaman? Madem problem ve risk teşkil ediyor. Mühendislerinmi aklı basmıyor yoksa? Konuyu dikkate alıp 80’de yakmıyıdam 60c en kötü 65 çünkü ev acayip dandik kuzey cephe alt boş sağ boş sol boş üst komşuyu ısıtıyoruz. İşin o kısmına pek takılmayıp neyse diyip ısınımıyorum bende

• Bunu şöyle düşün araç motorları da benzinlilerde 7000-8000, dizellerde 4500-5000 devire kadar çıkabiliyor, ama hep bu devirleri çevir bakalım motorun ömrü ne oluyor. Kısa süreliğine gerektiğinde kullanılabilir, ama sürekli kullanmamak lazım.

• Nickbulamadımnapiyim N kullanıcısına yanıt

80 derecede kullanabilirsin, kullanmana engel bir durum yok. Fakat kullanırsan meydana gelebilecek problemlere hazırlıklı olmalısın. Ben teknik servis hizmeti vermekteyim ve birkaç gün önce başımızdan geçen hadiyesi paylaştım. 60 derecelerde gayet makul bir ısı almanı bekleriz. Yetmiyorsa arttırabilirsiniz tabi..

• clupmania kullanıcısına yanıt

Anladım 60c tavsiyesini dikkate alarak o sınırı aşmayacağım zaten üstüne çıkaracağınıda sanmıyorum teşk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.